Rólunk

Az oldal 2014. május 24-én alakult, amikor hat Sims rajongó úgy döntött, nem hagyja veszni a My Sims zárása után otthon nélkül maradt történeteket. Megalakult a Sims Tales, ami több éven keresztül biztosított publikálási lehetőséget kezdőbb és tapasztaltabb íróknak. Az évek során a csapat felállása komoly változásokon esett keresztül, és profilunk bővülése után új címen, már Sims Addicts néven folytatjuk tovább munkánkat. Célunk az, hogy zavartalanul hódolhassunk hobbinknak, miközben a lehető legtöbb Sims játékosnak és írónak nyújtunk segítséget és szolgáltatunk friss tartalmakat. Ha mindemellett sikerül egy összetartó közösségnek is otthont adnunk, felettébb büszkék leszünk a munkánkra.

Szabályzat | GYIK | Szerkesztőfelvétel | Sims Tales Oldal | STO | Kapcsolat


Matt

Alapító tag, Admin (2014.05. – ?)
Szakterület: hibaelhárítás, technikai infók, hírek
Szériák: minden széria

Bemutatkozás: Jelenleg a 20-as klub tagja vagyok és mérnökinformatika területén tanulok. A Sims Addicts mellett két káros szenvedélyem van, az egyik, imádok sorozatokat nézni, nagyjából bármilyen műfajt szívesen szívok. Bármikor belemerülök a zenemámorba, szinte minden nap hallgatok zenét különböző stílusokban.

7 éves koromban ismertem meg legelőször a Sims fogalmát, és azóta beszippantott magába. Nem sokkal később rátaláltam a játék folytatására, és máris beleszerettem a Sims 2-be. A mai napig szeretek nosztalgiázni vele, és rengeteg emlék köt hozzá. Emellett Sims 3-mal is imádok játszani, különösen a lehetőségekkel tudok elszórakozni, és a Világ Körül kiegészítő emelte meg nekem a szintet. Próbálok segíteni másoknak tippek írásával, és ha időm engedi, simses videókat forgatok rendezőként.

A kezdetek kezdetén, mikor megismerkedtem a My Sims oldallal, még kevés tartalom volt, de elég ígéretesnek tűnt, így pár évvel később Mattheeew nicknévvel regisztráltam a fórumra. Anno imádtam a családias és jó hangulatú közösséget. Szomorúan búcsúztam el tőlük, és folytattam tovább az ismert tagokkal a Sims Tales részleget, majd némi átalakulás után ismét visszatértünk egy nagy bázisú oldalra az új szerkesztőkkel. Bízom benne, hogy nálunk is jól fogjátok majd érezni Magatokat. 🙂

Interjú a Sims Tales oldal szerkesztőivel 2015 | Interjú Matt-tel 2016 | Interjú Matt-tel 2017


Thea

Admin (2016.02. – ?)
Szakterület: tippek, modok, hírek
Szériák: Sims 4, Sims 3, Medieval

Bemutatkozás: Már felnőtt fejjel csöppentem a Sims világába, és azonnal rabul ejtett a Sims 2, azt azonban nem gondoltam volna, hogy a játék ilyen hosszú ideig része marad a mindennapjaimnak. Szeretem a folyamatos fejlődést és megújulást, úgyhogy én azóta is kíváncsian várom az újabbnál-újabb kiegészítőket, és minden szériában meglátom a szépet. Játszani azonban kevés időm van az oldal szerkesztése és más elfoglaltságaim mellett, egyébként is inkább illusztrálásra használom a Simszet.

Bár életem első felét könyvtárban vagy koncerteken töltöttem, mostanában legfeljebb sorozatozással ütöm el üres óráimat. Nehezen engedek le annyira, hogy elszakadjak “hasznosabb” feladataimtól. Néha elcsábulok egy-egy stratégiai vagy RPG játék felé, de kevés ragad annyira magával, hogy hosszabb ideig bűntudat nélkül töltsem vele az időmet. Amire viszont nem sajnálom az órákat, az az írás, akár az oldalra szánt tartalomról van szó, akár történetről. Legközelebb a fantasy és sci-fi áll hozzám, de kedvelem a középkori hangulatú sztorikat is, a természetfeletti téma viszont nem az én világom. Persze szívesen elolvasok ilyen történeteket is, ha a karakterek elég erősek, de én nem írnék ilyesmit. Szeretem a macskákat, zenét, erdőket, őszt, karácsonyt és várakat, nem szeretem a bugyuta vígjátékokat tele altesti poénokkal, az erős napsütést és a poloskákat. Mikor a csapatba csöppentem, önállóan dolgozni szerető introvertált lévén nagy kihívás volt nekem, hogy ennyi és ennyiféle emberrel működjek együtt, de mostanra kifejezetten büszke vagyok arra, amit létrehoztunk Sims Addicts néven.

