Tükörkép 2

Tükörkép – Szilánkok – 9. A bizalom hiánya

<strong “mso-bidi-font-weight:=”” normal”=””>Claire
836145_orig-8559708

– Sok dolgon gondolkodtam mostanában – mondta Griffon az egyik este.
– Szoktál olyat is?
– Fogd be. Tudod… kettőnkről.
– És mire jutottál?
– Házasodjunk össze!
– Mivan?
– Hát tudod. Régen elképzelhetetlen lett volna, hogy egy niwa és egy tündér összeházasodjon, de most, hogy mindketten emberek vagyunk, itt a lehetőség. Szeretlek – nem kellett sokat gondolkodnom a válaszhoz.
– Rendben.
***
5526178_orig-2928593

– Claire, beszélhetnék veled négyszemközt? – Jayden hangja szigorúnak tűnt, de elképzelni sem tudtam, hogy mit akarhat tőlem, ezért csendben átmentem vele szomszéd szobába.
– Tudtad, hogy a minap elhívtak a Tükörkép forgatására?
– És? Milyen volt?
– Találkoztam a pasiddal.
– Tényleg? Szexi, mi?
– Miért nem mondtad el nekünk, hogy játszik a filmben?
– Te ezt nem tudtad? Az írókat nem szokták megkérdezni az ilyenekről?
– Most, hogy mondod, mintha rémlene valami. Pont azért választottam őt, mert hasonlított arra a Griffonra, akit elképzeltem, de valahogy teljesen kiment a fejemből.
3438553_orig-5705237

– De azért elmondhattad volna.
– Itt elhiteted velem, hogy én vagyok a rossz, de ennyi erővel te sem szóltál erről senkinek. Miért nem?
– Hát nem is tudom. Őszintén szólva nem így képzeltem el. Teljesen normális embernek tűnik, mint mi.
– És te ezek után képes lennél elárulni azt az embert, akit mindennél jobban szeretsz? – a kérdésemre csak hosszú csönd után válaszolt:
3622328_orig-8345800

– Nem. De tudod, ez az egész csak akkor fog működni, ha mind kölcsönösen megbízunk egymásban.
– Talán igazad van, de nézz a szemembe, és mondd azt, hogy te mindenkiben megbízol ebben a csapatban – láttam rajta a bizonytalanságot.
– Dolgozok az ügyön – mégis miféle válasz ez?
– Mondok neked valamit. Én minden egyes emberben megbízok, egy valakit kivéve. A látszat ellenére én és Scar sosem voltunk valami jó viszonyban. Biztos vagyok benne, hogy tervezget valamit a háttérben, ezért nem is mondtam neki egy szót sem.
***

<strong “mso-bidi-font-weight:=”” normal”=””>Étaín

1779746_orig-6766818

Sosem gondoltam még bele milyen érzés lehet az, hogyha elárulnak. Van egy személy, akiben mindennél jobban megbízol, majd kiderül, hogy egész végig hazudott neked. Mikor megtudod az igazságot először nem akarod elhinni. Azután magadat okolod azért, mert nem jöttél rá hamarabb, hogy vak voltál, hogy elsiklottál a kisebb részletek felett.
4027858_orig-5466783

Mindenkinél jobban megbíztam Aloysiusban, sosem kérdeztem mit csinált addig, amíg távol volt. Sosem hittem volna, hogy hazudna nekem. Ezért fájt annyira, mikor megtudtam az igazságot. Ilyenkor feltevődik bennem a kérdés: Hányszor csaphatott be engem korábban?
8685102_orig-1491447

– Elmagyaráznád, kérlek, hogy ez mi? – idegesen csaptam le a Tükörkép című könyvet Aloysius elé, az asztalra, a hangos csattanással pedig minden személy figyelmét felhívtam a szobából.
– Mi ez?
– Olvasd el – a könyv pontosan azon az oldalon volt kinyitva, ahol Al és Aiman csókjelenete van gyönyörűen megírva.
– Ezt meg tudom magyarázni… – mondta, amint eljutott az oldal azon részére.
5228583_orig-7214167

– Tényleg? Kíváncsian várom!
– Nos, igazából ez nem az én hibám. Ha tovább is olvastál volna, akkor el lesz magyarázva… gondolom, benne van – meg akartam ütni. Nagyon meg akartam ütni, de képtelenség lenne neki akkora fájdalmat okozni, mint amit én érzek.
– Ezt te magyarázatnak gondolod?
– Étaín kérlek, nyugodj le…
– Nem akarok veled beszélni egy ideig – válaszoltam neki, majd elindultam az ajtó felé – és ne is gyere utánam!
1416741_orig-5806407

Talán kicsit túl erősen vágtam be magam mögött a bejárati ajtót, mert hangosan csattant. Ebben a pillanatban viszont nem érdekelt. Amint becsukódott mögöttem az ajtó, eleredtek a könnyeim. Ötletem sem volt, hogy hová kéne mennem, de semmiképp sem akartam egy szobában lenni vele.
4339619_orig-7121017

