The Torenos 2

The Torenos 2. – A bosszú játéka – 3. Baráti kör

Picture

A forgatáson káosz uralkodott. Mindenki fáradt és nyűgös volt, köszönhetően a bandának. A stáb iszonyatosan berágott a fiúkra, a rendezőt már úgy kellett leszedni az együttes frontemberéről. Ha nem avatkoznak közbe, a helyszínen megfojtotta volna. De alig, hogy lehámozták róla, a srác ismét Raquelt fogdosta, akitől végül egy akkora pofont kapott, hogy csak úgy visszhangzott a stúdióban.
– Ebből elég volt. Én leléptem! – szedte össze a cuccait a lány, és ezzel bizony nem volt egyedül: a rendező, az operatőr, a táncosok mind-mind szedelőzködni kezdtek, és amilyen gyorsan csak tudták, elhagyták az épületet.

Picture

A banda menedzsere folyamatosan a telefonján lógott. Fel-alá járkálva tárgyalásokat folytatott, és olyan szinten elhatárolódott a külvilágtól, hogy fel sem fogta a szeme előtt zajló eseményeket. Akkor csöppent csak vissza a valóságba, mikor Raquel mérgesen hozzávágta a táskáját.

Picture

– Idióta!
– Most mi van? – tartotta el kikerekedett szemekkel a telefont a fülétől.
– Agydaganatot kapsz a sok telefonálástól! Egyébként meg kérdezd a hülye gyerekeidet! – bökött a díszletek között idétlenkedők irányába, aztán elviharzott.
Ashton döbbenten nézett körbe a lassan kiürülő stúdióban, majd hirtelen a kezében lévő mobiltelefonra tévedt a tekintete. Gyorsan a füléhez emelte a készüléket, de a vonal végén már nem talált senkit.
– Francba – morogta, majd pár másodpercnyi hezitálás után a távozók után szaladt.

Picture

– Hé! Hova megy mindenki? Shane, maradjatok már!
– Bocs, haver, nem fog menni! – mondta a rendező bosszúsan csóválva a fejét, aztán beszállt az autójába, és elhagyta a helyszínt.
– Rocky, várj! – kiáltott most a lány után. – Tartozol nekem!
– Csak szeretnéd, Ash! – szólt vissza Raquel dühösen.
Ashton szótlanul meredt a távolodók után, és egyre csak azon járt az agya, hogy most mihez kezdjen.

Picture

Feldúltan rohant vissza a stúdióba, ahol az együttesen kívül már csak a rendezőasszisztens tartózkodott. Mielőtt ő is távozott volna, még a menedzser kezébe nyomta a rögzített felvételeket.
– Nézd meg, és mindent érteni fogsz.
Ash leült az egyik számítógéphez és gyorsan végigpörgette a szalagot. Teljesen elképedt a látottakon.

Picture

Felpattant a helyéről és ordítozva lépett az éppen egymást szekáló fiúkhoz.
– Tudjátok ti mennyi időmbe és erőfeszítésembe került, mire sikerült az ország legjobb rendezőjét, operatőrét és koreográfusát egy stábba szervezni? El se hiszem, hogy ezt tettétek velük! – fakadt ki a három srácra.

Picture

– Nem elég, hogy két és fél órát késtetek, még muszáj volt rátenni pár lapáttal és idegileg totál kikészíteni őket?! Elképesztőek vagytok! Hajnal óta próbálom eltussolni a tegnap esti balhétokat, ami rohadtul nem egyszerű feladat tekinttel a sok tanúra, de miért is érdekelne már ez titeket?! Szartok nagyívben az egészre! De tudjátok mit? – túrt bele idegesen sűrű fekete hajába, aztán mély levegőt véve így folytatta: – Engem sem érdekel. Elegem van belőletek! Rühellem a zenéteket, a dalszövegeitek pedig egyszerűen szánalmasak. Persze az agymosott tinik mindent bevesznek, csak jól kell tálalni. De nélkülem sehol sem lennétek, és ezt ti is nagyon jól tudjátok. Viszont mostantól megváltozik a helyzet: ki vagytok rúgva!

