Rólunk

A csapat 2018. májusban

Az oldal 2014 májusában alapult (akkor még Sims Tales néven) azzal a céllal, hogy a My Sims zárása után is elérhetők maradjanak az ott megjelent történetek, és friss alkotások publikálására is lehetőséget biztosítson. A tartalom hamarosan rovatokkal bővült, amelyek mostanra széles körben lefedik a Sims játékkal és tale írással kapcsolatos témákat. Az évek során a csapat felállása komoly változásokon esett keresztül, valamint az első oldalról is költözni kényszerültünk, míg végül hosszas keresgélés után megállapodtunk végleges helyünkön. Célunk az, hogy zavartalanul hódolhassunk hobbinknak, miközben a lehető legtöbb Sims játékosnak és írónak nyújtunk segítséget és szolgáltatunk friss tartalmakat. Ha mindemellett sikerül egy összetartó közösségnek is otthont adnunk, felettébb büszkék leszünk a munkánkra.

Szabályzat | GYIK | Szerkesztőfelvétel | Sims Tales Oldal | STOKapcsolat

 

Szerkesztők

 

Matt
Admin
2014.05. –

Ruby
Szerkesztő
2017.07. –

Thea
Admin
2016.02. –

TimMac
Szerkesztő
2017.07. –

 

Matt
Alapító tag, Admin (2014.05. – ?)

Bemutatkozás: Jelenleg a 20-as klub tagja vagyok és mérnökinformatika területén tanulok. A Sims Addicts mellett két káros szenvedélyem van, az egyik, imádok sorozatokat nézni, nagyjából bármilyen műfajt szívesen szívok. Bármikor belemerülök a zenemámorba, szinte minden nap hallgatok zenét különböző stílusokban.

7 éves koromban ismertem meg legelőször a Sims fogalmát, és azóta beszippantott magába. Nem sokkal később rátaláltam a játék folytatására, és máris beleszerettem a Sims 2-be. A mai napig szeretek nosztalgiázni vele, és rengeteg emlék köt hozzá. Emellett Sims 3-mal is imádok játszani, különösen a lehetőségekkel tudok elszórakozni, és a Világ Körül kiegészítő emelte meg nekem a szintet. Próbálok segíteni másoknak tippek írásával, és ha időm engedi, simses videókat forgatok rendezőként.

A kezdetek kezdetén, mikor megismerkedtem a My Sims oldallal, még kevés tartalom volt, de elég ígéretesnek tűnt, így pár évvel később Mattheeew nicknévvel regisztráltam a fórumra. Anno imádtam a családias és jó hangulatú közösséget. Szomorúan búcsúztam el tőlük, és folytattam tovább az ismert tagokkal a Sims Tales részleget, majd némi átalakulás után ismét visszatértünk egy nagy bázisú oldalra az új szerkesztőkkel. Bízom benne, hogy nálunk is jól fogjátok majd érezni Magatokat. 🙂

Interjú a Sims Tales oldal szerkesztőivel 2015 | Interjú Matt-tel 2016 | Interjú Matt-tel 2017

 

Ruby
Szerkesztő (2017.07. – ?)

Bemutatkozás: Írok, olvasok, játszom, beszélek, hallgatok, sorozatot nézek és újabban virágokat is ültetek. Írok, mióta megtanultam a betűket, és a magam kis macskakaparásával előbb mesékbe, aztán idősebb fejjel fanfictionökbe, és végül saját történetekbe kezdtem bele. Olvasok, mióta egy hosszú betegség unalmas napjainak egyikén anyukám rám nem tukmálta a Harry Pottert. Sokat kaptam a könyvsorozattól – az olvasás szeretetét, a fanfictionök világát és sok-sok nagyszerű embert. Játszom, mióta nagyjából nyolc éves koromban rejtélyesen a gépemre került a sims 1. Még emlékszem, hogy legalább ezerszer végignéztem a sims 2 trailerét, aztán izgatottan vártam a sims 3-at és a sims 4-et is. Nem számít, hogy közben eltelt jó tizenöt év, én még mindig ugyanolyan lelkesen indítom el újra és újra a játékot, csak most már nem olyan simekkel játszom, akik sosem öregednek, hanem olyanokkal, akiket néha elragadnak az érzelmeik. És ez klassz!

Interjú Rubyval 2017

 

Thea
Admin (2016.02. – ?)

