Szórakozás,  Tintavér Extra

Húsvéti Útvesztő

Elérkezett a Húsvét, az egyik kedvenc hétvégéd az évben, a csokinyulak és tojásfestés ünnepe. Úgy döntesz, idén szakítasz hagyományaiddal, hogy locsolkodj/otthon várd a locsolóidat, vagy behúzódj szobádba, és valami igazán húsvéti dologgal töltöd ezt a napot. Mint a Brightwood gimi diákja, tudod, hogy ilyenkor mindig közös tojásfestéssel ünnepel a suli, te pedig úgy döntesz, áttörsz az ismeretlenség falán, és jelentkezel szervezőnek e jeles rendezvényhez. Első feladatod eljuttatni 50 tojást a helyszínre, ahol már zsibongva vár rájuk egy rakás tanulótársad. A feladat talán könnyűnek tűnik, de  száz veszély leselkedik rád a folyosókon – vajon hány tojással sikerül célba érned?

Játékszabály: A játék menete a döntéseiden alapul. Kezdd az első szócikkel, és ugorj mindig a válaszaidhoz tartozó bekezdésre, hogy folytathasd utadat. Érdemes papírral és ceruzával nekivágni az útnak, hogy számon tudd tartani, hány tojásnál jársz éppen. Ne felejtsd el megírni, hány tojást sikerült célba juttatnod!

Megjegyzés: A játékban a Tintavér című történet szereplői bukkannak fel, de a történet ismerete vagy nem ismerete nem befolyásolja a játékos sikerét.

 

1. szócikk

Kezedben 50 tojással vágsz neki az útnak, amelyeket papír tojástartókon egyensúlyozol, amik sajnos nem tűnnek atombiztosnak. Vigyáznod kell, hova lépsz, ha nem akarod, hogy összetörjenek, mielőtt leszállítanád őket végleges helyükre. Az előtted tátongó folyosó egyszerre akadálypályának tűnik. Jobbról egy focilabda pattog be a képbe (ha ezt a felügyelő tanár látná!), balról vizeslufi csata hangjai jutnak el füledbe (hová jut ez az iskola…), az orrod előtt elterülő egyenes folyosószakasz azonban nyugisnak tűnik, szinte már gyanúsan is biztonságosnak. Merre indulsz?

+ Balra (Ugorj a 2. szócikkre)

+ Jobbra (Ugorj a 3. szócikkre)

+ Egyenesen (Ugorj a 4. szócikkre)


2. szócikk

Ahogy a folyosón haladsz előre, jobb kéz felől hirtelen kitárul egy ajtó, és tarkóját vakargatva egy fekete hajú férfi lép eléd, akiben hamarosan Mr. Bradley-t véled felfedezni, az irodalomtanárt. Bradley kicsit elveszettnek tűnik, és látszólag zavartan próbálja összerakni, miért rohangálsz egy nagy halom tojással a kezedben az iskolában, de végül úgy látszik, eljutott a megvilágosodásig, mert máris ötletelni próbál, merre tudnál a lehető leghamarabb eljutni célodhoz. Kotorászni kezd öltönyének belső zsebében „Csak tudnám, hová raktam azt a nyavalyás térképet!” mormogások közepette.

+ Úgy döntesz, megvárod, míg a tanár előkotorja a térképet. (Ugorj az 5. szócikkre)

+ Azt mondod, sietned kell, és inkább folytatod az utat arra, amerre eredetileg menni akartál. (Ugorj a 6. szócikkre)


3. szócikk

Éppen kezdenél fogást találni a rakás tojáson, amikor is a képbe sötét felleg lebeg: Hauser igazgatónő suhan feléd a folyosón sebesen. Lepereg előtted életed, vajon mit tettél, amivel kiválthattad a dirinő személyes érdeklődését, de szerencsére nem azért loholt utánad, hogy leharapja a fejed. Egy adag tojást az irodán felejtettél, kezedbe nyomja és tovább robog. Te immár 20 tojással többel folytatod utad, amely ismét elágazik: választhatsz, hogy egyenesen a menza irányába indulsz, vagy megpróbálsz kerülő úton haladni az öltözők irányába.

+ A menza felé indulsz (Ugorj a 7. szócikkre)

+ Az öltözők felé indulsz (Ugorj a 4. szócikkre)


4. szócikk

Ajaj! A biztonságosnak tűnő, üres, egyenes folyosó, amire rátértél, csapdának bizonyult. Nem vetted észre a „Frissen felmosva” táblát, és most súlyos árat fizetsz figyelmetlenségedért. Lábad alól hirtelen kifut a talaj, és teljes testsúlyoddal zuhansz orral előre a járólapok felé – annyi lélekjelenléted azonban van, hogy a tálca tojásokat felfelé lendítsd, hátha sikerül kioltanod a zuhanás erejét, és nem törnek össze. A logikával nem is volt baj, de rosszul mérted fel a szükséges lendítési erőt, így miközben arccal előre becsapódsz a folyosó kövébe, a tojások rakétaként emelkednek a levegőbe, majd egy méter emelkedés után legyőzi őket a gravitáció ereje – földbe csapódnak a te egy méteres körzetedben. A tojászápor közben van időd elgondolkodni azon, vajon hogyan fognak rád emlékezni diáktársaid, miután megtudják, miért hiúsult meg a tojásfestő ünnep. Nem, ezentúl biztosan nem a Húsvét lesz a kedvenc ünneped. Hacsak… talán akad még tojás a konyhán, vágj bele egy újabb küldetésbe!


5. szócikk

Úgy döntesz, megvárod, míg a tanár előkotorja a térképet, és úgy tűnik, türelmedet megjutalmazza a sors, ugyanis Bradley talál neked egy rövidebb utat, ami ráadásul pont a mögöttetek lévő ajtón át indul. Nagy mosolyogva, és még nagyobb lendülettel lépsz át az ajtón, és Bradley „Várj, azt hiszem fejjel lefelé néztem a térképet!” felkiáltását már nincs időd felfogni, mert már neki is ütköztél a takarító szertár hátsó falának. Szerencsére olcsón megúsztad, csak 4 tojás bánta a téglafallal való találkozást, te pedig szúrósan Bradley-re nézve indulsz tovább az eredetileg tervezett irányba. Hamarosan a folyosó kettéágazik, és döntened kell, balra vagy jobbra folytatod-e utadat.

+ Balra (Ugorj a 8. szócikkre)

+ Jobbra (Ugorj a 9. szócikkre)


6. szócikk

Az irodalomtanár bénázását figyelmen kívül hagyva mész tovább a folyosón, és úgy tűnik, a tojások megúszták a döntést, viszont ott motoszkál a fejedben, hogy mi lett volna, ha tényleg tud mutatni neked a férfi valamilyen rövidítést… Hamarosan a folyosó kettéágazik, és döntened kell, balra vagy jobbra folytatod-e utadat.

