Interjú

Interjú Dokival – Nővérek harca

Hogyan jött az ötlet a történethez? Miért lett pont két nővér, miért nem két fiútestvér?

Hozzám a romantikus történetek közelebb állnak, mit bármi más, ezért nekem ez természetes volt, hogy ebben a témában szeretnék írni. Elkezdtem gondolkodni, hogy miből tudnék kihozni valamit. Nézek egy eléggé híres sorozatot, amiben szintén az a helyzet, hogy ketten versengenek egy harmadikért, csak ott a körülmények mások. Igazából ez adta az ihletet. Azért két nővér, mert velük sokkal jobban tudok azonosulni, elvégre én is lány vagyok.

Mennyi ideig dolgoztál a sztorin? Okozott bármilyen nehézséget a megírása, vagy a forgatása?

Idén (2014) augusztus elején kezdtem el, és a vége felé fejeztem be. Igen, voltak nehézségek. Volt olyan, hogy fogalmam sem volt mi legyen egy adott részben, és volt olyan is, hogy a simek nem pont azt csinálták, amit én akartam, és sokat bajlódtam vele, de végül sikerült.

571723805-6310076

Említetted, hogy nem használtál semmilyen letöltést, még Pose Playert se. Idegen számodra ez a fajta forgatás, vagy csak inkább a természetesség híve vagy?

Több olyat hallottam, hogy ha sok a letöltött dolog, a játék lelassul, és én ezt nem szeretném, ezért inkább nem töltök le semmit, maradok az eredeti játékoknál, és a velük jött ruháknál, hajaknál, bútoroknál, stb.

Ki a kedvenc szereplőd? Miért pont ő?

A kedvenc szereplőm Bell. Vele tudok legjobban azonosulni. Nem a legjobb gyerek, elkövet néhány rosszaságot, és annak ellenére, hogy sokat marakodik testvérével, tiszta szívéből szereti, és nem akarja, hogy lelkileg sérüljön.

217589857-4871878

Van kedvenc részed? Ha igen, melyik az?

A kedvencem a 7. rész, a Három év múlva… A lányok csínyei miatt kedvelem nagyon.

A címválasztás mennyire okozott problémát neked? Mind a tale címe (mely átfogóra sikeredett), mind az epizódok címe?

A címmel eléggé meggyűlt a bajom. Eleinte csak Bell-ről, és Elis-ről akartam írni, és a cím Bell vs Elis lett volna, de utána jött az ötlet, hogy az idősebb testvérekről is írjak. Ekkor átneveztem a tale-t, és adtam neki egy angol címet is, ami nem volt pontos: Sister’s war – Nővérek harca. Szerencsére szóltál, hogy ez így nem egészen jó. (Csodálkoztam ezen a hibámon, hiszen már 8 éve tanulok angolt.) Az epizódok címével semmi gondom nem volt. Leírtam az elsőt, ami eszembe jutott.

430891120-9171751

Az ismerőseid/családod/barátaid tudják, hogy írtál egy Sims Tale-t? Esetleg olvasták is? Ha olvasták, akkor milyen benyomásaik voltak ezzel kapcsolatban?

Nem tudja senki. A barátaim többségét teljesen hidegen hagyja a Sims, ezért nem említettem nekik. A családomnak meg… Pontosan nem is tudom, miért nem mondtam. Talán, mert nem tartottam fontosnak, hogy tudják. Persze, ha megkérdeznék, nem tagadnám le.

Tervezel-e a történetednek folytatást? Vagy esetleg egy teljesen másik sztorin töröd a fejed?

Szívesen folytatnám, de sajnos nincs ötletem, hogyan. Van egy másik történetem, aminek már a végén járok (ez nem romantikus irányba ment el, hanem természetfelettibe, de természetesen ebben is van szerelem), de nem terveztem illusztrálni, mert nincsenek hozzá olyan dolgaim, letöltéseim amivel a képek szépek, szemléletesek lennének.

Akit faggattak: Doki
Aki faggatózott: Marcello