Tükörkép 2

Tükörkép – Szilánkok – 1. Újjászületés

9292014_orig-4318716

Feszülten locsoltam vizet az arcomba, miközben próbáltam nyugodtnak tűnni. Az étterem mosdója nem volt túl nagy, de arra, hogy lenyugodjak, tökéletesen megfelelt.
– Ideges vagy? – kérdezte Buddy a hátam mögül.
– Nagyon látszik?
– Ha biztos vagy a dolgodban, akkor nem lesz semmi gond. Én már csak tudom.
– Te könnyen beszélsz! – vágtam vissza, majd elindultam az ajtó felé.
– Ne hidd, hogy én halál nyugodt voltam – mondta még utoljára, mielőtt az ajtó becsukódott.

3385339_orig-1135907

Az étterem elegáns volt, de barátságos. Nem volt sok ember, de ez legalább megkönnyebbítette a dolgomat. Próbáltam nyugodt arcot vágni, miközben az asztalunkhoz sétáltam. Az ételt már kihozták, amíg én távol voltam, de Aderyn megvárt. Úgy tűnik, jó színész lennék, mert semmit sem kérdezett. Könnyed és hétköznapi témákról beszélgettünk, miközben elfogyasztottuk a vacsorát, és a desszertet vártuk.

1292115_orig-2143491

Nem sokkal később ki is hozták. Mielőtt még belebökhette volna a villáját a süteménybe megállítottam, mire ő kérdőn nézett rám. Talán az idegesség miatt, de már nem tudom visszaidézni mit mondtam neki. Hosszasan magyaráztam, ő pedig figyelmesen végighallgatott.

9965597_orig-3807059

A mondandóm végén fél térdre ereszkedtem majd megkérdeztem:
– Hozzám jössz feleségül? – amint feltettem a kérdést, megkönnyebbültem.
– Igen.
A következő pillanatban már egymást ölelve álltunk az asztal mellett.

5790533_orig-3219228

A legtöbb történet így végződik: Boldogan éltek, míg meg nem haltak. Egy tökéletes könyv utolsó lapjai. Ez az én esetemben sajnos nem igaz. Amire azt hittem, hogy a vég, az csak a kezdet volt. Egy olyan különleges és abszurd kaland kezdete, amit még a kisgyerekkori fantáziáimat is felülmúlta. Egy olyan kaland kezdete, ami úgy összetörte az eddig jól felépített világomat, mint egy tükröt egy apró kavics.
***

2978990_orig-6941665

Nem érzett semmit, csak a sötétséget, ami körülvette. A semmiben volt. Azt, hogy lebeg vagy zuhan nem tudta megállapítani. Próbált visszaemlékezni arra, hogy hogy is került ide, de az emlékei zavarosak voltak. Éjszaka volt, tűz, és menekülniük kellett. Sikolyok, gyermeksírás és kétségbeesett ordítozás visszhangzott a fejében, bár ezek mind olyan távolinak tűntek már.

7632919_orig-1368379

Biztos volt benne, hogy meghalt. Amikor ez tudatosult benne, a testét elöntő békesség helyét átvette az aggódás – de nem saját maga miatt. Féltette a testvéreit. Mióta a szüleik meghaltak ő gondoskodott róluk. Ha ő már nincs, mi lesz velük?

8151514_orig-6180612

– Nem haltál meg – mondta egy idegen hang a fejében, mintha csak a gondolatait olvasta volna – nem sokára fel fogsz ébredni.
– Ki maga? – kérdezte Griffon a semmibe kiáltva.
– Nem fogok ártani neked. Most már egyek vagyunk. 
– Miről beszélsz?
– Hatalmam van, ezt mind neked adom, segítségével bármit megtehetsz, amit csak akarsz. Egy feltételem van.
– Mi az? – kérdezte, de már sosem tudhatta meg a választ, mert a sötétséget felváltotta a fény.
***

3991891_orig-2222287

 Vizes borogatás volt a fején, mikor felébredt. Sötét szobában volt, ahol áporodott illat terjengett. Hasogattak a végtagjai, de ezzel nem törődve felállt. Nem volt ismerős neki a hely, valószínűleg egy elhagyatott házban húzódtak meg ismét. Iszonyúan sajgott a feje, de ezzel nem törődve a szoba egyetlen ajtajához lépett, amit elég volt egy kicsit meglökni, és már ki is nyílt.

632139_orig-4095857

 Az előszoba – ahova az ajtó vezetett – sem volt másabb a szobától, attól eltekintve, hogy néhány társa ott volt. Mikor az egyikőjük észrevette, rögtön hozzásietett:
– Jól vagy? Úgy aggódtunk érted, szerencse, hogy megtaláltunk. Hogy érzed magad?
– Megvagyok. A testvéreim. Ők jól vannak?

2576271_orig-6935755

 A kérdésére, mindenki a szobában komor arccal nézett vissza rá. Egy magas férfi válaszolt:
– Nem találtuk meg őket. Nagyon sajnálom.
A férfi szava hideg zuhanyként érte a fiút. Ha arra gondolt, hogy a testvéreinek bármi baja esik, összeszorul a szíve. Most, hogy lehetséges, hogy meghaltak, nem is tudta mit tegyen.