+ Balra (Ugorj a 10. szócikkre)

+ Jobbra (Ugorj a 11. szócikkre)


7. szócikk

Bár nem mindenkit ismersz fel, aki szembe jön veled a folyosón, Spencer West-et, az audiovizuális klub elnökét azonnal beazonosítod a kameraállvány mögött állva és kattintgatva. Épp a tavaszi iskolai fotózást bonyolítja látszólag, legalábbis a lenge öltözetű lányok és izompólós fiúk alkotta sor erre enged következtetni. Eszedbe jut, hogy neked is el kéne intézned a fotózást, mert a hét többi napján óraütközésed van a megadott időpontokkal. Küldetésed súlyával azonban teljesen tisztában vagy, így habozni kezdesz. Úgy döntesz, nem ártana legalább megpróbálkozni vele, hátha Spencer előre tud venni téged a sorban.

+ Így hát a tojásokkal felpakolva indulsz meg a sor mellett Spencer irányába. (Ugorj a 12. szócikkre)

+ A tojásokat rábízod a sor végén álldogáló fiúra, aki türelmetlenül várja a sorát, miközben te Spencerhez tolakodsz. (Ugorj a 13. szócikkre)


8. szócikk

Egyre kihaltabb a suli, ahogy haladsz előre, ami aggasztó, hiszen egy zajos esemény helyszínére igyekszel. Valószínűleg eltévedtél – már megint. Az egyetlen alak azonban, akitől útbaigazítást kérhetnél, látszólag épp nagyon elfoglalt azzal, hogy a mobilját körbe-körbe emelgesse a folyosón.
– Tudnál segíteni? – próbálkozol bátortalanul.
– Ne most! – válaszol bosszúsan, majd meggondolva magát mégis rád pillant – A haverom azzal húz, hogy én még azt sem tudom, Batman a DC vagy Marvel univerzumhoz tartozik-e. Muszáj volt fogadnom vele egy pizzában, hogy ne legyen akkora a képe… – magyarázza neked elkenődve.
– És, mit szólt, mikor nyertél…? – érdeklődsz barátságosan, hátha kiderül, mire akar kilyukadni a lány.
– Semmit, mert tényleg nem tudom. És nincs wifi, hogy ráguglizzak – kesereg tovább – Nem tudsz segíteni?

+ Gondolkodás nélkül rávágod, hogy Marvel (Ugorj a 14. szócikkre)

+ Gondolkodás nélkül rávágod, hogy DC (Ugorj a 15. szócikkre)


9. szócikk

Ahogy haladsz tovább, nekiütközöl egy szőke hajú srácnak, aki morgolódva szedi össze magát a túlságosan közeli találkozás után. Tekinteted rögtön a tojásokra tapad, és megkönnyebbülve tapasztalod, hogy egyikük sem sérült meg. A szőke hajú srác végigmér téged és a kezedben tartott rengeteg tojást, majd kis gondolkodás és mély levegővétel után célzottan rákérdez:
– Tojást festeni mész? – amire válaszul csak bólintasz.
– Tudnál segíteni esetleg, hogy merre találom a termet? – próbálsz kinyerni belőle valamilyen információt, ő pedig zavartan néz rád, majd megpróbál útba igazítani.
– Ha itt jobbra fordulsz, eljutsz arra a folysra ami odavzetde vigyázz, hogy amint fordsz a sarknálljmeg mert pont jönnek majd kiflé óráról és nehogy elssnek a tojásokkal – motyogja a fiú, és látod rajta, hogy egyre nagyobb zavarban van. Nem pontosan értetted, hogy a sarkon állj meg, vagy ne állj meg, de a fiú látszólag annyira feszeng, hogy nem mered még egyszer megkérdezni. Inkább csak biccentesz felé, és úgy döntesz, hogy a sarkon befordulva…

+ Nem állsz meg, hanem rögtön mész jobb kéz felé, nehogy elüssenek a sarkon. (Ugorj a 16. szócikkre)

+ Megállsz, és benézel a folyosóra, mielőtt valakinek nekimennél ott. (Ugorj a 17. szócikkre)


10. szócikk

Az egyik teremből kivág eléd egy fiú, és csak annak köszönheted, hogy nem ejted el a féltve őrzött tojásokat, hogy még idejében megállsz. Egy pillanatig idegesen néztek egymásra, aztán neki leesik, hogy mennyire meg vagy pakolva, és láthatóan kissé elszégyelli magát.
– Ne haragudj, nem figyeltem eléggé – ismeri el végül, aztán érdeklődve néz a tojásokra. – Ezek meg mire kellenek? Már megint palacsintasütő verseny lesz?
– Nem – nyögsz fel, de még mielőtt válaszolhatnál, ő már tovább morfondírozik:
– Lehet, hogy érdemes lenne megjelennie a dolognak az újságban. Ha mást nem, egy rövidhírként. Úgyis jön a húsvét, ilyenkor az emberek szeretik a tojásokat.
Nem nagyon szeretnél erről beszélgetni vele, pláne, mivel már szívesen mennél tovább, ezért minél gyorsabban megpróbálod lerázni őt a válaszoddal.

+ Biztosítod, hogy nyugodtan készülhet cikk a tojásokról. (Ugorj a 18. szócikkre)

+ Azt mondod, szerinted nem elég érdekes a téma ahhoz, hogy bekerüljön az újságba. (Ugorj a 19. szócikkre)


11. szócikk

Tovább haladva egyszer csak a semmiből eléd vetődik egy szivárványszín vigyor. Az apró testbe zárt élő boldogsághormon Boldog Húsvétot kiáltva azonnal a nyakadba vetené magát, de tekintetével a kezedben tartott dolgokon megakadva megáll a mozdulat közben. Egy pillanatra megdörzsöli festékfoltos arcát, majd csiripelő hangon így szól hozzád:

– Hadd segítsek! – a feléd érkező ragyogó mosolynak még akkor sem tudnál  ellenállni ha igazán akarnál, bár a rögtönzött segítség így is, úgy is jól jön. A segítségeddel Fay átveszi tőled „terheid” felét, ám ekkor néhány pillanatig a kezedben lévő maradékot figyelve ismét megszólalt, – Szívesen hozom a többit is! – Hangjából őszinte kedvesség és segítőkészség csendül, te viszont gondolkodóba esel.

+ Hagyod, hogy Fay vigye az egészet (Ugorj a 20. szócikkre)

+ Magadnál tartod a tojások felét (Ugorj a 21. szócikkre)


12. szócikk

Ahogy haladsz a sor eleje felé, a véletlennél kicsit nagyobb valószínűséget adott az egyik bosszankodó sorban álló annak, hogy a lábaitok összeakadjanak, így te meginogsz, és ez két tojás fülednek fájdalmas reccsenő hangját váltja ki. Szúrósan nézel a gáncsolóra, majd tovább mész a sor eleje felé, ahol Spencer szerencsére készségesen lekap téged, és már mehetsz is tovább a dolgodra. Hamarosan a folyosó kettéágazik, és döntened kell, balra vagy jobbra folytatod-e utadat.

