Simpercek

Így öltözik új köntösbe a Sims 4

A The Sims csapat ismét megrendezte a Maxis Monthly élő közvetítést, hogy megünnepeljék velünk a Sims 4 ötödik évét.
Most kapaszkodjatok meg! SimGuruLyndsay megerősítette, hogy jövő hét elejétől (július 16-tól) alaposan felforgatják a Sims 4 megszokott plumbob stílusát, úgy mintha Windows 98 nosztalgiába csöppentünk volna bele. Természetesen a simek feje feletti plumbobok nem változnak, így az egyik megmarad.

Továbbá átszabják a játékcsomagok borítóját, valamint az ikonját is. Nem az alapjáték az egyetlen újdonság, hanem az eddig megjelent kiegészítők, játékcsomagok (game pack), valamint cuccok is felújításra kerülnek, ahogy a jövőbeni játékcsomagok is új megjelenést kapnak.

A kiegészítők többé nem lesznek megjelölve saját színekkel (pl. piros szín utal a Cats and Dogs kiegészítőre), hanem ugyanabban a színtónusban lesznek feltüntetve. A dobozok mindegyikének ikonja a jobb felső sarokban látható, és mostantól jobban összpontosíthatunk a renderképre. A Sims 4 logója pedig a bal alsó sarokban található az összes csomagdobozban.

A Sims 4 főmenüje teljesen átalakult. Most már sokkal több hely van a kiegészítőkhöz, játékcsomagokhoz, cuccokhoz, illetve az ingyen csomagokhoz (Free Packs) a Gyűjtemények (Your Collection) részlegben. A ráncfelvarrást kapott Sims 4 logója a képernyő jobb felső részére került a lejátszógombbal, és teljesen új renderképet kapott a főmenüben. Azoknak a játékosoknak, akik nem rendelkeznek a Sims 4 játékcsomag teljes gyűjteményével, mostantól van lehetőségük a Build Your Bundle funkció segítségével összerakni a saját játékcsomagjaikat közvetlenül a főmenüből. Ez egyelőre PC és Mac rendszerre vonatkozik, és nem kerül át a konzolos verziókba.

Naná, hogy a betöltőképernyő se maradt ki a buliból. Immáron harmadik változattal kerül a játékba: világoskék háttérszín és új plumbob fog pörögni a régi helyén.

Úgy tűnik, hogy a The Sims csapatnak még rengeteg terve van a Sims játékkal kapcsolatban. SimGuruFrost a Twitteren kifejtette, hogy miért változott hirtelen a megjelenés. Az egyik fő oka a Sims 4 töretlen sikere volt, így szeretne a The Sims csapat még hosszú ideig elköteleződni a Sims 4 támogatása mellett.

Az új frissítőcsomagban a simszerkesztő (CAS) kezelőfelületét is részben helyrepofozzák, a Story Quiz vagyis háttértörténet kvíz funkciója fog még bekerülni. Ahogy SimGuruGraham elmagyarázta, ez az új sim létrehozásakor megkérdezi, hogy szeretnénk-e létrehozni a sim háttértörténetét a CAS-ben. Különböző kérdéseket kapunk, és nekünk kell kiválasztani egyet a válaszok közül, hogy milyen jellemet adjuk az adott simnek.

Lyndsay Pearson, a The Sims vezérigazgatója kijelentette, hogy az új renderképen (a cikk borítóján) megjelenő összes új CAS elemet a legújabb frissítésében kapjuk meg.

Miután eldöntöttük, melyik korcsoporttal kezdhetünk (jelenleg csak a fiatal felnőtt, felnőtt és idős simek közötti választásra van lehetőségünk), tíz egyszerű, véletlenszerű kérdést kapunk, amelyek hétköznapi helyzetekről szólnak. Viszont lehetőség van arra is, hogy véletlenszerűen váltson át egy új kérdésre, ha más típusú játékelemet szeretnénk csatolni a simhez. A végén a választott válaszok alapján a játék összerakja a feltelepített játékcsomagban lévő ruhákat, frizurákat, személyiségjegyeket, és még sok mást. Például olyan kérdés is bukkanhat fel, hogy “Mit akarok leginkább Selvadoradába utazni?”, és ennek olyan hatása lesz a simre, hogy megadja neki a Selvadoradai kulturális készség bizonyos szintjét a játék indításakor.

A kvíz kitöltése után kap egy történet áttekintését a simszerkesztő bal oldalán. A sim már meghatározott pályán kezdhet, vagy munkanélküli lehet, attól függően, hogy milyen válaszokat adtál meg. Bizonyos készségeket szerezhetnek attól függően, hogy milyen kérdéseket válaszoltunk meg, valamint a kezdőtőkét is meghatározza a játékindításkor. Például a sim egy magas alapjövedelemmel is rendelkezhet.
Ha úgy döntünk, hogy egy háttértörténet kvízt végzünk el, akkor a simekhez hozzárendel egy adott életcélt és személyiségjegyeket, amiket nem tudunk megváltoztatni, de minden mást lehet, mint például testreszabható a viselete.

Ezen kívül az új frissítőcsomag felold több mint ezer építési, valamint vásárlási elemet. Ezek az elemek jelenleg csak az egyes világok környezetében érhetők el, de az új bb.showliveeditobjects csaláskóddal válnak elérhetővé a vásárlási katalógusban.

Szeretnél megnézni, hogyan működik az új CAS funkciója? Az alábbi videón megtekintheted az adás visszajátszását.

Ügyeletes technikai zseni, bugszakértő, kötélidegzetű hibaelhárító. Minden problémára akad – általában helyes – megoldása. Tehetséges illusztrátor, hírvadász, Sims 2, Sims 3, Sims 4 és Sims Mobile játékos. Az oldal biztonsági rendszerének őrizője, lelkiismeretes backstage admin.