Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Island Living – Események / Events

Merülj el a szigeti kultúrában azzal, hogy részt veszel a sziget összes rendezvényén!
Tudtad, hogy Sulani világában a hét minden napján különleges események zajlanak? Valóban így van! A baj csak az, hogy nehéz megtudni, mikor történik egy esemény, mert a simjeid nem kapnak értesítést arról, hogy mikor kezdődik egy szigeti esemény. Így aztán bolyongani kell Sulaniban, remélve, hogy belebotlasz egy ilyenbe.

De többé már nem kell! Nem maradsz le egy szigeti eseményéről sem a hasznos útmutatónkkal, amely tartalmazza a helyszíneket, a kezdési időpontokat, az esemény tevékenységeinek leírását és a képeket, hogy pontosan tudd, hol kell keresned!

Horgászverseny / Fishing Competition

 • Mikor: Szombatonként, 12:00 – 21:00-ig
 • Hol: Ohan’ali Town-ban, a halászmóló mellett

A horgászversenyen a simjeid nyerhetnek díjakat a kifogott halakért! Keresd a lufikat és a zászlókat Ohan’ali Town horgászmólójánál. A részvételhez a simjeidnek a mólónál kell horgászniuk, és minél több halat kell kifogniuk. A móló melletti csapdából is gyűjthetsz halakat.

Van itt egy halárus, aki mindenféle tengeri ételeket árul. Halcsalit is árul neked, és ha saját halat viszel neki, akkor még egy ízletes ételt is készíthet neked a saját friss fogásodból! Ha végeztél a napi horgászattal, kérdezd meg a halárust a verseny eredményéről. Megmondja, hogy a verseny győztesei között vagy-e vagy sem.

Az 1., 2. és 3. helyezettek pénzdíja simoleonokból áll. Az 1. helyezett §300, a 2. helyezett §150, a 3. helyezett pedig §75 nyereményt kap. Ez nem egy hatalmas összeg a győzelemért, de mégis szórakoztató időtöltés egy napra.

Szigeti ünnepség / Island Celebration

 • Mikor: Csütörtökönként, 9.00 – 12.00-ig
 • Hol: Ohan’ali Town főterén

A sziget ünnepi rendezvénye Sulani egyik legnagyobb eseménye, két különböző árussal és rengeteg élvezetes tevékenységgel. Keresd a zászlókat és a léggömböket az Ohan’ali Town főtere körül, és menj oda.

Ezen az eseményen tábortűz, festőállványok, árusok, bemutatóasztalok és egy gitár található a területen. A simek tűztáncot járhatnak a tábortűz körül, összebújhatnak a tűz mellett, táncolhatnak és gitározhatnak. A simek nézhetik is ezeket az előadásokat, mivel más simek önállóan tűztáncolnak és gitároznak. A simek festhetnek a festőállványokon, vagy megnézhetik a többi sim által készített műalkotásokat. Ha meglátnak egy festményt, ami tetszik, rákattintva megvásárolhatják. A bemutatóasztalokon lévő kagylók bármelyikét hazaviheted, így ez egy jó módja annak, hogy kiegészítsd a gyűjteményedet, ha hiányzik néhány kagyló belőle.

A homokszobrászat is a rendezvény egyik tevékenysége. Keress egy homokos helyet a főtér szélén, és készíts homokszobrokat. Megcsodálhatod mindenki más homokszobrait is.

Tengerparti örömtűz / Beach Bonfire

 • Mikor: Péntekenként, 18:00 – 00:00-ig
 • Hol: Ohan’ali Town-ban, a homokos part közelében

Ez egy eléggé visszafogott, nyugodt esemény, amely péntek esténként a tengerparton zajlik. Van tábortűz, nyugágyak és néhány strandtörölköző a homokozó területén. A simek összebújhatnak a tűz mellett, táncolhatnak és tűztáncot járhatnak a tábortűz körül, és pihenhetnek a strandtörülközőkön és a nyugágyakon.

Ez többnyire csak egy ismerkedési esemény egy lazább környezetben.

Családi nap / Family Fun Day

 • Mikor: Vasárnap, 9:00 – 16:00-ig
 • Hol: Ohan’ali Town-ban, a homokos part közelében

Ez az esemény tökéletes arra, hogy a gyerekeket is elvigyétek magatokkal! Keresd a zászlókat és a lufikat a homokos part körül, hogy részt vehess ezen az eseményen!

A családi nap egy kis szigeti esemény a homokos parton elhelyezett hintával, ételárusokkal, valamint nyugágyakkal és strandtörülközőkkel. A szülők a strandon napozhatnak, míg a gyerekek a vízparton a hintákon szórakozhatnak. Amikor mindenki megéhezett a napsütésben és a szórakozásban, ebédet rendelhetnek az árusnál, és a közeli piknikasztalnál elfogyaszthatják az ételt.

Virágok és zene / Flowers and Music

 • Mikor: Keddenként, 13:00 – 19:00-ig
 • Hol: Ohan’ali Town főterén

A neve ellenére ez a fesztivál inkább a zenéről, mint a virágokról szól, de a főtér közelében színes virágos boltívek, a főtér oszlopai köré tekert virágok és virágos zászlók díszítik a területet. Ha mindenhol pálma- és virágos boltívelet látsz, akkor a Virágok és Zene Fesztiválja zajlik!