+ Balra (Ugorj a 22. szócikkre)

+ Jobbra (Ugorj a 23. szócikkre)


13. szócikk

A fiú bár zsörtölődik, végül megérti, miért van ilyen égető szükséged a segítségére, így te a tojások nélkül vághatsz neki a tömegnek. Út közben egy kósza láb keresztezi utadat, amitől majdnem orra esel, és hálát adsz, amiért a tojások nem voltak nálad közben. Szúrósan nézel a gáncsolóra, majd folytatod utad előre a sorban, Spencer pedig készségesen lekap téged. A tojásokért aggódva mész vissza a sor végére, de szerencsére az összeset sértetlenül kapod vissza, így hálás vagy a fiúnak, és boldogan folytatod utadat a terem felé. Hamarosan a folyosó kettéágazik, és döntened kell, balra vagy jobbra folytatod-e utadat.

+ Balra (Ugorj a 24. szócikkre)

+ Jobbra (Ugorj a 25. szócikkre)


14. szócikk

A lány – mint kiderült, Morgan – amint meghallja magabiztos válaszodat, egyből pötyögi is be telefonjába, és küldi is az SMS-t. Sugárzó arccal fordul feléd, mivel viszonozhatná a szívességet. Elrebeged neki, hogy eltévedtél, figyelmét azonban elvonja megpittyenő telefonja.
– „Ha-ha, szép próbálkozás, de nem nyert! Sonkás-gombásat kérek sok pepperonival!” – olvassa fel a választ Morgan dühöngve, és máris vadul vetődnek ujjai a gombokra, minden bizonnyal egy elmés választ gépelve.
Te úgy döntesz, magára hagyod a bajával, mielőtt még elkezdene téged okolni az elvesztett fogadásért.

+ Tovább haladsz a folyosón, kockáztatva, hogy még messzebb keveredsz a helyes iránytól (Ugorj a 26. szócikkre)

+ Az első folyosón balra fordulsz, „hátha nyert” alapon (Ugorj a 27. szócikkre)


15. szócikk

A lány – mint kiderült, Morgan – amint meghallja magabiztos válaszodat, egyből pötyögi is be telefonjába, és küldi is az SMS-t. Sugárzó arccal fordul feléd, mivel viszonozhatná a szívességet. Elrebeged neki, hogy eltévedtél, figyelmét azonban elvonja megpittyenő telefonja.
– Nyertem! Nyertem! – ugrándozik olyan lelkesen, hogy rémültem szökellsz hátrébb egy lépéssel, nehogy leverje a tojásaidat, a katasztrófát azonban éppen neked sikerül előidézned ezzel a mozdulattal. Két tojás pattan vidáman a levegőbe, az egyik szétkenődik a ruhádon, a másik pedig boldog reccsenéssel landol Morgan cipőjén. Ez már csak egy ilyen kellemes nap, úgy látszik.
Miután a tojásokkal együtt lelkesedésetek is megcsappan, sikerül választ kapnod kérdésedre, és a lány két útvonalat is figyelmedbe ajánl.

+ Lifttel teszel meg egy emeletet (Ugorj a 27. szócikkre)

+ Lépcsőn teszel meg egy emeletet (Ugorj a 4. szócikkre)


16. szócikk

Nem állsz meg a sarkon, hanem lendületesen tovább lépdelsz, így pont elkerülöd a kivágódó ajtót és a kizúduló diákok tömegét, amelyek bizonyára életveszélyt jelentettek volna a tojások számára. Megkönnyebbülve folytatod utadat. Hamarosan a folyosó kettéágazik, és döntened kell, balra vagy jobbra indulsz-e tovább.

+ Balra (Ugorj a 4. szócikkre)

+ Jobbra (Ugorj a 28. szócikkre)


17. szócikk

Tétován megállsz a sarkon, és végigméred a folyosót, de ekkor kivágódik a közeli tanterem ajtaja, és csak azért nem gázol át rajtad egy csorda szünetre éhező diák, mert az ajtó már előtte felkent téged a falra három tojással együtt, melyek most vállmagasságban csordogálnak lefelé. Gyorsan összekapod magad, és távozol a tett színhelyéről, mielőtt befognának téged falat vakarni büntetésként. Hamarosan a folyosó kettéágazik, és döntened kell, balra vagy jobbra folytatod-e utadat.

+ Balra (Ugorj a 4. szócikkre)

+ Jobbra (Ugorj a 28. szócikkre)


18. szócikk

Biztosítod, hogy nyugodtan készülhet cikk a tojásokról, hiszen úgy gondolod, hogy ez hozzátartozik az ünnepi készülődéshez. Csak azzal nem számolsz, hogy a fiú elégedetten bólogatva közelebb lép hozzád, és mikor próbálsz kikerülni az útjából, egy tojás leesik a dobozból, és fájdalmas csattanással összetörik a folyosó kövén. A suliújságos diák bűntudatosan, sűrű bocsánatkérések közepette ígéri meg, hogy majd ő feltakarít. Folytatod utad, de hamarosan a folyosó kettéágazik, és döntened kell, balra vagy jobbra indulsz-e tovább.

+ Balra (Ugorj a 28. szócikkre)

+ Jobbra (Ugorj a 29. szócikkre)


19. szócikk

Azt mondod, szerinted nem elég érdekes a téma ahhoz, hogy bekerüljön az újságba. A fiú elhúzza a száját, de nem kérdőjelez meg téged, csak eláll az utadból. Ahogy továbbhaladsz, még hallod, hogy morog valamit lapzártáról, Kitty Parnellről és húsvétról. Hamarosan a folyosó kettéágazik, és döntened kell, balra vagy jobbra folytatod utadat.

+ Balra (Ugorj a 29. szócikkre)

+ Jobbra (Ugorj a 4. szócikkre)


20. szócikk

Ahogyan szokták mondani, néha a jóból is megárt a sok, nincs ez máshogy esetedben sem. A tojásokkal egyensúlyozó lány az első lépcsőfordulóban botlik meg, és szabadít meg akaratán kívül 3 tojásodtól. Emellett pedig még értékes időt is vesztegesz, miközben a sajnálatában elpityeredő lányt vigasztalod…

Mikor sikerül újra utadra indulnod, választhatsz, balra vagy jobbra veszed-e irányod.

+ Balra (Ugrás a 4. szócikkre)

+ Jobbra (Ugrás a 22. szócikkre)


21. szócikk

A munkát megosztva remekül haladtok mindketten, a végére még egy kézfejedre rajzolt nyuszival is gazdagodsz.

