Rólunk

2018. május

Az oldalt 2014 májusában hozta létre hat tale rajongó (akkor még Sims Tales néven) azzal a céllal, hogy a My Sims zárása után is elérhetők maradjanak az ott publikált történetek, továbbá teret adjunk a friss alkotásoknak. Az oldal tartalma hamarosan rovatokkal bővült, amelyek mostanra széles körben lefedik a Sims játékkal és tale írással kapcsolatos témákat. Az évek során a csapat felállása komoly változásokon esett keresztül, valamint az első oldalról is költözni kényszerültünk, míg végül hosszas keresgélés után megállapodtunk végleges helyünkön. Célunk az, hogy zavartalanul hódolhassunk hobbinknak, miközben a lehető legtöbb Sims játékosnak és írónak nyújtunk segítséget és szolgáltatunk friss tartalmakat. Ha mindemellett sikerül egy összetartó közösségnek is otthont adnunk, felettébb büszkék leszünk a munkánkra.

 

Szerkesztők

 

Matt
Admin
2014.05. –

Ruby
Szerkesztő
2017.07. –

Thea
Admin
2016.02. –

TimMac
Szerkesztő
2017.07. –

 

Matt
Alapító tag, Admin (2014.05. – ?)

Bemutatkozás: Jelenleg a 20-as klub tagja vagyok és mérnökinformatika területén tanulok. A Sims Addicts mellett két káros szenvedélyem van, az egyik, imádok sorozatokat nézni, nagyjából bármilyen műfajt szívesen szívok. Bármikor belemerülök a zenemámorba, szinte minden nap hallgatok zenét különböző stílusokban.

7 éves koromban ismertem meg legelőször a Sims fogalmát, és azóta beszippantott magába. Nem sokkal később rátaláltam a játék folytatására, és máris beleszerettem a Sims 2-be. A mai napig szeretek nosztalgiázni vele, és rengeteg emlék köt hozzá. Emellett Sims 3-mal is imádok játszani, különösen a lehetőségekkel tudok elszórakozni, és a Világ Körül kiegészítő emelte meg nekem a szintet. Próbálok segíteni másoknak tippek írásával, és ha időm engedi, simses videókat forgatok rendezőként.

A kezdetek kezdetén, mikor megismerkedtem a My Sims oldallal, még kevés tartalom volt, de elég ígéretesnek tűnt, így pár évvel később Mattheeew nicknévvel regisztráltam a fórumra. Anno imádtam a családias és jó hangulatú közösséget. Szomorúan búcsúztam el tőlük, és folytattam tovább az ismert tagokkal a Sims Tales részleget, majd némi átalakulás után ismét visszatértünk egy nagy bázisú oldalra az új szerkesztőkkel. Bízom benne, hogy nálunk is jól fogjátok majd érezni Magatokat. 🙂

 

Ruby
Szerkesztő (2017.07. – ?)

Bemutatkozás: Írok, olvasok, játszom, beszélek, hallgatok, sorozatot nézek és újabban virágokat is ültetek. Írok, mióta megtanultam a betűket, és a magam kis macskakaparásával előbb mesékbe, aztán idősebb fejjel fanfictionökbe, és végül saját történetekbe kezdtem bele. Olvasok, mióta egy hosszú betegség unalmas napjainak egyikén anyukám rám nem tukmálta a Harry Pottert. Sokat kaptam a könyvsorozattól – az olvasás szeretetét, a fanfictionök világát és sok-sok nagyszerű embert. Játszom, mióta nagyjából nyolc éves koromban rejtélyesen a gépemre került a sims 1. Még emlékszem, hogy legalább ezerszer végignéztem a sims 2 trailerét, aztán izgatottan vártam a sims 3-at és a sims 4-et is. Nem számít, hogy közben eltelt jó tizenöt év, én még mindig ugyanolyan lelkesen indítom el újra és újra a játékot, csak most már nem olyan simekkel játszom, akik sosem öregednek, hanem olyanokkal, akiket néha elragadnak az érzelmeik. És ez klassz!

 

Thea
Admin (2016.02. – ?)