Interjú Theával 2017


Ruby

Szerkesztő (2017.07. – ?)
Szakterület: simblog, játékteszt, hírek, lektorálás
Szériák: Sims 1-4, a 2 kiismerése folyamatban!

Bemutatkozás: A The Sims első szériája óta követem a játékot, de nem ez az egyetlen, amit szeretek. Az igazi nagy szenvedélyem az írás, de bármit szívesen kipróbálok. Szeretek fordítani (végzettségem szerint fordító-tolmács vagyok), és előszeretettel szemezgetek az olasz cikkek közül is.
Mindig több könyvet veszek, mint amennyit el tudok olvasni. Félek a gilisztáktól. Odavagyok a kutyáimért. Tejföllel eszem a bolognait, és mackósajtot sütök a pizzára. Félek az elpusztult bogaraktól. Nem vagyok meghatódós, de írás közben időnként random dolgokon is elkezdek sírni. Nem szeretem a szomorú filmeket, de bármilyen lelki nyomorról szívesen olvasok. Nem szeretem a tojást, de a bundáskenyeret nagyon. Ellentmondásos vagyok.

Interjú Rubyval 2017


TimMac

Szerkesztő (2017.07. – ?)
Szakterület: kihívások, építés, lektorálás
Szériák: Sims 4

Bemutatkozás: Végzett építészhallgató, jelenleg programozó, szőrszálhasogató nyelvtannáci és csak egy kicsit maximalista. Ezek a tulajdonságok viszont egész jól jöhetnek, ha az ember Sims-el, vagy tale írással akar foglalkozni. Néhányan ismerhettek a Sims Tales oldalról – akár, mint lektort, akár, mint lelkes (túlbuzgó, fárasztó, idegesítő) kommentelgetőt. Sokan szavaztatok bizalmat a véleményemnek, amiért nagyon hálás voltam, és vagyok is, remélem szerkesztőként hasonlóképp elégedettek lesztek a munkámmal. Az idő a legnagyobb ellenségem, mint legtöbbünknek, de igyekszem fokozatosan egyre több mindent belezsúfolni abba a szűkös 24 órába, amit egy nap kézhez kapok. Gyűjtögetésben és modokban nem vagyok profi, viszont ha valaki hiányolta volna a barkácstippeket és ötleteket, akkor remélem, hogy tudok majd új dolgokat mutatni a közeljövőben. Remélem jól fogjátok magatokat érezni az új oldalon az új csapattal!

Interjú TimMackel 2017


Csillagszem

Szerkesztő (2021.11.-?)
Szakterület: tippírás, kihívások, fordítás
Szériák: Sims 4, Sims 3

Bemutatkozás: Még gyerekként kezdtem el a Sims 2-vel játszani 2006-ban. Ámulatba ejtett, hogy létezik ilyen fantasztikus játék. Teljesen függőjévé váltam, amikor csak tehettem a számítógép előtt ültem és játszottam. Ahogy telt az idő, megjelent a The Sims 3, majd azzal folytattam tovább és a mai napig, ritkán, de szoktam még játszani, de már a The Sims 4-gyel.
Egy pár mondat magamról: Húszas éveim végén járok, feleség és szülő vagyok. Bolondos személyiségnek tartom magam, imádok jókat nevetni, hangos zenére kiabálva énekelni és viccesen táncolni a gyerekeimmel. Élvezem az életet, ameddig csak lehetőségem van rá és igyekszem minden pillanatát megélni.
Hobbim a rajzolás, éneklés, sütés, fordítás. Szeretek sorozatokat nézni, zenét hallgatni, éjjelente a teleszkópommal a csillagokat és a Holdat lesni. (A szomszédokat nem! 😀 )
A Sims Addicts oldal számomra nem ismeretlen, mivel mindig is követtem az újabbnál újabb cikkeket az évek során. Régebben a My Sims oldalt is böngésztem, ha szükségem volt némi információra a játékkal kapcsolatban. Remélem, hogy csapattagként rengetek újabb cikkel gazdagíthatom majd az oldalt. 🙂


A Sims Addicts oldalról és Sims-re fel! csoportról mondták

2018-as évzáró kérdőívünkben

“Nagyon szeretem, hogy mindig jönnek a tippek, kihívások magyarul.Nagyon kedvesek az emberek is.”“Nagyon hasznos oldal, sokat segít a játékkal kapcsolatos dolgokban. Nagyon jó kihívások vannak leírva az oldalra. Nagyon szeretem az oldalt. ♡♡”

“Évek óta követlek titeket és bár csak a háttérből figyelek, nagyon értékelem és szeretem mindazt, amit tesztek az oldalért és a közösségért.”