Mikor sikerül újra utadra indulnod, választhatsz, bal vagy jobb irányba veszed-e irányod.

+ Balra (Ugrás a 4. szócikkre)

+ Jobbra (Ugrás a 22. szócikkre)


22. szócikk

A folyosó következő kanyarulatánál látsz egy nagyon szomorú lányt az egyik terem előtt, és bár tudod, hogy nem lenne szabad megállnod, szegény annyira elkeseredettnek tűnik, hogy megsajnálod.
– Van valami baj? – kérdezed tőle, mire ő lebiggyeszti az ajkait.
– Csak a fiúk. Mindig a fiúk – sóhajt fel elkeseredetten. Most, hogy már látod, csak egy egyszerű szerelmi bánattal állsz szemben, megnyugszol némileg, mert hiába tudod, hogy az ilyesmi fájdalmas, azt is tudod, hogy az ilyesmi egyszer majd elmúlik.
– Mi történt? – érdeklődsz azért.
– Az előbb találkoztam valakivel, és amikor megpróbáltam vele beszélgetni, csak elhajtott, mert fontosabb dolga van.

+ Azért még ne add fel – próbálod meg felvidítani. – A fiúk néha vaksik, de aztán ha kinyitják a szemüket, összeszedik magukat.(Ugorj a 30. szócikkre)

+ Talán tényleg van valami fontosabb dolga – feltételezed.(Ugorj a 31. szócikkre)


23. szócikk

Kissé ingerülten veszed tudomásul, hogy egy kisebb diáktömeg elállja az utadat, így kénytelen vagy megállni, míg a sokaság odébbáll. Ahogy lopva körülnézel, észreveszed, hogy a melletted álló lány is legalább olyan türelmetlenül nyújtogatja a nyakát, mint te. Viszont ő valahogy nem illik a képbe – az egyenruhája alapján valami magánsulis lehet, de így nem tudod elképzelni, mit kereshet itt.
– Nem értem, hogy alakulhat ki dugó egy iskolában – fordul feléd a lány, mikor rájön, hogy egy cipőben jártok.
– Hát, sokan vagyunk – jegyzed meg óvatosan, de úgy érzed, most még inkább le akarnak szakadni a karjaid, mint akkor, mikor gond nélkül haladhatsz tovább.
– Szerinted nem tudunk valahogyan kiszabadulni innen?

+ A kérdésére azt ajánlod, hogy próbáljatok meg átfurakodni az emberek között. (Ugorj a 32. szócikkre)

+ Csak ingatod a fejedet, és biztosítod őt, hogy csak várni kell egy kicsit, és máris szabad lesz az út. (Ugorj a 33. szócikkre)


24. szócikk

Amikor egy néptelenebb folyosóra érsz ki, van időd kicsit körülnézni, és kiszúrod a faliújságon a hatalmas, pasztellszínekkel készített plakátot, ami valamelyik hittanos csoporthoz tartozhat a felirat alapján. Egy pillanatra megállsz, hogy beleolvashass, de ekkor tűnik csak fel neked, hogy nem vagy egyedül – egy fiú a telefonjával a kezében szintén a szöveget böngészi.
– Ilyenkor mindig fellelkesednek – jegyzi meg, de nem tűnik gúnyosnak a megszólalása. – Elvégre ez az ő ünnepük.
– Nem a karácsony? – kérdezed.
– Megszületni bárki meg tud. De feltámadni relatív kevesen szoktak – mosolyog rád a fiú, mire te először nem is tudod, mit reagálj.

+ Közlöd vele, hogy egyáltalán nem vicces. (Ugorj a 34. szócikkre)

+ Elmosolyodsz a megjegyzésén, mert végső soron van valami igazság a szavaiban. (Ugorj a 35. szócikkre)


25. szócikk

Elszántan haladsz a célod felé, de amikor egy meghallod az ingerült szóváltást, megtorpansz egy pillanatra, és nem vagy biztos benne, hogy abba az irányba szeretnél menni, ahonnan ezek a hangok jönnek.
– Judy, ne már!
– Nem, Russel, már megmondtam, hogy nem.
– De hiszen nem is szereted. Akkor meg miért nem…
– Ez bonyolult – ellenkezik a Judynak szólított lány, és bár nem látod az arcát, így is tökéletesen hallani lehet, mennyire ideges. – A bátyám barátja, nem szakíthatok vele csak úgy. Akkor mindent tönkretennék, és…

+ Úgy döntesz, hogy néhány hangosabb szó nem tántoríthat el a célodtól, ezért továbbmész. (Ugorj a 36. szócikkre)

+ Inkább megfordulsz, hogy kerülő úton menj tovább. (Ugorj a 37. szócikkre)


26. szócikk

A rajzterem elé érkezve igen nagy felfordulásra leszel figyelmes. A teremben mintha egy húsvéti díszekből és krepp papírból készült bomba robbant volna fel. Egyszercsak egy kissé zavartan a tarkóját vakargató férfi tűnik fel előtted, aki amint észrevesz, vidáman feléd lépked.

– Szia, elég elfoglaltnak tűnsz, de a díszítőcsapatunk fele felmondta a szolgálatot, esetleg volna kedved segíteni? – kérdezi mosolyogva, miközben csuklóján lévő karkötőjét kezdi – szokás szerint – birizgálni. Csöndes gondolkodásodat észrevéve Julian nevetgélve hozzáteszi: – Természetesen nem kell mindenáron igent mondanod, tényleg menj, ha dolgod van.

+ Segítesz díszíteni (Ugorj a 38. szócikkre)

+ Udvariasan nemmel felelsz (Ugorj a 39. szócikkre)


27. szócikk

Egy pillanatra már éppen azt hiszed, sínen vagy, de akkor megáll előtted egy lány – hallottad már a nevét, de sosem beszéltetek még. Ám Kitty látszólag egyenesen téged céloz meg, amitől egy egészen picit kisebbnek érzed magad. Meg védtelenebbnek.
– Adriant keresem – jelenti ki a lány határozottan, és a hanghordozásából ítélve úgy érzed, hogy tudnod kéne, ki az az Adrian. De sajnos lövésed sincs.
– Nem láttam – próbálkozol, és igyekszel is őt kikerülni. Nem ijesztő igazán, de most félted a tojásokat a lendületétől.
– Ha látod, mondd meg neki, hogy a húsvéti lapszám dizájnja miatt akarok vele beszélni – kéri Kitty, te pedig először azt sem tudod, mit kellene válaszolnod. Végül döntesz.

+ Megígéred neki, hogy átadod az üzenetét. (Ugorj a 40. szócikkre)

+ Bevallod, hogy fogalmad sincs, ki az az Adrian. (Ugorj a 41. szócikkre)


28. szócikk

Ahogyan utad tovább folytatod, és éppen egy forgalmasabb hely felé közeledsz, egy mély bariton oldalról lágyan megszólít.

