Sims Tales Office

Karácsonyi különkiadás – 1. Az ünneprontók ünnepe

Picture

Az ünnepek már öles léptekkel közelednek felénk szántalpaikon, a Sims Tales Szerkesztőség háza táján azonban korántsem osztja mindenki az efölött érzett boldogságot. A csapat egyik fele nem titkoltan Karácsony-lázban ég, a többieket azonban egyéb kötelezettségeik tartják vissza, hogy élvezzék a készülődést. Az idegek pattanásig feszültek, és már csak egy apró szikra hiányzik, hogy a kirobbanó indulatok lavinája olyan következményeket idézzen elő, amelyre egyik csoport sincs igazán felkészülve..
Ha kíváncsiak vagytok, hogyan alakul a Sims Tales szerkesztők karácsonya, pillantsatok rá legújabb képregényünkre!:)
Carmilla, Dettyke, Etti, Marci, Matt, NoAngelBrigi és Thea​

Picture

December beköszöntével az iroda képe teljesen átalakult, a súlyos paksaméták helyett a karácsonyi dekorációk vették át a főszerepet minden tenyérnyi felületen. Etti azonban képtelen átérezni az ünnep békéjét és vidámságát, hiszen az előbbi jelzőkkel korántsem illethető vizsgája közeleg felé a két ünnep között.

Picture

Hasonló cipőben jár Matt is, az ő problémája azonban még súlyosabb. Tankönyvei szőrén-szálán eltűntek a készülődés során, mély kétségbeesésében pedig visszasírja azokat a napokat, mikor még a trió szűnni nem akaró dudolászása volt a legnagyobb gondja.

Picture

Brigi ügyfelei az ünnepek alatt sem pihennek, és persze semmivel sem elégedettek. A túlhajszolt tempónak megvan az ára, még a mindig békés szerkesztőkollégánk idegeit is kezdi kikezdeni a rögtönzött karácsonyi kórus maratoni koncertje.

Picture

Marcello nagy örömére megnyerte a Szilveszteri buli szervezését, hiszen nála rátermettebb személy nem akad a szerkesztők sorai között erre a nemes feladatra. Jókedve azonban hamar elpárolog, amint az irodába lépve szembesül a lányok áldatlan tevékenységének nyomaival.

Picture

Carmilla, Dettyke és Thea értetlenül áll a többiek közömbösségével szemben. Küldetésüknek érzik, hogy a többi szerkesztő szívében is elhintsék az ünnep szikráját.

Picture

Mindeközben a kvartett tagjai is összegyűltek, hogy megosszák egymással, ami a szívüket nyomja. Egymás szavába vágva sorolják a napokban őket ért kellemetlenségeket.

Picture

Az irritálóan vidám kartonrénszarvastól kezdve a szőnyegből és kanapéból meredező fenyőtüskékig minden terítékre kerül, amely borzalmakkal az elmúlt napokban szembesülniük kellett, az addig elfojtott indulatok felszínre kerülnek. Már csak egy szikra kell hozzá, hogy a baj igazán tetőzzön..

Picture

És ahogyan az lenni szokott, a legártatlanabb tettek indítják el mindig a legszörnyűbb eseményláncokat.

Picture

A fojtogató, fullasztó füst beteríti a szobát. Brigi, Etti, Matt és Marcello cifra jelzőkkel illetve a kandallót és annak minden felmenőjét, vakon tapogatózva hagyja maga mögött a súlyos koromfelhőt.

Picture

Pillantásuk egyből a kétségbeesetten betoppanó Dettyre és Theára esik, és egy szempillantás alatt összeáll fejükben a kép, mi állhat a spontán kéménydugulás hátterében.

Picture

Pár perccel – és egy sikeres mentőakcióval – később a trió még inkább lelombozva üldögél mézeskalácsfűszeres csokoládéja fölött, miután próbálkozásuk kudarcot vallott.

Picture

Az ünneprontók pedig úgy tűnik, végleg leszámoltak a Karácsonnyal…

 

 

Írta: Thea
Feliratozta: Carmilla
Illusztrálta: Dettyke