The Torenos 2

The Torenos 2. – A bosszú játéka – 8. Gyanakvó elme

Picture

Hank Gordon ott ült az íróasztala mögött, a fejét egy aktakupacra fektetve. Az elmúlt hat éjjel aligha aludt összesen tizenkét órát, pedig az emberi szervezetnek szüksége van pihenésre. De Toreno szökése óta képtelen volt nyugodtan álomra hajtani a fejét. Úgy érezte, nem engedhet meg magának akkora luxust, mint az alvás, amíg az a gazember szabadlábon van. Koffeintabletták és energiaitalok segítségével próbált éber maradni, viszont a sok alváshiánytól teste már nem akart engedelmeskedni. Hajnali öt körül a két Torenóhoz kapcsolható gyilkossági ügy hivatalos jelentéseit olvasta, amikor már egyszerűen nem bírta tovább, kénytelen volt egy rövid időre lehajtani a fejét a papírokra. Még ahhoz is túl fáradt volt, hogy legalább a kanapéig elmenjen.

Picture

Rövid, mozgalmas álmából hirtelen hangos csörömpölés riasztotta fel. Eltartott egy ideig, amíg rájött, hol is van valójában és mi csörög olyan kellemetlenül hangosan. Felemelte a fejét, nagy nehezen megtalálta az íróasztala szélén heverő mobiltelefonját, és rekedtes hangon beleszólt: – Igen?
– Hello, Hank, én vagyok.
Gordon rögtön felismerte a hangot. Lassan feltápászkodott a székéről, és az ablakhoz sétálva hatalmasat nyújtózkodott. Minden porcikája sajgott.
– Mi a helyzet a motorosokkal? Elkapták már őket? Biztos vagyok benne, hogy ki tudnak szedni belőlük valami használható információt Leo hollétével kapcsolatban.

Picture

– Dolgozunk rajta.
– Hank, tálcán kínáltam őket, mondja azt, hogy már a kihallgatószobában vannak.
– Ez nem így működik – ráncolta össze a homlokát a nyugdíjazott különleges ügynök.
– Dehogynem! Én küldöm az infókat a bizonyítékokkal együtt, maguknak nincs más dolguk, mint cselekedni. – A Herceg nagyot sóhajtott, majd folytatta. – Ennyi év után már igazán jól esne egy kis bizalom. Egyértelműen ők voltak a merénylők.
– Csakhogy azóta már elhagyták az államot. Kiadtuk a körözést ellenük. Hidd el, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk, de vannak szabályok, amiket be kell tartanunk.

Picture

– Uram! – Egy ügynök robbant be hirtelen Gordon irodájába. Látszott rajta, hogy csupa feszültség. Hank megfordult, letette a telefonját az asztalra – de nem bontotta a vonalat -, és kérdőn tekintett az ifjú nyomozóra.
– Van egy jó és két rossz hírem – hadarta gyorsan. – Elkaptuk a motoros merénylőket, ez a jó. Az egyik rossz, hogy sajnos tűzharcba torkollott az akció és mindkét gyanúsított megsérült, illetve Campbellt is találat érte. Mindhármukat kórházba szállították. A két fickó ágya mellé természetesen huszonnégy órás rendőri felügyeletet állítunk.

Picture

– Remek – mondta bosszúsan megrázva a fejét. – A sérülések?
– Elég súlyosak. Már a műtőkben vannak.
– Amint lehetőségük adódik rá, hallgassák ki őket. Nem! Inkább értesítsenek, majd én beszélek velük.
– Rendben, uram. És a másik rossz hír… – Az ügynök mély levegőt vett. Mintha sejtette volna, hogy amit most közölni fog, mennyire rettentően felzaklatja majd felettesét, és minden bizonnyal őrajta fogja levezetni a hirtelen felgyülemlő feszültségét. – Megöltek három védett tanút.
– Tessék? Hogy a jó büdös francba történhetett ez meg? – üvöltötte Gordon dühtől eltorzult arccal, de nem várta meg az esetleges választ. Kirohant az irodájából, és egyenesen a műveleti központba tartott.
***

Picture

Oh, te jó ég! Trent! – pánikolt némán Preston, majd a következő pillanatban hirtelen bevillant neki, hogy évekkel ezelőtt minden hozzá kapcsolódó anyagot megsemmisített. Kizárt, hogy ő legyen az egyik áldozat! Azért a biztonság kedvéért feltárcsázta a bátyja számát. A telefon kicsöngött, hosszan hallgatta az egymást követő búgó hangokat. Még mindig nem vette fel. Újabb hosszú másodpercek teltek el, ő pedig kezdett egyre idegesebbé válni. Aztán végre egy halk kattanás után meghallotta testvére álmos hangját. Megkönnyebbült sóhaj hagyta el az ajkát, és egy szó nélkül megszüntette a hívást.
***

Picture

– Nos, elégedett vagy? – kérdezte Collizzi a lábát az asztalon pihentető Torenótól.
– Nem százszázalékosan, de igen – felelte a férfi azzal a jellegzetes, csibészes félmosolyával. – Nem hittem volna, Karl – nézett a Collizzi mellett ülő klubtagra -, hogy tényleg vannak profi bérgyilkosaid, akik képesek összehangolni a munkájukat és tökéletesen kivitelezni a megbízást.
– Pár évvel ezelőtt botlottam beléjük. Néhány leszereltetett kommandós, akiknek megingott a bizalma a saját hazájában. Meglepődnél, milyen sokan vannak. És ha eleget fizetsz nekik, kérdés nélkül bármit megtesznek.
Toreno elismerően bólintott, majd lassan körbepillantott a teremben, ahol minden szempár rátapadt. Látta rajtuk, hogy szinte lélegzetvisszafojtva várnak arra, hogy végre kimondja…  – Akkor, azt hiszem, rá is térhetnénk a mi kis Herceg barátunkra. – Mindannyian meleg mosollyal üdvözölték a bejelentést. – Valaki meg tudná nekem mondani, hogy egyáltalán miért lett Herceg ez a Herceg?