Bemutatkozás: A My Sims oldalon találkoztam először a sims tale fogalmával, és kezdtem közelebbről megismerni a Sims játékot. Azóta az egyik legkedvesebb hobbimmá vált a történetek írása és olvasása, és mióta lehetőséget kaptam, hogy a csapat részévé váljak, az oldal szerkesztése is felkerült a kedvenc listára. Nagyon fiatalon kezdtem írni, és bár az ihlet néha hosszabb időre elkerült, valahogy mindig visszatértem a kezdetekhez. Mostanában nem is időhiány, inkább örökös elégedetlenség áll utamba, ha az oldalra szánnék egy művet, de talán egyszer saját félelmeimet is sikerül hátrahagynom. Kezeim közül ugyanolyan eséllyel kerülhet ki sci-fi, fantasy, mint középkori lovagregény, és szívesen olvasok bármilyen műfajt, amiben izgalmasak a karakterek. Polgári életemben a szabadidőmet szívesen töltöm koncerteken, kedvelem a kreatív hobbikat, no és a macskákat minden mennyiségben! A négy fal között leginkább Sims-szel ütöm el üres óráimat, de néha kitérőt teszek egyéb stratégiai vagy RPG játékok irányába is. Bízom benne, sokan találjátok majd hasznosnak mindazt, amit az oldalon alkotunk.:)

Interjú Theával 2017

 

TimMac
Szerkesztő (2017.07. – ?)

Bemutatkozás: Hithű építészhallgató, szőrszálhasogató nyelvtannáci és csak egy kicsit maximalista. Ezek a tulajdonságok viszont egész jól jöhetnek, ha az ember Sims-el, vagy tale írással akar foglalkozni. Néhányan ismerhettek a Sims Tales oldalról – akár, mint lektort, akár, mint lelkes (túlbuzgó, fárasztó, idegesítő) kommentelgetőt. Sokan szavaztatok bizalmat a véleményemnek, amiért nagyon hálás voltam, és vagyok is, remélem szerkesztőként hasonlóképp elégedettek lesztek a munkámmal. Az idő a legnagyobb ellenségem, mint legtöbbünknek, de igyekszem fokozatosan egyre több mindent belezsúfolni abba a szűkös 24 órába, amit egy nap kézhez kapok. Gyűjtögetésben és modokban nem vagyok profi, viszont ha valaki hiányolta volna a barkácstippeket és ötleteket, akkor remélem, hogy tudok majd új dolgokat mutatni a közeljövőben. Remélem jól fogjátok magatokat érezni az új oldalon az új csapattal!

Interjú TimMackel 2017

 

A Sims Addicts oldalról és Sims-re fel! csoportról mondták

2018-as évzáró kérdőívünkben

 

“Nagyon szeretem, hogy mindig jönnek a tippek, kihívások magyarul.Nagyon kedvesek az emberek is.”

“Nagyon hasznos oldal, sokat segít a játékkal kapcsolatos dolgokban. Nagyon jó kihívások vannak leírva az oldalra. Nagyon szeretem az oldalt. ♡♡”

“Évek óta követlek titeket és bár csak a háttérből figyelek, nagyon értékelem és szeretem mindazt, amit tesztek az oldalért és a közösségért.”

“Nagyon jó, mindig minden problémámra segítséget ad, a történeteket pedig mindig nagyon jó olvasni, sose unom meg 😁

“Nagyon szeretem! Tele van tippekkel, tanácsokkal és érdekességekkel. Eddig bármilyen simses csoportban voltam, alig volt aktivitás, de ebben a csoportban csak folyik az élet.”

“Azt szeretem az oldalban, hogy mindig megkapjuk a legfrissebb híreket a Simsről, illetve mindig segítetek a csoportban, ha kell 😊

“Szeretem és szívesen használom is, főleg ha valami konkrét dolgot keresek. Általánosságban inkább a csoportot követem :)”

“Szeretem, már sok hasznos dologgal találkoztam, amiket később fel tudtam használni a játékban.”

“Az egyetlen összeszedett, napi szinten frissülő, változatos oldal, igazi rajongói közösséggel. Büszke vagyok, hogy a magyaroknak igenis van ilyen oldaluk ebben a témában.”

“Nagyon szeretem, érthető is, mindent megtalálok rajta, ami érdekel engem.”

“Szuper, hogy vagytok! Őszinte elismerésem :)”

“Nagyon jó, az egyik legjobb dolog amit az interneten felfedeztem!”

“Légyszi tartsatok ki sokáig! Nincs túl sok olyan magyar Sims oldal, ami ilyen sok és jó információval szolgálna mint ez.”

“Örülök, hogy van, mert én nem tanultam angolt az iskolában (német + orosz), így csak szavakat tudok angolul, ezért az angol nyelvű simses oldalak cikkeit egyáltalán nem vagy csak részben értem meg.”