– A helyedben arra nem mennék – pillant a fiú a folyosó másik irányába. Kétkedő tekintetedet látva Cameron a kezedben tartott tojásokra bök. – Főleg azokkal nem.

– Mégis miért? – kérdezel vissza felhúzott szemöldökkel.

– Csak egy jó tanács – vonja meg végül a feketeség a vállát, majd a hátad mögött lévő lépcsősor felé biccent.

– Én biztosan arra kerülnék. – Mielőtt további kérdéseket tehetnél fel, a fiú int, és már el is tűnik a másik irányba, magadra hagyva téged a döntéseddel. Az út, amit javasolt igen nagy kerülőnek tűnik, és nem is sikerült teljesen tisztázni, hogy miért ne kéne a rövidebb útvonalat választanod.

+ A rövidebb utat választod. (Ugrás a 42. szócikkre.)

+ Megfogadod a tanácsot, és kerülsz. (Ugrás a 43. szócikkre)


29. szócikk

Ahogy haladsz előre a tojásokkal, úgy érzed, egyre távolodsz a diáksereg megnyugtató zsibogásától, és ezzel együtt célodtól is. Eltévedtél. A folyosó azonban üres, nincs kitől megkérdezned, merre indulj. Azaz dehogynem! Az egyik beugróban egy szőke srác izzad egy darab papír fölött, szemmel láthatóan sietős a dolga. Látásból ismered is, valami Wil, vagy Gil… Arra gondolsz, talán útbaigazítást kérhetnél tőle, úgyhogy megszólítod.
– Bocsánat, tudnál segíteni?
Ő igen elfoglaltnak tűnik, csak egy másodpercre pillant fel a papírból.
– Ezt a házidolgozatot már fél órája le kellett volna adnom, de elszámoltam. Ha nem tudod megmondani, egy bar hány atmoszféra, ne tarts fel.
Nem tetszik a srác lerázó dumája, és szívesen az orra alá dörgölnéd, hogy okosabb vagy nála. Diadalmas hangon vágod rá a megoldást.

+ 0,98 atmoszféra. Ezt nekünk még elsőben tanították… (Ugorj a 44. szócikkre)

+ 1,23 atmoszféra. Ezt nekünk még elsőben tanították… (Ugorj a 45. szócikkre)


30. szócikk

– Azért még ne add fel – próbálod meg felvidítani. – A fiúk néha vaksik, de aztán ha kinyitják a szemüket, összeszedik magukat.
A szavaid látszólag elgondolkoztatják őt, és végül megpróbálkozik egy halvány mosollyal, úgy bólint neked.
– Remélem, hogy neked van igazad – jelenti ki végül, aztán megigazítja a kezedben az egyik tojástartót, ami vészesen elcsúszott már. Ki tudja, hány tojást veszítettél volna el, ha ez a lány nem szúrja ki idejében…? Folytatod utad, de hamarosan a folyosó kettéágazik, és döntened kell, balra vagy jobbra indulj tovább.

+ Balra (Ugorj a 4. szócikkre)

+ Jobbra (Ugorj a 46. szócikkre)


31. szócikk

– Talán tényleg van valami fontosabb dolga – feltételezed.
– Igazad van – motyogja végképp elkeseredve, és mielőtt még értetlenkedni kezdhetnél, elvékonyodó hangon szólal meg újra. – Sosem fog észrevenni engem, mindegy, mennyire vagyok mindig ott. Mindig lesz fontosabb… dolga…
Ahogy elcsuklik a hangja, ellöki magát a faltól, és elsiet melletted. És sajnos lesodorja a kezedből az egyik tojástartót is. Félve méred fel a veszteségeidet: öt tojásod is odalett. Folytatod utad, de hamarosan a folyosó kettéágazik, és döntened kell, balra vagy jobbra indulj tovább.

+ Balra (Ugorj a 9. szócikkre)

+ Jobbra (Ugorj a 55. szócikkre)


32. szócikk

A kérdésére azt ajánlod, hogy próbáljatok meg átfurakodni az emberek között. Ő megfogadja a tanácsodat, te pedig követed őt, ahogy megkíséreltek átvágni a tömegen. Először úgy tűnik, működhet a dolog, aztán viszont egy nagydarab fiú váratlanul hátrébb lép és meglök téged. A hangzavarban nem hallod a csattanást, de nem is kell, így is pontosan tudod, hogy két tojásod a folyosó kövén végezte. Bánatosan folytatod utad, de hamarosan a folyosó kettéágazik, és döntened kell, balra vagy jobbra indulj-e tovább.

+ Balra (Ugorj a 55. szócikkre)

+ Jobbra (Ugorj a 47. szócikkre)


33. szócikk

Csak ingatod a fejedet, és biztosítod őt, hogy csak várni kell egy kicsit, és máris szabad lesz az út. Bár egyikőtöknek sincs ínyére a várakozás, úgy döntötök, nem mozdultok, a magánsulis lány pedig hamarosan felajánlja, hogy megfogja egy kicsit a tojásokat, hogy megmozgathasd az elgémberedett karjaidat. A megkönnyebbülés felbecsülhetetlen, még akkor is, ha csak rövid időre adhatod át a tojástartókat. Miután elbúcsúztok, folytatod utad, de hamarosan a folyosó kettéágazik, és döntened kell, balra vagy jobbra indulj-e tovább.

+ Balra (Ugorj a 47. szócikkre)

+ Jobbra (Ugorj a 46. szócikkre)


34. szócikk

Közlöd vele, hogy egyáltalán nem vicces, mert ezzel a megjegyzésével a húsvét egyik legalapvetőbb elemét gúnyolja ki. Ő persze zavarba jön, szabadkozni kezd, de te nem foglalkozol vele, inkább kikerülöd. Vagyis kerülnéd, ha így bele nem szaladnál az egyik szembejövőbe, aki miatt kiesik a kezedből néhány tojás. Csodák csodájára csak három törik össze, a negyedik viszont épen várja, hogy felvedd.
– Látod, ez majdnem olyan ritka, mint a feltámadás – nézel a fiúra, aztán eliszkolsz.
Utad hamarosan kettéágazik, és döntened kell, balra vagy jobbra indulj-e tovább.

+ Balra (Ugorj a 46. szócikkre)

+ Jobbra (Ugorj a 55. szócikkre)


35. szócikk

Elmosolyodsz a megjegyzésén, mert végső soron van valami igazság a szavaiban. A fiú visszamosolyog rád, aztán kicsit elkerekednek a szemei, és finoman arrébb húz, mielőtt beléd jönne a folyosón végigsiető diáktársatok.
– Köszönöm – pislogsz meglepetten.
– Nincs mit. Kellemes ünnepeket!
Haladsz tovább utadon, ami hamarosan kettéágazik, és döntened kell, balra vagy jobbra indulj-e tovább.

