La Media Naranja

La Media Naranja – 15. Ex-feszkó

Picture

– Szia Zsani! – kerekedett el Bence szeme. – Hát te mit keresel itt?
– Erre jártam, és gondoltam beugrom – hazudta a lány.
– Nagyjából kétórányira laksz innen. Mégis mi dolgod erre? – értetlenkedett Bence.
Picture

– Jó, jó, csak meg akartalak látogatni. Már ez is baj? – mondta most már őszintén Zsanett. Bence hezitált. Nem akarta Flórát kellemetlen helyzetbe hozni, de Zsanett egykor nem csak a barátnője volt, de egy nagyon kedves barátja is. Azt gondolta, kevesebb kárt okoz, ha mielőtt elküldi a lányt, bemutatja Flórának.

Picture

– Nem gáz, kerülj beljebb! – invitálta Bence. Zsanett levette a kabátot, hogy végre csinos, testhez simuló ruhájában pompázhasson Bence előtt. A fiú csak mosolygott rá, nem is gondolta, hogy Zsanett neki akart tetszeni ebben a ruhakölteményben. A lány már épp ecsetelni kezdte volna, hogy miért is van itt, amikor Flórát meglátta.

Picture

– Hello? – lépett ki félszegen Flóra Bence szobájából. Nem tudta, hogy az előtte álló lány csak egy csoporttárs, vagy aggódnia kellene.
– Hello! – nyújtotta kezét Zsanett Flórának, megelőzve ezzel ex-barátját. – Zsanett vagyok. Ben volt barátnője, még a gimiből. És te? Szobatárs? – kérdezte nyájasan.

Picture

Flóra csak ízlelgette a negédes „Ben” becézést, és hirtelen döntést kellett hoznia. Bencével ellentétben ő elsőre tudta, hogy mit keres itt Zsani. Nem kellett neki magyarázat, elég volt végignéznie a lányon és a csillogó, ám kamu mosolyán. Ott és akkor kellett eldöntenie, hogy milyen taktikát választ. Két lehetőség között őrlődött: az egyik, hogy megjelöli a területét és határozottan Zsanett tudtára hozza, ez most már az ő felségterülete. A másik, hogy úgy viselkedik, mint aki a barátja egy régi ismerősével ismerkedik meg, azaz próbál kedves lenni és reménykedik, hogy ez a jómodor nem válik ellenségévé.
Picture

– Nem, én nem lakom itt –habogott csak ennyit, még nem döntötte el, hogy mit csináljon.  Bence határozottan mellélépett és átkarolta.
– Ő a barátnőm, Flóra – nézett le Bence a lányra. Flóra csillogó szemekkel tekintett vissza rá, és tudta, nem kell megjátszania magát.

Picture

– Értem. Hát ezt anyukád nem mondta… – motyogta Zsani.
– Tessék? – kérdezett vissza Bence komolyan. – Mikor beszéltél te anyámmal?
– Hát úgy… két órája? Tudod… Másodika van.

Picture

– Tudom. Na és? – ráncolta a homlokát Bence. Zsani kezdte magát kellemetlenül érezni, kezdeti önbizalma egyre csak apadni kezdett.
– Hát… Úgy öt-hat éve… minden január másodikán elmegyünk fahéjas kakaózni a Medvekuckóba. És azért mentem át hozzátok… Hogy megejtsük. De ahogy látom, te elfelejtetted.
Annak ellenére, hogy Flóra látta Zsanettben a vetélytársat, megsajnálta a lányt. Elképzelte, ahogy Zsani vidáman Bencéék palotája felé tart, és épp azon mélázik, hogy ez lesz az az év, amikor végre visszakaphatja. Aztán ezzel kell szembesülnie.
Picture

– Igazán sajnálom – mondta Bence a padlót fixírozva. Nagyon rosszul érezte magát amiatt, hogy egy ilyen, már-már hagyománnyá vált dolog egyszerűen kiment a fejéből. Ráadásul most először látta meg Zsanetten az elkeseredést. Meglepő módon Flóra mentette meg a helyzetet.
Picture

– Végül is – mondta –, kakaó és fahéj itt is van. Ha gondoljátok, szívesen csinálok két bögrével és beszélgethettek – mosolygott felváltva rájuk. Bence döbbenten nézett rá, nem először lepte meg ennyire. Tényleg ilyen jó szívű lenne? Mikor tisztán látszik, hogy Zsanett miért jött ide?– gondolta. Nem hitte el, hogy Flóra ennyire magabiztos és ennyire túl tud lépni a kislányos féltékenykedésen.