Bemutatkozás: A My Sims oldalon találkoztam először a sims tale fogalmával, és kezdtem közelebbről megismerni a Sims játékot. Azóta az egyik legkedvesebb hobbimmá vált a történetek írása és olvasása, és mióta lehetőséget kaptam, hogy a csapat részévé váljak, az oldal szerkesztése is felkerült a kedvenc listára. Nagyon fiatalon kezdtem írni, és bár az ihlet néha hosszabb időre elkerült, valahogy mindig visszatértem a kezdetekhez. Mostanában nem is időhiány, inkább örökös elégedetlenség áll utamba, ha az oldalra szánnék egy művet, de talán egyszer saját félelmeimet is sikerül hátrahagynom. Kezeim közül ugyanolyan eséllyel kerülhet ki sci-fi, fantasy, mint középkori lovagregény, és szívesen olvasok bármilyen műfajt, amiben izgalmasak a karakterek. Polgári életemben a szabadidőmet szívesen töltöm koncerteken, kedvelem a kreatív hobbikat, no és a macskákat minden mennyiségben! A négy fal között leginkább Sims-szel ütöm el üres óráimat, de néha kitérőt teszek egyéb stratégiai vagy RPG játékok irányába is. Bízom benne, sokan találjátok majd hasznosnak mindazt, amit az oldalon alkotunk.:)

 

TimMac
Szerkesztő (2017.07. – ?)

Bemutatkozás: Hithű építészhallgató, szőrszálhasogató nyelvtannáci és csak egy kicsit maximalista. Ezek a tulajdonságok viszont egész jól jöhetnek, ha az ember Sims-el, vagy tale írással akar foglalkozni. Néhányan ismerhettek a Sims Tales oldalról – akár, mint lektort, akár, mint lelkes (túlbuzgó, fárasztó, idegesítő) kommentelgetőt. Sokan szavaztatok bizalmat a véleményemnek, amiért nagyon hálás voltam, és vagyok is, remélem szerkesztőként hasonlóképp elégedettek lesztek a munkámmal. Az idő a legnagyobb ellenségem, mint legtöbbünknek, de igyekszem fokozatosan egyre több mindent belezsúfolni abba a szűkös 24 órába, amit egy nap kézhez kapok. Gyűjtögetésben és modokban nem vagyok profi, viszont ha valaki hiányolta volna a barkácstippeket és ötleteket, akkor remélem, hogy tudok majd új dolgokat mutatni a közeljövőben. Remélem jól fogjátok magatokat érezni az új oldalon az új csapattal!

 

Visszatekintés

 

2017.05
2016.10.
2016.02.
2014.05.

 

Szerkesztőtársaink voltak

 

Bellatrixy
Szerkesztő (2016.10. – 2018.04.)

Bemutatkozás: Amikor arra kérnek, hogy beszéljek magamról, mindig arra gondolok, mások mit mondanának, mi jellemez…a következőkre jutottam: kék haj, írás, könyvek, filmek, sorozatok, játékok, rock zene. Lehet megmosolyogtat, de valóban ez vagyok én. Számtalan hobby-m van ezekkel a témákkal kapcsolatban, melyeknek mind hatalmas szenvedéllyel hódolok, mikor- milyen arányban. Azonban kettő ezek közül kiemelkedően fontos számomra, és mindig részei lesznek az életemnek: az olvasás és az írás. Mindegy épp melyik játékra, vagy sorozatra vagyok őrülten rákattanva, eme két hódolatomra mindig szentelek időt. Véleményem szerint egyedül ez a két területe létezik az életnek, ahol valóban nincsenek határok, és ezt átélni számomra elmondhatatlan érzés. Alapjáraton egy igen vidám ember vagyok, aki szívesen segít másoknak, és osztja meg véleményét gyakorlatilag bármivel kapcsolatban. A Simses játékokat illetően leginkább a második szériával kapcsolatban tudok használható infókat szolgáltatni, ezen kívül inkább írás téren tudok hasznos tanácsadó lenni. Az oldal közössége már ittlétem kezdete óta is nagyon vonzónak és családiasnak hatott, és végtelenül boldog vagyok, hogy mára már odáig jutottam, hogy a közösség részének érezhetem magam! ^^

 

Carmilla
Admin (2016.10. – 2017.08.)