+ Balra (Ugorj a 47. szócikkre)

+ Jobbra (Ugorj a 4. szócikkre)


36. szócikk

Úgy döntesz, hogy néhány hangosabb szó nem tántoríthat el a célodtól, ezért továbbmész. Elvégre ez egy iskola, szóval ha jelenetet akarnak rendezni, akkor tegyék, de téged nem gátolhatnak meg. Legalábbis így gondolod, amíg meg nem látod, hogy a lány azért hallgatott el, mert a fiú megcsókolta. És még talán ezzel sem lenne az égvilágon semmi baj – annak ellenére, hogy Judynak a hallottak alapján valaki más a párja –, csakhogy mikor a lány elhúzódik, kiver a kezedből egy tojástartót. Négy tojásod összetört. Folytatod utad, de hamarosan a folyosó kettéágazik, és döntened kell, balra vagy jobbra indulj-e tovább.

+ Balra (Ugorj a 4. szócikkre)

+ Jobbra (Ugorj a 48. szócikkre)


37. szócikk

Inkább megfordulsz, hogy kerülő úton menj tovább. Jobb a békesség, és egyébként sem szeretnél túlságosan belefolyni mások ügyleteibe. A végén még tanúvédelmet kellene kérned, hogy aztán másik államba költözve Rosalindára változtasd a nevedet. Bah. Hamarosan egy elágazáshoz érsz, ahol döntened kell, balra vagy jobbra indulj-e tovább.

+ Balra (Ugorj a 11. szócikkre)

+ Jobbra (Ugorj a 8. szócikkre)


38. szócikk

A díszítés remekül megy, a csapattal sokat nevettek és szórakoztok közben, egészen addig a pillanatig, amíg a terem másik feléből egy hangos reccsenést nem hallasz. Mire odapattansz, a baj már megtörtént, egy figyelmetlen érkező diák éppen a te asztalon hagyott tojásaidra dobta fel táskáját. 5 tojásodtól esel el, ám Julian a helyzetet felismerve elővarázsol saját készletéből – amit állítólag valaki mástól kapott festésre – három darabot, így összesen csak 2 a veszteséged. Mikor végre utadra indulsz, választhatsz, hogy egyenesen előre, vagy balra indulsz-e a folyosón.

+ Egyenesen előre (Ugorj a 4. szócikkre)

+ Balra (Ugorj a 47. szócikkre)


39. szócikk

Julian, ahogyan ígérte, teljesen megérti válaszod, és egy széles mosollyal utadra enged.

Utad azonban hamarosan kétfelé ágazik, és választhatsz, hogy egyenesen előre, vagy balra indulsz-e a folyosón.

+ Egyenesen előre (Ugorj a 47. szócikkre)

+ Balra (Ugorj a 4. szócikkre)


40. szócikk

Megígéred neki, hogy átadod az üzenetét. Akkor is, ha már most tudod, hogy sosem fogod megtenni, akár látod a fiút, akár nem. Az is lehet, hogy csak úgy elmész mellette! Ő azonban látszólag hisz neked, sőt, még egy mosolyt villantva az előttetek álló ajtót is kinyitja neked, hogy ne kelljen teli kézzel bénáznod. Ahogy haladsz utadon, hamarosan a folyosó kettéágazik, és döntened kell, balra vagy jobbra indulsz tovább.

+ Balra (Ugorj a 4. szócikkre)

+ Jobbra (Ugorj a 55. szócikkre)


41. szócikk

Bevallod, hogy fogalmad sincs, ki az az Adrian. Kitty erre elég csúnyán néz rád.
– Ezt mondhattad volna korábban is – szid le téged. – Az őszinteség szép dolog, de máskor ne csak akkor vallj, ha már szorult helyzetben vagy. Így nem leszel hiteles.
És ezzel faképnél hagy téged, és bár a tojásaid épségben maradnak, az önérzeted romokban hever.
Folytatod utad, de hamarosan a folyosó kettéágazik, és döntened kell, balra vagy jobbra indulj-e tovább.

+ Balra (Ugorj a 55. szócikkre)

+ Jobbra (Ugorj a 24. szócikkre)


42. szócikk

Magadban morfondírozva haladsz a korábban kijelölt irányba, amikor megérkezel egy igen forgalmas folyosóra. Amikor meglátod a „vadászidényt” tartó felsőbb éveseket, amint éppen néhány elsőst szekálnak, azonnal megbánod, hogy nem hallgattál a tanácsra. Pechedre mielőtt megfordulhatnál, téged is kiszúrnak így jóvoltukból, 4 tojással kevesebbel folytathatod tovább.

Hamarosan a folyosó kettéágazik, és döntened kell, balra vagy jobbra indulj-e tovább.

+ Balra (Ugorj a 24. szócikkre)

+ Jobbra (Ugorj az 56. szócikkre)


43. szócikk

Cameron útiterv változtatását megfogadva visszafordulsz, és kerülsz, mint utólag hallottad, nagyon helyesen, ugyanis mindenki az ebédlő előtt felsősök által megszégyenített elsősökről beszél, amely éppen a te eredeti célirányod volt…

Hamarosan a folyosó kettéágazik, és döntened kell, balra vagy jobbra indulj-e tovább.

+ Balra (Ugorj a 56. szócikkre)

+ Jobbra (Ugorj az 55. szócikkre)


44. szócikk

Gil felpillant, és úgy tűnik, ad egy esélyt a megoldásodnak. Szemével átfutja a sorokat, és rádragyog a képe.
– Ez tényleg működik, király! Fél órája agyalok rajta! Miben segítsek? – kérdi szörnyen lelkesen.
Te sütkérezel nagyszerűséged fényében, amikor kezed megcsúszik, és a halom tojás megindul a föld felé. Szerencsére a srác gyorsan kapcsol, elkapja a tálcákat, és ügyesen visszatornyozza őket a kezedbe. Hálásan pislogsz rá. Segítségedért viszonzásul elárulja, hogy két útvonalon is eljuthatsz a tojásfestés helyszínére, a tesiterem felé haladva, vagy a jóval csendesebb, zeneterem felé vezető útvonalon.

+ Elindulsz a tesiterem felé (Ugorj a 56. szócikkre)

+ Elindulsz a zeneterem felé (Ugorj a 55. szócikkre)


45. szócikk

Gil összehúzott szemöldökkel számolgatni kezd a számmal, amit megadtál, de nagyon nem tetszik neki az eredmény. Jó ég, tévedtél volna? Mekkora beégés! Kezed izzadni kezd az idegességtől, és ahogy feszülten egyik lábadról a másikra állsz, a tojástorony meglibben kezedben. Épp idejében billented vissza a tálcákat a zuhanásból, de 3 tojás így is lepördül a széléről. Hát ez pech. Angolosan távozol a helyszínről, mielőtt a srác rájönne, hamis infót közöltél vele.

+ Elsunnyogsz a folyosó bal fordulója felé (Ugorj a 55. szócikkre)

+ Visszafelé indulsz meg a folyosón, és mire Gil dühösen felpillant a papírjáról, már csak a hűlt helyedet találja. (Ugorj a 25. szócikkre)


46. szócikk

Békésen folytatod utad, és egyre inkább úgy érzed, közeledsz célodhoz. Az egyik fordulóban azonban kis csapatot veszel észre, akik téged szemlélnek a távolból. Egy szőke srác indul meg kis idő múlva feléd – Tyler, amennyire emlékszel rá a suli sportcsapatából.
– Á, itt vagy már. Eléd küldtek, hogy segítsek neked a tojásokkal. Vigyem a felét? – kérdi tőled segítőkészen, hatodik érzéked azonban veszélyt jelez. Túl „menőnek” tűnik ahhoz, hogy tojásokat cipeljen fel-alá a suliban. Sokáig azonban nem filózol rajta, mert kezed már kezd zsibbadni a tehertől.

+ Egy gyors mozdulattal Tyler kezébe nyomod az összes tojást. (Ugorj a 49. szócikkre)

+ Nem bízol benne, úgyhogy figyelmen kívül hagyod a srácot, és tovább indulsz a folyosón a tojásaiddal. (Ugorj a 50. szócikkre)


47. szócikk

Úgy érzed, már egy örökkévalóság óta gyalogolsz, így unalmadban a falat kezded nézegetni, ami tavaszi virágokkal és ágakkal van dekorálva – ez azonban több szempontból is rossz döntésnek bizonyul. A díszítést vizsgálva a folyosó közepére hajított fél pár tornacsukát csak akkor veszed észre, amikor átesel rajta. Szerencsére sikerül egy gyors mentéssel a falnak támasztanod a kezedben megbillenő tojáshalmot, egyedül azonban szinte biztos, hogy nem tudod rakományodat egyenesbe hozni. Ebben a szorult helyzetben bukkan fel egy bőrdzsekis srác a folyosó fordulójában.
– Segítenél? – kiáltasz utána reménykedve.
– Nem – válaszol unottan, anélkül, hogy akár feléd pillanata.
Nem akarod hagyni, hogy ilyen lazán lerázzon, hiszen sürgős segítségre van szükséged, ki tudja, jár-e még valaki aznap az emeletnek azon a részén? Megpróbálod kitalálni, vajon mivel tudnál hatni a fazon jobbik énjére.

+ Segíts, különben beköplek az igazgatónak – fenyegeted meg. (Ugorj az 51. szócikkre)

+ Segíts, különben nem lesz mivel megdobálni a kosarasokat edzés közben – próbálkozol inkább egy másik módszerrel. (Ugorj az 52. szócikkre)


48. szócikk

Ahogy haladsz tovább utadon, labdapattogás és rúgások zaja ütik meg a füledet. Focizni egy suli folyosóján nagyon nem szabályos dolog, téged azonban jobban aggaszt, hogy esetleg telibe talál egy rúgás, és akkor annyi a tojásfestésnek. Félve kanyarodsz a gyanús folyosószakaszra, de csak néhány lányt látsz, és egy lassan feléd guruló labdát.
– Visszarúgnád? – kiált feléd reménykedve egy vörös hajú csajszi, és normál esetben te azonnal engednél is a kérésnek, most azonban egy rakás tojás sorsa nyugszik válladon (karodon). Elég lehet egy rossz mozdulat, hogy összetörjenek.

+ Visszarúgod a labdát (Ugorj az 53. szócikkre)

+ Inkább kihátrálsz a folyosóról (Ugorj az 54. szócikkre)


49. szócikk

Tyler meghökken, ahogy egy szempillantás alatt egy rakás tojást talál a karjai között, úgyhogy bármiben is törte fejét, már csak az érdekli, hogy magára ne borítsa az egészet. Elindulsz a folyosón, miközben jólesően kimozgatod karjaidat, ő pedig kényszeredetten követ téged. A tanárik előtt úgy gondolod, elég volt a rabszolgamunkából, megköszönöd Tylernek a segítséget, és visszaveszed a tojásokat. Néhány tanár éber szemmel követi az eseményeket, így nem kell félned szabotázstól. Folytatod utad célod felé.

+ Irány egyenesen előre! (Ugorj az 4. szócikkre)

+ A bal oldali forduló felől mintha hangokat hallanál, úgyhogy inkább arra indulsz. (Ugorj az 27. szócikkre)


50. szócikk

Nem tudhatod, ez volt-e Tyler eredeti szándéka, mindenesetre erősen zokon veszi, hogy figyelmen kívül hagytad felajánlását. Egy óvatlan pillanatban eléd nyújtja lábát, te pedig megbotlasz benne, és a tojások ringlispilt járnak a tálcájukon. Öt tojás sajnos nem éli túl a támadást. Tyler kárörvendőn röhögve csatlakozik csapatához, majd egyedül hagynak a folyosón. Te búslakodva folytatod tovább utadat.

+ Egyenesen előre indulsz (Ugorj az 26. szócikkre)

+ A bal oldali forduló felől mintha hangokat hallanál, úgyhogy inkább arra mész tovább (Ugorj az 55. szócikkre)


51. szócikk

A srác halk röhögést hallat, majd rövidesen eltűnik a szemed elől, te viszont még mindig a falhoz ragadva ügyeskedsz azon, hogy tojásaid megússzák a kalandot. Vársz pár percet, de egy lélek sem jár feléd, így hirtelen bánni kezded, amiért olyan amatőr módon elszalasztottad a bőrdzsekist. A tálcák egyre jobban csúsznak a négy égtáj felé, ezért gyorsan kell cselekedned. Egyik kezeddel felfelé lendíted a rakományt, hasaddal megtámasztod az egyik oldalát, másik kezeddel helyére csúsztatod a szökni készülőket, a többi mozdulatra pedig utólag már képtelen vagy visszaemlékezni, mert csak arra tudsz figyelni, hogy placcs reccs placcs toccs reccs. Öt tojás maradványai folynak a falon és terülnek szét lábad körül a földön. Egy lemondó sóhaj után sietve elhagyod a terepet, mielőtt valakinek eszébe jutna feltakaríttatni veled.
Utad hamarosan kettéágazik, és döntened kell, balra vagy jobbra indulj-e tovább.