“Nagyon jó, mindig minden problémámra segítséget ad, a történeteket pedig mindig nagyon jó olvasni, sose unom meg 😁

“Nagyon szeretem! Tele van tippekkel, tanácsokkal és érdekességekkel. Eddig bármilyen simses csoportban voltam, alig volt aktivitás, de ebben a csoportban csak folyik az élet.”

“Azt szeretem az oldalban, hogy mindig megkapjuk a legfrissebb híreket a Simsről, illetve mindig segítetek a csoportban, ha kell 😊

“Szeretem és szívesen használom is, főleg ha valami konkrét dolgot keresek. Általánosságban inkább a csoportot követem :)”

“Szeretem, már sok hasznos dologgal találkoztam, amiket később fel tudtam használni a játékban.”

“Az egyetlen összeszedett, napi szinten frissülő, változatos oldal, igazi rajongói közösséggel. Büszke vagyok, hogy a magyaroknak igenis van ilyen oldaluk ebben a témában.”

“Nagyon szeretem, érthető is, mindent megtalálok rajta, ami érdekel engem.”

“Szuper, hogy vagytok! Őszinte elismerésem :)”

“Nagyon jó, az egyik legjobb dolog amit az interneten felfedeztem!”

“Légyszi tartsatok ki sokáig! Nincs túl sok olyan magyar Sims oldal, ami ilyen sok és jó információval szolgálna mint ez.”

“Örülök, hogy van, mert én nem tanultam angolt az iskolában (német + orosz), így csak szavakat tudok angolul, ezért az angol nyelvű simses oldalak cikkeit egyáltalán nem vagy csak részben értem meg.”“Nagyon jól összeszedett, szerkesztett. Érdekes és új dolgokat találok mindig.”

“Nagyon jónak találom, hogy van ilyen oldal, es hálas vagyok az adminnak ezért :)”

“Jó a közösség, kedvesek a szerkesztők. :)”

“Tetszik, tartalmas, sok energiát fektetnek bele aminek megvan a gyümölcse.”

“Nagyon szeretem, érthető is, mindent megtalálok rajta, ami érdekel engem.”

“Nagyon tetszik, egyik legjobb oldal!”

“Nagyon szeretem, legjobb simses oldal a My Sims óta.”

“Én nagyon szeretem, csomó érdekességet lehet rajta olvasni, és a játék frissítéseit is itt szoktam követni :)”

“Nagyon tisztelem, hogy ennyi időt és energiát fektettek az oldalba, kiemelkedő szerintem a magyar felhozatalban. Csak így tovább!”

“Csak annyit, hogy így tovább 2019-ben is!”

“Köszönöm azt a rengeteg információt, amit az oldalnak köszönhetően tudtam meg😊

“Köszönjük azt a rengeteg belefektetett energiát. ♥ Nagyon hálásak vagyunk.”

“Szuper oldal! Összegyűjti a magyar simmereket :-)”

“Köszönöm az eddigi munkátokat. Igazán kitesztek magatokért:))”

“Egyik legjobb magyar simses oldal!”

“Nagyon segítőkész oldal❤


Szerkesztőtársaink voltak

Evelin

Szerkesztő (2020.05.-2024.05.)
Szakterület: fordítás, kihívások
Szériák: Sims 4

Bemutatkozás: Valamikor a 2000-es évek közepén ismerkedtem meg a Sims 1-gyel, mivel a szüleimtől karácsonyra megkaptam a Deluxe Editiont. Mai viszonylatban nézve nem sok mindent lehetett vele csinálni, de egyből beszippantott, és azóta játszottam az összes szériával. A kedvencem talán a 4. Vannak hibái, de mégis – főleg a kiegészítőkkel – sok lehetőség rejlik benne. Hogy magamról is írjak egy pár szót: jelenleg a 20-as éveimben járok, és a Szegedi Tudományegyetem bölcsészhallgatói közé tartozom. Legnagyobb célom most az egyetem túlélése és a diploma megszerzése, utána legszívesebben fordítással foglalkoznék. A Sims és az oldallal való foglalkozás mellett nagyon szeretek olvasni, filmeket és sorozatokat nézni (bár lehet, hogy én már a függő kategóriába tartozom). Valamint nagyon kezdő hobbicukrász is vagyok, és szívesen töltök el órákat az interneten iszonyatosan béna mémeket nézegetve.