Picture

– Mi? – háborodtak fel a fiúk. – Nem rúghatsz ki!
– Több lemezt adtunk el idén, mint bármelyik más banda. Nem hinném, hogy az ügynökség szeretné elveszíteni a legjövedelmezőbb ügyfeleit! Ehhez még lesz egy-két szavuk a főnökeidnek! – fenyegetőzött egyikőjük, miközben a telefonját kereste, hogy hívhassa az illetékest.
– Telefonálj csak – mondta Ashton hűvösen, majd feltette a napszemüvegét, és lassan elindult kifelé.
***

Picture

Ephram a Club Vic bárpultjánál üldögélt, szüntelenül az italát bámulva. Mintha csak arra várt volna, hogy a nagyon erős koncentrálás hatására a felszálló szén-dioxid molekulákból kirajzolódik a fél éve feltett kérdésére a hőn áhított válasz. De csalódnia kellett. Nem látott semmit. Elkeseredetten nyúlt az ital után, és egy szempillantás alatt lehúzta a pohár tartalmát. Egyáltalán nem ízlett neki, ennek ellenére rendelt még egyet a csapostól.

Picture

Raquel rögtön észrevette a pultnál búslakodó barátját, és egyenesen odasietett.
– Utálom a bátyádat – foglalt helyet morcosan közvetlenül Ephram mellett. A srác megvonta a vállát, és egy újabb italt gördített le a torkán.
– Nem vagy vele egyedül.
– Nem lesz ez egy kicsit sok? – kérdezte aggódva a lány, de Ephram ismét csak a vállát vonogatta. Aztán kért még egyet.

Picture

– Szabad az asztalunk – lépett mögéjük mosolyogva Travis Baide, azaz Trent Hannen. Tizenkét évvel ezelőtt többek között ő is tanúskodott Leonardo Toreno ellen, ezzel nem kis veszélynek kitéve magát. A hatóságok őt is bevonták a tanúvédelmi programba, új személyazonosságot kapott, és új helyen új életet kezdett. Az évek során új munkahelyet, új ismerősöket, barátokat szerzett, miközben mindenkinek hazudnia kellett korábbi életéről. Ez persze nem esett olyan nehezére. Ő maga is szeretett volna végleg megszabadulni a múltjától, újra kezdeni mindent és jóvátenni a hibáit.

Picture

– Te mit keresel itt? – pattant fel meglepetten Raquel a bárszékről. – Azt hittem, ma is dolgozol.
– Igen, úgy volt. De Logan megkért, hogy cseréljünk műszakot. Holnap kirándulni mennek a gyerekekkel – magyarázta Trent.
– Remek – vágott gúnyos fintort Raquel. – Ők jól szórakoznak majd, én meg ezek szerint ismét egyedül töltöm a hétvégét. Muszáj mindig cserélned velük?
– Muszáj mindig ilyen önzőnek lenned?
– Nem vagyok önző. Hónapok óta ez lett volna az első közös hétvégénk, erre neked muszáj műszakot cserélned!
– Sajnálom, de nem fogok nemet mondani egy háromgyerekes családapának.
Trent egy csókkal megpróbálta jobb kedvre deríteni morcos barátnőjét, aztán átkarolta, és az asztalukhoz vezette.

Picture

Közel négy éve már annak, hogy Raquel és Trent – kisebb – nagyobb megszakításokkal – egy párt alkotnak. Tulajdonképpen egy meghibásodott liftnek köszönhetik, hogy egymásra találtak. A lány teljesen véletlenül keveredett a Trent Hannent rejtegető Flintrock városába.

Picture

A barátnőivel egy fellépésre siettek, de teljesen eltévedtek az egymást keresztező autópályák sűrűjében. Hiába volt az autóban beépített fedélzeti navigációs rendszer, kétszer is rossz helyen hajtottak le. Késésben voltak, az éjszaka pedig egyre fenyegetőbben közeledett. Mindannyian fáradtak és idegesek voltak, kezdtek bepánikolni. Ekkor döntöttek úgy, hogy jobb lesz, ha megszakítják az útjukat, lemondják az esti fellépésüket, kivesznek egy szobát és kipihenik magukat. Aztán másnap majd útbaigazítást kérnek.

