Sims 4 Growing Together kiegészítő

Megjelent: 2023. március 16.

Erősítsd a családi kötelékeket, alakíts ki barátságokat vagy szerezz ellenségeket, és fedezd fel az igazi énedet a Sims 4 Growing Together kiegészítővel! A simjeid más simekkel való kapcsolatai – a családtagoktól az új ismerősökig – most még változatosabbak és mélyebbek. Mind a tervezett események, mint a pizsamapartik, mind a váratlan mérföldkövek, mint a kapuzárási pánik, hatással vannak a simjeidre és kapcsolataikra.

Hosszú távú hatás – A legfontosabb döntések és mérföldkövek segítenek alakítani simjeid személyiségét. Nyisd fel és változtasd meg a személyiségjegyeket a simjeid élete során, miközben megbirkóznak a kapuzárási pánikkal, megengedik, hogy családtagok költözzenek be hozzájuk, és még sok minden mást tapasztalnak. Az önfelfedezés egy életen át tartó utazás.

Társadalmi dinamika – Néha a simek csak úgy bekattannak. A simednek természetes társas kapcsolata van egy simmel, akivel egy partin találkozhat vagy természetesen összeütközésbe is kerülhetnek egymással. A simednek mostantól lesznek preferenciái, amelyek meghatározzák, hogy mely simekkel illenek össze, és mely simek lesznek inkább az ellenségeik.

Családi kötelékek – A rokon simek közötti kötelékek fontosak és összetettek. Ahogy megtapasztalják a közös életet, lehetőségük nyílik drámára és egységre egyaránt, ami hatással lesz a családi dinamikára és a simek családtagjaikkal való kapcsolatára.

Tökéletes családok számára – Az óceáni öböl mentén fekvő San Sequoia egykor kis halászfalu volt, és mára nyüzsgő várossá nőtte ki magát. Csendes külváros, élénk szabadidőközpont, egy összetartó közösség és még a befolyásos helyi Robleses család is itt található.