“Nagyon jól összeszedett, szerkesztett. Érdekes és új dolgokat találok mindig.”

“Nagyon jónak találom, hogy van ilyen oldal, es hálas vagyok az adminnak ezért :)”

“Jó a közösség, kedvesek a szerkesztők. :)”

“Tetszik, tartalmas, sok energiát fektetnek bele aminek megvan a gyümölcse.”

“Nagyon szeretem, érthető is, mindent megtalálok rajta, ami érdekel engem.”

“Nagyon tetszik, egyik legjobb oldal!”

“Nagyon szeretem, legjobb simses oldal a My Sims óta.”

“Én nagyon szeretem, csomó érdekességet lehet rajta olvasni, és a játék frissítéseit is itt szoktam követni :)”

“Nagyon tisztelem, hogy ennyi időt és energiát fektettek az oldalba, kiemelkedő szerintem a magyar felhozatalban. Csak így tovább!”

“Csak annyit, hogy így tovább 2019-ben is!”

“Köszönöm azt a rengeteg információt, amit az oldalnak köszönhetően tudtam meg😊

“Köszönjük azt a rengeteg belefektetett energiát. ♥ Nagyon hálásak vagyunk.”

“Szuper oldal! Összegyűjti a magyar simmereket :-)”

“Köszönöm az eddigi munkátokat. Igazán kitesztek magatokért:))”

“Egyik legjobb magyar simses oldal!”

“Nagyon segítőkész oldal❤

 


Visszatekintés

 

2017. május – Dettyke, Matt, Carmilla, Thea és Etti

2016. október – Matt, NoAngelBrigi, Thea, Carmilla, Marcello, Etti és elöl Dettyke

2016. február – Matt, NoAngelBrigi, Dettyke, Etti, Marcello és Thea (és Mappa)

2014. május, az alapító csapat – Marcello, Etti, Dettyke, elöl Nana, NoAngelBrigi és Matt

 

Szerkesztőtársaink voltak

 

Bellatrixy
Szerkesztő (2016.10. – 2018.04.)

Bemutatkozás: Amikor arra kérnek, hogy beszéljek magamról, mindig arra gondolok, mások mit mondanának, mi jellemez…a következőkre jutottam: kék haj, írás, könyvek, filmek, sorozatok, játékok, rock zene. Lehet megmosolyogtat, de valóban ez vagyok én. Számtalan hobby-m van ezekkel a témákkal kapcsolatban, melyeknek mind hatalmas szenvedéllyel hódolok, mikor- milyen arányban. Azonban kettő ezek közül kiemelkedően fontos számomra, és mindig részei lesznek az életemnek: az olvasás és az írás. Mindegy épp melyik játékra, vagy sorozatra vagyok őrülten rákattanva, eme két hódolatomra mindig szentelek időt. Véleményem szerint egyedül ez a két területe létezik az életnek, ahol valóban nincsenek határok, és ezt átélni számomra elmondhatatlan érzés. Alapjáraton egy igen vidám ember vagyok, aki szívesen segít másoknak, és osztja meg véleményét gyakorlatilag bármivel kapcsolatban. A Simses játékokat illetően leginkább a második szériával kapcsolatban tudok használható infókat szolgáltatni, ezen kívül inkább írás téren tudok hasznos tanácsadó lenni. Az oldal közössége már ittlétem kezdete óta is nagyon vonzónak és családiasnak hatott, és végtelenül boldog vagyok, hogy mára már odáig jutottam, hogy a közösség részének érezhetem magam! ^^

Interjú Bellatrixyvel 2017

 

Carmilla
Admin (2016.10. – 2017.08.)