+ Balra (Ugorj az 55. szócikkre)

+ Jobbra (Ugorj a 22. szócikkre)


52. szócikk

A kosarasok megdobálásának lehetősége szemmel láthatóan felvillanyozza a srácot, és már emlékszel is, ki ő – Ethan, aki év elején összevert egy srácot az egyik kosaras trollkodása miatt. Hálát adsz a szerencsédnek, amiért így sikerült beletrafálnod a dologba.
A srác szépen megigazítja tálcáidat a kezedben, te pedig végre elléphetsz a faltól, hogy folytasd az utad.
– Ezt megtartom – emel el Ethan egy tojást a tálcádról – Van egy szélvédő, ami marha rosszul mutat üresen, egy nagyképű kosarassal a túloldalán – magyarázza.
Te elkönyveled a veszteséget, elvégre rosszabbul is végződhetett volna a helyzet, és egy tojással könnyebben indulsz tovább a folyosón. Utad hamarosan kettéágazik, és döntened kell, balra vagy jobbra indulj-e tovább.

+ Balra (Ugorj a 10. szócikkre)

+ Jobbra (Ugorj a 22. szócikkre)


53. szócikk

Úgy döntesz, elég király vagy hozzá, hogy karodon tojásokat egyensúlyozva is vissza tudj rúgni egy labdát, úgyhogy megteszed. Ez olyan jól sikerül, hogy egyenesen az ellenfél kapujába találsz bele, a lányok pedig ujjongva ugrálnak körül, amiért megnyerted nekik a meccset. Örömükben még a tojásokat is átveszik, és egy hosszú darabon el is kísérnek, mielőtt elbúcsúznának tőled. Magadhoz ragadod tálcáidat, és reméled, már csak pár lépés, és megérkezel célodhoz.

+ Balra indulsz tovább (Ugorj a 29. szócikkre)

+ Egyenesen indulsz tovább (Ugorj az 55. szócikkre)


54. szócikk

Nem kockáztatod meg, hogy egy óvatlan mozdulat miatt rántottát csinálj a tojásaidból, úgyhogy inkább hátrafelé kezdesz sasszézni a folyosón. A lányok csalódottan néznek utánad. Ez pont eléggé lefoglal ahhoz, hogy ne vedd észre a mögéd lopakodó szemeteskukát, amiben jól meg is botlasz – ezzel 2 tojást ítélsz korai halálra. Halkan elrebegsz pár káromkodást, és reméled, marad azért pár darab, mire eljutsz a tojásfestés helyszínére.

+ Balra indulsz tovább (Ugorj a 4. szócikkre)

+ Egyenesen indulsz tovább (Ugorj a 23. szócikkre)


55. szócikk

Karjaid már teljesen elgémberedtek a tojáscipeléstől, és úgy érzed, legalább egy órája gyalogolsz célod felé – mikor lett ez az iskola ilyen nagy? És az a rakás flúgos alak, akivel összefutottál… tuti, hogy jövő Húsvétkor inkább csokinyulakat bontogatva nézed majd a műsort a tévében, tojást meg az életben többé nem akarsz látni! Mikor idáig jutsz gondolatmenetedben, betoppansz egy diákokkal tömött terembe. Egy pillanatig farkasszemet néztek, majd ujjongva vetik magad nyakadba, amiért megérkeztél, és nekiláthatnak végre a festésnek. Rásandítasz a tálcákra – reméled, hogy maradt azért annyi ép tojás, hogy elég legyen. Végül is ha csak fél darab is jut mindenkinek, te akkor is megmentetted a Húsvétot!


56. szócikk

Az egyik lépcső alján megpillantasz egy szemüveges fiút, aki valahogy kitűnik a többiek közül. Nem csak azért, mert nincsen nála iskolatáska és mert inget hord, nem úgy, mint a legtöbb gimis, hanem mert kicsit idősebbnek tűnik. Meg idegesebbnek is.
– Ne haragudj – szólít meg téged. – Meg tudod mondani, merre van a menza? Az öcsémet keresem, mert… mert keresem.
Kicsit furcsán nézel rá, de azért megmutatod neki, merre kell mennie a menzához. Kicsit bizonytalannak tűnik, ezért elgondolkozol azon, hogy talán el kellene kísérned őt, hiszen olyan aggódó a pillantása. Ugyanakkor neked tele van a kezed tojással, van jobb dolgod is ennél.

+ Elkísered. (Ugorj az 57. szócikkre)

+ Nem kíséred el. (Ugorj az 58. szócikkre)


57. szócikk

Elkíséred, ő pedig hálás a segítségedért, olyannyira, hogy mikor a menza ajtaja elé értek, ad neked egy csokitojást hálája jeléül.
– Szerintem egész finom – teszi hozzá biztatásul.

+ Balra indulsz tovább (Ugorj a 4. szócikkre)

+ Egyenesen indulsz tovább (Ugorj az 55. szócikkre)


58. szócikk

Nem kíséred el, hiszen egyébként is sietős a dolgod, és bízol benne, hogy majd lesz más, aki a szárnyai alá veszi, ha túl sokáig bénázna. Viszont ahogy megindulsz felfelé a lépcsőn, megbotlasz, és kiesik a kezedből egy adag tojás. Pontosan öttel kevesebb maradt nálad.

+ Balra indulsz tovább (Ugorj az 55. szócikkre)

+ Egyenesen indulsz tovább (Ugorj a 48. szócikkre)

Szárnybontogató írópalánta, elhivatott tippíró és modvadász. Lelkes fordító, Sims 3, Sims 4 és Sims Medieval játékos. Az oldalfelépítés és design elkövetője, fáradhatatlan fogalmazó és backstage admin.

10 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
TimMac
5 évvel ezelőtt

65 tojással végeztem 😀 Csak azért álltam neki kipróbálni, mert a nagy részüket nem olvastam, de sikerült pont azt a pár találkozást kifognom, ahol ismertem a helyes választ 😀 Egyedül Ethan viccelt meg a végén…

LightAqua
5 évvel ezelőtt

Először mindet összetörtem már az elején, utána csak négyet, de magamra haragítottam Morgan-t és Kitty-t.

LightAqua
5 évvel ezelőtt
Válasz neki:  Thea

Majd a tanár úr is kap egy tojást a fején széttörve. Miatta veszett oda négy, mert rosszul tartotta a térképet, én meg nekimentem a falnak.

Gregoretta
5 évvel ezelőtt

Első próbálkozáskor rögtön összetörtem az összeset 😀
A második próbálkozásnál meg két kört is tettem a suliban xD Kétszer találkoztam Tylerrel, akiben először nem bíztam meg, hát, rossz döntés volt. Aztán, amikor már majdnem a célhoz értem, nem mertem a hang irányába kanyarodni, mert, gondoltam, rossz irányba vezet a folyosó, és a tömegben mindent összetörnék. xD 60 tojással értem célba.

Matt
Admin
5 évvel ezelőtt
Válasz neki:  Thea

Úgy látom, nem vagyok egyedül ezzel. 😀

Matt
Admin
5 évvel ezelőtt

Sosem olvastam a szövegeket, így végig vakon tapogattam, de csodával határos életben tudtam tartani 44 tojást. 😀 Tylerrel sikerült kétszer találkoznom, és őt nem bíztam véletlenre. 😀