Picture

– Az remek lenne – mondta vidáman Zsanett. Flóra egy szó nélkül, mosolyogva indult a konyhába, de érezte, hogy a keze már remeg, és a homloka verejtékezik. Mikor a konyhába ért, megtámasztotta a pultot és mély levegőket vett. Bár higgadtnak látszott, belül hihetetlenül ideges volt a nem várt látogató miatt. Azon aggódott, hogy balekot csinált magából ilyen rövid idő alatt.

Picture

– Hát te meg mit csinálsz? – kérdezte egy szál hálóingben Emma, mikor a konyhába érve Flórát találta.
– Rajtad meg mi van? Ez a medvés mamusz igazán megdobja a szerelésedet – kérdezett vissza Flóra levegő után kapkodva.
–Ez Levié. Kölcsönadta – vigyorgott Emma, majd komolyabb hangnemre váltott. –Igazából csak tejszínhabért jöttem le, de most inkább megkérdezem, hogy ki az a luvnya a nappaliban Bencével?
– A volt barátnője – válaszolt egyszerűen Flóra és neki látott a kakaófőzésnek.
Picture

– És te… mi az ördögöt művelsz? Ha nem sértelek meg, mi az istenért játszol te itt konyhatündért ahelyett, hogy odabent ülnél a pasid ölében, jelezve, itt neked már nincs hely kisanyám?! Nem hiszlek el.
– Ne szólj bele! – emelte fel a hangját Flóra. Emma egy lépést hátrált és csak figyelte, amint barátnője vesz egy utolsó nagy levegőt, majd lassan kifújja.

Picture

– Bocs! Csak… Nem szoktam ezt meg. Őszintén még azt sem szoktam meg, hogy milyen, ha az ember komoly párkapcsolatban van, nem hogy még nekem kelljen tennem-vennem magam egy ex előtt. Nem tudom, hogy kellene viselkednem, és hogy kéne Bencének viselkednie. Úgyhogy most lehet, hogy totál idiótát csinálok magamból, de főzök nekik fahéjas kakaót, hogy legyen egy meghitt beszélgetésük, mert egy barom vagyok. Ez a helyzet – rázta a fejét idegességében. Emma megsajnálta a lányt és biztatóan rámosolygott.

Picture

– Nem lesz semmi gond. Tedd, amit jónak látsz, az én tanácsaim úgysem válnak be soha! Egyébként meg, nincs miért aggódnod – bíztatta szóban is Emma.
– Kösz – nyögte ki Flóra és a kakaóért nyúlt.
– Én viszont repülök – mondta Emma végszónak és eltűnt kezében a tejszínhabbal.

Picture

Flóra elkészítette a meleg italt, majd tanulásra hivatkozva elnézést kért, és hazaindult. A kollégium felé tartva több módon is elképzelte, amint a kakaózgatásból intim beszélgetés, majd csókolózás lesz. Csak a saját szívét fájdította a képsorokkal, de nem tudott másra gondolni.  Bosszankodott még egy sort, amiért se Emmával, se Bencével nem beszélte meg, hol találkozzanak az esti buli előtt, aztán mindent elfelejtett.

Picture

Az ajtójuk előtt több tucat, sőt több mint száz szál virág állt. Fogalma sem volt, hogy ezek a virágok mit keresnek itt, csak abban volt biztos, hogy nem neki szánták. Kivett az egyik csokorból egy kísérőlevelet és magában elolvasta.

„Szerelmem,

kérlek, ne haragudj, ha túlságosan is magamnak akartalak! Utálom magam, amiért úgy érzed magad, mint egy kalitkába zárt kismadár. Bocsáss meg nekem! Bocsásd meg, hogy túlontúl szeretlek!