Bemutató videók

Tartalom

 • Egy új, San Sequoia nevű, nagyméretű lakóvilág. A világ alapja San Francisco.
 • San Sequoia egy vízi parkkal rendelkezik a szabadtéren, amelyet a simek meglátogathatnak, valamint egy nagy tóval, amely körül séta- és futópályák vannak.
 • Új mérföldköves rendszer a simek életének fontos pillanatainak megünneplésére. A korábbi Sims játékok memóriarendszeréhez hasonlóan működik.
 • Új társalgási kompatibilitási funkció, amely csomagok között kompatibilis. A simek mostantól nagyszerű, jó, rossz vagy szörnyű kompatibilitással rendelkezhetnek más simekkel azok jellemvonásai, preferenciái és életstílusa (Snowy Escape funkció) alapján. Ez a kompatibilitás (vagy inkompatibilitás) határozza meg, hogy ezek a simek önállóan hogyan lépnek kapcsolatba egymással.
 • Családi dinamika funkció. A család minden egyes tagjának egyedi dinamikája lehet egymással, ami befolyásolja, hogyan lépnek kapcsolatba egymással, és hogyan érzik magukat, amikor az adott családtag jelen van. Ezek a dinamikák beállíthatók a CAS-ben az új háztartásokhoz, vagy a játék során természetesen is megszerezhetők. A családi dinamika idővel változhat, és megmarad akkor is, amikor a simek elköltöznek a házból.
 • A simek mostantól kedvelhetik vagy nem kedvelhetik a különböző társalgási témákat és a simek jellemzőit. Ezek a preferenciák alakítják a más simekkel való társalgási kompatibilitásukat.
 • Új szabadidő központ telektípus, ahol a simek jártasságokat fejleszthetnek és hobbiknak hódolhatnak.
 • Játszhatsz a Scrabble Sims változatával vagy kirakós játékkal egy játékasztalon. Az elkészült kirakósokat bekeretezheted és dekorációként a falra teheted.
 • Mind a gyerekek, mind az idősebb simek biciklivel járhatják be a világot, vagy használhatják más telkekre való szállításra. A gyerekeket meg kell tanítani a biciklizésre, mielőtt szabadon közlekedhetnek vele.
 • A gyerekek önbizalma számos tényezőtől függően emelkedik vagy csökken, az iskolai teljesítménytől kezdve a jártasságokon át a társas kapcsolatokig. A gyermek önbizalma befolyásolja az önbecsülést tinédzserként.
 • Építhetsz egy faházat az udvarra, és fejlesztheted olyanokkal, mint például egy tűzoltórúd, egy csúszda, egy harang vagy világítás.
 • A babát beteheted egy babahordozóba és elviheted őt sétálni vagy kocogni. Ha a baba a hordozóban van, a sim kezei is felszabadulnak, hogy egy másik babát vagy tipegőt cipelhessen.
 • Tizennyolc különböző baba és tipegő szokás, amelyet a játék során szerezhetsz meg. Ezek a szokások tovább árnyalják a babák és tipegők személyiségi jellemvonását, és könnyebbé vagy nehezebbé tehetik a nevelésüket.
 • A babákat a játszószőnyegre helyezheted el, hogy segítse őket a mozgás és finommotorikus mérföldkövek elérésében.
 • Négy új, csak gyermekeknek szóló életcél, amelyek több jártasság fejlesztésére összpontosítanak.
 • A gyerekek és az idősebb simek baráti karkötőket készíthetnek, és elcserélhetik azokat más simekkel, akikkel jó vagy legjobb barátok.
 • A gyermekek elveszíthetik a tejfogaikat, és a párnájuk alatt hagyhatják a fogtündérnek, hogy ébredéskor jutalmat kapjanak.
 • A felnőtt simek átmehetnek a kapuzárási pánikon, ami kihívásokkal és előnyökkel is jár a játékmenet szempontjából.
 • A simeknek munkahelyi riválisaik lehetnek, akik megakadályozzák őket az  előléptetésben, amíg valahogy véget nem vetnek a rivizálásnak akár baráti úton, akár piszkos ügyekkel.
 • A simeket elbocsáthatják a munkahelyükről, és utána egy ideig nem kaphatják vissza a régi állásukat. Az elbocsátások kikapcsolhatók a játékbeállításokban.
 • A simek kiéghetnek, ha túl sokáig vetik bele magukat a szellemi vagy kreatív feladatokba. Ilyenkor vissza kell lépniük és szünetet kell tartaniuk, hogy regenerálódjanak.
 • A barátok és rokonok hosszabb időre is eljönnek. A simjeid megkérhetik őket, hogy segítsenek a ház körül.
 • Rendezhetsz családi összejöveteleket, pizsamapartikat, babavárókat, hogy találkozhass a rég nem látott rokonokkal, maradandó gyermekkori emlékeket szerezz, vagy megünnepeld a család új tagjait.
 • A fiatal felnőtt és idősebb simek a játék során akár három extra CAS jellemvonást is szerezhetnek. A meglévő jellemvonásaikat életük során lecserélhetik az ellenkezőjére is. A játékos eldöntheti, hogy elfogadja-e ezeket a jellemvonás-változásokat vagy sem.
 • Új családi emlékdobozok a családi ereklyék és csecsebecsék tárolására. Csak egy idősebb sim jelölhet ki egy emlékdobozt családi emlékdobozként. Ők adhatják át a dobozt a következő generációnak, amikor eljön az idejük. A családi emlékdobozoknak nevet lehet adni, és a simek elgondolkodhatnak velük a család jelentésén, ami megváltoztathatja a családi dinamikát egy másik háztartástaggal.
 • Sok új emléktárgyat tárolhatsz az emlékdobozban. Házassági anyakönyvi kivonat, örökbefogadási bizonyítványok, babalábnyomok és fogtündér igazolások – ezek mind biztonságosan tárolhatók egy emlékdobozban.
 • Új telektípus: Szabadidő Központ
 • Új gyermek életcélok: Játszóház kapitánya (Playtime Captain), Slumber Party Animal (Pizsamapartis partiállat), Elme és test (Mind and Body), Kreatív zseni (Creative Genius)
 • Új közösségi események: Babaváró (Baby Shower), Pizsamaparti (Slumber Party), Családi összejövetel (Family Reunion)
 • Új preferencia kategóriák: Társalgási témák (Conversation Topics), Sim jellemzői (Sim Characteristics)
 • Új rádióállomás: Soul zene
 • Új játékmenet tárgyak: Biciklik, vízipark, babahordozók, emlékdobozok, faház, hálózsákok, scrabble asztalok, baráti karkötő szett, játszőszőnyeg, bőröndök

Tesztek

Képek a játékból

Less meg mindent, amit kapsz!

Sétálj egy gyönyörű természetben a családjaiddal és mélyítsd a kapcsolatukat!

Simszerkesztés elemei

Nyolc frizura, két sapka, tizennégy felső, hét nadrág, kilenc öltözék, két kiegészítő és huszonnégy bőrrészlet érkezik a női tinédzserek/felnőttek/idősek számára. Hat frizura, egy sapka, egy szakáll, húsz felső, hét nadrág, egy öltözék, két kiegészítő és huszonnégy bőrrészlet érkezik a férfi tinédzserek/felnőttek/idősek számára. Négy frizura, egy sapka, nyolc felső, öt nadrág, két öltözék, két kiegészítő és tizenhét bőrrészlet érkezik a gyermekek számára. Három frizura, három felső, három nadrág, két öltözék, két kiegészítő, tizenhét bőrrészlet és két pár cipő érkezik a tipegők számára. Négy frizura, egy sapka, tizenegy öltözék, egy kiegészítő és nyolc bőrrészlet érkezik a babák számára.

Frizurák, sapkák és szakáll

Bőrrészletek

Ruhák

Cipők és kiegészítők

Vásárlás és Építés mód tárgyai