Heti Visszatekintő

Heti visszatekintő

Békésebb hét áll a hátunk mögött, és egyelőre az EA háza tájáról sem szivárgott ki újabb információ a játékot illetően (leszámítva azt, hogy előreláthatólag a 2020-as év lesz a legjobb eladások szempontjából a The Sims 4 életében). Azonban mi most sem lógattuk a lábunkat, hiszen több izgalmas és érdekes poszttal is készültünk nektek. A Heti Visszatekintő keretei közt ismét elhoztuk nektek a posztjaink rövid összefoglalóját, valamint beszámolunk arról is, mi történt velünk a Facebookon, ajánlunk néhányat a régebbi tartalmaink közül, és még egy szavazást is találtok a cikk végén. Vágjunk is bele!

Heti posztok, frissítések

  • A hét elején Eleanor egy igen érdekes összehasonlító cikkel érkezett, amelyben arra a kérdésre keresi a választ, vajon a The Sims 3 vagy a The Sims 4 a jobb játék. Ha ez téged is foglalkoztat, és kíváncsi vagy valaki más szempontrendszerére is, olvasd el, majd oszd meg velünk kommentben a véleményedet!
  • Szerdán egy infócsokorral érkeztünk Paralivesról, egy olyan fejlesztési szakaszban lévő játékról, amely csak nemrégiben robbant be a köztudatba. Azt rebesgetik, hogy ha elkészül, egy napon ez lehet a The Sims játékok konkurense. Vajon ez tényleg így van?
  • Az augusztust három érdekes The Sims 4-es teóriával indíthattuk Tim jóvoltából, aki vette a fáradságot, hogy felkutassa és lefordítsa nekünk ezeket az elképesztő ötleteket. Lehetséges, hogy játszható a túlvilág? Valaki a zsebében tartja a simvilág kormányát? Mások pedig képesek utazni az időben?
  • Mindig is Matt volt a csapatunk ügyeletes hibaelhárítója, és ezúttal sem hazudtolta meg magát, ugyanis frissítette az egyedi tartalmak használata során felmerülő problémák megoldásában segédkező cikkünket.
  • Szintén Matt érdeme a szombati cikkünk is, amelynek hála megtudhatjuk, milyen módszerekkel tarthatjuk egészségesen a játékunkat, valamint remek tippeket is kapunk az egyediktől lelassított betöltés felgyorsítására is.

Facebookon jelentettük

Bár híreket ezen a héten sem kaptunk igazán, a mémek továbbra is dübörögnek a Facebook oldalunkon, amit már csak ezért is érdemes követni. A humoros, magyar nyelvű vicces képeken túl igazi kuriózumokkal is készülünk nektek a Simses mémek albumunkban. Legújabb darabunk a tehénnövény anatómiáját és működését mutatta be; ha lemaradtál róla, kattints IDE, hogy megnézhesd!

Szemezgető

Ha a nagy melegben olyan olvasmányra vágynál, ami garantálja a hideg zuhanyt, akkor olvasd el TimMac Bújócska című novelláját, amelyet Matt illusztrált. A történet különlegessége, hogy egy nagyon fiatal gyerek a mesélője, így az ő szemén keresztül látjuk az eseményeket.

A nyár utolsó hónapjába lépve egyre több mindent szüretelhetünk – bár a barack már leérett, még mindig sok gyümölcs és zöldség vár betakarításra. Ilyenkor az embernek akaratlanul is megjön a kedve ahhoz, hogy simjei kertjét is felvirágoztassa, ehhez pedig jó szívvel ajánljuk a Földműves vagyok kihívást, ami Greg Samsától érkezett hozzánk. A kihívás bármely szériával játszható, és egészen nagy szabadságot enged a játékosoknak.

Végezetül elevenítsük fel a sims játékosok harminc típusát! A cikk alapján mindenki boszorkányos ügyességgel bekategorizálhatja saját magát – és barátait egyaránt. Küldd el szintén simmer barátaidnak a linket azzal a típussal, amibe szerinted ő tartozik, és ámulj el, ő hogyan lát téged!

Youtube

Rengeteg simses történetet mesélnek el videó formájában, és a megvalósítás alkotónként eltér. Van, aki az egyedi tartalmai segítségével egészen élethű simeket hoz létre, és drámai, valóságos történeteket mesél el. Azonban akadnak olyanok is, akik nem próbálnak meg elszakadni a The Sims játékok jól megszokott kinézetétől és egyben bájától. Hatsy Poor And Rich Love Storyja éppen azért olyan különleges, mert a The Sims 4 világában játszódik. Bár az angoltudás javasolt, pusztán a videó történései is épp elég beszédesek, így a felirat olvasása nélkül is érthető a történet.

Szavazás

A négy széria telis-tele van olyan simekkel, akik egybeolvadtak már a játékokkal, és egyes városokról, eseményekről egyből rájuk asszociálunk. De kik is ezek a simek? Mitől, miért váltak ikonikussá? Ezen a héten arról dönthettek, hogy a közeljövőben a The Sims játékok mely kiemelkedő alakjairól olvasnátok szívesen. Természetesen mondhatjátok azt is, hogy mindegyikről, de ebben az esetben szeretettel várjuk a sorrendeteket kommentben!

Főállású történetíró és profi fordító, mellékesen szárnybontogató youtuber. A Sims szériákon átívelő rejtélyek szakértője. Lelkes játéktesztelő, tudósító, lektor és Sims 4 játékos.