Battea

Szerkesztő (2021.11.-2024.05.)
Szakterület: tippek, kihívások, fordítás, játékteszt
Szériák: Sims 4

Bemutatkozás: 2002 környékén kezdtem el játszani a The Simsszel, s ahogy jöttek az újabb kiegészítők és verziók, ki is próbáltam szinte mindegyiket a The Sims 3-ig. Leginkább az építkezés és a lakberendezés tetszett meg. Aztán jött egy nagyon hosszú szünet, főiskola majd munka. Mérnök informatikusként végeztem, s jelenleg is ebben a szakmában dolgozom. 2021-ben tértem vissza a játékhoz, de akkor már a The Sims 4 verzióhoz. Lenyűgöző, hogy mennyit fejlődött a játék!
Hobbim: Nagyon szeretem az állatokat, de mégis van egy faj, amiért különösen rajongok, ők pedig a tengerimalacok. Ezen kívül szeretek táncolni, bowlingozni, repülni, világot látni, tengerparton hasat süttetni.
Egyelőre kihívásokat fordítok, de igyekszem megismerni az új dolgokat, mint pl. a tippeket és a modokat.


SimmerMóni

Szerkesztő (2021.11.-2022.11.)
Szakterület: tippírás, kihívás, fordítás
Szériák: Sims 4

Bemutatkozás: A harmincas éveim elején járó főállású Sims Addicts-szerkesztő vagyok. Felnőtt fejjel ismertem meg a játékot, amikor a Sims 4 volt már az aktuális rész. Ez idő tájt fedeztem fel a Sims Addicts oldalt is 2019-ben és azóta nyomon követem, sok segítséget szereztem a játéktippeknek hála. Bár többször is kerestek az oldalhoz társszerkesztőket, csak akkor határoztam el hogy élek a lehetőséggel, amikor egy teszt kitöltése után bárki megtudhatta, hogy tényleg alkalmas-e a feladatra. A csapat megkeresett engem emailben, akkor kezdődött a pályafutásom. Már gyerekkoromban is jól tudtam fogalmazni és az angol is jól megy, valamint mivel a Simsszel is szeretek játszani, gondoltam, összekötöm a kellemest a hasznossal. Az motivál a szerkesztésben, hogy kiélhetem a kreativitásom miközben másoknak segítek.
Nagyon visszahúzódó, otthonülő típus vagyok, ezt a hobbijaim is tükrözik. A simszezésen kívül szeretem papírra vetni a gondolataimat, érzéseimet, vagy éppen azt, hogy mi történt aznap a Simsben. Imádok teljes átéléssel elmerülni a kedvenc zenéimben a fejhallgatómmal a külvilágot kizárva, vagy egy jó film hatása alá kerülni napokra, hetekre. A szüleim a legerősebb támpillérek az életemben, természetesen velük is szoktam közös programokat szervezni.
A Sims 4 számomra több, mint szórakozás, egyfajta terápiás jelleggel bír. Az, hogy a kis virtuális emberkéim életét egyengetem és teljesítem az álmaikat, nekem is ad némi elégedettség-érzést. A Sims egy nagyon sokoldalú játék, különböző játékstílusokra is lehetőséget ad, számtalan történetet eljátszhatok, úgy alakítom a simjeimet, a házukat és az életüket, ahogy én akarom, ez pedig végtelen utat enged a fantáziának és a kreativitásnak. Egy olyan világ, ami biztonságot ad és kedvére elmélyülhet benne az ember.
Remélem, még sokáig értékes cikkekkel járulhatok hozzá a legjobb magyar Sims oldal tartalmához!


AnnaMirjam

Szerkesztő (2021.11.-2022.10.)
Szakterület: tippek, kihívások, fordítás
Szériák: Sims 4, Sims 3, Sims 2

Bemutatkozás: 8 éves korom óta játszom a játékkal, amióta a hipermarketben megláttam a Sims 2 borítóját és elkezdett érdekelni a játék. A Sims Addicts szerkesztőség jelenleg legfiatalabb tagjaként rendkívül megtisztelőnek érzem, hogy egy ilyen barátságos és befogadó közösség tagja lehetek! Kiskorom óta érdekel az írás, mindig is felnéztem a MySims.hu-s szerkesztőkre, a határtalan energiájukra, amit munkájuk mellett az oldal fejlesztésébe és a tippek írásába fektettek. Titkon azt kívántam, bárcsak csatlakozhatnék hozzájuk és én is írhatnék.
Jelenleg Londonban élek és idén végzek Film BA szakon, emellett Magyarországon a covidnak köszönhetően elkezdtem az ELTE kommunikáció- és médiatudomány újságírás szakirányán tanulni. Nagyon sok minden érdekel, például a filmek, média és újságírás, színház vagy a klasszikus zene. Ezek után nem sok szabadidőm marad, de ami igen, azt szívesen töltöm a barátaimmal, sorozatnézéssel vagy novella- és forgatókönyvírással.


