Tükörkép 2

Tükörkép – Szilánkok – 10. Hazamegyünk

Claire
8077631_orig-1355436

– Miről akartál velem beszélni? – kérdezte Jayden, amint kettesben maradtunk.
– Tegnap találkoztam Scarlettel.
– Hű, milyen izgalmas!
– Nem úgy értem. Az éjszaka a városban, elég különösen viselkedett.
– Mit értesz ez alatt?
– Nem bízok benne. Biztos vagyok benne, hogy tervez valamit, és hogy őszinte legyek, nem tudom melyik rosszabb, Ő, vagy Griffon.
856405_orig-8251232

– Ezt miért nekem mondod el?
– Mert te vagy a másik, aki kételkedik benne.
– És mit akarsz tenni? Alapítunk egy harmadik klubbot?
– Ha arra gondolsz, hogy van egy saját tervem, akkor igen.
Nem válaszolt, gondolom mérlegelte a lehetőségeket, majd egy rövid gondolkodási idő után mondta:
3278715_orig-6482971

– Ki vele!
– Abban mindketten egyetértünk, hogy az a démon, ami megszállta Griffont, még most is itt van, bár elég gyenge. Vissza akar térni, hogy a mi világunkban ugyanott folytassa azt, amit elkezdett. Nem hiszem, hogy egyelőre tudná, hogy lehet utazni a dimenziók között. Arra gondoltam, hogyha ki tudnánk űzni belőle azt az élősködőt, nem hiszem, hogy sok dologban tudna ártani.
6770140_orig-6099551

– Hogy akarod ezt elérni? Tudod, hogy kell démont űzni? Hívjunk papot, vagy mi? Szenteltvíz? Biblia?
– Hülye vagy! Biztos vagyok benne, hogy Griffon könyvtárában megtudjuk azt, amit tudnunk kell – tartott néhány másodpercig, amíg leesett neki azt, amit mondtam:
– Griffon könyvtára?! – láttam, ahogy gyötrelem ül ki az arcán. – Nem kényszeríthetsz arra, hogy mégegyszer átmenjek!
704650_orig-4868337

– Mehetnék egyedül is, bár az sokkal jobb lenne, ha te is jönnél.
– Tudod, ez az egész jól hangzik, de mindenek előtt azt szeretném megtudni, hogy mire készül Scarlet.
– Ahogy ismerem őt, bármire képes lenne azért, hogy elérje a célját. Ha azon múlik, még Griffont is képes lenne megölni.
– Én nem ismertem Griffont azelőtt, legalábbis nem emlékszem rá, de ha valóban úgy van, ahogy te mondod, segítek neked.
112300_orig-7029225

– Csodálatos. Bár ahhoz, hogy át tudjunk utazni a másik világba, kelleni fog még egy ember, aki erről az oldalról figyel. Van ötleted?
Rövid ideig gondolkodott majd sejtelmesen mondta:
– Van egy ember, bár van egy olyan érzésem, hogy te is tudod, kire gondolok.
***
5680874_orig-4308044

– Ez annyira menő! – mondta Bonnie, amint felvázoltuk neki a tervünket. – Bárcsak én is elmehetnék veletek!
– Sajnálom, de mivel te evilági vagy, nem jöhetsz velünk.
– Persze, tudom. Szóval, miben kéne segítenem?
– A kapu megnyitása után csak tizenkét óra áll rendelkezésünkre, hogy visszatérjünk, mielőtt az becsukódna. Kell egy harmadik ember, aki figyelmeztet minket az időről. Fél órával a kapu bezáródása előtt, hajítsd át rajta ezt a követ, az majd a túloldalt figyelmeztet minket.
– Nem tűnik túl nehéznek.
***
6713833_orig-1323245

– Biztos minden rendben lesz? – kérdezte Jayden Bonnietól, mielőtt én megnyitottam volna a dimenziókaput.
– Persze! Még unatkozni sem fogok, hoztam magammal könyvet.
– Mit?
– Kiderült, hogy ez alatt az egy év alatt, rengeteget felejtettem a Tükörképből, ezért úgy határoztam, hogy újraolvasom.
– Világos – mondta Jayden, majd egy jó nagy ölelést adott az unokatestvérének.
– Mehetünk? – kérdeztem, mire ő csak bólintott egyet.
2918170_orig-4991871

A kapu most is hangos csattanással nyílt meg. Az utazás rettenetesen kellemetlen volt, a fejem szédült, és minden olyan elmosott volt. Az egész csak néhány másodpercig tartott, mégis hosszú perceknek tűntek.
***
9278741_orig-4017915

