Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen szabályokat kell betartanom az oldal használata közben?

Szabályzatunkban összefoglaljuk a legfontosabb kéréseinket, ennél több megkötés bevezetését egyelőre nem tartjuk szükségesnek.

Hogyan kaphatok értesítést arról, ha hozzászólás érkezett ahhoz a témához, amihez írtam/ami érdekel?

A posztok alatt lehetőség nyílik feliratkozni a témára. Keresd a Visszajelzés sort, és válaszd ki a neked megfelelő értesítési formát. Arra is van lehetőség, hogy egy hozzászólás elküldése után értesítést kérj, ha válasz érkezik a kommentedre.

Ti kapcsolatban álltok az EA-val? Ez a munkátok, hogy az oldalt vezessétek?

Nem, éppen ugyanannyira nincs kapcsolatunk az EA-val, mint ahogyan bármelyik más hétköznapi játékosnak sem. Csak Sims rajongók vagyunk, akik úgy döntöttek, létrehoznak egy oldalt, és megpróbálnak másoknak is segíteni a játékban. Nem ez a szakmánk, munkánk, és pusztán annyi tapasztalattal rendelkezünk, amennyit bármely más játékos megszerezhet játéka során. Az oldalra írt tartalmak témáját saját kútfőből találjuk ki és járunk utána külföldi oldalakon, amikor időnk engedi. Éppen ezért előfordulhat, hogy tévedünk, és ha ez megtörténik, köszönettel vesszük, ha ezt jelzitek felénk.

Kaptok fizetést a szerkesztésért? Kell fizetnem bármiért az oldalon?

Nem kapunk fizetést, hiszen ez egy hobbioldal, a fenntartás és nyereményjátékok költségeit ellenben mi viseljük. Az oldal látogatása és használata azonban teljesen ingyenes számotokra.

Szeretnék a csapat tagja lenni. Lehetséges?

Folyamatosan nyitva áll ajtónk a lehetséges szerkesztőjelöltek előtt, de ez a feladat megkövetel némi tapasztalatot és tudást. Az aktuális pályázati kiírásunkról itt olvashatsz bővebben.

Hogyan vehetem fel veletek a kapcsolatot?

A jobb oldalsávban található Kapcsolatfelvétel menüpontban megteheted. Ezen kívül Facebook oldalunkon is bármikor megtalálsz minket, illetve chaten, vagy a [email protected] e-mail címen.

Hogyan szólíthatlak meg titeket a levélben?

Nem kell félni tőlünk, nem harapunk. A “Kedves Szerkesztők / Matt / Thea / stb.” forma tökéletes, és tegezz minket nyugodtan.

Szeretném feltenni a saját oldalamra az itt olvasható cikkeket vagy történeteket. Ez lehetséges?

Nem járulunk hozzá, hogy a tudomásunk nélkül bárki tartalmat másoljon az oldalról. Ha azonban felkeresel minket, előfordulhat, hogy nincs ellenünkre egyes cikkek forrásmegjelöléssel való másodközlése, a történeteket azonban az író beleegyezése nélkül tilos másolni.

Megőriztetek mást is az egykori My Simsről, mint a Tipptárat és egyes történeteket?

Sajnos nem, csak azok a tartalmak vannak birtokunkban, amelyek használatára engedélyt kaptunk. Azokat a történeteket tudtuk átmenteni, amelyek írói ebbe beleegyeztek a My Sims zárásakor, a Tipptár feltöltésére pedig Galaxyától kaptunk engedélyt. Mivel az oldalról nem készült mentés, mindössze ennyi maradt fenn az egykori My Simsből.

Mi történt a Sims Tales-szel? Miért zártátok be?

A Sims Tales megnyitása idején a Weebly volt az egyetlen ingyenes szolgáltató, amely korlátozás nélkül kínált ingyenes tárhelyet. Működésünk harmadik évében ez megváltozott, és a bevezetett korlátozás miatt az oldal kezelhetetlenné vált, mert sajnos túlléptük az ingyenesen megengedett tartalommenyiséget. A fizetős tárhelyre váltás feltételeivel nem voltunk megelégedve. Így kötöttünk ki jelenlegi szolgáltatónknál, ami mellett véglegesen letettük a voksunkat.

Rosszindulatú pletykákat hallottam rólatok. Mi igaz belőle?

Semmi. Sajnos időnként megtalálnak minket olyanok, akiknek szálka vagyunk a szemében, ez ellen nincs mit tenni. Mi is olvastunk már arcpirító dolgokat magunkról nyilvános és névtelen felületeken, estünk már áldozatul nyílt és névtelen támadásoknak. A mi hobbink azonban a Sims és az oldal szerkesztése, akinek pedig ennél kevésbé nemes szórakozásra van ideje, egészségére.

 

Történetbeküldéssel kapcsolatos kérdések

 

Hogyan küldhetek be történetet?

A beküldés szabályait összefoglaltuk a Beküldési szabályzatban, kérjük figyelmesen olvasd el, mielőtt elküldenéd a történeted.

Mikor kerülnek fel a futó történetek új részei az oldalra?

Minden történet a hét egy bizonyos, az író által kiválasztott napjához van kötve, amikor biztosan számíthatsz az új epizódra.

Hány történetet küldhet be egy író? Futhat egyszerre több is egymás mellett?

Bármennyit, és természetesen. Az egyetlen szabály, hogy a történeteket már befejezett állapotban küldd be, így nem fordulhat elő, hogy félbemarad az egyik, mert túl sokat vállaltál magadra.

Lehet olyan történetet írni, amelyben a főszereplő a saját neméhez vonzódik?

Nem különböztetjük meg a történeteket a szereplők irányultsága alapján. Saját neméhez vonzódó főszereplő esetén is ugyanazok a szabályok és korhatározás érvényesek.

Írhatok kiegészítést az oldalon szereplő történetemhez?

Igen, van rá lehetőség. Akár novellaként, akár pár képes szösszenetként is beküldheted azokat a részleteket, amelyeket nem tudtál beépíteni történetedbe.