Lorie

Szerkesztő (2019.04. – 2019.12.31.)
Szakterület: érdekességek, egyedi tartalmak
Szériák: The Sims 4

Bemutatkozás: Huszonéves vérbeli gamer. Fps játéktól kezdve a Simsig minden jöhet. Emellett (vagy eközben) pedig olvasok, sorozatot nézek, zenét hallgatok. A Simset, mint játékot körülbelül 9-10 éves koromban ismertem meg, mikor a barátnőm kölcsön adta a Sims 2 alapjáték lemezét, hogy próbáljam ki. Onnantól kezdve beszippantott és azóta is ugyanakkora lelkesedéssel nyitom meg a játékot. Az oka azonban kicsit változott.
A Sims 3-ban megismerkedtem az egyedi tartalmak fogalmával és a Sims 4 megjelenése után 4 évvel úgy döntöttem, ideje alkotni is valamit. Éppen ezért megtanultam pózokat készíteni, amit azóta is imádok. Legtöbbször amiatt indítom el manapság a játékot, hogy teszteljem őket. Persze azért néha játszok is.
A Sims Addicts oldalt akkor találtam, mikor egy problémámra kerestem megoldást. Be is léptem a Sims-re fel! csoportba is és azóta is (úgy ahogy) aktív tagja vagyok. Szeretek a Sims-szel foglalkozni, ezért mikor szerkesztőfelvételt hirdettek, nem volt kérdés, hogy jelentkezek. Sikeres volt a küldetés, szóval most itt vagyok és igyekszek nektek minél szórakoztatóbb és érdekesebb cikkeket hozni!


Noi

Szerkesztő (2019.04. – 2019.12.31.)
Szakterület: játéktippek
Szériák: The Sims 4

Bemutatkozás: Konkrétan magamról annyit, hogy szeretem a sorozatokat, filmeket, és ha nézek egy jót, és van hozzá könyv, akkor mindent megteszek, hogy megszerezzem, és elolvassam. Nekem a könyv és a sorozat/film összetartozik. Emellett jöhet bármilyen horror, sci-fi, fantasy regény, novella, meg a kedvenc történelmi korszakaimmal foglalkozó regény vagy szakkönyv.
Szeretek kirándulni, menni ide meg oda, beállni a kamera mögé, és csak fotózni és fotózni. Az utóbbi években a legszívesebben természetfotókat készítek, és embereket fotózok, amikor más bőrébe bújnak, mondjuk történelmi újrajátszásokon, várjátékokon, parádékon.
Festegetek is amatőr szinten. Olyan kreatívkodós típus vagyok, a Simsben is legalább minden második simem jól tud festeni. 😀 Introvertáltaknak való, otthonról végezhető munka, és még jól meg is fizetik… a játékban…
A Sims-szel való kapcsolatom az első széria idejében kezdődött, és azóta bele vagyok szerelmesedve a játékba. Talán nincs is másik olyan játék, amit ilyen régóta és is kitartóan élvezek. Bár néha rámtör a Heroes szériával játszás igénye, de kevéssé intenzív. Most a 4-el játszom, de közben sokszor érzek nosztalgiát a 3 iránt, az abban lévő plusz, vagy jobban kidolgozott összetevők miatt. Mindig is kíváncsi voltam a játékban megbúvó mindenféle részletekre. Keresem az új dolgokat, az összetettséget próbálgatom, ahogyan a játék egyes részei felépülnek. Szeretem, amikor egy-egy, addig ismeretlen momentum meglep játszás közben. Mindezek miatt keveredtem a SimsAddicts Facebook csoportba először, azután a honlapra. Sokszor lestem a játéktippeket, hogy megtaláljam ezeket az új dolgokat. Remélem, hogy a későbbiekben másoknak is segíteni tudok majd ebben, és a lehető legrészletesebb infókat sikerül képernyőre vetnem.