A hideg, harmatos fűben tértem újra magamhoz. Késő éjszaka volt. Mikor kinyitottam a szemem, a csillagos ég alatt feküdtem. Minden olyan ismerős volt. Egyből meg tudtam volna mutatni Aschir istennő csillagképét az égbolton, vagy a Sárkányét, amit minden kisgyerek először tanul meg. Itthon vagyok. Ezelőtt még nem gondoltam bele milyen érzés lesz újra ennek a világnak a levegőjét lélegezni, de ennél jobbat el sem tudnék képzelni.
640288_orig-6003869

Lassan felkeltem a földről, és körülnéztem. Mindenegyes virágnak, fának a nevét tudtam. Régen sosem értékeltem igazán, csak most döbbentem rá, hogy mennyire is szerettem itt élni.
Ha jól saccolom, a kontinens közepén lehetünk, hogy is hívják ezt a helyet? Jikerihn erdeje? Az itt élő népek a főnixek nagy rajongói. Nagyon rég jártam már erre.
5043043_orig-3249156

Amíg megnyitottam egy portált, hagytam Jaydent körülnézni. Nem hiszem, hogy valaha volt már itt, ha mégis, úgysem emlékezne rá. Többször elakadtam a varázslat közben, nagyon rég kellett ilyeneket használnom, ezért eléggé kijöttem a gyakorlatból.
6698483_orig-2931340

Néhány próbálkozás után sikeresen megnyílt a teleport, majd Jaydent, ellenkezésére átlöktem rajta, majd én is utána mentem. Néhány másodperc után már el is értük az úticélunkat. Még csak az udvaron voltunk, de máris elszorult a szívem.
5111729_orig-3479954

Az egész épület rettentően leromlott állapotban volt, pedig csak másfél éve, hogy elhagytuk. Elgondolkodtató, hogy vajon varázslat-e az oka, hogy ilyen hamar ilyen rossz állapotba került. A látottak után már nem is akartam bemenni. Nem akartam ilyen rossz állapotban látni az otthonomat.
5303976_orig-5829921

– Na mivan? Bemegyünk? – kérdezte Jayden, miután egy lépést sem tettem meg, mióta átértünk a portálon.
– Persze, csak adj egy percet – mondtam, de abban a pillanatban el is indultam.
A hatalmas faajtóhoz sétáltam, ami a sok törmelék miatt a szokásosnál is nehezebben nyílt ki. Minden erőmet használnom kellett ahhoz, hogy megmozdítsam.
6066574_orig-1925580

Bent minden sokkal rosszabbul nézett ki. A csillár leesett a plafonról, és a szilánkjai az egész hallt beborították. Óvatosan kellett járnunk, nehogy az egyik megvágjon minket.
– Mi történhetett itt? – kérdezte Jayden, mire én csak megráztam a fejem.
– Ötletem sincs. Gondolom, miután elterjedt a hír, hogy Griffon meghalt, rengeteg fosztogató és bandita bátorkodott idejönni.
– Ha tényleg ez a helyzet, fogadok, hogy a könyvtár érintetlen maradt.
5044510_orig-8243511

A kijelentésére hangosan felnevettem, bár való igaz, hogy az ilyen emberek nem a könyvek miatt jöttek ide. Nagy nehezen sikerült átverekednünk magunkat a törmelékekkel borított termen, majd a folyosók felé intettem.
1438748_orig-2125307

– Borzalmas ilyen állapotban látni ezt a helyet – mondtam, hogy megtörjem a csöndet, de Jayden nem válaszolt rá semmit. Valószínűleg, ha életem utolsó hetven évét nem ebben a kastélyban éltem volna le, eltévedtünk volna. Az egész épület egy hatalmas labirintusra hasonlít, nem csak az emeleteken keresztezik egymást a folyosók, de még a föld alatt is egy egész alagútrendszer húzódik.
2712561_orig-2306793

Hogy levágjuk az utat, az egyik festmény mögötti átjárót használtuk, ami egyenesen a könyvtárba vezet. Jaydennek igaza volt, a hely néhány pókhálón és poron kívül szinte teljesen egyben volt. Igazából nem is tudom, pontosan mit keresünk. Valami, ami a démonokról szól, biztos segítene.
8822335_orig-3079318

– Szóval, hol vannak a démonűzéssel kapcsolatos könyvek?
– Nehogy azt hidd, hogy ilyen könnyen eligazodhatunk. Mondjuk úgy, hogy Griffon sajátos módszer alapján rendezte el a könyveket. Nem foglalkoztatta a műfaj és az abc sorrend.
– Biztos vagy benne, hogy tizenkét óra elég lesz nekünk?
– Valószínűleg nem fogunk végezni.
***
6857217_orig-6164750

