GYIK

Gyakran ismételt kérdések

 

Hogyan tudok regisztrálni az oldalra? Miért regisztráljak?

Az oldal közösségi funkciói regisztrációhoz vannak kötve, hogy megelőzzük a spamtámadásokat, és csökkentsük az anonim, rosszindulatú megnyilvánulások esélyét. A regisztráció e-mail visszaigazolással válik hitelessé, ezt követően pedig szabadon használhatod a chatet, fórumot és a posztok alatti kommentrendszert is egy bejelentkezéssel. Ahhoz, hogy az oldal tartalmait olvasd, vagy a reakciógombokkal kifejezd a véleményed, nem szükséges regisztrálnod. Jelenleg az egyetlen tartalomtípus, amit csak bejelentkezéssel tudsz igénybe venni, az a saját egyedi tartalmaink letöltése.

Milyen szabályokat kell betartanom az oldal használata közben?

Szabályzatunkban összefoglaljuk a legfontosabb kéréseinket, ennél több megkötés bevezetését egyelőre nem tartjuk szükségesnek.

Hogyan kaphatok értesítést arról, ha hozzászólás érkezett ahhoz a témához, amihez írtam/ami érdekel?

A fórumon és a posztok alatt is van lehetőség feliratkozni a témára. A posztok alatt keresd a Visszajelzés sort, és válaszd ki a neked megfelelő verziót, fórumon pedig a Feliratkozás szót keresd fent a téma neve mellett. Arra is van lehetőség, hogy egy hozzászólás elküldése után értesítést kérj, ha válasz érkezik a kommentedre.

Ti kapcsolatban álltok az EA-val? Ez a munkátok, hogy az oldalt vezessétek?

Nem, éppen ugyanannyira nincs kapcsolatunk az EA-val, mint ahogyan bármelyik más hétköznapi játékosnak sem. Csak Sims rajongók vagyunk, akik úgy döntöttek, létrehoznak egy oldalt, és megpróbálnak másoknak is segíteni a játékban. Nem ez a szakmánk, munkánk, és pusztán annyi tapasztalattal rendelkezünk, amennyit bármely más játékos megszerezhet játéka során. Az oldalra írt tartalmak témáját saját kútfőből találjuk ki és járunk utána külföldi oldalakon, amikor időnk engedi. Éppen ezért előfordulhat, hogy tévedünk, és ha ez megtörténik, köszönettel vesszük, ha ezt jelzitek felénk.

Kaptok fizetést a szerkesztésért? Kell fizetnem bármiért az oldalon?

Nem kapunk fizetést, hiszen ez egy hobbioldal. Az oldal látogatása és használata pedig teljesen ingyenes, és amennyiben bevételünk adódna az oldalon található hirdetésből, azt is az oldalba forgatjuk vissza.

Szeretnék a csapat tagja lenni. Lehetséges?

Időről-időre előfordul, hogy megüresedik egy hely a csapatban, de ahhoz, hogy valaki szerkesztő legyen, sok körülménynek kell ideálisnak lennie. Sajnos sokaknak beletört már a bicskája, mert azt hitték, tudják, mit vállalnak, és mégsem sikerült helytállniuk. Amennyiben ismét csapatbővülésre kerülne sor, két módon történhet. Írhatunk ki pályázatot, ahol bárki beadhatja jelentkezését, aki alkalmasnak érzi magát a feladatra, de akár személyesen is megkereshetünk valakit, akiről úgy véljük, hasznosan hozzá tud járulni az oldal tartalmaihoz. Fontos, hogy nem feltétlen személyes szimpátia alapján választjuk ki a megfelelő tagot – bár nem árt, ha megtaláljuk vele a közös nevezőt -, a leglényegesebb azonban az, hogy ötletek és hozzáértés szempontjából is önállóan tudjon dolgozni az oldalon.

Hogyan vehetem fel veletek a kapcsolatot?

Az oldalon belül van lehetőség privát üzenet küldésére, továbbá a simsaddictshun@gmail.com címen vagy Facebook oldalunkon is bármikor megtalálsz minket.

Szeretném feltenni a saját oldalamra az itt olvasható cikkeket vagy történeteket. Ez lehetséges?

Nem járulunk hozzá, hogy a tudomásunk nélkül bárki tartalmat másoljon az oldalról. Ha azonban felkeresel minket, előfordulhat, hogy nincs ellenünkre egyes cikkek forrásmegjelöléssel való másodközlése, a történeteket azonban az író beleegyezése nélkül tilos másolni.

Saját oldallal rendelkezem. Hogyan tudnék veletek együttműködni?

Örömmel vesszük, ha felkeresel minket, hogy egymás segítségére lehessünk. Egy ideje a kölcsönös kapcsolatokat részesítjük előnyben, aminek a legegyszerűbb módja a tartalomcsere. Mi az oldalad megjelölésével megjelentetünk egy általad írt, profilunkba illő cikket, és a mi nevünk alatt is megjelenik forrásmegjelöléssel egy profilodba illő tartalom az oldaladon. Ez a művelet tetszőleges alkalommal megismételhető.:)

Mit takarnak a rovatok nevei?

Simpercek – Sims hírek, pletykák, találgatások, lehetőleg még frissen, ropogósan!


Simszaki – A játék egészségét szolgáló rovat, amelyben szó eshet bugok, hibák javításáról, hasznos programokrül, hogy a játékod gyorsan és tisztán működjön.


Játéktipp, Barkácstipp, Egyedi tartalom tipp – Ezekben a rovatokban a játékkal kapcsolatos tudnivalókat osztjuk meg veletek.