2473134_orig-3242430

 Az elkövetkezendő napokban Griffon nem sokat beszélt. Többnyire a sarokban üldögélt, nem evett és nem aludt. A többiek sem erőltettek semmit. Mind vesztették már el a szeretteiket. Pontosan tudták milyen érzés.

7591124_orig-8932943

 A harmadik napon, kora reggel érkezett meg a férfi. Egy apró, lepedőbe burkolt valami volt nála. Griffon már akkor tudta mi van benne, mielőtt megmondták neki.
A kislány nyugodtan feküdt a földön. Nem látszottak rajta a történtek. Csukva volt a szeme, mintha csak aludna…

4009069_orig-9035369

 Ahogy Griffon a húga holtteste fölött térdelt, alig tudta visszafojtani a könnyeit. Magát okolta mindazért, ami történt, bármit képes lett volna feláldozni, hogy visszahozza.
Egy hang szólalt meg a fejében: Hatalmam van, ezt mind neked adom, segítségével bármit megtehetsz, amit csak akarsz. Egy feltételem van. Te.
A fiú már nem érzett semmit, mire a szívét teljesen elborította a sötétség.
***
Scarlet

7780691_orig-6623766

Oly sok életet éltem, oly sok nevem volt már. Tettem olyan dolgokat, amikre nem vagyok büszke. Borzalmas dolgokat, de egyiket sem bántam meg. Hiszem, hogy a múltat nem lehet átírni, ezért mindig előre nézek. Az utolsó tettem végzetes volt. Hazudtam a barátaimnak, hazudtam a családomnak, de kaptam még egy esélyt, egy olyan helyen, ahol más életem lehet.

7086544_orig-3682848

Újjászülettem egy olyan világban, ahol még csak másfél éve élek, mégis évtizedeknek tűnt. Sosem fogom elfelejteni azt, aki voltam, hisz anélkül csak árnyéka lennék önmagamnak. Az elmúlt hónapokban névtelenül sodródtam az árral, elvesztem a kétségbeesés és tanácstalanság sűrű masszájában. Ma este minden meg fog változni.

6389316_orig-8607500

A mai naptól fogva újra ragyogni fogok, mint egy rubintkő a napfényben. Mert ebbe a testbe születtem, és büszke leszek arra, aki vagyok. Ma estétől fogva ismét Scarlet leszek.
Claire

5902434_orig-1372173

A gondolataimba mélyedve hallgattam a magassarkú cipőm kopogását a járdán. Nem sok ember járt az utcán, és csak néha-néha ment el mellettem egy-egy autó, ami általában kizökkentett a merengésemből. Az elmúlt hónapokban gyakran tettem fel magamban olyan kérdéseket, mint: Ki? Miért? Hogyan? Én sosem tudtam rájuk választ adni. Valaha ismertem egy embert, aki tudna. Érzem, hogy itt van a közelemben, bár sosem visz rá a lélek, hogy felkeressem.

749697_orig-3833915

Egy játszótérnél álltam meg. Figyeltem a gyerekeket, ahogy játszanak, nevetnek, élik a mindennapjaikat. Olyan életük lehet, ami sosem adatott meg nekem. Valaha én is ott voltam köztük, ezen a játszótéren, bár lehet, hogy az egész csak képzelgés volt. Nehéz megállapítani mikor van ébren az ember és mikor álmodik, hisz az álomban is olyan valóságos minden, mégis bármikor összeomolhat a világ. Az utóbbi időben minden egyes percben, csak arra vágytam, hogy fölébredjek.

1634971_orig-8519737

Talán ez éppen ma történik meg. Egy átlagos nap – mondaná egy átlagos ember. Ma este minden megváltozik, bár még nem lehet megjósolni milyen irányban. A mai nap csak egy ember számára fontos igazán, mégis rengetegen ünneplik. A mai nap Jayden Walker szülinapja.
Jayden

5910822_orig-5053441

Vannak olyan napok, mikor felkelsz, és érzed, hogy ez nem lesz a te napod. Vannak olyan napok, mikor felébredsz, és úgy érzed, az egész világ gyűlöl téged és bocsánatot kéne kérned minden egyes embertől. Egyes reggeleken pedig pontosan tudod, hogy szerencséd lesz. Ha szülinapja van az embernek, akkor az úgy érzi, hogy minden egyes ember, tárgy, sőt, még a nap is rá mosolyog. Május 13-a mindig is különleges nap volt az életemben.

4410626_orig-8782600

Általában nem én rendezem a szülinapi bulijaimat, mindig ráhagyom Bonnie-ra és a fantasztikus barátnőire.
Ha minden igaz, akkor ma este a ‘Tűz és Jég’ – ben lesz a buli, a város egyik legmenőbb diszkójában. Nem is akarom megtudni, pontosan miből akarják fizetni a költségeket.
Még a vendéglistáról is ők szoktak gondoskodni. Szerencsére eddig még egyszer sem hívtak meg olyan embert, akinél úgy éreztem, hogy a falfesték száradását is szívesebben néztem volna, mint vele találkozni. Általában megmondják az időpontot és a helyszínt, többet nem árulnak el.