Picture

– A rendőrségi számítógépes rendszer minden egyes ügyhöz véletlenszerű fedőnevet generál. Gondolom onnan az elnevezés – vonta meg a vállát egyikük.
– Meglehet – tűnődött Toreno, aztán hirtelen levette a lábát az asztalról, felállt, és járkálni kezdett a szobában.

Picture

– Mi van, ha nem is egy emberről van szó, hanem egy kisebb csoportról, akik ellenünk szövetkeztek? – vetette fel Karl.
– Nem zárható ki – bólintott egyetértően Collizzi.
– És ha a zsaruk direkt szívatnak minket? – szólalt meg Hagerty.
– Mire gondolsz?
– Arra, hogy nincs is semmiféle Herceg, csak kitalálták, hogy félrevezessenek minket. Elég érdekes, hogy rajtuk meg rajtunk kívül senki nem tud semmit az állítólagos létezéséről.

Picture

– Nem ez lenne az első eset, hogy valamit elhallgatnak a nyilvánosság elől – mondta Toreno továbbra is az asztalok előtt sétálgatva. – Ti is nagyon jól tudjátok, mennyi nyomozás és akció folyik teljesen titokban. Nem akarnak felesleges pánikot kelteni, mert az csak hátráltatná a munkájukat. Főleg, ha ilyen volumenű ügyről van szó. Hiszen ha valaki valóban egy ekkora hatalom birtokában van…
Toreno hirtelen elhallgatott. Lelassította lépteit, és ütögetni kezdte az állát az öklével. Egy darabig szótlanul meredt a levegőbe. Lázasan forgott az agya.

Picture

– Végül is mi is csak azért szereztünk a Hercegről tudomást, mert volt egy-két ember, akik némi pénzösszeg fejében elláttak minket belső információkkal. Aztán persze szépen kisöpörték az összes korrupt kollégát, és azóta megszűnt minden összeköttetésünk. De abban biztos vagyok, hogy nem a rendőrség lett ilyen eszes. Érzem, hogy van valaki vagy valami a háttérben.

Picture

Hampton szavai után a terem elcsendesült. Mindenki feszülten figyelte Torenót, ahogy gondolataival viaskodva járkált fel s alá. Olyan eshetőség jutott az eszébe, ami első hallásra talán képtelenségnek bizonyulhat, ám jobban belegondolva…
– Ki ölte meg a fiamat? – fordult hirtelen a többiek felé. A tagok értetlenül bámultak egymásra.
– Hová akarsz kilyukadni? – húzta fel kérdőn a szemöldökét Flynn.
– Mindjárt elmondom, csak válaszoljatok a kérdésemre.

Picture

– A testőröm volt – fonta keresztbe karját Hagerty. – Először a térdét találta el, aztán kétszer mellkason lőtte. Miért?
– Ott voltál? Megbizonyosodtatok róla, hogy meghalt?
– Igen – vágta rá rögtön a férfi, de aztán elbizonytalanodott. – Vagyis… Elterült a földön, és amikor elindultam felé, váratlanul megjelentek a zsaruk, úgyhogy gyorsan leléptünk a fiúkkal. De az aznap esti híradóban beszámoltak a haláláról.
– Leonardo, csak nem arra gondolsz, hogy… – Collizzi hitetlenkedve nézett rá.
– Arra, hogy egy kis segítséggel megrendezte a saját halálát. Még mindig él és virul valahol a nagyvilágban az öcsém programjával a kezében.
– Ez azért elég abszurd – jelentették ki többen is.

Picture

– Valóban, de egy Torenótól bármi kitelik – sandított Flynn Leo felé, akinek ravasz kis mosoly ömlött el az arcán. – Gondoljatok csak bele, a srác eljátssza a halálát, így megszabadul az apjától, tőlünk, majd mintegy bosszúállásképpen az új életét a szervezett bűnözés megszüntetésére teszi fel. Nico lemeze…
– Nico lemeze már több mint tizenkét éves – vágott a szavába egyikük komoran. – Lassan fényévekre jár a mai technológiától.
– Tévedsz. Nico egy zseni volt. A programjai fényévekkel megelőzték a korukat. Ráadásul az utóbbi hat évben mintha megállt volna a technika fejlődése, az embereknek olyan szinten megvan már mindenük, hogy egyszerűen nincs igény az újdonságokra. Körülbelül most van a világ azon a technológiai szinten, amit Nico találmányai már jóval korábban képviseltek. Ráadásul a keresztfia sem egy hülyegyerek. Ha mindez valóban így történt, akkor azt hiszem, megtaláltuk a Herceget.

Picture

– Preston – mondta Toreno magának mintsem a többieknek. Pokolian bosszantotta, hogy túljárt az eszén, ugyanakkor hatalmas büszkeséggel töltötte el fia ravaszsága.
Ne maradj le semmiről!
Kérj értesítést minden friss cikkünkről, vagy állítsd be, milyen típusú tartalmakról küldjünk hírt neked! A feliratkozással elfogadod adatvédelmi tájékozatónkat.
Feliratkozás
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments