Sims Tales Office

Karácsonyi különkiadás – 2. Valóra vált álmok

Picture

A (korom)sötét, fagyos éjszaka után új nap virradt a Sims Tales szerkesztőkre, ám mintha valami megváltozott volna.. Tartsatok velünk, és pillantsatok bele karácsonyi különkiadásunk legújabb epizódjába, hogy megtudjátok, milyen következményekkel járnak az elhamarkodott kívánságok!
Carmilla, Dettyke, Etti, Marci, Matt, NoAngelBrigi és Thea​

Picture

Dettyke szokása ellenére fél óra késéssel érkezett az irodába, aggodalma azonban elszállt, amint meglátta, a többiek is még csak reggeli kakaójukat kortyolgatják.

Picture

Mivel a csapat többi tagja egyöntetűen késett, a lányok úgy döntöttek, nélkülük csapnak bele az oldal körüli munkálatokba. Az ünnepekre készülő lelkes látogatók levelei ugyanis elözönlötték az e-mail fiókunkat…

Picture

..és nem maradt üresen a postaláda sem, a mikulássapkás postás ugyanis egész puttonnyi ajándékkal állított be a Szerkesztőségbe, jókedvű “ho-ho-hooo”-t harsogva üdvözlésül.

Picture

Mintha az egész világ megkergült volna a közeledő ünnepektől, a város szíve egyszerre dobbant, odakint az utcán nem akadt embert, aki ne dudolásszan orra alatt, miközben ajándéktornyokat egyensúlyoz karjaiban. Detty úgy döntött, ideje nekilátni a hagyományos ünnepi főzőcskének.

Picture

A tévéből folyamatosan karácsonyi reklámok és filmek özöne szólt, vidáman csépelt egymást a Bunyó karácsonyig két főszereplője, a hívogatóan kihagyhatatlan Teleshop ajánlatok hallatán pedig önuralom ide vagy oda, de még szerkesztőink ujja is viszketni kezdett a telefon nyomógombja után.

Picture

Dél körül azért már a munkától elhavazott trió fejébe is szöget ütött a gondolat, vajon merre járhat a csapat karácsonyellenesebb része. Thea mindeközben döbbenetes felfedezést tett odakint az előtérben..

Picture

..röviddel később pedig kikerekedett szemekkel kapták kezükbe mind a falinaptárat, ami képtelen adatokat tartalmazott..
***

Picture

Eközben valahol egy másik helyen a Sims Tales szerkesztőkre ugyanúgy ráköszöntött a reggel, ám merőben unalmasabb változatban. Etti érkezésekor a többiek – szokásukkal ellentétben – már rég reggeli italukat szürcsölték, és csak a valamelyik szekrényből jóízűen reggeliző szú percegése törte meg a csendet.

Picture

A ház békéjét csak Brigi telefonjának folytonos csörgése zavarta, ügyfelei ugyanis újabb és újabb határidőkkel bombázták, hogy szegény szerkesztőtársunknak belehalni a munkába se maradjon ideje.

Picture

Matt nagy örömére rátalált könyveire éppen ott, ahol hagyta, hogy a december végét maratoni tanulással tegye emlékezetesebbé.

Picture

Az egyetlen rendkívüli esemény a délelőtt során Marcello szerencsétlen ballépése során következett be, talpát ugyanis szó szerint felnyársalta egy szőnyegbe fúródott tűlevél. Na de ki hallott már olyat, hogy tűlevél a lakásban?

Picture

Etti csillogó szemekkel nyugtázta, az egész napot tankönyvei meghitt társaságában töltheti, és lesz ideje rendesen felkészülni a vizsgára.

Picture

Csupán egyetlen személy nézegette a naptárt gondterhelt ábrázattal. Brigi megfosztva érezte magát egy nyugodt, pihentető hétvégétől. Az egymás után sorakozó komor, fekete számok azonban nem hazudtak – a 24.-i hétvége is épp olyan sötét és  unalmas volt, mint a többi.

Írta: Thea
Illusztrálta és feliratozta: Matt