Modmatiné – A leghasznosabb, legérdekesebb játékmódosító modok sem hiányozhatnak a kínálatból, persze megfelelő használati utasítással.


Szemezgető – Egyedi tartalom gyűjteményeket hozunk nektek egy-egy témához kapcsolódóan.


Interjú – Beszélgetős rovat, melyben a tale- és novellaíróinkat faggatjuk történeteikről, vagy olyan alanyokat faggatunk, akik munkássága nem a tale írás miatt fontos számunkra. Bármely simmer kaphat felkérést rá, hogy szerepeljen ebben a rovatunkban.


Kihívás – Ebben a rovatban találkozhattok saját és fordított kihívásainkkal.


Játékteszt – Ahogyan a neve is jelzi, ez a rovat arra szolgál, hogy azok is megismerhessék egy-egy kiegészítő tartalmát, akik még döntötték el, beszerzik-e a kollekciójukba.


Kreatív sarok – Saját és látogatóink által készített egyedi tartalmainkat, videókat és egyéb kreatív alkotásokat osztunk meg ebben a rovatunkban.


Szórakozás – Játékok, kvízek minden mennyiségben!


Tollforgató – Mindent, ami íróink számára fontos lehet, ebbe a rovatba összpontosítunk, itt tehát előfordulhatnak írástippek, illusztrálás tippek, képszerkesztés.


Kritika – Bármikor jelentkezhetünk kritikával az oldalon megjelenő történeteinkről.


Simblog – Érdekességek és gondolatok a Sims világából, amelyek nem férnek bele a többi rovatba.


Promó, Premier, Tale nap, Simnovella – Történetekhez kapcsolódó rovatok.

Én is írhatok cikket az oldalra?

Természetesen! Örömmel vesszük, ha te is hozzájárulsz az oldal friss tartalmaihoz, bármelyik rovatunk nyitva áll előtted. Bizonyos rovatoknál (pl. játéktipp) előfordulhat, hogy úgy véljük, hiányos az írás, ebben az esetben a te és annak a szerkesztőnek a neve alatt fog megjelenni a cikk, aki kiegészítette.

Hibát találtam az oldalon! Hogyan jelezhetem?

Megtalálhatsz minket chaten, privát üzenetben, vagy akár a postafiókunkba is címezheted üzeneted a simsaddictshun@gmail.com címre. Köszönjük a segítséged.

Ha technikai problémába ütköztem, hol kérhetek segítséget?

Írhatsz nekünk Facebookon, e-mailben vagy chaten. Ez utóbbi azért jó megoldás, mert ha mi nem vagyunk éppen elérhetők, a tagok is tudnak segíteni a problémádon.

Megőriztetek mást is az egykori My Simsről, mint a Tipptárat és egyes történeteket?

Sajnos nem, csak azok a tartalmak vannak birtokunkban, amelyek használatára engedélyt kaptunk. Azokat a történeteket tudtuk átmenteni, amelyek írói ebbe beleegyeztek a My Sims zárásakor, a Tipptár feltöltésére pedig Galaxyától kaptunk engedélyt. Mivel az oldalról nem készült mentés, mindössze ennyi maradt fenn az egykori My Simsből.

Hogyan küldhetek be történetet?

A beküldés szabályait összefoglaltuk a Beküldési szabályzatban, kérjük figyelmesen olvasd el, mielőtt elküldenéd a történeted.

Mikor kerülnek fel a futó történetek új részei az oldalra?

Minden történet a hét egy bizonyos, az író által kiválasztott napjához van kötve, amikor biztosan számíthatsz az új epizódra.

Hány történetet küldhet be egy író? Futhat egyszerre több is egymás mellett?

Bármennyit, és természetesen. Az egyetlen szabály, hogy a történeteket már befejezett állapotban küldd be, így nem fordulhat elő, hogy félbemarad az egyik, mert túl sokat vállaltál magadra.

Lehet olyan történetet írni, amelyben a főszereplő a saját neméhez vonzódik?

Lehet, de ebben az esetben felhívnánk a figyelmedet arra, hogy kellő komolysággal kezeld a témát, így valamilyen szintű minőséget is meg fogunk követelni. Ha nem vagy biztos magadban, elküldhetsz nekünk egy-két részt, hogy lássuk, biztosan nem találjuk szabálysértőnek.

Írhatok kiegészítést az oldalon szereplő történetemhez?

Igen, van rá lehetőség. Akár novellaként, akár pár képes szösszenetként is beküldheted azokat a részleteket, amelyeket nem tudtál beépíteni történetedbe.

Mi történt a Sims Tales-szel? Miért zártátok be?

A Sims Tales megnyitása idején a Weebly volt az egyetlen ingyenes szolgáltató, amely korlátozás nélkül kínált ingyenes tárhelyet. Működésünk harmadik évében ez megváltozott, és a bevezetett korlátozás miatt az oldal kezelhetetlenné vált, mert sajnos túlléptük az ingyenesen megengedett tartalommenyiséget. A fizetős tárhelyre váltás feltételeivel nem voltunk megelégedve. Így kötöttünk ki jelenlegi szolgáltatónknál, ami mellett véglegesen letettük a voksunkat.

Rosszindulatú pletykákat hallottam rólatok. Mi igaz belőle?

Semmi. Sajnos időnként megtalálnak minket olyanok, akiknek szálka vagyunk a szemében, ez ellen nincs mit tenni. Mi is olvastunk már arcpirító dolgokat magunkról nyilvános és névtelen felületeken, estünk már áldozatul nyílt és névtelen támadásoknak. A mi hobbink azonban a Sims és az oldal szerkesztése, akinek pedig ennél kevésbé nemes szórakozásra van ideje, egészségére.