Bemutatkozás: Szeretek a játékkal/játékban alkotni és szeretem az évek során felhalmozott állítólagos tudásomat tippek formájában a gyanútlan kattintgatókra rátukmálni. Szeretek szövegelni és szeretek a chaten bebútorozva mindenkivel mindenféléről beszélgetni. Szeretek rengeteget olvasni, de nem szeretek olyan sztorikba belebotlani, amelyeknek semmi érdemi mondanivalója nincs, és szeretem, ha egy történetet a leges-leges-legnagyobb idegösszeomlásig húznak, és ha a szerelmi szál úgy van kialakítva, hogy már a veszekedésben is azt várhatom, mikor esnek egymásnak. Nagyon szeretem a masszív, “én asszonyom” típusú férfi főszereplőket, de nem szeretem, ha a női főszereplő valami fullextrásan tökéletes Mary-Sue, aki rózsaszín pompomfelhőt süt szerelme jeléül a fullextrásan tökéletes kampijának, mert annak általában több oldalnyi nyálas szenvelgés a vége, amit meg aztán végképp nem szeretek. Szeretem, ha tövig lerágott körömmel várhatok egy következő fejezetre, és szeretem, mikor a férfi főszereplő nem beszél magában. Illetve azt szeretem, ha magában beszél – és az vicces -, de azt nem szeretem, mikor fél oldalakban motyog magában arról, hogy mennyire jó csaj slattyog mellette, és milyen fantasztikus érzés lenne végigsimítani a vállára omló fürtjein. Milyen gáz már… Szeretek a munkám keretein belül nálamnál 4-5 fejjel nagyobb, kigyúrt, kopasz izomcsávókkal teli torokból, lila fejjel üvölteni, és szeretem, mikor erre nem a nevetés a reakciójuk, hanem a behúzott nyak és az elkullogás. Szeretem a közösséget és szeretem, hogy sok emberrel tudok sok dologról sokat dumálni, de nem szeretem, ha valaki közösségbomlasztásba kezd, vagy vitázik a többiekkel, mert az előhozza azt az énem, amit viszont a delikvensek nem szeretnének szeretni. Szeretem, hogy ha bármi problémátok van, megkerestek, mert szeretem, hogyha hasznosnak érezhetem magam, és segíthetek a közösség tagjainak, akár nyílt, akár zárt platformon. Hmm… egészen pontosan 25 szó kezdődik szer-rel… Bocsi. 😀 De hát hiába. Szeretek lökött lenni. 😀

 

Dettyke
Alapító tag, Admin (2014.05. – 2017.05.)

Bemutatkozás: 25 éves vagyok, végzettségemet tekintve logisztikus, de igazság szerint még keresem a helyem a nagyvilágban. Álmodozó személyiségjegyem magával vonzza a lustaságot, szívesebben töltöm a szabadidőmet a laptopom, Axus előtt írással, simsezéssel vagy sorozatozással, mint aktív kikapcsolódással. Pedig kerékpározni például imádok, főleg meredek terepen. Még jó, hogy van mellettem valaki, aki erre mindig emlékeztet és kirángat olykor a napfényre, miközben képes elviselni művészlelkem hangulatingadozásait. Már egészen kicsi koromban kitaláltam történeteket, de mindig csak képzeletben játszottam el őket, soha nem osztottam meg senkivel és nem kerültek papírra. Elsős gimis voltam, mikor végre tollat ragadtam, és ténylegesen írni kezdtem, azonban egy-két fejezetnél tovább ritkán jutottam. A “The Torenos” volt az első művem, amit befejeztem, hála a My Sims vezetőségének és fórumos közösségének, valamint a The Sims 2-nek. A legnagyobb gyengeségemnek ugyanis a leírásokat tartom, amik hiányát viszont remekül ellensúlyozza a játék képi világa. A Sims Tales tehát az én műfajom, ezért is vagyok itt: hogy népszerűsítsem és segítséget nyújtsak a szárnyukat bontogató, saját stílusukat kereső írópalántáknak. 🙂

 

Etti
Alapító tag, Admin (2014.05. – 2017.05.)

