Küzdő Lélek

Küzdő Lélek – 9. Egyetemi emlékek

Picture

​– Jenna említette, hogy készülsz valamire – dünnyögte Liv karba font kézzel a taxi hátsó ülésén, miközben megvetően bámult a sofőrre. – Igazán számíthattam volna az elrablásomra. Ez annyira jellemző rád. Ahelyett, hogy tennél valamit a nagy CIA-s álmod érdekében, inkább ilyen röhejes összeesküvésekkel próbálod kiélni a kém énedet.
Ryan bóknak vette a sértést, de nem szólt semmit, csak sejtelmesen rámosolygott feleségére a visszapillantó tükörben. Gyönyörű volt, mint mindig, és ma estére végre csak az övé. Már mindent eltervezett.

Picture

​Az elmúlt héten több kiadó lakást is megnézett, és talált is egyet-kettőt, amibe szívesen beköltözött volna, de Patrick meggyőzte, hogy egyelőre jó helyen van nála, várjon még a bérléssel, hiszen nem tudhatja, hogy alakul Liv visszahódítása, az is előfordulhat, hogy minden rendeződik közöttük. Majd félszegen hozzátette, hogy valójában önző érdekek miatt marasztalja, ugyanis nagyon aggódik a lányáért. Holly alig kommunikál vele, csak a macskájával foglalkozik és folyton a számítógépe előtt ül, ahol ki tudja, mit csinál, mit oszt meg, kivel beszél, és mivel ő nem ért hozzá, ellenben Ryan igen, szeretné, ha megbizonyosodna róla, hogy nem válik valami internetes, elmebeteg állat áldozatává.

Picture

​Ryan természetesen igent mondott a küldetésre, és napról napra sikerült kicsit beljebb férkőznie Holly világába. A számítógépét már az első ott töltött éjszakáján átvizsgálta, azonban néhány illegálisan beszerzett szoftver kivételével mindent rendben talált. A közösségi oldalakon minimális adatot közölt magáról, a feltöltött képei nem voltak kihívóak, a bejövő és kimenő üzenetei nem tartalmaztak semmi gyanúsat. Egy szelíd, kedves, okos és vicces tinédzser lány élete tárult elé, aki szeretett játszani, fórumozni, a két legjobb barátjával, Mollyval és Elliottal csevegni, valamint programokat írni. Az utóbbi tevékenység pedig különösen felkeltette Ryan érdeklődését, mert sejtelme sem volt róla, hogy unokahúgát ilyen mélységekben vonzza az informatika. Elhatározta, hogy elnyeri a lány teljes körű bizalmát, és amint önként mesél majd a munkáiról, felhívja Grantet, hogy segítsen neki elsajátítani a szakma csínját-bínját. De ez a projekt egyelőre függőben maradt, mivel Ryannek minden szabadidejére szüksége volt a nagy este megszervezéséhez.

Picture

​Liv szülei hétfő este váratlanul állítottak be, hogy bejelentsék igényüket csütörtök délutántól szombat délelőttig az unokákra. Üzleti ügyben jártak Norfolkban, és ha már ott voltak, gondolták, kihasználják az alkalmat a találkozásra. Liv nem örült nekik, de főleg annak nem, hogy iskolaidőben akarták a gyerekeket kalandparkba vinni. Ryan éppen otthon volt még, Daviddel tanult, mikor Hunningsék megérkeztek, és gyorsan kapott is az alkalmon, hogy szabaddá tegye a péntek estéjüket. Persze Livnek ezek után más tervei voltak, de Ryan egy jó barátja révén gondoskodott Jasonről, hogy ne okozzon neki problémát.

Picture

​Megkérte Skip Terrellt, hogy legyen a cinkosa, és a férfi ezer örömmel segédkezett. Liv péntekenként általában három körül végzett a munkahelyén, Ryan viszont leghamarabb is csak fél ötkor tudta elhagyni az irodát, ezért szüksége volt valakire, aki feltartja az asszonykáját, mielőtt az még felszívódik a városban, vagy ami még rosszabb, beveti magát Jason lakásába. De Ryannek nem volt mitől tartania, Skip remek munkát végzett az elnyújtott értekezlettel és az utána rendezett, sikeres szerződéskötést ünneplő pezsgős partival. Ryan külön kérése volt, hogy itasson alkoholt Livvel és Jasonnel is, hiszen jól tudta, hogy a felesége már egy kortynyi után sem ül volán mögé és pláne nem ül be más mellé, vagyis a taxi mellett fog dönteni, aminek Patrick jóvoltából ő maga lesz a sofőrje.