A te Gáborod”

Remek – gondolta magában Flóra, majd arrébb rakott néhány cserepes virágot, hogy bejuthasson a szobájába.

Picture

A délutánt Flóra tényleg tanulással töltötte, bár az állandó figyelmetlenség miatt inkább csak tanulgatásnak lehetett nevezni a jegyzetek lapozgatását. Mikor végleg megunta az iparművészet és design történetanyagát, az esti újévi bulira készülődött. Épp a haját igazította, mikor fülsértően hamis hangokra lett figyelmes.

Picture

Először próbált nem foglalkozni a zajjal, de a hamis hangot most már gitár szó is kísérte, így nem tudta figyelmen kívül hagyni. A hang irányába, az ablakhoz ment és meglepetten látta, hogy a szerenádozó Gábor.

Picture

Ha addig nem is lett volna benne biztos, hogy ő az – hiszen csak a Facebookon látott róla eddig képeket –, akkor a felcsendülő „Emma” című szám megerősítette. Ő is csak azért ismerte fel a dalt, mert Emma pont valamelyik nap tette ki az üzenő falára vidáman a Hot Chocolate nótát. Flóra nem igazán tudta, hogy mit csináljon.

Picture

Egy utolsó pillantást vetett a tükörbe és a végtelenül szerelmes pacsirtához indult. A lépcsőn lefelé próbálta felhívni Emmát, de a vonal egymás után háromszor is foglalt volt. Mikor kilépett az ajtón a nyivákolás nem csak kínkeservesen hatott, de még hangos is volt. Flórának a fülére kellett tapasztania a kezét, míg elért a fiúig. Megkocogtatta a vállát, mire Gábor mosolyogva megfordult.

Picture

– Te… – ragyogott az arca, de mikor meglátta Flórát, lekonyult a szája. – Te meg ki vagy?
– Azt hiszem te Gábor vagy, igaz?
– Talált. De én még mindig nem tudom, te ki vagy – ráncolta a szemöldökét.

Picture

– Emma szobatársa – mondta, mire Gábor szeme ismét felcsillant. – De sajnos nincs itt. Szerintem gyere vissza holnap. De a gitárt ne hozd! És főleg ne énekelj! – mondta és már búcsúzni készült. Ugyan sem Bencével, sem Emmával nem beszélt délután óta, tudta hol lesz a buli és, hogy nagyjából 8 körül kezdődik.

Picture

– Hát akkor… szia! – mondta és elindult a buszmegálló felé.
– Várj – állította meg Gábor. – Tudom, nem vagyok egy Santana, de megkérdezhetem, hogy hol van?
–Öööhm. – Flóra nem tudta mit mondjon. Azt mégsem közölheti a hősszerelmessel, hogy szíve hölgye már egy másik lovag ágyában leledzik. Meg persze az sem jó barátnőhöz méltó viselkedés, ha ráuszítja Emmára a nemkívánatos exet.

Picture

– Kérlek! – esedezett Gábor, látta Flórán, hogy meggyőzhető, így próbált a lelkére beszélni. –Nézz rám! Egy szerencsétlenség vagyok. Még azt is megkockáztattam, hogy totál idiótát csinálok magamból ezzel a gitárral. De érte még ezt is bevállalom, mert nagyon szeretem és tudom, hogy ő is engem.  – Flóra kezdte egyre kényelmetlenebbül érezni magát. Fázott, indult volna már a buliba és még szegény srácnak sem mondhatta el, hogy szívszerelme látni sem akarja.

Picture

– Mindenkinek jár egy második esély. Főleg, hogy nem is igazán tudom, hogy mi rosszat tettem azon kívül, hogy szerinte túl sok voltam. Tudok lenni kevesebb is – Flóra elnevette magát.
– Ezt az a rengeteg virág és a szerenád nem éppen tükrözi – mondta.
– Jogos. De kérlek! Kérlek, mondd el, hogy hol van. Látnom kell! – Flóra annyira megsajnálta, hogy hajlandó volt még egy egész heti hisztit is bevállalni Emmától.