Bemutatkozás: 2009 májusában csatlakoztam az egykori My Sims oldal és Fórum népes közösségéhez, miután megjelent a “Más, mint a többi” című történetem. Egészen a bezárásig (2014. nyár) az oszlopos tagjának, és az akkori rangom szerint, “a Fórum lelkének” számítottam (bár én ezt inkább csak a Sims Tales topicra vonatkoztatnám). Voltak ugyan kihagyások, kisebb szünetek, de sohasem vettem le a szemem egy másodpercre sem a második otthonomnak számító témáról, mindig igyekeztem aktívan részt venni mindenben, pangás idején próbáltam életet lehelni a közösségünkbe, véleményezni, biztatni, kérdezősködni. Szinte már hobbimnak tekintettem a tale-ezést, a történetekkel való foglalkozást, olvasást, ezért gondoltam azt, hogy benne kívánok lenni egy olyan kezdeményezésben, amely összefogja az alkotásokat, az írókat és az olvasókat egyaránt. Célom nem más, mint hogy továbbra is hű maradjak egykori rangomhoz, és a többiekkel együtt létrehozzunk egy aktív, vidám és összetartó közösséget. De ezt csak Veletek együtt tudjuk megtenni!

 

Marcello
Alapító tag, Admin (2014.05. – 2017.02.)

Bemutatkozás: Egy teljesen átlagos, 18 éves gimnáziumi tanuló vagyok, aki időnként szeret csak úgy elmerengeni az élet dolgain, filozofálgatni, a tapasztalatait megosztani másokkal, és természetesen írni. Szabadidőmet legalább annyira szívesen töltöm otthon, négy fal között, mint egy diszkóban, vagy egy jó kis házibuliban. Bevállalós típus vagyok, általában részt veszek az érdekesebb projektekben, így történt ez annak idején is, amikor megírtam első Sims Tale-emet, melyet még 2008-ban publikált a My Sims. Azóta sem állt meg az írási kedvem. Ha éppen nincs életbevágóan fontos dolgom, és nem vagyok hullafáradt, még mindig örömmel vetem papírra a képzeletbeli világaim eseményeit. Első nagyobb szabású projektem “A kő rejtélye”, majd ezt követte a rá 2 és fél évvel később megjelent folytatás, mely “A bosszú ösvénye” címet kapta. A kritikák szerint sikerült fejlődnöm, de én bízom benne, hogy az írói képességeim további javuláson mennek majd keresztül. Egy nagyszabású Sims Tales oldal készítése már régóta piszkálta a fantáziámat, és most ez végre meg is valósult. Szívből remélem, hogy Ti is majd legalább annyira örömötöket lelitek benne, mint én! 🙂

 

NoAngelBrigi
Alapító tag, Admin (2014.05. – 2017.02.)

Bemutatkozás: 25 éves grafikus vagyok, számos hobbim között szerepel a The Sims 2, az írás és az olvasás, ezért is vagyok itt, elsősorban mint szerkesztő és lektor. Körülbelül 12 éve érdekel az írás és 10 éve ejtett rabul a játék. Aztán ezek ketten egyszer csak találkoztak és megszületett az első befejezett történetem, A kocka két oldalán. Hamarosan elkészült a folytatás is, Szappanbuborék a szerelem címmel. Azóta az “Írsz-e még?” kérdésre számtalanszor válaszoltam már: “Persze, mindenképp”. Egyszer biztosan, ötlet és terv ezer akad, viszont az írás sajnos kicsit háttérbe szorult az elmúlt pár évben, ahogy az olvasás is. A My Sims fórum számomra mindig is kedves hely volt, főleg a The Sims 2 és a Tales téma, még ha utóbbit néha el is hanyagoltam. Viszont most szívem-lelkem igyekszem majd beleadni a feladatba, hiszen tovább vinni egy olyan fantasztikus dolgot, mint a My Sims Tales, igen nagy munka. Izgatottan várom az első történeteket, az éjszakába nyúló olvasást, és főként Titeket, kedves Írók és Olvasók! Remélem minél több ismerős és új arc csatlakozik majd hozzánk azon az úton, amire most készülünk rálépni! : )

 

Nana
Alapító tag, Admin (2014.05. – 2015.10.)