Lina

Illusztrátor (2019.04. – 2019.12.31.)
Szakterület: illusztrálás, építés, karakter készítés
Szériák: The Sims 4, The Sims 3

Bemutatkozás: Lassacskán a 20-as éveimet taposó lány vagyok. Imádok olvasni, rajzolni valamint animét nézni. Jelenleg dolgozom és rajz- valamint nyelviskolába is járok. Folyékonyan beszélek angolul valamint japánul, és most a koreai nyelvet tanulom. 7-8 évesen ismerkedtem meg a Sims 2-vel és a Sims 3-mal, utána meg csak csúsztam lejjebb a simses lejtőn. Tőlem az oldalon főképp illusztrációkat fogtok làtni, Sims 2, Sims 3 és Sims 4 játékokhoz egyaránt. De szívesen csinálok challenge-ket is, valamint épületeket meg karaktereket is szívesen csinálgatok.


Eleanor

Szerkesztő (2019.07. – 2019.12.31.)
Szakterület: kihívások, tesztek, tippek
Szériák: Sims 4, Sims 3

Bemutatkozás: Az én Sims rajongásom 2011 decemberében kezdődött, azóta lelkes rajongója vagyok a játéknak. Kiskoromban (vagy a kezdetek kezdetén) nagyon sokat köszönhettem a My Sims oldal tippjeinek, és már akkor elhatároztam, hogy ha lesz rá lehetőségem, én is hasonlóképp segítenék majd a simmer társaimon. Szabadidőmben a játék mellett szeretek olvasni, sorozatokat nézni, írni és természetesen a barátaimmal lenni. Igyekszem a lehető legtökéletesebb harmónia megteremtésére az életemben a munka/tanulás és pihenés között, így kitartó journal vezető is vagyok. Írásaimmal remélem nyújtok majd egy kis segítséget a játék(ok) felfedezéséhez.


Bellatrixy
Szerkesztő (2016.10. – 2018.04.)

Bemutatkozás: Amikor arra kérnek, hogy beszéljek magamról, mindig arra gondolok, mások mit mondanának, mi jellemez…a következőkre jutottam: kék haj, írás, könyvek, filmek, sorozatok, játékok, rock zene. Lehet megmosolyogtat, de valóban ez vagyok én. Számtalan hobby-m van ezekkel a témákkal kapcsolatban, melyeknek mind hatalmas szenvedéllyel hódolok, mikor- milyen arányban. Azonban kettő ezek közül kiemelkedően fontos számomra, és mindig részei lesznek az életemnek: az olvasás és az írás. Mindegy épp melyik játékra, vagy sorozatra vagyok őrülten rákattanva, eme két hódolatomra mindig szentelek időt. Véleményem szerint egyedül ez a két területe létezik az életnek, ahol valóban nincsenek határok, és ezt átélni számomra elmondhatatlan érzés. Alapjáraton egy igen vidám ember vagyok, aki szívesen segít másoknak, és osztja meg véleményét gyakorlatilag bármivel kapcsolatban. A Simses játékokat illetően leginkább a második szériával kapcsolatban tudok használható infókat szolgáltatni, ezen kívül inkább írás téren tudok hasznos tanácsadó lenni. Az oldal közössége már ittlétem kezdete óta is nagyon vonzónak és családiasnak hatott, és végtelenül boldog vagyok, hogy mára már odáig jutottam, hogy a közösség részének érezhetem magam! ^^

Interjú Bellatrixyvel 2017


Carmilla
Admin (2016.10. – 2017.08.)