Bemutatkozás: Szeretek a játékkal/játékban alkotni és szeretem az évek során felhalmozott állítólagos tudásomat tippek formájában a gyanútlan kattintgatókra rátukmálni. Szeretek szövegelni és szeretek a chaten bebútorozva mindenkivel mindenféléről beszélgetni. Szeretek rengeteget olvasni, de nem szeretek olyan sztorikba belebotlani, amelyeknek semmi érdemi mondanivalója nincs, és szeretem, ha egy történetet a leges-leges-legnagyobb idegösszeomlásig húznak, és ha a szerelmi szál úgy van kialakítva, hogy már a veszekedésben is azt várhatom, mikor esnek egymásnak. Nagyon szeretem a masszív, “én asszonyom” típusú férfi főszereplőket, de nem szeretem, ha a női főszereplő valami fullextrásan tökéletes Mary-Sue, aki rózsaszín pompomfelhőt süt szerelme jeléül a fullextrásan tökéletes kampijának, mert annak általában több oldalnyi nyálas szenvelgés a vége, amit meg aztán végképp nem szeretek. Szeretem, ha tövig lerágott körömmel várhatok egy következő fejezetre, és szeretem, mikor a férfi főszereplő nem beszél magában. Illetve azt szeretem, ha magában beszél – és az vicces -, de azt nem szeretem, mikor fél oldalakban motyog magában arról, hogy mennyire jó csaj slattyog mellette, és milyen fantasztikus érzés lenne végigsimítani a vállára omló fürtjein. Milyen gáz már… Szeretek a munkám keretein belül nálamnál 4-5 fejjel nagyobb, kigyúrt, kopasz izomcsávókkal teli torokból, lila fejjel üvölteni, és szeretem, mikor erre nem a nevetés a reakciójuk, hanem a behúzott nyak és az elkullogás. Szeretem a közösséget és szeretem, hogy sok emberrel tudok sok dologról sokat dumálni, de nem szeretem, ha valaki közösségbomlasztásba kezd, vagy vitázik a többiekkel, mert az előhozza azt az énem, amit viszont a delikvensek nem szeretnének szeretni. Szeretem, hogy ha bármi problémátok van, megkerestek, mert szeretem, hogyha hasznosnak érezhetem magam, és segíthetek a közösség tagjainak, akár nyílt, akár zárt platformon. Hmm… egészen pontosan 25 szó kezdődik szer-rel… Bocsi. 😀 De hát hiába. Szeretek lökött lenni. 😀

Interjú Carmillával 2016 | Interjú Carmillával 2017

 

Dettyke
Alapító tag, Admin (2014.05. – 2017.05.)

Bemutatkozás: 25 éves vagyok, végzettségemet tekintve logisztikus, de igazság szerint még keresem a helyem a nagyvilágban. Álmodozó személyiségjegyem magával vonzza a lustaságot, szívesebben töltöm a szabadidőmet a laptopom, Axus előtt írással, simsezéssel vagy sorozatozással, mint aktív kikapcsolódással. Pedig kerékpározni például imádok, főleg meredek terepen. Még jó, hogy van mellettem valaki, aki erre mindig emlékeztet és kirángat olykor a napfényre, miközben képes elviselni művészlelkem hangulatingadozásait. Már egészen kicsi koromban kitaláltam történeteket, de mindig csak képzeletben játszottam el őket, soha nem osztottam meg senkivel és nem kerültek papírra. Elsős gimis voltam, mikor végre tollat ragadtam, és ténylegesen írni kezdtem, azonban egy-két fejezetnél tovább ritkán jutottam. A “The Torenos” volt az első művem, amit befejeztem, hála a My Sims vezetőségének és fórumos közösségének, valamint a The Sims 2-nek. A legnagyobb gyengeségemnek ugyanis a leírásokat tartom, amik hiányát viszont remekül ellensúlyozza a játék képi világa. A Sims Tales tehát az én műfajom, ezért is vagyok itt: hogy népszerűsítsem és segítséget nyújtsak a szárnyukat bontogató, saját stílusukat kereső írópalántáknak. 🙂

Interjú a Sims Tales oldal szerkesztőivel 2015 | Interjú Dettykével 2016

 

Etti
Alapító tag, Admin (2014.05. – 2017.05.)

Bemutatkozás: 2009 májusában csatlakoztam az egykori My Sims oldal és Fórum népes közösségéhez, miután megjelent a “Más, mint a többi” című történetem. Egészen a bezárásig (2014. nyár) az oszlopos tagjának, és az akkori rangom szerint, “a Fórum lelkének” számítottam (bár én ezt inkább csak a Sims Tales topicra vonatkoztatnám). Voltak ugyan kihagyások, kisebb szünetek, de sohasem vettem le a szemem egy másodpercre sem a második otthonomnak számító témáról, mindig igyekeztem aktívan részt venni mindenben, pangás idején próbáltam életet lehelni a közösségünkbe, véleményezni, biztatni, kérdezősködni. Szinte már hobbimnak tekintettem a tale-ezést, a történetekkel való foglalkozást, olvasást, ezért gondoltam azt, hogy benne kívánok lenni egy olyan kezdeményezésben, amely összefogja az alkotásokat, az írókat és az olvasókat egyaránt. Célom nem más, mint hogy továbbra is hű maradjak egykori rangomhoz, és a többiekkel együtt létrehozzunk egy aktív, vidám és összetartó közösséget. De ezt csak Veletek együtt tudjuk megtenni!

Interjú a Sims Tales oldal szerkesztőivel 2015 | Interjú Ettivel 2016

 

Marcello
Alapító tag, Admin (2014.05. – 2017.02.)