Picture

Azonban a másnap sem kezdődött túl jól. Útra készen, csomagjaikkal a motel liftjére vártak, ami nyikorogva-zökkenve ugyan, de végül elérte az emeletüket. Mindannyian beszálltak, mit sem sejtve az elkövetkezendő négy és fél óra szörnyű megpróbáltatásairól.
A lift megugrott fölfelé, de olyan erővel, hogy a lányok elvesztették az egyensúlyukat, és elestek. A következő pillanatban zuhanni kezdett.
A félelemmel teli sikításokat egy csikorgó robaj nyelte el, és két emelet között hirtelen ismét megállt a lift.

Picture

Természetesen a vezetőség azonnal értesítette a karbantartókat, de a lányok kiszabadításához kevésnek bizonyultak. Ekkor hívták a tűzoltókat, akik pár percen belül kiérkeztek a helyszínre, ám még az ő speciális felszereléseikkel is órákba telt kimenekíteni a kétségbeesett hölgyeket. De sikerült nekik. És ennek a mentőcsapatnak volt a tagja Trent is. Amikor összejött Raquellel, és komolyabbra fordult a kapcsolatuk, úgy döntöttek, hogy közös életet kezdenek a fővárosban.

Picture

– Tudod, ha nekünk is lennének gyerekeink… – kezdett volna bele Trent a legkényesebb témába, de Raquel közbevágott: mutatóujját az ajkaira helyezte.
– Csss. Ne most, légy szíves.
– Igen – érkezett meg Ephram kissé kótyagosan egy üveg sörrel és egy zacskó chipsszel a kezében -, díjaznám, ha nem kellene végighallgatnom százezredszerre is a veszekedéseteket. Kezd egy kicsit unalmas lenni – mondta, majd feltépte a chipses zacskót, és teletömte a száját a ropogós csemegével.

Picture

– Ez max. vita lett volna, nem veszekedés – kortyolt bele az üdítőjébe Trent. – De tudod mit? Mi legalább vitázunk és veszekedünk. Ez is része egy párkapcsolatnak. Azt mondtad, Danielle-lel soha nem veszekedtetek. Talán pont ez volt a baj. Konfliktusmentes kapcsolat nem létezik. Hiszen két emberről van szó, különböző személyiséggel, véleményekkel, érzésekkel. Meg kell beszélni a problémákat, nem a szőnyeg alá söpörni. A ki nem mondott szavak egy idő után nyomasztóvá teszik a mindennapokat, és teljesen elhidegülhetünk a párunktól. Valószínűleg Danielle-nél is ilyesmi játszódhatott le. Tűrt és tűrt, nem mutatta, hogy valami baja lenne, vagy csak neked nem tűnt fel, aztán egyik napról a másikra robbant a bomba: egy szó nélkül lelépett és eltűnt.

Picture

– Rae-Rae-jel elég sokat vitázunk. Előfordulnak bizony elég heves szócsaták, amik veszekedésbe torkollanak, és aztán jön az ajtócsapkodás. Nem mondom, hogy ez a normális, talán pont mi vagyunk a másik véglet, de egyszerűen szükségét érezzük annak, hogy beszámoljunk az álláspontjainkról. Jól mondom?
Raquel bólintott. – Elég sokszor másképp látjuk a dolgokat, ezért próbáljuk megértetni a másikkal a gondolkodásmódunkat.
– Így van. Itt van például ez a gyerek-téma. Huszonkilenc éves, megértem, hogy még a karrierjére akar koncentrálni, de jó lenne tisztázni, hogy akar-e a későbbiekben egyáltalán babát, mert ha nem, akkor bármennyire is szeretem, jobb, ha még most válnak szét az útjaink. Harmincnégy múltam, és semmi másra nem vágyom jobban, mint egy családra.

