Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Különleges esemény – Növénysim kihívás / Plantsim Challenge

Pár nappal ezelőtt új frissítés érkezett a Sims 4 játékhoz, amely egy új eseményt is megnyitott a játékosok számára. A tavasz beköszöntével kizöldültek a kertek, és a változás nem kerülheti el simed szomszédságát sem – ő maga is növénysimmé változhat! Nem kell mást tenned, mint összegyűjtened a szükséges varázsbabokat az esemény vége, május 4. előtt, ami a lenti útmutatót követve gyerekjáték lesz csupán. Csatlakozz a kihíváshoz, és népesítsd be kertjeidet növénysimekkel!

Frissítés után, amikor belépsz a játékba, egy kis „Plantsim challenge” számláló vár majd a bal sarokban. 6 babot kell összegyűjtened, hogy teljes legyen a gyűjtemény, és simed a növénysimek füves útjára lépjen. Ha azonban nem szeretnél élni a lehetőséggel, akár ki is kapcsolhatod az értesítést a menüben a  Gameplay – > Hide challenge UI opció kiválasztásával.

921762648-1461901

A küldetés Jasmine Holiday simnél kezdődik, aki készségesen válaszol a növénysim kihívással kapcsolatos kérdéseidre, ha felkeresed őt. A varázsbabokat hat városlakótól szerezheted meg,  mindez azonban nem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik, a simet ugyanis megfelelő hangulatban kell találnod ahhoz, hogy megkaparinthasd a magokat. Mind a hat bab egy-egy lelkiállapothoz kötődik: dühös/angry, játékos/playful, szomorú/sad, kényelmetlen/uncomfortable, flörölő/flirty és magabiztos/confident. Ha a kiszemelt sim kedve nem megfelelő, néhány interakcióval a kívánt irányba probálhatod mozdítani lelkiállapotát.

874998855-4351772

Az első varázsbabbal egy farönk is az eszköztáradba kerül, amelybe beleültetheted a már megszerzett darabokat. Csak helyezd el a földön, majd húzd rá a babokat. Miután mind a hatot összegyűjtötted, elérhetővé válik az „öntözés/water” interakció a farönkön. A törődés megteszi a hatását, a növény ugyanis szárba szökken, és pillanatokon belül hatalmas, mágikus fává változik!

04-13-17-7-54-09-pm_orig-4292999

04-13-17-7-54-20-pm_orig-5474303

04-13-17-7-54-40-pm_orig-6923502

A fa törzsében átjáró nyílik, amelybe ha simed belép, egy órával később a Növénysimek Tiltott Gyümölcsével tér vissza. Ha újra át akarsz lépni a portálon, a következő nap délelőtt 10 órakor teheted meg ismét. Simed azonnal növénysimmé változik, amint elfogyasztja a tiltott gyümölcsöt.

04-13-17-8-00-05-pm_orig-5519275

Növénysimként két speciális szükségletre kell ügyelned: öntözés és éhség (amely gyakorlatilag a fotoszintézist jelenti). Napfény hatására növénysimed vízigény mutatója gyors zuhanásba kezd, ügyelj rá, hogy egyensúlyban tartsd a két szükségletet! A növénysim-lét átmeneti állapot, 5 simnapig tart, de újabb varázsbab elfogyasztásával ismét átváltoztathatod simed.

717824902-5501513 560469595-3205813

A kiszivárgott információk szerint könnyen előfordulhat, hogy a növénysimek visszatérnek a játékba tartósabb formában is, addig sem kell azonban várakozniuk azoknak, akik már most be szeretnék népesíteni velük szomszédságukat. Ha azt szeretnéd, hogy simed ne változzon vissza 5 simnap elteltével egyszerű halandóvá, ajánlom figyelmedbe EZT a modot. A két package fájl közül az egyik véglegessé teszi a varázsbab hatását, a másik pedig CAS menüben kiválasztható tulajdonságként is hozzáadja a növénysimséget a játékhoz – használd őket együtt bátran! Ha hiányolnád a korábbi játékok által nyújtott speciális lehetőségeket, akkor pedig EZZEL a moddal további interakciókat adhatsz a játékhoz (pocsolyák felitatása, mérgező csók, új társalgási témák), és a Sims 2-ből ismert leveles hajkoronával is felruházhatod simeded ENNEK a modnak a segítségével. Telepítésük a többi egyedi tartalomhoz hasonlóan történik, segítségül olvasd el hozzá útmutatónkat! Ezek után pedig már nincs is más teendőd, mint leülni, és élvezni a játékot új teremtményeiddel.:)

SimsCommunity

Szárnybontogató írópalánta, elhivatott tippíró és modvadász. Lelkes fordító, Sims 3, Sims 4 és Sims Medieval játékos. Az oldalfelépítés és design elkövetője, fáradhatatlan fogalmazó és backstage admin.