Szerelem: A Világ Romjain

Szerelem: A világ romjain – 11. Újra otthon

Picture

A hazaérkezés nem azzal a megkönnyebbüléssel járt, mint amire számítottam. Ez főleg az új lakótársaimnak volt köszönhető. Mike útközben sutyorgott rólam valamit, és attól kezdve én lettem a kívülálló.
– Egész otthonos,- jegyezte meg Faith az én otthonomról.
Picture

– Én mentem bekapcsolni a vízellátást,- jelentette ki Vince.
– Oké, én meg megmutatom mindenkinek a szobáját,- mondta Harley,- Victoria, te meg… Te meg főzd meg a vacsorát!
– Oké,- vágtam rá kis szünet után.
Picture

Persze ahhoz, hogy elkezdjek főzni, meg kellett várni, hogy Vince végeztem. Addig átöltöztem. Direkt egy garbót vettem fel, az elég sokat takart belőlem. Utána nekiláttam zacskóslevest főzni. Szerintem Harley biztos kapott egy-két szemrehányást, amiért a főzést rám bízta. De Harley-t ismerve nem baj, mert biztos meggyőzte őket, hogy már máskor is főztem én, és ugyanolyan jól tudok, mint bárki. Nem dicsekvésből mondom, de még jobban is.
Picture

Persze a vacsorához mindenki csak akkor fogott hozzá, amikor már látták, hogy Vince, Harley, és én már jóízűen lakmározunk. Akkor talán láthatták, hogy nem csempésztem mérget az ételbe. Nevetséges!
Picture

– Akkor elmosogatok,- ajánlottam fel, amikor már mindenki végzett. Gondoltam, addig se leszek útban.
– Dehogy mosogatsz!- szólt rám Harley,- Te főztél, én mosogatok. Így igazságos. Inkább szórakoztasd a vendégeket!
Ez nem látja a teljesen egyértelműt? A vendégeknek szemmel láthatóan valami bajuk van velem!
Picture

Úgyhogy bezárkóztam a szobámba, belebújtam a pizsimbe, és olvastam. Úgyis annyi könyvet halmoztam fel, hogy még az én olvasási tempómmal is elég lesz több hónapig. Meg, mint mondtam, addig se leszek útban
Picture

Ahogy lassan teltek a hetek, minden olyan lett, mint kezdetben: folyton fagyos pillantásokkal találtam szemben magam. Azt hittem, nincs rosszabb, mint ha Vince utál. Ez igaz, hiszen Vince-be szerelmes voltam, vagyok, leszek örökké. De amikor azt hittem, hogy most, hogy Vince végre megkedvelt, vár a Hawaii, sajnos tévedtem. Ugyanis most négy felnőtt ellenszenvével kellett találkoznom.
Picture

Izzy nem számít, mert ő a maga 9 és fél évével nem utált, csak kíváncsi volt, és látszólag idegesítette, hogy eltiltották a közelemből. Ennek én se kimondottan örültem, hisz Izzy szimpatikusnak tűnt. Igaz, hogy ő csupán gyerek volt, mégis úgy tűnt, vele jól kijöhetnék.
Picture

Annak ellenére, hogy kimaradtam a közösségi életből, tudtam meg néhány dolgot új lakótársaimról. Mike és Faith például mindketten orvosok voltak, még a világvége előtt. Az ő házasságuk története eléggé hétköznapi.
Picture

Középiskolában ismerkedtek meg, és eleinte évekig kerülgették egymást. Bár több közös órájuk is volt, nem igazán beszélgettek, amíg Mike egyszer el nem hívta Faith-et az érettségi bálba. A lány pedig beleegyezett.
Picture

A bálon jöttek össze, ott csattant el az első csók is egy csendes kis sarokban, és hamarosan járni kezdtek. Tipikus diákszerelemnek indult,…
Picture

…ami folytatódott az egyetemen, ahova szintén együtt jártak. Akkoriban költöztek össze és jegyezték el egymást.
Picture

Majd az egyetem után össze is házasodtak,…
Picture

…és pár év múlva megszületett a kicsi Isobel is. Teljesen hétköznapi, idilli életet éltek, csak aztán megjelentek a zombik, és folyamatosan menekülniük kellett.
Picture

Jake Mike 10 évvel fiatalabb öccse, aki mindig is a bátyja árnyékában élt. Míg Mike sikeres orvos lett, ő maga nem végezte el a középiskolát se és tinédzser korától kezdve autókat szerelt az apja műhelyében. Az ő szerelmi története Zeinebbel viszont sokkal regénybe illőbb.
Picture

Zeinab Badawas Egyiptomból származik, de két évvel ezelőtt, az apokalipszis kezdetén Angliában vakációzott, egyedül. Sajnálatos módon pont ebben az országban robbant ki a világvége, bár ekkor még nem sokan tudtak a zombikról. Tehát Zeinab és Jake se.
Picture

Zeinab az utcán sétálgatott, amikor rátámadt egy meglehetősen szakadt külsejű hajléktalan… ő legalább is elsőre annak nézte. A fiatal nő hangosan sikított.
Picture

A jelenetet szerencsére észrevette a közelben dolgozó Jake, aki a nyitott garázsajtón keresztül már régóta figyelte a csinos hölgyet. Amikor észrevette, hogy baj van, gondolkodás nélkül felkapott egy széket és akcióba lendült!
Picture

Egy gyors mozdulattal fejbe vágta a szörnyet, aki rögtön kifeküdt.
– Nem esett baja, hölgyem?- kérdezte.
– Nem, én… Jó ég, mi támadt rám?
A zombi, ami rátámadt Zeinabre, kezdett feltápászkodni.
Picture

– Futás!- utasította Jake, és kéz a kézben futni kezdtek a zombi elől.
Nagyon romantikus lehetett, én is úgy megnéztem volna.
Picture

Mivel Mike és Faith otthona elég közel volt, ott bújtak meg. Mindketten nagyon ijedtek voltak, és amikor a házigazdák egy pillanatra magukra hagyták őket, itt csattant el az első csók is.
Picture

Az elkövetkező hetet együtt töltötték, de a lány utána sem tudott hazautazni. Mivel az emberek rájöttek, hogy járvány van, ami mellesleg már több másik országba is átterjedt, bevonták a repülőgépjáratokat. Így szerelmeseink végül együtt maradtak. Nem volt lehetőségük hivatalosan összeházasodni, mégis úgy éltek, mint férj és feleség.

