The Torenos

The Torenos – A hatalom csapdájában- 23. Titkok

Picture

– Ciao, Preston! Ha ezt a videót látod, akkor valószínűleg már halott vagyok. Annak viszont örülök, hogy itt vagy. Boldog 18. születésnapot!
Az elmúlt években nem volt felhőtlen a viszonyunk, és ez sokkal inkább az én hibám, mint a tiéd. Remélem, meg tudsz bocsátani!

Picture

– Emlékszel, hogy kiskorodban mindig szuperhős szerettél volna lenni? Legyőzni a rosszat, védeni a jót és jobbá tenni a világot. Nos, itt a nagy lehetőséged!
Valami hihetetlenül veszélyes, de csodálatos dolgot alkottam. Nem titok, a mai világot a számítógépek uralják. Mindent számítógépes programok vezérelnek, mi, emberek pedig nagyon is élvezzük ezt.

Picture

– Különösen az internet óta. A neten vásárolunk; fontos üzleteket, szerződéseket kötünk; különböző tranzakciókat bonyolítunk le pár kattintással. Kényelmesebb, gyorsabb, időt takarítunk meg, ráadásul remek szórakozást nyújtanak az egyes játékok és a web böngészése. Most már el sem tudnánk képzelni ezek nélkül az életünket!

Picture

– Mihez kezdenél, ha egy olyan hatalom lenne a kezedben, amivel a világ összes létező számítógépéhez hozzáférhetnél? Azzal a programmal, ami a lemezen van a legjelentéktelenebb otthoni PC-ktől kezdve a rendőrségen, bankokon, multinacionális cégeken át a katonaságig egészen a Föld nagyhatalmainak adatbázisáig, mindenhova beférkőzhetsz. Ráadásul úgy, hogy nyomot sem hagysz magad után. Se vírus-, se kémprogram kereső nem érzékeli a jelenlétedet. Egy olyan speciális „láthatatlanná tévő” rendszert dolgoztam ki… amit most hosszú lenne elmesélni, de minden szükséges infót megtalálsz a lemezen.

Picture

– Semmi sem mehet végbe a te beleegyezésed nélkül. Még egy e-mail sem. Nincs más dolgod, mint figyelni és eldönteni, hogy az adott lépést engedélyezed-e. Igen, tudom, ez lehetetlennek tűnik, de hidd el, nem az! Vannak még a főprogram mellet okosságok, amik segítik a munkádat, így te nyugodtan koncentrálhatsz az igazán fontos döntések meghozatalára, illetve a világ megtisztítására. Pár okos kattintással az összes gengsztert megfoszthatod a vagyonától, plusz könnyedén hűvösre is teheted őket.

Picture

– Mint már mondtam, a lemez tartalma által mindenhová belépést nyersz. Azt csinálsz, amit akarsz. Mindenbe belepiszkálhatsz. De tudnod kell, ez óriási felelősség! Azért választottalak téged, mert te vagy az egyetlen, aki képes önzetlenül használni. Tudom, hogy te sem vagy szent, hiszen mi Torenók valahogy arra lettünk programozva, hogy megszegjük a szabályokat, de bízom benned. Hiszem, hogy egy ember képes sok más életet megváltoztatni. Hiszem, hogy te vagy az az ember, Preston.

Picture

– Óvatosnak kell lenned! Gondolom egy év elteltével, már az egész alvilág tudni fog a dologról. Lefogadom, hogy az apád is ölni tudna a lemezért! Ne hagyd, hogy rossz kezekbe kerüljön! Akkor mindennek vége!

Picture

– Azt hiszem, ideje búcsúznom és a legnagyobb biztonságba helyeznem életem művét, mielőtt még rám találnak. Buona fortuna, Preston! (Sok szerencsét!) Ja, igen! Majd’ elfelejtettem:

 Az éj leszállt, de a gyermek még ébren. 
Hiába mondják: Feküdj le szépen! 
Ha nem alszol el, tudod jól, 
Valaki a sötétből előbúj’. 
Oda lesz a kedvenc pizsamád, 
Ha nem vágod be gyorsan a szunyát. 
Lassan az ágyad felé közeleg. 
És már tudod, ez csak ő lehet:
A félelmetes, vad ász. 