Bemutatkozás: Egy teljesen átlagos, 18 éves gimnáziumi tanuló vagyok, aki időnként szeret csak úgy elmerengeni az élet dolgain, filozofálgatni, a tapasztalatait megosztani másokkal, és természetesen írni. Szabadidőmet legalább annyira szívesen töltöm otthon, négy fal között, mint egy diszkóban, vagy egy jó kis házibuliban. Bevállalós típus vagyok, általában részt veszek az érdekesebb projektekben, így történt ez annak idején is, amikor megírtam első Sims Tale-emet, melyet még 2008-ban publikált a My Sims. Azóta sem állt meg az írási kedvem. Ha éppen nincs életbevágóan fontos dolgom, és nem vagyok hullafáradt, még mindig örömmel vetem papírra a képzeletbeli világaim eseményeit. Első nagyobb szabású projektem “A kő rejtélye”, majd ezt követte a rá 2 és fél évvel később megjelent folytatás, mely “A bosszú ösvénye” címet kapta. A kritikák szerint sikerült fejlődnöm, de én bízom benne, hogy az írói képességeim további javuláson mennek majd keresztül. Egy nagyszabású Sims Tales oldal készítése már régóta piszkálta a fantáziámat, és most ez végre meg is valósult. Szívből remélem, hogy Ti is majd legalább annyira örömötöket lelitek benne, mint én! 🙂

Interjú a Sims Tales oldal szerkesztőivel 2015 | Interjú Marcellóval 2016

 

NoAngelBrigi
Alapító tag, Admin (2014.05. – 2017.02.)

Bemutatkozás: 25 éves grafikus vagyok, számos hobbim között szerepel a The Sims 2, az írás és az olvasás, ezért is vagyok itt, elsősorban mint szerkesztő és lektor. Körülbelül 12 éve érdekel az írás és 10 éve ejtett rabul a játék. Aztán ezek ketten egyszer csak találkoztak és megszületett az első befejezett történetem, A kocka két oldalán. Hamarosan elkészült a folytatás is, Szappanbuborék a szerelem címmel. Azóta az “Írsz-e még?” kérdésre számtalanszor válaszoltam már: “Persze, mindenképp”. Egyszer biztosan, ötlet és terv ezer akad, viszont az írás sajnos kicsit háttérbe szorult az elmúlt pár évben, ahogy az olvasás is. A My Sims fórum számomra mindig is kedves hely volt, főleg a The Sims 2 és a Tales téma, még ha utóbbit néha el is hanyagoltam. Viszont most szívem-lelkem igyekszem majd beleadni a feladatba, hiszen tovább vinni egy olyan fantasztikus dolgot, mint a My Sims Tales, igen nagy munka. Izgatottan várom az első történeteket, az éjszakába nyúló olvasást, és főként Titeket, kedves Írók és Olvasók! Remélem minél több ismerős és új arc csatlakozik majd hozzánk azon az úton, amire most készülünk rálépni! : )

Interjú a Sims Tales oldal szerkesztőivel 2015 | Interjú NoAngelBrigivel 2016

 

Nana
Alapító tag, Admin (2014.05. – 2015.10.)

Bemutatkozás: Sokaknak valószínűleg a mysims.hu-ról vagyok ismerős, ahol szerencsém volt 2009-től a zárásig a csapat tagjának lenni. De közhelyesen szólva minden jónak vége szakad egyszer, és habár nem tudtam mindig annyi energiát fektetni a szerkesztésbe, mint szerettem volna, és igazából most fel kéne lélegeznem, nem bírom ki, hogy ne vágjak bele valami másba. Egy részem siratja a My Simset, mert nem egyszerű 5 év után megválni valamitől, ami a mindennapi életem része volt. Másfelől viszont örülök, hogy összeállt ez a kis társaság (a kedvenc fórumozóimból), és hogy velük vihetem tovább a Tales rovatot egy újabb, felturbózott formában. Talán ez volt számomra is az egyik legkedvesebb rovat az oldalon, mivel lelkes könyvmoly és sorozatrajongó vagyok. Írással is próbálkozom, ötlet van rengeteg, de motiváció és szabadidő viszont sajnos már nem olyan sok. Egészen kiskoromtól beteg módon vonzódom a természetfeletti, a sorozatgyilkosok, a kriminológia és a pszichológia iránt, szóval tőlem ne nagyon várjatok semmit, ami nyáltól csöpög, de egy jó történetet akár ebben a témában is szívesen olvasok.

Interjú a Sims Tales oldal szerkesztőivel 2015

 

A magyar Sims közösség