Picture

Ephram az italáért nyúlt és önkéntelenül is elvigyorodott. Trent követte a példáját.
– Igen, tudom, hogy ez viccesen hangzik az én számból, mikor anno magamon kívül rohadtul nem érdekelt senki és semmi, de azt hiszem, Travis Baide-ként sikerült felnőnöm. És piszkosul irigylem Kistesót, amiért neki már mindez megadatott!

Picture

Ashton telefonnal a fülén lépett be a Vic ajtaján idegesen magyarázva valamit. Egy bólintással köszöntötte a pultnál flörtölgető csapos haverját, majd szabad kezét a szájához emelve jelezte neki, hogy a szokásos italát kéri. Nem törődve az őt figyelőkkel, hangosan és tagoltan magyarázott tovább, miközben gyors léptekkel közelített a törzsasztalukhoz, ahol az öccse, Raquel és Trent már elfoglalták a helyeiket.

Picture

– Egy pillanat – emelte fel mutatóujját a menedzser, és egy hosszú, cifra káromkodással elküldte a vonal másik végén lévő személyt melegebb éghajlatra, majd mielőtt az még válaszolhatott volna, teljes erejéből hozzávágta a telefont a falhoz. A készülék hatalmas csattanással hullott apró darabjaira.

Picture

– Asszem, munkanélküli lettem – huppant le a sarokbokszba, miután lekapta a pincér tálcájáról az italát. Majdnem az üveg teljes tartalmát azonnal le is gördítette a torkán. – Én vagyok a legjobb ügynökük, és három tehetségtelen hülye gyerek miatt, akik ráadásul nekem köszönhetnek mindent, képesek voltak kirúgni! Hát ezt nem hiszem el!
Elvárt volna egy kis együttérzést a társaságtól, ők azonban halvány jelét sem mutatták a sajnálatuknak. Ephram hüvelykujjával kaparászta a sörösüveg címkéjét, a párocska meg inkább egymás szájának még alaposabb megismerésére törekedett.
– Tudom, hogy mostanában elég szemét voltam, de azért egy kicsit sajnálhatnátok – nézett rájuk Ashton bosszúsan, majd morgolódva kiürítette az üveget. Egy ideig sóhajtozva bámult maga elé, és borzasztóan elmerült az önsajnálatban. A következő pillanatban azonban öccsére emelte a tekintetét, és rájött, hogy ez nem vezet sehová, ráadásul tönkre tenné a gondosan kialakított imidzsét. És az utóbbi volt a nyomósabb indoka.

Picture

– Hello, Barbie! – köszöntötte Ash széles vigyorral Rebecca Collizzit, aki a maga rózsaszín cukiságában tipegett feléjük. Körülötte édeskés parfümfelhő lengedezett.  – Hol hagytad Kent? Csak nem a pink kabriót parkolja le?
– Ha-ha, Ashton, marha vicces – felelte a lány kissé feldúltan, aztán beljebb tessékelte a srácot, hogy ő is leülhessen. – Gratulálok, megnyerted a fogadást. Szakítottunk.
– Igeeen! – kurjantott fel Ashton diadalittasan, miközben valami győzelmi táncnak tűnő ritmikus mozgást végzett. Aztán feltérdelt az ülőkére és a klub alapzaját túlkiabálva adta le a rendelését a csaposnak. – Tudtam, hogy nem húzzátok három hónapig – fordult vissza Beccához szinte letörölhetetlen vigyorral a képén.
– Jézus, Ash, hogy lehetsz ennyire érzéketlen tapló?! – förmedt rá Raquel.