Picture

​Negyed hat volt, mire odaért az épület elé, már teljesen besötétedett. Megcsörgette Skipet, és pár percnyi várakozás után többen is megjelentek a bejárat előtt. Skip végigjáratta tekintetét a parkoló taxikon, majd miután kiszúrta őt, átvágott Liv és Jason között. Két karját előrelendítette, jelezvén, hogy kövessék, és közben kedélyesen magyarázott nekik valamiről. Mikor az autóhoz ért, bekopogott a jobb első ablakon. Ryan öt centire leengedte, és elváltoztatott hangon kikiáltotta, hogy Terrell névre rendelték. Skip a résen benyújtott neki néhány bankjegyet, majd fennhangon, kissé spiccesen utasította, hogy az ő számlájára fuvarozza haza a mellette nevetgélő, csodás szerelmespárt.

Picture

​Ryannek már addig is nagyon tetszett barátja előadása, de amikor Jason orra előtt játszi könnyedséggel rácsapta az ajtót Livre, azért a mozdulatsorért és ártatlan arckifejezésért Oscar-díjat érdemelt volna. Sajnos Wallace reakcióját már nem tudta megvárni, gyorsan aktiválta a központi zárat, és rátaposott a gázra, mielőtt a felesége még észbe kaphatott volna. Liv persze rögtön sipítozni kezdett, hogy álljon meg, és amikor észrevette, hogy ő ül a volán mögött, egy cifra káromkodás után nagyot csapott a vállára. Aztán duzzogva hátradőlt, és hitetlenkedve megcsóválta a fejét.

Picture

​– Hova megyünk?
– Először is kajálni, mert dél óta nem ettem. Éhen halok.
– Jason az új olasz étteremben foglalt asztalt ma estére. Tudod, ami múlt hónapban nyílt a belvárosban. Állítólag máris olyan felkapott lett, hogy szinte lehetetlen bejutni. Ő mégis összehozta – kötötte az orrára provokatívan.
– Most be kell érned a jó öreg hamburgerrel – vonta meg a vállát Ryan érdektelenül.
– Azt hittem, vissza akarsz szerezni. Nem kéne valami puccosabb helyre vinned egy útszéli falatozónál?
– Lehet, hogy egyesek, gondolok itt most kifejezetten Jasonre, ha már szóba hoztad, méregdrága étterembe visznek téged, ahová hetekkel előre asztalt kell foglalni, de én a férjed vagyok, Liv. Ismerem az összes mocskos kis titkodat, így azt is, hogy mennyire imádod az útszéli falatozók zsírban tocsogó húspogácsáit – kacsintott rá sokatmondóan a tükörben, és meglepettséget vélt felfedezni a felesége szemében, noha egyébként nem hazudtolta meg önmagát. Pontosan úgy viselkedett, ahogy azt előre sejtette.

Picture

​Először kiselőadást tartott arról, hogy ő most szövetségi ügynök létére tulajdonképpen emberrablást követett el, és hogy bármelyik percben nagyon nyugodtan feljelenthetné. Ennek nyomatékot adva többször is a füléhez emelte a mobilját. Ezt követően felszólította, hogy azon nyomban húzódjon félre és engedje szabadon, különben… Ryan nem is számolta, hány érvet vágott a fejéhez, hiszen tudta jól, hogy mind csak üres fenyegetőzés. Ezután Liv azt taglalta, hogy milyen egy szemét alak, amiért tönkretette a hétvégéjét, majd telefonon beszélt a szépfiúval. Ryan a felesége egy óvatlan pillanatában kiragadta a kezéből a készüléket.
– Adtam egy hónapot. Ma este az enyém – mondta Jasonnek, azzal kikapcsolta mobilt, és beleejtette a zakója belső zsebébe.

Picture

​Kereszteződéshez közeledtek, ezért lassított a tempón. Besorolt a balra kanyarodó sávba, majd a zöld jelzés után befordult egy gyorsétterem parkolójában, és a legfélreesőbb pontján leállította a motort. Az anyósülésről felvett egy sporttáskát, és Liv ölébe dobta. A nő kérdőn meredt vissza rá.
– Vedd fel!
– Perverz állat! – vágott hozzá Liv sértődötten egy falatnyi alsóneműt. Ryan megeresztett egy kaján vigyort.
– Mi bajod van? A tied. Régen láttam rajtad, és egyébként is tudom, hogy ahhoz a farmerhez csak és kizárólag tangát hordasz – mutatott bele a táskába. – Az est további részében, szerintem, jobban fogod érezni magad abban a szettben, mint az irodai viseletben. – Ryan látta az arcán, hogy nem sikerült meggyőznie, ezért hozzátette: – Én is át fogok öltözni.