Nem sokkal később hallottam, hogy kinyílik mögöttem az ajtó, mire én idegesen szóltam:
– Mondtam, hogy ne gyere utánam!
– Ez rám is vonatkozik? Azt hittem csak Al-ra – Bonnie állt nem sokkal távolabb tőlem, kitárt karokkal – ha szeretnél egy nagy ölelést, nálam megkapod.
Mosolyogva megráztam a fejem. Csak néhány napja ismerem, de mindig meglepődök azon, hogy milyen vidáman veszi az életet. Valahogy minden helyzetben képes mosolyogni, és az optimizmusa csodálatra méltó.
3673553_orig-6091430

– Van egy jó ötletem. Ma este ruccanjunk ki! Csak mi csajok. Jön Claire is, jól beiszunk, és mind elpanaszoljuk, milyen szemét alakok a mi férjeink. Mit szólsz?
– Hát nem is tudom. Nem hiszem, hogy túl nagy kedvem lenne.
– Jaj, nem! Te mindenképp jössz! Azt hiszed, van választási lehetőséged? Ha akarsz, ma este nálunk is alhatsz, ha ez pedig nem tetszene Buddynak, azt majd én lerendezem vele.
3023896_orig-5255044

– Úgy tűnik nincs más választásom.
– Na ez a beszéd! De mielőtt mennénk, valami fontosat el kell intéznünk.
– Mit?
– Kell neked néhány normális ruha.
***
3662488_orig-5691210

Így történt az, hogy a délután hátralevő részét boltról-boltra jártuk, hozzám való ruhákat keresve. Az elején nagyon nem éreztem jól magam, de a végére valóban sokkal jobb kedvem lett. Nem sok ruhát vettem, és mivel pénzem sem volt, mindent Bonnie fizetett. Furcsa volt először nadrágot hordani, de be kell vallani nagyon kényelmes, és kevésbé kell ügyelni dolgokra.
4017087_orig-9645367

Az estét egy hangos zenétől dübörgő helyen töltöttük. Rengeteg ember tömörül össze egy viszonylag kicsi szobában. Mindenki vidáman táncolt, beszélgetett egymással. Eleinte elég idegennek éreztem az egészet, de miután Bonnie néhány pohár italt letuszkolt a torkomon sokkal jobban éreztem magam.
<strong “mso-bidi-font-weight:=”” normal”=””>Claire
1112477_orig-3267960

– Te jó ég Bonnie! Mennyit itattál meg vele? Teljesen be van rúgva – panaszkodtam a barátnőmnek, miközben Étaínt támogattuk ki a diszkóból.
– Ugyan már! Legalább jól érezte magát!
– Az lehet, de te viszont nem fogod jól érezni magadat, mikor a hányását kell feltakarítanod.
– Én legalább a jó cél érdekében cselekedtem.
– Aha, ezt mondd el neki is, mikor holnap másnapos lesz.
– Vállalom a cselekedeteimért a felelősséget.
9399748_orig-3352121

Bonnie kocsijához igyekeztünk, majd mikor sikerült Étaínt beültetni aggodalmasan kérdeztem a barátnőmtől:
– Biztos, hogy elbánsz vele egyedül?
– Persze! Minden rendben lesz! Ne vigyelek téged is haza?
– Nem kell. Ma este Griffonnál maradok, és az gyalog sokkal közelebb van.
– Ó, te kis szerelmes galambom, áldásom rátok! – mondta, majd beült ő is a kocsiba, és búcsúzóul intett egyet.
9851970_orig-6608474

Magányosan kezdtem el sétálni a sötét sikátorok között, mikor egy másik alakra lettem figyelmes. Mikor már közelebb ért, rögtön felismertem. Ő még nem vett észre, ezért némacsöndben mögé settenkedtem.
3083559_orig-7615292

– Szervusz kedvesem, mi járatban errefelé ebben a kései órában? – Scar nagyot rezzent, mikor megszólítottam, nem hiszem, hogy korábban érzékelt volna.
– Éppen csak sétáltam és gondolkodtam. Zavar ez téged?
– Egy cseppet sem. De ha csak sétálsz és gondolkodsz, miért van a táskádban az “Ősi legendák és mágikus lények” című kötet?
5259846_orig-1329455

– Ezt honnan veszed?
– Röntgenlátás. Emlékszel? Még te tanítottad.
– Szeretek olvasni. Különben is, ennyi erővel, te mit keresel itt?
– Csak szórakozni voltam a barátaimmal. Tudod, nekem vannak olyanjaim – a gúnyolódásomra, csak egy bájos vigyort kaptam. Akármit is mondok, sosem mutatja meg mit érez. Scarlet egy igazi jégkirálynő.
2307814_orig-5989952

– Akárhogy is, nekem mennem kell – mondta, majd elindult az én úticélommal ellenkező irányba – ja és egyébként gratulálok az eljegyzésetekhez!
Amint az utolsó szavai elértek a tudatomig minden porcikám lefagyott. Sokáig csak álltam egyhelyben. Hihetetlen ez a nő. Van bármi is, amiről ő nem tud?