Heti Visszatekintő

Heti visszatekintő

Régen elbúcsúztunk már fix rovatainktól, de mivel a Tintavér megjelenését is többé-kevésbé sikerült majd’ másfél évig pontosan ütemeznünk, ma egy új poszttípust indítunk útnak, a Heti Visszatekintőt. Ennek célja az, hogy a héten megjelent posztokat még egyszer a figyelmetekbe ajánljuk, beszámoljunk a Facebookon közzétett rövidhírekről, valamint ajánljunk is nektek ezt-azt hasznos, de elfeledett cikkjeink vagy a közösség tagjainak alkotásai közül.

Visszatekintőnket hírlevél formában ki is küldjük a feliratkozottaknak, így ők biztosan nem maradnak le a legfrissebb Sims információkról. Azért is szeretnénk próbát tenni ezzel a cikkformával, hogy picit nagyobb interaktivitást kezdeményezzünk a szerkesztők és olvasók között – kikérjük majd olykor a véleményeteket egy-egy kérdésben, amin épp töprengünk, és azok, akik szomjaznak az infókra, kicsit többet megtudhatnak a háttérben egyébként észrevétlenül zajló folyamatokról is. Na de csapjunk is a lovak közé, lássuk mai ajánlónkat!

Heti posztok, frissítések

  • Hétfőn egy tippet hoztam nektek, amelyben az Island Living kiegészítő új vízi lényeit, a sellőket és delfineket ismerhettétek meg közelebbről. Utóbbiból háromféle is van, tudtátok?
  • Kedden TimMac osztott meg veletek egy érdekes teóriát StrangerVille különös kereskedőjével, Erwin Priesszal kapcsolatban. Ugye nektek is gyanús volt a srác?
  • Szerdán Eleanor fordításában ismerhettetek meg egy a Sims minden szériájával játszható kihívást, ami a Földönkívüli invázió címet kapta. Már a neve is elég félelmetes, bizony nem báránylelkűeknek való!
  • Csütörtökön Matt kezdett spekulálni egy az év végén esedékes lehetséges kiegészítőről, ami NEM a Realm of Magic. Sikerült felkeltenie az érdeklődéseteket?
  • Mozgalmas hetet zárunk, mert egy spoilermentes olvasói kritika is készült Tintavér című történetünkről, amelyet Greg Samsa Youtube csatornáján tekinthettek meg. Mi nagyon örültünk neki, lessetek bele ti is, hátha meghozza a kedvetek az olvasáshoz!
  • Tegnap ismét Matt ragadta magához a billentyűzetet, és beszámolt a Maxis Monthly élő közvetítésben napvilágot látott új információkról. Az, hogy a Sims 4 új köntösbe öltözik, eléggé megosztotta a közösséget, de biztosan lesznek olyan újdonságok a frissítésben, amelyek majd mindenki szívét elnyerik.
  • A Sims 4 magyarításáról szóló cikkünk Matt jóvoltából bővült a telepítés menetének leírásával.

Ez is történt…

Bár a kemény mag állandó, kisebb változások történtek a csapat felállásában. Nikki és Petra időhiány miatt egyelőre nem folytatja tovább a betanulást a szerkesztésbe, érkezik viszont Eleanor, aki szintén jelentkezett pályázatunkra, de vizsgái miatt csak nyáron szeretett volna kezdeni közöttünk. Bízunk benne, személyében remek szerkesztővel gazdagodik csapatunk!

Ruby hazatért a nyaralásból, jövő héten azonban úgy tűnik, Mattet és Lorie-t kell nélkülöznünk kis időre. TimMac jelenleg a diplomája megszerzésével járó fáradalmakat piheni ki, amelyhez ezúton is gratulálunk neki! (Nem a fáradalmakhoz, hanem a diplomához.) Persze ha nem is teljes létszámban, de továbbra is állunk rendelkezésetekre, ha segítségre lenne szükségetek.

Facebookon jelentettük

Ismét leárazták a Sims 4 alapjátékot és játékcsomagjait, az akció magyar idő szerint július 18. 19:00-ig tart. Az alapjátékot érintő 80%-os kedvezmény csak az USA területére vonatkozik, más régiókban pedig 60%-os engedménnyel érhető el. A kiegészítők (kivéve az Island Living) 50%-kal, a game pack-ek és cuccok 25%-kal lettek olcsóbbak. Ez egy jó alkalom arra is, hogy saját Sims 4 Bundle csomagot építs, mivel ez esetben a fenti kedvezményt mellé további 33% engedményt kapsz a összeállított csomagod árából.

Sims 4 Alapjáték (USA területén) – 80%
Sims 4 Alapjáték (más régiók) – 60%
Sims 4 Kiegészítők (kivéve Island Living) – 50%
Sims 4 Game Pack-ek – 25%
Sims 4 Cuccok – 25%

Ha nem szeretnél lemaradni Facebookon megosztott vilámhíreinkről, mémjeinkről vagy érdekességeinkről, kövess minket te is!

Szemezgető

Régi cikkjeink közül is rendszeresen szeretnénk figyelmetekbe ajánlani egyet, és ma TimMac Sims 4-es barkácstippjére esett választásom, amiben üvegház építéshez nyújt hasznos tanácsokat számotokra. Már csak azért is érdemes elolvasni, mert ő építészeti szempontokat is figyelembe vesz tervezéskor, így az elkészült épület jóval közelebb kerülhet a valósághoz.

Történeteink közül is szeretnénk figyelmetekbe ajánlani minden héten egyet, és – ha már úgyis érkezett a héten kritika – el is lövöm a mai lehetőségemet arra, hogy a Tintavér elolvasására buzdítsalak titeket. Bizony, nem rövid olvasmány, de ha szeretitek a sokszínű karaktereket, és nem rettent meg a gimis környezet, akkor biztosan találtok benne olyan történetszálat, amelyet szívesen követtek nyomon a 134 részben. Bővebben nem is részletezném a témát, hiszen Greg megtette helyettem. 🙂

Youtube

Időnként olyan alkotókat is bemutatunk majd nektek, akik valamiért megragadták a figyelmünket. Ha valaki még nem ismerné, feltétlen vessen egy pillantást Archisim csatornájára, ahol ilyen szép dolgokat épít!

Szavazás

Fő profilunkat mindig is a Sims 4 és az azt megelőző szériák jelentették, de szeretünk kitérőt tenni a Sims testvérjátékai felé is, így merült fel közöttünk a SimCity neve. Ha szívesen olvasnál tesztet vagy ismertetőt valamelyik verzióról, jelezd a lenti szavazáson, és ha úgy tűnik, van igény rá, a jövőben erről a játékról is hozunk nektek cikket.

Szárnybontogató írópalánta, elhivatott tippíró és modvadász. Lelkes fordító, Sims 3, Sims 4 és Sims Medieval játékos. Az oldalfelépítés és design elkövetője, fáradhatatlan fogalmazó és backstage admin.