Heti Visszatekintő

Heti Visszatekintő

Ezen a héten szerkesztőségünk továbbra is gőzerővel szállította az oldal követőinek a Sims világának fontosabb híreit és érdekességeit. Nézzük is, mi minden történt, utána pedig Theától átvéve a stafétát, ezúttal én osztom meg veletek ajánlott tartalmaimat, és a kérdést sem úszhatjátok meg, szóval ha szeretnétek hallatni a hangotokat, mindenképp nyomjatok rá arra a tovább gombra!

Heti posztok, frissítések

  • A töltőképernyő kapcsán támadt általános felháborodás utózöngéjeként megosztottuk veletek, hogyan tudjátok visszaállítani az új megjelenést a már megszokott és megszeretett előző verzióra, egy modnak a segítségével.
  • Kedden egy újabb Sims ihletésű elmélettel jelentkeztünk, amely a SimsVip oldaláról származik, akárcsak a korábban közzétett, StrangerVille témájú hasonló fordításunk is. Az összeesküvés-elméletek szerelmeseinek mindenképp ajánljuk mindkét írást, ahogy azoknak is, akik szeretik, ha kedvelt játékuk egy újabb rétegnyi háttérinformációval bővül!
  • Ruby a héten megjelent cikkjében megosztotta velünk a Sims legelső szériájával kapcsolatos tapasztalatait, ami számára az újdonság erejével hatott, sokak számára viszont a nosztalgiafaktor érvényesült, és talán néhányan kedvet is kaptak, hogy újra elővegyék kedvenc játéksorozatunk ősét. Ha te is közéjük tartozol, de már berozsdásodott a tudásod, vagy te is új játékosként vágnál bele, ahogy Ruby is tette, mindenképp nézz be egy kis munícióért tipptárunkba!
  • Hiánypótló alkotásként Noi hozta el nekünk a Sims 4 Get Famous kiegészítőjéhez a média jártasság tudnivalóit, így ha eddig csak azért nem mertétek kipróbálni a youtuber létet simetekkel, mert nem tudtátok, hogyan is fogjatok hozzá, most már semmi sem tarthat vissza! Ha pedig még ismerkedtek a Get Famous többi részével is, ajánljuk figyelmetekbe a hírnevet taglaló cikkünket, szintén Noi tollából!
  • Annak idején Gabett megosztotta velünk a Sims 3-as pózkészítés csínját-bínját, a Sims 4-hez viszont sokáig ez az információ nem állt rendelkezésünkre, csupán felhasználni tudtuk a letöltött pózokat. Lorie segítségével azonban most már ezt is megtanulhatjuk, aki korábbi videója után most írásban is összefoglalta, mit kell tennünk ahhoz, hogy simünket olyan testhelyzetekbe kényszerítsük, amibe csak akarjuk! Ha pedig egy kis kedvcsinálóra lenne szükségünk, a tippírás során készített pózait meg is osztotta velünk!

Facebookon jelentettük

Bár hírek terén az EA most nem sok újdonsággal szolgált a héten, mi Facebookon sem lustálkodtunk: játékos posztunkból vezetéknevetek kezdőbetűje alapján megtudhatjátok, hogyan halnátok meg a simek világában. (Nekem a túlhajszoltság jött ki, ami tekintve, hogy szombat este is épp ezt a cikket írom, egész pontosnak tűnik…). Ha nem akartok lemaradni Facebook-exkluzív posztjainkról, mindenképp nyomjatok egy like-ot oldalunkra, kövessétek a Sims-re Fel! csoportot, és terjesszétek az igét simsrajongó ismerőseitek körében is!

Szemezgető

Mivel a héten több sims szériába is belekóstolhattunk ilyen-olyan formában, egy olyan cikksorozatot ajánlok figyelmetekbe, amelynek tárgya mind a négy szériát végigkövette. Ez a különleges személy pedig nem más, mint az ikonikus Bella Goth, akinek a különböző játékokban való megjelenéséről olvashattok Ruby tollából. Kövessétek nyomon Bella sorsát: idézzük fel együtt, milyen volt első megjelenése a Sims történelmében, majd járjunk utána, hogy is tűnt el a Sims 2-ben. Ismerjük meg előzménytörténetét a Sims 3-ban, és nézzük meg, hol tart most, a Sims 4 idejében!

Tale téren egyik személyes kedvencemet ajánlom most nektek. Mivel szerkesztőtársam mérhetetlenül szerény, valószínűleg sosem ajánlaná a saját tollából származó művet, de most fáradhatatlan munkájának, és persze remek alkotásának tisztelegve hívom fel a figyelmeteket Thea Hétköznapi történet című történetére. Emlékszem, akkoriban milyen furcsállva nézegettem a képeket, melyen a korábban sosem látott, egyedi kinézetű simek szerepeltek. Ma persze a CC-k túláradása közepette egyáltalán nem csodálkoznék rajta, de akkor emlékszem, nagyon megfogott. De persze nem csak a simek kinézete, a történet is – a címével ellentétben – egyedi.

Youtube

Legutóbb egy sims machinimával jelentkeztünk, most azonban a simmereké a terep. Illetve annyira talán mégsem, hiszen ennek a videónak a lényege pont az, hogy a játékos úgy viselkedik, ahogy a róla mintázott sim is teszi. Egészen pontosan 24 órán át. A rengeteg egy helyben állásról, többszöri ájulásról és majdnem-kádba-fulladásról szóló videót első sorban az angol nyelven tudóknak ajánlom, de bízom benne, hogy a nyelv ismerete nélkül is van szórakoztató faktora az alkotásnak, amit egyik kedvenc youtuberem, Gloom készített.

Szavazás

Bevalljuk nektek, már régóta gondolkodunk az oldal saját youtube csatornájának felpörgetésén, amit, ha most megnéztek, nem sok videót találtok egyelőre. Ezúttal arra lennénk kíváncsiak, hogy számotokra mennyire lenne fontos, hogy videós tartalmaink bővítésébe belefogjunk, így arra kérünk titeket, szavazzatok lentebb, és ha igennel válaszoltatok, azt is írjátok meg kommentben, hogy milyen videókat látnátok szívesen tőlünk!

A barkácsolás avatott mestere, ígéretes írópalánta, egyedi tartalom készítő. A Sims konspirációs teóriák lelkiismeretes közvetítője. Elhivatott fordító, Sims 3 és Sims 4 játékos, pótolhatatlan lektor.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Ruby
4 évvel ezelőtt

Rágalom! 😀 Én már nyolcévesen is simseztem, de Rosaliennek valóban új volt az élmény, amiről bővebben is beszámol a videóban. 😉
(Én meg a nosztalgiafaktorról!)