Bemutatkozás: Szeretek a játékkal/játékban alkotni és szeretem az évek során felhalmozott állítólagos tudásomat tippek formájában a gyanútlan kattintgatókra rátukmálni. Szeretek szövegelni és szeretek a chaten bebútorozva mindenkivel mindenféléről beszélgetni. Szeretek rengeteget olvasni, de nem szeretek olyan sztorikba belebotlani, amelyeknek semmi érdemi mondanivalója nincs, és szeretem, ha egy történetet a leges-leges-legnagyobb idegösszeomlásig húznak, és ha a szerelmi szál úgy van kialakítva, hogy már a veszekedésben is azt várhatom, mikor esnek egymásnak. Nagyon szeretem a masszív, “én asszonyom” típusú férfi főszereplőket, de nem szeretem, ha a női főszereplő valami fullextrásan tökéletes Mary-Sue, aki rózsaszín pompomfelhőt süt szerelme jeléül a fullextrásan tökéletes kampijának, mert annak általában több oldalnyi nyálas szenvelgés a vége, amit meg aztán végképp nem szeretek. Szeretem, ha tövig lerágott körömmel várhatok egy következő fejezetre, és szeretem, mikor a férfi főszereplő nem beszél magában. Illetve azt szeretem, ha magában beszél – és az vicces -, de azt nem szeretem, mikor fél oldalakban motyog magában arról, hogy mennyire jó csaj slattyog mellette, és milyen fantasztikus érzés lenne végigsimítani a vállára omló fürtjein. Milyen gáz már… Szeretek a munkám keretein belül nálamnál 4-5 fejjel nagyobb, kigyúrt, kopasz izomcsávókkal teli torokból, lila fejjel üvölteni, és szeretem, mikor erre nem a nevetés a reakciójuk, hanem a behúzott nyak és az elkullogás. Szeretem a közösséget és szeretem, hogy sok emberrel tudok sok dologról sokat dumálni, de nem szeretem, ha valaki közösségbomlasztásba kezd, vagy vitázik a többiekkel, mert az előhozza azt az énem, amit viszont a delikvensek nem szeretnének szeretni. Szeretem, hogy ha bármi problémátok van, megkerestek, mert szeretem, hogyha hasznosnak érezhetem magam, és segíthetek a közösség tagjainak, akár nyílt, akár zárt platformon. Hmm… egészen pontosan 25 szó kezdődik szer-rel… Bocsi. 😀 De hát hiába. Szeretek lökött lenni. 😀

Interjú Carmillával 2016 | Interjú Carmillával 2017


Dettyke
Alapító tag, Admin (2014.05. – 2017.05.)

Bemutatkozás: 25 éves vagyok, végzettségemet tekintve logisztikus, de igazság szerint még keresem a helyem a nagyvilágban. Álmodozó személyiségjegyem magával vonzza a lustaságot, szívesebben töltöm a szabadidőmet a laptopom, Axus előtt írással, simsezéssel vagy sorozatozással, mint aktív kikapcsolódással. Pedig kerékpározni például imádok, főleg meredek terepen. Még jó, hogy van mellettem valaki, aki erre mindig emlékeztet és kirángat olykor a napfényre, miközben képes elviselni művészlelkem hangulatingadozásait. Már egészen kicsi koromban kitaláltam történeteket, de mindig csak képzeletben játszottam el őket, soha nem osztottam meg senkivel és nem kerültek papírra. Elsős gimis voltam, mikor végre tollat ragadtam, és ténylegesen írni kezdtem, azonban egy-két fejezetnél tovább ritkán jutottam. A “The Torenos” volt az első művem, amit befejeztem, hála a My Sims vezetőségének és fórumos közösségének, valamint a The Sims 2-nek. A legnagyobb gyengeségemnek ugyanis a leírásokat tartom, amik hiányát viszont remekül ellensúlyozza a játék képi világa. A Sims Tales tehát az én műfajom, ezért is vagyok itt: hogy népszerűsítsem és segítséget nyújtsak a szárnyukat bontogató, saját stílusukat kereső írópalántáknak. 🙂

Interjú a Sims Tales oldal szerkesztőivel 2015 | Interjú Dettykével 2016


Etti
Alapító tag, Admin (2014.05. – 2017.05.)

Bemutatkozás: 2009 májusában csatlakoztam az egykori My Sims oldal és Fórum népes közösségéhez, miután megjelent a “Más, mint a többi” című történetem. Egészen a bezárásig (2014. nyár) az oszlopos tagjának, és az akkori rangom szerint, “a Fórum lelkének” számítottam (bár én ezt inkább csak a Sims Tales topicra vonatkoztatnám). Voltak ugyan kihagyások, kisebb szünetek, de sohasem vettem le a szemem egy másodpercre sem a második otthonomnak számító témáról, mindig igyekeztem aktívan részt venni mindenben, pangás idején próbáltam életet lehelni a közösségünkbe, véleményezni, biztatni, kérdezősködni. Szinte már hobbimnak tekintettem a tale-ezést, a történetekkel való foglalkozást, olvasást, ezért gondoltam azt, hogy benne kívánok lenni egy olyan kezdeményezésben, amely összefogja az alkotásokat, az írókat és az olvasókat egyaránt. Célom nem más, mint hogy továbbra is hű maradjak egykori rangomhoz, és a többiekkel együtt létrehozzunk egy aktív, vidám és összetartó közösséget. De ezt csak Veletek együtt tudjuk megtenni!

Interjú a Sims Tales oldal szerkesztőivel 2015 | Interjú Ettivel 2016


Marcello
Alapító tag, Admin (2014.05. – 2017.02.)