– Mi is a neve?

Picture

– Pizsamavadász – feleltem az elsötétülő képernyőnek. Trent felém fordult, és körülbelül másfél percig bambán bámult rám.
– Most mi van? – kérdezte zavarodottan, én pedig felnevettem.
– Semmi, semmi. Ez Nico és az én titkom.

Picture

Felálltam és a könyvespolcokhoz indultam. Tudtam, hogy mit keresek, de nem volt egyszerű a több ezer könyv között rálelnem.
– Ha elmondanád, miről van szó, talán segíthetnék – lépett mellém a bátyám magyarázatra várva.
– Több időbe telik elmesélnem, mint megkeresnem – válaszoltam, és amint kimondtam meg is akadt a szemem valamin a legalsó polcon.

Picture

– Ez lesz az! – kiáltottam vidáman, és lefújtam a port az ezer éve nem látott Pizsamavadászról. Hirtelen megrohantak az emlékek. Eszembe jutott, ahogy a nappaliban rohangáltam a Supermanes pizsamámban körbe-körbe a dohányzóasztal körül. Senki sem tudott ágyba parancsolni. Anyát teljesen lefárasztottam, feladta a hajkurászásomat. Ekkor jelent meg Nico a Pizsamavadász sztorijával. Nem akartam, hogy a vad ász elvigye a kedvenc pizsimet, ezért inkább lefeküdtem. Nico annyira meglepődött azon, hogy bevettem a rögtönzött meséjét, hogy pár hétre rá egy egész könyvet írt a pizsamalopkodós, rejtélyes alakról. De ez a mi titkunk volt. Senki sem tudott a könyv létezéséről. Ha nála aludtam, minden este felolvasott belőle. Az volt a kedvenc esti mesém.

Picture

Kinyitottam a könyvet, és bizony ott lapult benne a lemez.
– Retinaszkenner, ujjlenyomat-olvasó, lézerek, mi? Hehe! – arcomra széles mosoly terült, amit jó ideig nem tudtam eltűntetni.
– Figyu, nagyapád mondta, hogy Nico ezt híresztelte. Mindenki úgy tudta, hogy valami szuperbiztonsági rendszerrel felszerelt helyen rejtette el, és hogy csakis a 18. születésnapod után érhető el. A keresztapád nagy lángész volt. Simán kinéztem volna belőle, hogy kiépít egy teljes biztonsági rendszert a lemezének.

Picture

– Igen. Én is. Nem gondoltam volna, hogy egy rongyos mesekönyvbe dugja el. Zseniális.
– Az. Na, jól van, ezennel az én munkám véget ért. Azzal, hogy idehoztalak teljesítettem a rám bízott feladatot. De nyugi, nem hagylak magadra! Segítek, amiben tudok. És ígérem, nem lesz több meggondolatlan lépés vagy hirtelen eltűnés. Te vagy a főnök. Kezedben a hatalom. Itt az ideje, hogy tönkre tedd a világot, öcsi! – Trent szeme összehúzódott, és ravaszkás mosoly jelent meg a szája szegletében.

Picture

Nem foglalkoztam a gúnyolódásával. Még szélesebb lett a vigyor az arcomon, és elindultunk kifelé az autóhoz a legnagyobb hatalommal a farzsebemben.
– Te – bökött oldalba a Trent -, nem semmi volt, ahogy meglógtunk a bébicsőszök elől! Hogy jutnak eszedbe ilyen elmebeteg ötletek?
– Zseni vagyok – néztem rá, és önfeledt nevetésben törtünk ki. A kocsihoz érve megveregette a vállam, majd mielőtt beszálltam volna, a szemembe nézett.
– Most kezdődik életed hátralevő része. Ne félj tőle! Képes vagy helyesen cselekedni! Én is hiszek benned.

Picture

Néha mindenkinek szüksége van egy kis segítségre. Valakire, aki ráébreszt arra, hogy a legmélyebb kétségbeesésből is van kiút. Aki emlékeztet rá, hogy képes vagy talpra állni és küzdeni. Valakire, akit eddig talán még nem is ismertél igazán.
Azon a napon fény derült a lemez titkára, és arra is, hogy számíthatok a bátyámra.