Bemutatkozás: Sokaknak valószínűleg a mysims.hu-ról vagyok ismerős, ahol szerencsém volt 2009-től a zárásig a csapat tagjának lenni. De közhelyesen szólva minden jónak vége szakad egyszer, és habár nem tudtam mindig annyi energiát fektetni a szerkesztésbe, mint szerettem volna, és igazából most fel kéne lélegeznem, nem bírom ki, hogy ne vágjak bele valami másba. Egy részem siratja a My Simset, mert nem egyszerű 5 év után megválni valamitől, ami a mindennapi életem része volt. Másfelől viszont örülök, hogy összeállt ez a kis társaság (a kedvenc fórumozóimból), és hogy velük vihetem tovább a Tales rovatot egy újabb, felturbózott formában. Talán ez volt számomra is az egyik legkedvesebb rovat az oldalon, mivel lelkes könyvmoly és sorozatrajongó vagyok. Írással is próbálkozom, ötlet van rengeteg, de motiváció és szabadidő viszont sajnos már nem olyan sok. Egészen kiskoromtól beteg módon vonzódom a természetfeletti, a sorozatgyilkosok, a kriminológia és a pszichológia iránt, szóval tőlem ne nagyon várjatok semmit, ami nyáltól csöpög, de egy jó történetet akár ebben a témában is szívesen olvasok.

 

Kiss Kiss
Szerkesztőtanonc (2017.07. – 2017.11)

Bemutatkozás: Panninak hívnak, végzős gimis vagyok és a magyar mellett beszélem az angolt és a spanyolt. Szeretek írni, Simsezni, zenélni, a Harry Pottert és a Trónok harcát (😍😍). Kb 2008-tól ’13-ig használtam a Sims 2-t, és a megjelenésétől kezdve használom a Sims 3-at. Szeretek építkezni, fotózni, Sims Tale-eket “gyártani” és videózni. Szívesen interjúztatok, fordítok, írok tippeket, Kérdés Keddet, ajánlókat, szemezgetőket, meg igazából bármit 😀 Kivéve pózok és egyedi tartalmak gyártását, mert ezekhez nem értek. A Mysimset nagyjából 2010 környékén (plusz mínusz 1-2 év) kezdtem követni, a Sims Tales oldalt a kezdetektől, ahol már aktívabb is voltam, most pedig itt vagyok 🙂 És azt hiszem, ennyi, ha végigolvastad ezt a kisregényt akkor köszönöm és respekt 😀

 

Liza
Szerkesztőtanonc (2017.07. – 2017.11)

Bemutatkozás: Sziasztok, Liza vagyok és még nagyban koptatom az iskola padját, ennek ellenére a fiatal korom nem gátol meg semmiben. Magát a Sims játékot körülbelül 2010 óta ismerem, a kettes szériával kezdtem, tulajdonképpen teljesen magába szippantott, azóta ezzel töltöm el szabadidőm nagy részét. A hármas és a négyes Sims annyira nem ragadott magával, de a kettessel kapcsolatban bármilyen kérdést feltehettek. Kedvenc időtöltésem a játékban a sim és család készítés, illetve maga a szimuláció. Az építés nem tartozik a kedvenceim közé, viszont ha megjön hozzá a kedvem, akkor órákig képes vagyok egy ház miatt bámulni a monitort. Legfőképpen a videók készítése áll közel a szívemhez, ezért ha minden jól alakul, több videót is láthattok majd tőlem, illetve szeretném játéktippekkel segíteni az olvasóinkat. Természetesen másféle posztokkal is fogok foglalkozni. Magamról annyit mesélnék, hogy nagyon szeretek sportolni és mozogni, de természetesen a másik nagy szenvedélyem is helyet kap, ami pedig az írás. Középfokon beszélek németül és alapfokon pedig angolul. Jó időtöltést az oldalon! 😀

