Útvesztő

Útvesztő – 3. Váratlan kérés

6847385_orig-6325692

Másnap pihenten ébredtem. Szomorúan vettem észre, hogy ébresztőórám immár hivatalosan is tönkrement. Beláttam, hogy már végképp nincs rá szükségem. Régi vekkerem pár perc múlva már a kukában landolt. Gyorsan lepergettem magam előtt a tegnapi nap eseményeit, majd indultam felmérni a károkat.
8917029_orig-7444073

Felmértem tűzhelyem helyzetét, és megállapítottam, hogy a tegnapi miatt használhatatlan állapotba került. A telefonkönyvben kikerestem egy szerelő telefonszámát. Felhívtam, és azt mondta, hogy csak 1-2 nap múlva ér rá. Beleegyeztem, mert nem akartam egész nap a megfelelő szerelőt keresni.
9104611_orig-8786594

Reggelire pár szem szőlőt ettem, közben kezembe vettem a napi újságot. Gyorsan átlapoztam, majd részletesebben is megnéztem. Elkezdtem olvasni a legfrissebb híreket:
9214109_orig-3391214

„Tragédia a tudományos laborban!
A tegnap érkezett irídiumszállítmánynak nyoma veszett. A laborban kellene lennie a különleges ércnek, de mégsincs ott. A rendőrség nyomoz az ügyben, de senki sem érti, hogy tűnhetett el nyomtalanul a teljes készlet.”

„Új szórakozóhely a láthatáron!
Ma este végre kinyitja kapuit az Időtöltögető. Ezen a napon kihagyhatatlan italakciókkal várják a vendégeket, és különleges szolgáltatásokkal a turbékoló szerelmespárokat. Látogassa meg az Időtöltögetőt még ma!”

„Nyíltnap a tűzoltóságon!
Kíváncsi rá, milyen a tűzoltók élete? Szeretné megtudni, hogyan telik el egy napjuk? Vagy csak egyszerűen érdekli önt ez a nemes szakma? A tűzoltólaktanyán most mindenkit szeretettel várnak.”

2597162_orig-5662555

A harmadik cikk felkeltette érdeklődésemet. Elhatároztam, hogy felkeresem a laktanyát. Ki tudja? Talán sikerül majd egy újabb riportot készítenem. Befejeztem az olvasást és elkezdtem készülődni. Nem haboztam, indultam is célom felé.
3488793_orig-5373872

Megérkeztem. Az újságban már láttam az épület képét, de élőben sokkal nagyobbnak tűnt. Nagyon izgatott voltam már, így hát beléptem az ajtón. Rögtön bele is futottam Keithbe.
– Á, Noelle, örülök, hogy újra találkozunk. Csak nem a nyíltnapra jöttél?
– De, arra. Szeretnék egy kisebb riportot készíteni az itt dolgozókkal.
– Akkor fáradj beljebb! Hidd el, itt mindenki nagyon barátságos. Be is mutatlak a többieknek.
3575373_orig-4709804

Nagy meglepetés ért, amikor találkoztam Keith kollégáival. Személy szerint arra számítottam, hogy egy rakás erővel és izomzattal bővelkedő férfival fogok találkozni, de tévedtem. Két női tűzoltóval kerültem szembe. Abban a pillanatban azt sem tudtam, hogy mit csináljak. Hirtelen kellett cselekednem. Köszöntek nekem, mire én erősen kezet ráztam velük. Olyan erősen megszorítottam a kezüket, hogy meg is fájdult a végtagom. Látszott rajtuk, hogy nekik is furcsán esett. Nem tudom, hogy miért csináltam ezt. A fejemben lefuttattam a teóriámat, miszerint ha a legedzettebb férfiak közül kerülnek ki a tűzoltók, akkor a nőknek még őket is felül kell szárnyalniuk.
3330725_orig-2907761

Csend lett hirtelen, majd én szólaltam meg.
– Elnézést a furcsa üdvözlésért, de kicsit zavarban vagyok. Mindenre számítottam, de nőkre nem. Inkább elölről kezdem a bemutatkozást. Engem Noellenek hívnak.
– Szia, én Beverly vagyok. Örülök, hogy eljöttél! Te vagy az első vendégünk. Jó korán érkeztél.
– Oh, sajnálom, ha megzavartam önöket.
– Dehogy zavartál, mi már reggel 6 óta itt vagyunk. Amúgy nyugodtan tegeződhetünk. Engem Rhondának hívnak. – mindketten nagyon kedvesnek és, szimpatikusak voltak. Ekkor két újabb látogató lépett be az előtérbe.
– Keithszel foglalkozunk az új vendégekkel. Addig körbevezetnéd Noellet? – kérdezte Beverly Rhondától.
– Persze, hogy igen! Gyere kislány! Én leszek az idegenvezetőd, ha nem bánod. Kezdjük a konditeremmel, ahol az izmok készülnek.
7676668_orig-6285934