– Ehhez mit szólsz? “Fekete mágia és használói”. Lehet, van benne valami – mondta Jayden az egyik könyvespolc túloldaláról.
– Nem rossz ötlet – válaszoltam, majd elvettem tőle a kötetet. Gyorsan átlapoztam, de semmi olyat sem találtam, ami segíthetne nekünk – ez nem nyert.
1583248_orig-5789876

Már hosszú órák óta kutatunk, és már több száz könyvet átnéztünk, de még semmi eredmény. Kezdem elveszteni a reményt afelől, hogy egyáltalán találunk is valamit. Az agyam teljesen lezsibbadt, és a betűk is kezdenek összefolyni. Az még jobban nehezíti a dolgunkat, hogy rengeteg könyv idegen nyelven van megírva, néha teljesen más betűtípussal.
7216143_orig-1528651

Sokkal lassabban haladunk, mint gondoltam volna, ráadásul nincs is sok időnk, így is elég sok időt elpazaroltunk fölösleges dolgokra.
– Hé, Claire! Gyere ide! Lehet, találtam valamit – hallottam Jayden hangját a könyvtár túlsó részéről. Egy könyvet sem tartott a kezében, két könyv közötti üres helyre mutatott. – Mintha hiányozna innen egy, ráadásul nem is lepte még be a port annyira, mint máshol.
8794566_orig-2742077

– Mégis hova kerülhetett volna innen egy könyv? – amint kimondtam, máris hülyeségnek tűnt a kérdés. Pontosan Scarletnél láttam egyet. “Ősi legendák és mágikus lények” volt a címe. Csak egy pillanatig tartott, amíg megnéztem a két szomszédos könyvet. Balról az “Évezredes históriák” jobbról pedig a “Varázslatos élőlények” határolták a hiányzó kötet helyét. Mikor azt mondtam, hogy Griffon rendhagyó módon rendezi a könyvtárát, pontosan erre gondoltam.
4994104_orig-9218961

– Biztos vagyok abban, hogy az a könyv, ami innen hiányzik, Scarlet-nél van.
– Gondolod?
– Száz százalék, és a nyakamat tenném rá, hogy abban mi is megtaláljuk azt, amit tudni akarunk.
– Akkor hazamegyünk?
– Eléggé úgy tűnik. Hacsak, nem szeretnél itt körülnézni. Mármint úgy értem mégiscsak itt haltál meg, hátha visszatérnek az emlékeid.
– Egy próbát megérhet. Úgyis van még egy csomó időnk.
***
5649414_orig-2088436

Nem tudom pontosan ezután hova is akartam vezetni Jaydent. Talán magam miatt is körül akartam nézni. A régi énem tudni akarja mi is történt itt, mióta nem ebben a világban élünk. Elsőként a börtöncellákhoz mentünk le, ahol Aloysiust vitték, miután elkapták őket.
7018799_orig-3221304

Jayden hosszú percekig nézelődött, majd egy fejrázással jelezte, hogy semmi érdekes nincs itt. Ezután a kápolnához mentünk, ahol Aiman meghalt. Ott sem történt semmi említésre méltó. Ezután még benéztünk egy-két szobába, de semmi sem történt.
9856048_orig-5148516

Legvégül mentünk Griffon hálószobájába. Ott történt az egész párbaj, ott haltak meg, ott történt a varázslat. Ha ott sem történik semmi, esély sincs arra, hogy Jayden visszaszerezze az emlékeit.
125186_orig-2846991

A szobához értünk, az itteni védővarázsatok még mindig olyan erősek, hogy közönséges emberek nem tudtak bemenni, ezért a fosztogatók sem tudták ellopni az értékes dolgokat. Mindketten beléptünk, minden olyan volt, mint régen. Egy porszem sem volt, sem pedig pókhálók. A szobában mintha megállt volna az idő.
6757622_orig-7134476

Kicsit tartottam tőle, hogy mit is fogunk bent találni, de a két férfi holttestének nyoma sem volt. Ennyi év után is annyi rejtély van ebben a világban, hogy rengeteg dologra nincs magyarázat.
265612_orig-1987393

A szoba közepén, Jayden volt. Csak úgy állt ott, a semmibe révedve. Az arcán mintha fájdalom ült volna ki, de egy hangot sem adott ki. Csak néhány másodpercig tartott az egész, majd, mint egy rongybaba hullott a földre.