***

Picture

A klubszoba előtt ülve olvastam és közben hallgattam, miről folyik a beszélgetés. Harley egy ideje Zeinab új legjobb barátnője volt, Vince pedig a többieket szórakoztatta Bradley Newcastle történeteivel. Bár az anekdoták nagy részét már vagy ezerszer hallottam, mégis nagy örömmel hallottam. Valami miatt már Bradley neve hallatán felcsillant a szemem, mintha valami szorosan összekötne vele.
Picture

Vince egy pillanatra elhagyta a szobát és meglátott engem a folyosón egy hintaszékben.
– Vic, te mit csinálsz itt?- kérdezte meglepve.
– Olvasok.
– Te állandóan olvasol.
Picture

– Gyere inkább be és játssz nekünk valamit zongorán!- javasolta Vince.
– Senki se kíváncsi az én zongoratudásomra.
– Mert még nem hallották, milyen jó vagy.
– Inkább nem,- mondtam, és elfutottam.
Picture

A könyvtárban álltam meg, ami nem volt túl messze. Ott valamivel le akartam foglalni magam, így kerestem évkönyveket. A sok Bradley Newcastle-ról hallott történet után látni akartam róla legalább egy fényképet is!
Picture

A 2099-2100-as tanév évkönyvét emeltem le a polcról, és elkezdtem lapozgatni. Tudtam, hogy Bradley Vince és Harley osztályfőnöke volt, úgyhogy azt az osztályt kerestem meg benne. Éppen ők voltak akkor a végzősök.
Picture

Először ezt a csoportképet találtam meg róluk. Mindenki nevetséges egyenruhában volt, de amúgy vidám osztálynak tűnt. Elengedtem egy könnycseppet, amikor eszembe jutott, hogy már csak ketten élnek közülük.
Picture

A következő oldalakon egyéni képek voltak: az osztály tagja és persze az osztályfőnök! Bradley Kenneth Newcastle! Egész jóképű ember volt, és úgy nézett ki, mint akinek jó a humorérzéke. Pont ilyennek képzeltem el. A felfedezésem örömére már majdnem össze is csuktam volna a könyvet,…
Picture

…de aztán megakadt a szemem ennek a lánynak a képén. Fogalmam se volt, miért, de olyan ismerősnek tűnt. A kép alá a Victoria Abigail Mitchell név volt írva, ami szintén ismerősen csengett. Persze nem csak azért, mert engem is Victoriának hívnak. Mintha ismertük volna egymást valaha, talán egy másik életben.
Picture

A gondolatmenetemet aztán az éppen belépő Izzy szakította meg.
– Szia, mit csinálsz?- kérdezte könnyed természetességgel, mintha már régóta jó barátok lennénk.
– Semmit,- feleltem zavarodottan,- Csak olvastam valamit, de már nem.
Picture

– Miért nem zongoráztál nekünk?- kérdezte a kislány,
– Nem kéne velem lenned,- váltottam témát.
– Apu és anyu is ezt mondják,- mondta szomorúan,- Apu szerint veszélyes vagy, de én nem hiszem el. Csak egy lány vagy.
– Hát, köszönöm.
Picture

– A sebhelyeid valóban ijesztőek,- vallotta be Izzy.
– Szerintem is. Apádéknak az a bajuk velem?
– Nem,- vágta rá a gyermek. Ez meglepett, de folytatta,- Illetve ez alátámasztja valami fura dologban, amit kitalált, de nem értettem, és nem is figyeltem. Amúgy hogy szerezted őket?
Picture

– Állítólag rám támadt néhány zombi, és úgy mentettek ki, de amúgy nem emlékszem semmire,- feleltem, de úgy éreztem, mintha hazudnék.
Az egyetlen dolog, amit tudtam a múltamról, miért tűnt most hazugságnak?
– Ez durva!- vágta rá Isobel. Teljesen le volt állva.
Picture

– Mármint az is, hogy nem emlékszel semmire,- fejtegette tovább.
– Így már nem is olyan izgi az egész, mi?- motyogtam.
– De!- vágta rá,- Mondjuk, ha pasi lennél, jobb lenne, mert én imádom a sebhelyes fiúkat.
– Igen, csak a fiúk nem igazán csípik a sebhelyes csajokat,- mondtam szomorúan fájdalmas beismeréssel. Tudom, hogy ez nem teljesen igaz, de könnyebb mindent a külsőségekre fogni.
Picture

– Isobel, kislányom, szóval ott vagy!- hallottam egyszer csak Faith hangját és láttam is megjelenni,- Már mindenütt kerestelek,- folytatta a nő.
– Bocsi,- vágta rá Izzy megszeppenten.
– Semmi baj, csak máskor ne császkálj el!
Picture

– Téged meg nem akarlak még egyszer a lányom közelében látni, különben megbánod,- kezdett el Faith velem kiabálni,- Megértetted?
– Igen.
Picture

Igen, én mindent értek, csak ezt a bánásmódot nem. Most komolyan, mit követtem el?