Ezen a fesztiválon szigetzenét játszó hangszórók, tábortűz, gitár, és a főtér szélein lévő homokos területeken Papagájvirágok nőnek ki. A simek szigetzenére táncolhatnak, tűztáncot járhatnak a tábortűz körül, gitározhatnak, és megnézhetik a gitár- és tűztáncos előadásokat. A kihajtott Papagájvirágokat is gondozhatod, de nem valószínű, hogy tudsz majd szüretelni belőlük, mivel nem nőnek elég gyorsan.

Városi BBQ / Town BBQ

 • Mikor: Hétfőnként, 16:00 – 22:00-ig
 • Hol: Ohan’ali Town főterén

Ez is egy eléggé nyugodt, visszafogott szigeti esemény, amely inkább az ismerkedésre alkalmas, mint bármi másra. Keresd a narancssárga zászlókat a főtér körül, és menj át, hogy élvezd a szigeti ételeket és a kávázást.

A grillgödör mindig a főtéren van, de ezen az eseményen egy sim fogja használni, hogy egy nagy BBQ-lakomát főzzön. A közeli piknikasztalon egy teli tál káva is van. A grillezés társas esemény, így a simek a gödör körül beszélgethetnek, miközben az ételük a pálmalevelek alatt sül. Amikor az elkészül, egy hatalmas tál szigetlakomát tálalhatsz fel, amiből mindenki kiszolgálja magát. Beszélgetés és evés közben egy (vagy több) csésze kávát is fogyaszthattok.

Városi batyus buli / Town Potluck

 • Mikor: Szerdánként, 18:00 – 00:00-ig
 • Hol: Ohan’ali Town főterén

Itt az ideje, hogy feltankolj az ingyen ételből, amit nem neked kellett főznöd! Ha meglátod a dupla sárga zászlókat a főtér bejáratánál, irány oda, hogy jóllakj a Batyus bulin!

Ez szintén egy kisebb esemény, de egy kicsit több minden történik, mint a Városi BBQ-n. A főtéren egy csomó piknikasztal lesz felállítva, és lesz egy tábortűz is. Az egyik piknikasztalnál egy teli tál káva is lesz. A simek megérkeznek, és kiteszik az otthonról hozott ételüket, amiből te is szolgálhatsz ki, bár érdekes módon a bagyus bulira nem hozhatsz saját ételt. A játék nem engedi, hogy a hozott ételeket az asztalokra helyezd. A simek megehetik a biztosított ételeket, beszélgethetnek, elfogyaszthatnak egy kis kávát, és táncolhatnak a tábortűz körül.

Teknős kikelés / Turtle Hatching

 • Mikor: A teknősök kikelési szezonjáról szóló értesítést követő első hétfőn, 9 órától
 • Hol: Mua Pel’am, a teknős szobor és a hajóroncsok mellett.

A teknős kikelés az egyetlen olyan Sulani-rendezvény, amely nem Ohan’ali városában kerül megrendezésre. Ez az egyetlen esemény, amelyről értesítést kapsz, és csak bizonyos feltételek mellett történik meg. Mindezen okokból kifolyólag ez az az esemény, amelyet a játékosoknak általában a legnehezebb kiváltaniuk, de messze ez a legaranyosabb szigeti esemény is.

A teknősök kikelése addig nem fog megtörténni, amíg Mua Pel’am szigetét vissza nem állítja érintetlen állapotába. Fel kell takarítanod a vízben és a strandokon lévő szemetet, át kell fésülnöd a strandokat a szemét után, ki kell fognod az invazív halfajokat, vissza kell engedned a védett halfajokat az óceánba, el kell tüntetned a vulkán tövében lévő hamulerakódásokat, és addig kell szidnod a környéken kóborló rossz szándékú simeket, amíg meg nem kapod a felugró ablakot, hogy Mua Pel’am virágzik (nem csak javul; folyamatosan tisztítsd meg a szigetet, miután megkaptad ezt a felugró ablakot).

Miután megtisztítottad a szigetet, ott elkezdődnek a teknősök kikelési eseményei. A résztvevők között van némi vita arról, hogy ez pontosan mikor következik be. Azok a játékosok, akiknek telepítve van a Seasons, arról számolnak be, hogy ez évente egyszer, ősszel vagy télen történik. Azok a játékosok, akiknek nincs telepítve a Seasons, azt mondják, hogy véletlenszerűen történik. Akárhogy is, értesítést fogsz kapni, ha a teknős keltető szezon hamarosan elkezdődik. Ha az értesítés megjelenése után azonnal a teknőskeltető területre utazol, de nincs ott semmi, próbálj meg visszatérni a következő hétfőn reggel 9 órakor. Néhány játékos arról számolt be, hogy az értesítés kézhezvétele után a következő hétfőn következetesen ki tudják váltani az eseményt.

A teknős kikelési esemény alatt a teknős szobornál, a hajóroncsnál felállított teknős szobornál zászlók és léggömbök lesznek elhelyezve. Két kis “sávot” állítanak fel szalaggal, hogy megvédjék a teknősbébiket attól, hogy a nézők eltapossák őket. A simek összegyűlnek majd a terület körül, és szurkolnak az aranyos teknőcbébiknek, ahogy az óceán felé tartanak.

Forrás: Sims Community

Feliratkozás
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments