La Media Naranja

La Media Naranja – 7. Nincs hova futni

Picture

Ahogy Bence beesett az ágyba úgy érezte, hibát követett el.
– Meg kellett volna csókolnom – gondolta. Akkor még annyira lovagiasnak érezte azt a kézcsókot, de reggel már csak arra tudott gondolni, hogy milyen lett volna a lány ajkát érezni… megint. Tökéletesen sikerült az este. Nem hogy úgy ment minden, ahogy előre tervezte, de megkapta azt, amire előző reggel még gondolni sem mert. Arra a bizonyos szívdobogásra, amit normál esetben nem érez az ember, csak ha valami különleges történik, mondjuk, megismer egy olyan lányt, aki csodálatos. Hogy mi tette ennyire imádnivalóvá számára? Az, hogy meglepte. Pozitívan csalódott benne úgy, hogy eredetileg sem gondolt róla rosszat. Ez így nem kis teljesítmény. Vicces volt, kedves, okos és beszédes. Imponált számára, hogy azon ritka emberek közé tartozik, akiknek Flóra megmutatta az igazi arcát. Nem akarta megtervezni előre a jövőt, csalódott már eleget az életben, csak ki akarta magát aludni, hogy utána újult erővel próbáljon boldog lenni ezzel a tündérrel…

Picture

Flóra ásítozva sétált fel az emeleti koleszszobába, ahol Emma megrohamozta kérdésekkel. Persze először a legrosszabbra gondolt, hogy valami baj történt, vagy nem sikerült a randi és Flóra átszomorkodta az éjszakát valahol. Aztán mikor Flóra eloszlatta minden aggodalmát, Emma nem kertelt, rákérdezett a dologra.
– Lefeküdtetek? – kérdezte inkább vádlón, mint érdeklődve.
– Jesszus, dehogy! Eddig tartott a randi – mondta, miközben átöltözött pizsamába, hogy a napot az ágyban töltse.
Picture

– Na, ne szédíts! Este nyolctól reggel hétig? Nem túl hihető. Figyelj, én megértem, ha megtörtént. Bence helyes fiú, kedves, bárkiről ledumálja a bugyit. – Flóra dühös pillantásokat vetett Emma felé. Tudta, hogy csak a féltékenység beszél belőle. Pár napja még sikoltozva fogadta a hírt, hogy ő tetszik Bencének, persze, hogy szúrja a szemét egy kivételesnek tűnő randi, amiben ő nincs benne. Inkább válasz nélkül hagyta a dolgot, de ez Emmát csak tovább hergelte.
– Most miért nem válaszolsz? Lefeküdtetek vagy sem? Nem olyan nehéz kérdés. Értem én, nem szívesen beszélsz, de azért mondhatnál valamit. Végül is én hoztam neked össze az egész estét. – Flórát egyre jobban bántották a szavak, amik mocskolódva elhagyták Emma száját. Türelmes volt, nem akarta bántani Emmát. Pedig legszívesebben világgá kürtölte volna, hogy a legjobb randin van túl, amit az ember lánya megélhet. Örömében egész nap csak táncolt és énekelt volna. Persze csak az alvás után.

Picture

– Flóra! Kérlek, mondd el mi történt! Kibírom. Ha megtörtént, az is rendben van. Nem kell engem félteni, megbirkózom vele – fordult most már elkeseredetten barátnőjéhez. Flóra tudta, hogy Emmának sokkal jobban fájt volna az igazság, mintha tényleg lefeküdtek volna egymással. Az igazság sokkal szebb és sokkal irigylendőbb volt.
Picture

– Nem történt semmi. Még csak meg sem csókolt – mondta Flóra. Gondolta, ha hozzáteszi, hogy csók sem csattant, Emma megkönnyebbül, és talán magában örül is kicsit. Abban reménykedhet, hogy a csók hiányát a rossz randi okozta. Így is lett, Emma végre abbahagyta a faggatást és Flóra mély álomba szenderült.
Picture

A telefonja rezgésére kelt fel délután kettőkor.
„Szia! Nem tudom, hogy átlépted-e már a küszöböt, így nem hívlak, csak SMS–t írok. Szánalmas, mi? Egyszerűen nem tudom kiverni a fejemből az estét. Igenis mind a sok ezer gondolat Te vagy a fejemben…”
Miután félálomban elolvasta az üzenetet, boldogan nyújtózott egyet, és arra gondolt, vajon Bence a második randit is olyan komolyan veszi-e majd, mint az elsőt. Lusta volt visszaírni, így inkább tárcsázni kezdte Bence számát.
– Szia! – szólt bele Bence vidáman a telefonba.
– Hello! Kialudtad magad?
– Nem mondhatnám, de nem érdekel. Mit csinálsz most?
– Jelenleg fájlalom a szemem a bennmaradt kontaktlencse miatt, és azt tervezem, hogy egész nap nem csinálok semmit.

Picture

– Jó terv. Akkor otthon leszel egész nap?
– Nagyon úgy tűnik. Emma is lelépett, azt hiszem edzeni ment, aztán valami barátnőjével találkozik. Nyalogatja a sebeit.
– Hogyhogy? – lepődött meg Bence.
– Nem érdekes – terelte el a témát Flóra, nem is igazán tudta miért tett megjegyzést Emmára. Talán, mert tényleg bántották a lány szavai. – De most megyek és veszek egy forró fürdőt.
– Tedd azt! Holnap felhívlak, hogy mikor találkozzunk, rendben?
– Persze. Egyébként… Nagyon jól éreztem magam!
– És ez még csak a kezdet – kuncogott bele Bence a telefonba. – Szia, Flóra!
Picture

Flóra rendbe tette magát, felvett egy nyúzott pólót meg egy sortot és fogmosás közben azon mélázott, milyen pizzát rendeljen. A telefonja egy ismert rock slágert dúdolt, az anyja hívta. Mióta az egyetemre jött, összesen kétszer beszéltek: először, mikor az első napja véget ért, meg egyszer még a hét elején. Mosollyal az arcán vette fel a telefont, el akarta mesélni, hogy mi történt, és milyen boldog. Áradozni akart Bencéről és a friss élményről.

Picture

– Szia, anyu! Mi újság? – kérdezte vidáman, de az anyja nem válaszolt rögtön. Flóra azt hitte süket a telefon, és el is tartotta a fejétől, hogy lássa, vonalban vannak–e még.
– Drágám! Történt valami… – bökte ki végül.
– Jaj, ne anyu… Mi a baj? Olivérrel történt valami? – kérdezte aggodalmasan, a mosoly lefagyott az arcáról.
– Nem. Nem vele. Az apád…
– Ne folytasd! – szakította félbe Flóra. – Nem akarok róla semmit sem tudni.
– Akármi is történt, ő az apád. És most… Most kórházban van – Flóra sem hitte el, de mintha az anyja sírdogált volna a vonal másik végén. Nem értette, hogy hogy sirathat meg egy embert ennyi idő után is. Ennyi évvel az után, hogy az megalázta és elhagyta.
Picture

– Nem. Ő az az ember, aki tönkretette az életünket. Ezt neked kéne a legjobban tudni – szólt erélyesebben a kelleténél anyjára.
– Flóra… – sóhajtott egyet anyja. Nagyot nyelt és szelíd hangon szólt lányához. – Tudom, hogy mit tett. Nem kell erre mindig emlékeztetned… De az apád kórházban van, kómában. Arra kérlek, hogy legalább gondolkozz el azon, hogy meglátogatod. Nem szeretném, ha később megbánnád a döntésed.
Picture

Flóra őrlődött magában. Az apja kómában van. Nem sok embert ismer, aki felébredt a kómából. Persze a híradóban olyanról is lehet hallani, hogy valaki 30 év után tért magához és rácsodálkozott, azóta mennyit változott a világ. Még egy filmet is látott, ami erről szólt. De pont ezért tudta teljes bizonyossággal, hogy felesleges lenne átutaznia az országot csak azért, hogy lássa, igen az apja kómában van. Nem tud vele beszélni – nem mintha akarna –, nem tudja neki megmondani a magáét, akkor meg minek menne oda? Az anyja még lediktálta a kórház címét, majd köszönés nélkül letették a telefont.

Picture

Nem tudta, mit tegyen, kezdett benne tudatosodni a gondolat, hogy az apja valószínűleg élet és halál között lebeg. Most nem az jutott eszébe, mikor az apja üvöltözve elviharzott a házból, és többet feléjük sem nézett. Sem az, hogy milyen szavak hagyták el a száját, mikor utoljára látta. Csak az jutott eszébe, mikor az apja elvitte lovagolni.

Picture

Kósza ötlet volt, az apja egyik kollégája ajánlotta a lovardát, ahova mentek. Flóra ki is nézett magának egy gyönyörű, ében fekete lovat. A lovat kivezették, és egy lovász ment vele egy kört, mielőtt átadta volna a helyét a kislánynak. Flóra csodáló tekintettel figyelte a paripát és alig bírta kivárni, hogy felülhessen rá.
Picture

Viszont a lovász valamit rosszul csinálhatott, a ló megbokrosodott és levetette a nyergéből. A férfi jajveszékelve fájlalta a karját, a ló pedig félelmetes nyerítésbe kezdett.

Picture

Flóra megijedt, mire apja lehajolt hozzá és próbálta megnyugtatni. Megígért neki mindent a világon, csak hagyja abba a sírást.

Picture

A kislány viszont még mindig szipogott és haza akart menni. Az apja már nem tudott mit ígérni, csak rámosolygott és megölelte. Sosem volt az az igazán érzelgős típus, így mind az, hogy elvitte valahová, mind az, hogy megölelte, Flóra számára a világot jelentette.
Az emlékeit kopogás zavarta meg. Az ajtó felé indult és meglepődött, mikor meglátta a vendéget.

Picture

– Szia! – köszönt rá Bence. – Tudom, tudom… Nem szóltam, hogy jövök, de múltkor azt mondtad, hogy legszívesebben csak laza ruhában pizzát ennél és filmet néznél. Hát a pizza már idetart és a társalgóban vár 5 különböző műfajú, “muszáj–megnézni” film, amik közül választhatsz. Lehet, hogy kicsit rámenős vagyok, de nem akartam, hogy készülj, csak mert átjövök. – Mikor Bence befejezte monológját, nem értette Flóra arcát, akin csak aggodalom látszott. – Valami baj van? – kérdezte.

Picture

– Az apám kórházban van – válaszolta gépiesen.
– Jézusom! Mi történt? A közelben van? – kezdett rögtön aggodalmaskodni Bence. – Szeretnéd, ha elvinnélek? Csak egy szavamba kerül és Levi odaadja a kocsiját. Elég sokkal lóg.
– Nem. Nem akarok elmenni hozzá – vágta rá rögtön a lány.
– De hát miért?
– Az hosszú történet.
– Van időm…