3896406_orig-3307175

Úgy döntöttem, hogy a délelőttöt lustálkodással töltöm… meg a délutánt is. Hat órakor kezdtem el készülődni, a buli hétkor kezdődik. Ilyen pillanatokban örülök, hogy nem vagyok nő. Az egész délelőttöm rámenne a fodrászra, a délutánom pedig a tökéletes ruha kiválasztására, sminkelésre és olyan dolgokra, amikről még csak nem is tudok. Előkaptam az első felsőt, amit láttam a szekrényemben és hordható állapotban volt. Majd egy gyors borotválkozás, és fésülködés. Tíz perces meló.

2075637_orig-1050516

Fél hét volt mikor beültem a kocsiba, és elindultam. El fogok késni – mondtam magamban – Bonnie ki fog nyírni.Hamar beértem a városban, azonban a forgalmi dugónak köszönhetően a kezdeti előnyömnek oda lett. Percről percre nőtt az ütések száma, amit Bonnie fog adni, a késésemért. Negyed órával a megbeszélt időpont után érkeztem a diszkóhoz. A hangos zene már kívülről is túl hangosnak tűnt. Sosem szerettem az ilyen típusú bulikat, de Bonnie mindig olyan lelkesen szervezi a szülinapjaimat, hogy sosincs szívem leállítani. Sóhajtottam egyet, majd elindultam az épület felé. Hoznom kellett volna füldugót.
Scarlet

2345780_orig-1068619

Minden rendben van – nyugtatgattam magamat, miközben idegesen szorongattam a vodkanarancsomat tartalmazó poharamat. Csak nyugalom. Nem lesz világvége, ha újra találkozni fogunk. De ismét látni fogom –erre a gondolatra hevesebben kezdett el verni a szívem. Hirtelen valaki megfogta a csuklómat. Claire volt az. Az én jó öreg barátnőm. Mutogatva és kiabálva magyarázott két másik nőnek, de a hangos zenétől így is alig lehetett hallani.

3374777_orig-7232044

– Csajok! Ő itt Scarlet, régi barátnőm – mutatott rám – Scar, ő itt Bonnie és Olivia.
– Nagyon örülök. Claire már sokat mesélt rólatok – mondtam neki, egy mosolyt erőltetve az arcomra, bár az agyam teljesen másol zakatolt. Láttam, hogy ők tovább beszélgetnek, de az agyam szűrő üzemmódba kapcsolt, ezért csak a számomra értékes információk jutottak el az elmémig.

7355438_orig-1178372

– Megfogom fojtani! Már negyed órát késik – hallottam Bonnie kiáltását.
– Csak a buli után. Ne menjen kárba ez a sok pénz, amit rá költöttünk. Azután… segítek neked – válaszolt rá Olivia.
– Elmegyek a mosdóba – szóltam Claire-nek, és még mielőtt válaszolt volna, átverekedtem magam a tömegen, és egy kis bóklászás után meg is találtam a mosdót.

7829019_orig-5841191

Bent lényegesen halkabban szólt a zene, még a saját levegővételemet is hallani lehetett. A kinyitott ablakon hűvös, tavaszi levegő áramlott be, ami hihetetlenül jól esett. Egy kis vizet fröcsköltem az arcomra, gondosan ügyelve arra, hogy a sminkemet ne kenjem el. Megváltoztam mióta utoljára találkoztunk. Nagyon megváltoztam. Még abban is kételkedem, hogy egyáltalán megismer-e, ha egyáltalán emlékszik még rám.

8523865_orig-8614084

Arcon kellett ütnöm magam, hogy észhez térjek. Az utóbbi hónapokban számtalanszor megpróbáltam vele felvenni a kapcsolatot, de mindig megfutamodtam. Azt mondtam, hogy ma minden megváltozik… akkor nem menekülhetek el ismét. A mai nap a tökéletes alkalom. Vettem egy mély levegőt, és kiléptem a mosdóból.

5109365_orig-6551490

A tömegben azonnal vizslatni kezdtem az ismerős arcokat, nem sokkal később meg is találtam őket. Már Ő is ott volt, Bonnie vállára támaszkodott és vadul hadonászva magyarázott valamit, amit az unokatestvére nem értékelt túlzottan. Amint megpillantottam őt minden megváltozott. Hónapok óta végre tisztának éreztem a fejemet, végre rendesen tudtam gondolkodni. Visszatért a régi önmagam, pontosan tudtam mit kell tennem.

688606_orig-2895769

Amint közelértem hozzájuk ő észrevett engem. Belenézett a szemembe, és az arcáról lefagyott a mosoly, pontosan tudtam mire gondol. Elárultam őt, hazudtam neki. Én se lennék boldog, ha magamat látnám. Egy rövid ideig farkasszemet néztünk. Egyenesen a szemembe nézett és tudtam, Jayden Walker nem boldog hogy újra lát.