Picture

– Nagyon sokkal tartozol ezért nekem – mutogatott Gáborra, majd intett a fejével, hogy tartson vele.
– Annyira köszönöm! Istennő vagy, köszönöm! – hajtogatta folyamatosan.
Míg a buli helyszínére értek, Flóra agya kezdett lezsibbadni a mérhetetlenül sok beszédtől. Mert Gábor csak mondta és mondta… Az első Emmával töltött szobatársi héten nem értette, hogy mit tudnak órákon át beszélni telefonon minden egyes nap. Most már értette. Annak ellenére, hogy Emma sem tudja sosem befogni, megértette a lányt, hogy úgy érezte nincs tere Gábor mellett. Persze lehet, hogy a fiú csak az idegeskedés miatt nem tudott csendben lenni, de akkor is. Flóra úgy gondolta, egy férfi csak annyit beszéljen, amennyit kell. Sőt, ő igazából úgy gondolta, hogy mindenkinek így kéne tennie.
Picture

A bulit már kétsaroknyira is lehetett hallani, főleg mert az egyetemi negyed kollégiumai és albérletei üresen álltak. Flóra már az ajtónál elköszönt Gábortól.
– Menj, és keresd meg! – mondta Flóra, aki minél hamarabb le akarta rázni a fiút. – Valahol itt lesz, én sem tudom hol. Örültem! – zárta le a beszélgetést, majd Bence keresésére indult.
Picture

A hangzavarban hiába kiabálta volna barátja nevét, így csak átpréselte magát az embereken és végül a konyhában lyukadt ki. Mély levegőt vett és töltött magának egy sört, hogy lenyugodjon. Fogalma sem volt róla, hogy hol van Bence, még egy sms-t sem küldött a délután óta. Aggódott, hogy félelme beigazolódik és Zsani nem csak egy baráti látogatást tett nála. Mikor már a második pohár sörét itta a viszonylag csendes konyhában, Emma viharzott be Gáborral a nyomában.
Picture

– Nem is értem, hogy mit keresel itt. Szakítottunk Gábor, nem érted? – kiabált Emma exével.
– De nagyon is értem, és látom, az a szőke srác is érti, akivel smároltál odakint. Neked tényleg ennyit jelentett csak a kapcsolatunk? Hogy egy hét sem telt el és máris mással vagy? Két évig jártunk együtt, az azért nem kevés, és te mégis…

Picture

– Jaj, fogd már be! Elegem van a körmondataidból. Jól elvoltunk, nem bántam meg azt a két évet, de nekem ez itt lezárult. És neked is. Nem illünk össze, és jobban tennéd, ha most elmennél! – mutatott az ajtó felé Emma.
Picture

– Figyelj, én megbocsátom ezt a csókolózós ügyet, csak adj még egy esélyt! Kezdjük elölről, megváltozom! – esedezett Gábor Emmának.
Picture

– Gábor – nézett mélyen a fiú szemébe – ennek itt vége. Menj haza, és keress egy másik lányt! Vége.
Emma még egyszer megpuszilta Gábor arcát, majd visszaindult a táncparkett és legfőképp Levi felé. Gábor szomorúan, szinte sírásra álló szájjal nézett Emma hűlt helye felé. Flóra még figyelte egy darabig, gondolkozott, hogy megvigasztalja-e, de ekkor a táncparketten meglátta Bencét és Zsanit együtt táncolni.
Picture

A sörös pohár kiesett a kezéből és teljes testtel feléjük fordult. A szíve hevesebben vert és nem tudta, hogy a sörtől vagy a félelemtől, de hányingere lett. Nagyokat nyelt és átkozta magát, amiért játszotta a kedves kislányt délután. Konkrétan a lány kezére játszott azzal, hogy nem jelölte meg a területét. Mégis Emmának volt igaza, amit szinte képtelenségnek tartott.Már épp indulni akart feléjük, hogy kiossza őket, de hirtelen ledermedt, amikor Zsani minden előzmény nélkül Bencéhez közeledett és megcsókolta.

Picture