Picture

– Ja, bocsi – nézett újfent a mellette ülő lányra -, nem akartalak megbántani. Sajnálom, hogy szakítottatok – mondta, és abban a pillanatban őszintének tűnt a hangja. Ezt követően azonban túljátszott érdeklődése leleplezte. A szakítás körülményeivel kapcsolatosan záporozó kérdései közepette pókerarcát győzelmi mosolyra váltotta, ami végül fojtott nevetésbe torkollott. – Ne haragudj, de rohadtul nem bírtam a tagot. Örülök, hogy nem rontja többé itt a levegőt. Egyébként meg egyértelmű volt a győzelmem. Abszolút nem volt hozzád való a csávó.
– Ez igaz – bólogattak szinkronban a többiek. – Mindannyian tudtuk, hogy nem húzzátok sokáig.
– Szuper – sóhajtozott Becca. – Akkor miért nem szóltatok erről korábban? Mondjuk mielőtt fogadtam volna ezzel az idiótával, hogy kibírjuk egymás mellett három hónapig? – vágta nyakon a még mindig vigyorgó Ashtont, aztán ő is elmosolyodott.
– Mi szóltunk – nevetett fel Trent. – De annyira biztos voltál a dolgodban, hogy meg sem hallottad a hozzád intézett szavakat.

Picture

Az Ashton által rendelt italok kisvártatva megérkeztek, és Trent kivételével mindenki magához ragadott egy poharat.
– Tulajdonképpen nem is tudom, miért vonzódtam Kenhez – elmélkedett két korty között hangosan a vöröske. – Ha jobban belegondolok, még csak nem is az esetem.
– Ó, dehogynem! – vágta rá az ifjabbik Miller. – Kellően ki volt tömve a pénztárcája ahhoz, hogy az eseted legyen.
– Ezt most nem veszem sértésnek, mert végül is igaz – villantotta fel tökéletes fogsorát Becca, aztán mindannyian felnevettek. – Na, jól van – csapta össze két tenyerét a vörös hajú lány, miután fenékig ürítette a poharát -, akkor mielőtt még szokás szerint belelendülnétek a volt pasijaim, illetve szerény személyem cikizésébe, megkérlek titeket, hogy legalább a ma este folyamán hanyagoljátok a témát.
– Beteg vagy, Cukkerka? – pillantott rá meghökkenve Ash. – Te imádsz a középpontban lenni!
– Ez igaz, de a horoszkópom azt írta, hogy figyeljek oda jobban a barátaimra és törődjek többet velük. Úgyhogy most tiétek a pálya! Meséljetek, mi a helyzet veletek?

Picture

– Semmi különös – felelte Ephram. – Danielle-t még mindig nem érem el, fogalmam sincs, hol van, és miért hagyott el. Bár Travis párkapcsolati szakértőnknek van egy remek teóriája. Továbbá az előbb említett személy és barátnője újfent a gyerek témán lovagol, valamint Mr. Tökéletes elvesztette a munkáját. Csak a szokásos – ásítozott.

Picture

– Kirúgtak? – fordult meglepetten Becca a mellette ülő srác felé. Ashton egy gyors vállrándítást követően mosolyogva bólintott. – Hát, ahogy látom, nem viselt meg túlságosan.
– Először baromi rosszul esett, de itt iszogatva átgondoltam az egészet, és rájöttem, hogy ezzel csak ők szívták meg. Nélkülem lehúzhatják a rolót. Én vagyok a legjobb!
– Jól van – bökte oldalba a lány -, az egódnak nem esett baja.
Ashton elvigyorodott.
– Persze, hogy nem! Már tudom is, mihez fogok kezdeni: beindítom a saját ügynökségemet. Csak szükségem lenne némi alaptőkére.
– Meg egy-két tehetséges ügyfélre, nem gondolod? – piszkálódott Raquel.
– Na, ja. Talán, ha megkérem Zoet… vagyis Cadie-t…

Picture

– Arról ne is álmodj, haver – ingatta a fejét Trent. – Nem hiányzol neki.
– Igazából egyikünk se hiányzik nekik – mondta kissé letörve Becca. – Olyan ritkán jelentkeznek! Gyönyörű város, hatalmas ház, harmonikus házasság, egy tündéri kislány, új barátok. Ah, irigylem őket. Tökéletes az életük!
– Talán még sem olyan tökéletes – mutatott Trent elkomorult arccal a bárpult mögötti falon lévő hatalmas tévé képernyőjére. – Van egy olyan érzésem, hogy itt még komoly gondok lesznek.