Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Parenthood – Korszakok

Újdonság a Parenthood kiegészítőben, hogy a maradandó jellemvonások mellett a gyermek és tini életszakaszra jellemző tulajdonságok is bekerültek a játékba. A felnövekvő generáció tagjai életük véletlenszerű pontjain átmeneti jellemvonásokkal gazdagodnak, amikor különböző “korszakaikat” élik.

A korszakok általában néhány simnapig tartanak, és rendszerüzenet jelzi, amikor a sim egy korszakba lép. A simpanelen is figyelemmel kísérhetjük őket, mert az átmeneti jellemonások halványan ott szerepelnek a maradandók mellett. Ez alatt az idő alatt a fiatalok speciális interakciókat hajthatnak végre, a korszakhoz kapcsolódó hangulatjelzőket kaphatnak, és abnormálisan viselkedhetnek. A szülők/gondviselők kérdéseket tehetnek fel a korszakról, amely olyan interakciókat tehet elérhetővé, ami lerövidítheti a korszak időtartamát.

 

A korszakok a következők lehetnek:

Válogatós / Picky eater (gyerek és tini) – A sim válogatóssá válik, és csak a kedvenc ételeit hajlandó fogyasztani. Ez a legbonyolultabb jellemző, ugyanis hat különböző verzióban kerül a játékba, mindegyik más ízlés szerint csoportosítva a kedvelt és elutasított ételeket. Közös jellemzőjük, hogy a gyermek az összetettebb ételekkel szemben az egyszerűbb, alacsonyabb főzés jártassággal is elkészíthetőket részesíti előnyben (palacsinta, spagetti). A gondviselő képes beszélgetni a gyerekkel az étkezési szokásokról, és bátorítani az étel elfogyasztására.

 

Zajos / Loud (gyerek és tini) – A gyermek azt szeretné, hogy az egész világ hallja a hangját! Kiabál, zajong a hangszerekkel, és a lehető leghangosabban hallgatja a zenét. Füldugó ajánlott a családtagok számára.

 

Medve vagyok! / I’m a Bear! (gyerek) – A gyerek nem hajlandó más öltözéket viselni, csakis mackó jelmezt, ellenkező esetben +2 szomorú hangulatjelzőt kap.

 

Tapadós / Clingy (gyerek) – A gyermek a legnagyobb biztonságban akkor érzi magát, ha a gondviselőjével kommunikálhat. Nyomasztja, ha arra kényszerül, hogy másokkal is kapcsolatba lépjen.

 

Távolságtartó / Distant (tini) – A tini egyre távolságtartóbbá válik. A család közelében tartózkodás és velük való kapcsolat nyomasztja. A világ úgy tűnik, nem érti meg őt. Mivel a családtagok jelenléte negatív hangualtjelzővel látja el a simet, jobb őket a szobájukban tartani ebben a korszakukban.

 

Rosszindulatú / Mean Streak (gyerek és tini) – Ebben a korszakban a tinit boldoggá teszi, ha gonosz interakciókat követhet el mások ellen a móka kedvéért.

 

Lázadó / Rebellious (gyerek és tini) – A felnőtté válás lázadást jelent a régimódi atyai szabályok ellen! A sim gyakrabban veszekszik szüleivel, káromkodik, halogatja a házifeladat írását.

 

Írta: Thea

Ne maradj le semmiről!

Kérj értesítést minden friss cikkünkről, vagy állítsd be, milyen típusú tartalmakról küldjünk hírt neked! A feliratkozással elfogadod adatvédelmi tájékozatónkat.

Szárnybontogató írópalánta, elhivatott tippíró és modvadász. Lelkes fordító, Sims 3, Sims 4 és Sims Medieval játékos. Az oldalfelépítés és design elkövetője, fáradhatatlan fogalmazó és backstage admin.

Hozzászólás

Kérjük, jelentkezz be a hozzászóláshoz
  Feliratkozás  
Visszajelzés