Rhonda stílusa nagyon különleges számomra. Nagyon vagány csaj, ugyanakkor érdekes humorral rendelkezik. Élveztem, ahogy bemutatja az egész laktanya minden részletét. Komolyan, még a WC papírról is mondott egy rövid történetet. Csak teltek az órák, és ő csak rizsázott (hogy az ő szavával éljek).
– És szerintem készen is vagyunk. Az órának vége. Most már az összes sötét kis titkunkat ismered. Gyere, menjünk vissza a többiekhez, ebédidő van.
2050050_orig-7427730

– Csakhogy végre itt vagytok! Már azt hittük, hogy elraboltad Noellet. – fogadott minket Beverly.
– Nyugi, csak a leglényegesebb információkat mondtam el neki. – vágta rá Rhonda, majd rám kacsintott.
– 3 órán keresztül? – kérdezte Keith. – Mi Beverlyvel fejenként 6 látogatót vezettünk körbe, amíg te egyet. – Látszott rajta, hogy kicsit feszültebb hangulatban van. Gondolom nem először fordult elő, hogy Rhonda kibújik a felelőssége alól.
– Én jól éreztem magam, sok mindent megtudtam. – válaszoltam. Oldani akartam kicsit a feszültséget, ami talán sikerült is.
– Tényleg, Noelle, Keith mesélte, hogy a tűzhelyed kisebb balesetet szenvedett. Nem lenne kedved itt ebédelni? – kérdezte Beverly.
5765608_orig-1689691

Elfogadtam a meghívást, majd neki is láttunk az evésnek. A menü nem éppen volt ünnepi. Babkonzerv lehetett, de a kedvemért Beverly tányérból szolgálta fel nekünk. Mindenki jóízűen evett, még én is elfogyasztottam az adagomat. Ebéd után Keith és Rhonda kiviharzott az ebédlőből, így Beverlyre maradt a mosogatás. Úgy sejtem ő a „laktanya anyukája”, aki főz, mos, takarít a többiek helyett. Elkezdtem beszélgetni vele is.
8229214_orig-1909306

– Minden nap rád hárul a takarítás?
– Mondhatni igen. Olyan, mintha három gyerekem lenne, akikről folyamatosan gondoskodni kell.
– Három? Ki a harmadik?
– Cindynek hívják, Keith lakótársa. Ő is itt dolgozik, de tegnap jött haza Európai utazásáról, tehát ma még nem jött munkába.
– Szóval Keith minden nap három nővel van körülvéve a munkája során? Jó lehet neki.
– Ne is mondd! El van kényeztetve! Folyamatosan flörtölünk vele, és bókokkal halmozzuk el. Mondhatni versengünk érte. De ő nem viszonozza, azt mondja, hogy ő vár az igazira. Nagyon romantikus alkat.
– Ritka az ilyen ember mostanában.
– Persze, meg is kell becsülni. Na gyere, kész  vagyok a mosogatással. Csatlakozzunk a többiekhez!
988914_orig-9550175

Csatlakoztunk a másik két tűzoltóhoz, akik éppen a tv előtti kanapén terültek el. Jó hangulatban telt el a délutánom. Mindenki nagyon örült a társaságomnak. Gondolom felüdülés volt számukra, hogy mással is beszélgethetnek munkaidejük alatt. Gyorsan elrepült az idő. Már későre járt. Elbúcsúztam, majd elindultam a kijárat felé.
9366560_orig-1572995

Keith futott utánam.
– Várj, kikísérlek. Ne rohanj annyira.
– Már nem akartalak titeket zavarni, és amúgy is kezdek álmosodni.
– Mindenesetre örülünk, hogy meglátogattál minket. Jó volt beszélgetni veled.
878893_orig-3132949

Kint voltunk az épület előtt, amikor újra megszólalt.
– Figyelj, hallottam, hogy nyílt egy új szórakozóhely. Azt hiszem Időtöltögető a neve.
– Igen, én is olvastam róla az újságban.
– Esetleg nem lenne kedved velem vacsorázni? Holnap ráérsz?
– Úgy érted, mint egy randi?
– Hát, mondhatjuk úgy is…
– Rendben. Benne vagyok. Akkor holnap találkozunk, szia.
– Szia! – mondta. Mintha egy apró mosolyt véltem volna felfedezni az arcán.
3191430_orig-3745226

Hazaértem, és jegyzeteim alapján elkezdtem írni a tűzoltóságról szóló cikkemet. Beleírtam tapasztalataimat, véleményeimet, nagyon meg voltam vele elégedve. Aztán eszembe jutott a randi. Keith nagyon aranyos, de nem érzek iránta egyelőre semmit. Egyszerű szimpátia. Ugyanakkor nagyon vártam már, hogy találkozhassak vele. Kíváncsian vártam, hogy mit tartogat számomra a holnap.