 

Oxeye
Segédszerkesztő (2016.10 – 2017. 05)

Bemutatkozás: A mysims.hu oldalon ismerkedtem meg a sims tale fogalmával, és azóta az egyik legkedvesebb hobbimmá vált a történetek írása és olvasása. Eredetileg a The sims 2 játékkal kezdtem, de a 3 ejtett igazán rabul, első befejezett történetem is ezzel a játékkal készült. A mysims megszűnése után figyelemmel kísértem az alakuló új oldalt, nagyon örültem, hogy egy kis csapat felkarolta és nem hagyta feledésbe merülni a sims történetek világát. Amióta ceruzát tudok fogni az ujjaim között, írok. Kezeim közül ugyanolyan eséllyel kerülhet ki sci-fi, fantasy, mint középkori lovagregény, és szívesen olvasok bármilyen műfajt, amiben izgalmasak a karakterek. Polgári életemben a szabadidőmet szívesen töltöm koncerteken vagy utazgatással, kedvelem a kreatív hobbikat, no és a macskákat minden mennyiségben!:) A négy fal között leginkább simssel ütöm el üres óráimat, és ez az idő csak pozitív irányba fog változni, miután lehetőséget kaptam, hogy 2016-tól tevékenyebben is hozzájáruljak a csapat munkájához! Lelkesen várom a kihívásokat, remélem élményekben gazdag évek várnak ránk, szerkesztőkre és látogatókra egyaránt!

 

juhaszgaga
Segédszerkesztő (2016.10. – 2017.05.)

Bemutatkozás: Mikor beavatási ceremóniaként megkaptuk, hogy be kell mutatkozni, akkor végigpörgött az agyamban, hogy mit kéne hazudni magamról. Aztán filozofikus gondolatokon kezdtem gondolkozni azzal kapcsolatban, hogy milyen elképesztően egyediek a pillangók szárnyainak mintázatának sejtfelépítése. Leginkább azt érdemes tudni rólam, hogy rengeteg hobbim volt, van és Lessie-s, de mindegyiket olyan hűen és teljes szívvel művelem, hogy utána boldogan tudok visszatekinteni az ilyen dolgokra. Például festettem pár hónapja, és nem bántam meg, hogy kipróbálhattam. Emellett a zongoratudásom is, amit a gyerekzongorán tanultam, az is vissza-vissza csalogat a számítógépes fekete-fehér billentyűkhöz. De ami már jóideje fennáll, és jó eséllyel nem fog változni soha, az az írás és az olvasás szeretete. Mindkettő már régóta velem van, és mindkettő tökéletes számomra arra, hogy offoljam magam pár órára az élet szürkeségéből bele a fantázia világába. Mindkettő remek időtöltés számomra, de szerintem nem kell ecsetelni, hogy milyen jó olvasni és írni egy történetekkel foglalkozó oldalon Legtöbb esetben vicces, bohókás emberke vagyok, aki minden egyes hülyeségben nyakig benne van, sőt, meg is sértődök, ha valamiből kihagynak De ha komolyabb feladat van, akkor én ahhoz a megfelelő hozzáállással állok neki, és utolsó leheletemig küzdök, hogy az a lehető legtökéletesebb legyen. Alapvetően segítőkész vagyok, de ezen a téren nálam hamar szakad a cérna, ha a másik fél nem képes felérni az én agyi szintemmel – ami sokszor a nullával egyenlő. A sok csillámpóni mellett azonban engem nagyon hamar fel lehet idegesíteni valamin, amin aztán napokig rágódok, de rosszabb esetben azonnal kiadom magamból, bár ez nem nagyon fordul elő, inkább a belső morfondírozás rám a jellemző. Az oldalt a kezdetektől ismerem, a kezdetek előttről is, és ez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy idővel beépülhettem a csapatba, ami a lehető legváltozatosabb tagokból áll. Elképesztő nagy megtiszteltetés, hogy ennek az oldalnak a segédszerkesztője lehetek, remélem, nem okozok csalódást senkinek.