Bemutatkozás: Egy teljesen átlagos, 18 éves gimnáziumi tanuló vagyok, aki időnként szeret csak úgy elmerengeni az élet dolgain, filozofálgatni, a tapasztalatait megosztani másokkal, és természetesen írni. Szabadidőmet legalább annyira szívesen töltöm otthon, négy fal között, mint egy diszkóban, vagy egy jó kis házibuliban. Bevállalós típus vagyok, általában részt veszek az érdekesebb projektekben, így történt ez annak idején is, amikor megírtam első Sims Tale-emet, melyet még 2008-ban publikált a My Sims. Azóta sem állt meg az írási kedvem. Ha éppen nincs életbevágóan fontos dolgom, és nem vagyok hullafáradt, még mindig örömmel vetem papírra a képzeletbeli világaim eseményeit. Első nagyobb szabású projektem “A kő rejtélye”, majd ezt követte a rá 2 és fél évvel később megjelent folytatás, mely “A bosszú ösvénye” címet kapta. A kritikák szerint sikerült fejlődnöm, de én bízom benne, hogy az írói képességeim további javuláson mennek majd keresztül. Egy nagyszabású Sims Tales oldal készítése már régóta piszkálta a fantáziámat, és most ez végre meg is valósult. Szívből remélem, hogy Ti is majd legalább annyira örömötöket lelitek benne, mint én! 🙂

Interjú a Sims Tales oldal szerkesztőivel 2015 | Interjú Marcellóval 2016


NoAngelBrigi
Alapító tag, Admin (2014.05. – 2017.02.)

Bemutatkozás: 25 éves grafikus vagyok, számos hobbim között szerepel a The Sims 2, az írás és az olvasás, ezért is vagyok itt, elsősorban mint szerkesztő és lektor. Körülbelül 12 éve érdekel az írás és 10 éve ejtett rabul a játék. Aztán ezek ketten egyszer csak találkoztak és megszületett az első befejezett történetem, A kocka két oldalán. Hamarosan elkészült a folytatás is, Szappanbuborék a szerelem címmel. Azóta az “Írsz-e még?” kérdésre számtalanszor válaszoltam már: “Persze, mindenképp”. Egyszer biztosan, ötlet és terv ezer akad, viszont az írás sajnos kicsit háttérbe szorult az elmúlt pár évben, ahogy az olvasás is. A My Sims fórum számomra mindig is kedves hely volt, főleg a The Sims 2 és a Tales téma, még ha utóbbit néha el is hanyagoltam. Viszont most szívem-lelkem igyekszem majd beleadni a feladatba, hiszen tovább vinni egy olyan fantasztikus dolgot, mint a My Sims Tales, igen nagy munka. Izgatottan várom az első történeteket, az éjszakába nyúló olvasást, és főként Titeket, kedves Írók és Olvasók! Remélem minél több ismerős és új arc csatlakozik majd hozzánk azon az úton, amire most készülünk rálépni! : )

Interjú a Sims Tales oldal szerkesztőivel 2015 | Interjú NoAngelBrigivel 2016


Nana
Alapító tag, Admin (2014.05. – 2015.10.)

Bemutatkozás: Sokaknak valószínűleg a mysims.hu-ról vagyok ismerős, ahol szerencsém volt 2009-től a zárásig a csapat tagjának lenni. De közhelyesen szólva minden jónak vége szakad egyszer, és habár nem tudtam mindig annyi energiát fektetni a szerkesztésbe, mint szerettem volna, és igazából most fel kéne lélegeznem, nem bírom ki, hogy ne vágjak bele valami másba. Egy részem siratja a My Simset, mert nem egyszerű 5 év után megválni valamitől, ami a mindennapi életem része volt. Másfelől viszont örülök, hogy összeállt ez a kis társaság (a kedvenc fórumozóimból), és hogy velük vihetem tovább a Tales rovatot egy újabb, felturbózott formában. Talán ez volt számomra is az egyik legkedvesebb rovat az oldalon, mivel lelkes könyvmoly és sorozatrajongó vagyok. Írással is próbálkozom, ötlet van rengeteg, de motiváció és szabadidő viszont sajnos már nem olyan sok. Egészen kiskoromtól beteg módon vonzódom a természetfeletti, a sorozatgyilkosok, a kriminológia és a pszichológia iránt, szóval tőlem ne nagyon várjatok semmit, ami nyáltól csöpög, de egy jó történetet akár ebben a témában is szívesen olvasok.

Interjú a Sims Tales oldal szerkesztőivel 2015