Picture

Liv vonakodva ugyan, de elkezdett vetkőzni, miután Ryan biztosította, majd ő maga is megállapította, hogy egy teremtett lélek sincs a közelükben, és senki nem fogja észrevenni, ha gyorsan öltözéket cserél. Mielőtt azonban megszabadult volna a blúzától, ráparancsolt a férjére.
– Szállj ki!
Ryan megütközve tekintett rá.
– Többször láttalak meztelenül, mint az anyád.
– Azt nem nehéz túlszárnyalni, ugyanis kezdettől fogva a személyzetre bízta a pelenkázásomat és a fürdetésemet – jegyezte meg fintorogva, Ryan pedig úgy döntött, most jobban jár, ha nem feszegeti ezt a témát.
– A szokásos menü megfelel? – hajolt még vissza az utastérbe, miután kiszállt az autóból.
– Meg. De dupla húsos legyen. És fagyit is kérek.
– Kapsz – csukta be az ajtót, és miközben megnyomta a központi zár gombját, elmosolyodott, mert érezte, hogy Liv szépen lassan meg fogja adni magát.

Picture

​Negyed óra múlva, mikor visszatért a kajákkal, feleségét az anyósülésen találta teljesen átalakulva. Magára öltötte a választott ruhát, kiengedte a haját, durcás grimaszát pedig bájos mosoly váltotta fel. Máris letagadhatott a korából tíz évet. Ryan kinyitotta a bal első ajtót, letette az ülésre a vacsorájukat, majd benyúlt hátra a sporttáskáért, és kivette belőle a cuccait. Ott, a nyitott kocsi ajtó mellett a parkolóban ledobta magáról a kabátot, a zakót, majd az inget is, és felhúzott egy kényelmes felsőt. Utána a bőrcipőjétől és a nadrágtól szabadult meg, helyettük tornacipőbe és farmerbe bújt. A levetett ruhadarabokat gondosan összehajtogatta és betette a táskába. Miután ezzel végzett, beült a volán mögé és csatlakozott Livhez, aki már jóízűen majszolta hamburgerét. Alig tíz percbe telt, míg mindent elpusztítottak.
– És most hova megyünk?

Picture

​Ryan tizenöt percnyi autózás után a Norfolk Állami Egyetem campusának nyugati bejáratánál állt meg, de a motort továbbra is járatta. Gondtalan fiatalok csoportjai szállingóztak ki-be a mágneskártyával működő kapun.
– Mit forgatsz a fejedben? – kérdezte Liv az ablakon kibámulva, majd kis híján halálra rémült Patrick hirtelen felbukkanásától.
– Bocsi, nem akartalak megijeszteni – szabadkozott a legidősebb Safferty testvér kitárva a taxija jobb első ajtaját. – Látom, sikeres volt az akciód – biccentett oda az öccsének, aztán Liv előtt összekoccantották az öklüket.
– Kicsit még morcos az elrablása miatt, de egész jól viseli.
– Tehát beismered, hogy elraboltál – tört elő Livből az ügyvédnő, de Ryan elengedte a füle mellett. Hátranyúlt a kabátokért, aztán visszaszolgáltatta az autót a jogos tulajdonosának. Patrick beszállt a kocsiba, állítgatott egy kicsit az ülésen és a tükrökön, és mielőtt elhajtott volna, még kiszólt nekik, hogy ha szükségük lenne az éjszaka folyamán egy fuvarra, nyugodtan hívják.

Picture

​Intettek neki, ahogy elhaladt mellettük, majd Ryan elővett két kártyát a kabátzsebéből, és az egyiket Livnek adta. A nő forgatni kezdte a saját fényképével, viszont hamis névvel ellátott igazolványt a kezében.
– Ez meg mégis minek? Igényelhetünk vendégkártyát a portán.
– Persze, de abban mégis mi a buli, ha tudják ki vagy? – vonogatta Ryan kihívóan a szemöldökét, majd előrement, az érzékelőhöz nyomta a hamis kártyát, és amikor kigyulladt a zöld fény, minden probléma nélkül áthaladt a forgóvillás kapun. Liv felbátorodott, és megismételte a műveletet. Felszabadultan érkezett meg mellé.
– Illetéktelen behatolók lettünk – közölte a jogi kifejezés használata ellenére izgatottan, és Ryan legnagyobb boldogságára megszorította a kezét. Több mint négy hete ez volt az első testi kontaktus közöttük.
Liv hirtelen megpördült a tengelye körül. Arcáról most aggodalom tükröződött.
– Ugye nem fogunk lebukni? Nem akarom, hogy bármilyen bajunk származzon egy ilyen marhaságból.

Picture

– Ahhoz képest, hogy marhaság, eléggé élvezed – mosolygott rá, de felesége szúrós szemei még mindig válaszra vártak. – Péntek este van, jövő héttől kezdődik a vizsgaidőszak, ami azt jelenti, hogy ezek a kölykök itt mind végig fogják bulizni a hétvégét. Nem lesz nehéz elvegyülni közöttük. Ráadásul vannak fényképes igazolványaink is.
– Hamis adatokkal.
– És akkor mi van? Csak a biztonsági szolgálatot érdekli, és őket is csak akkor, ha balhé kerekedik. De mi nem fogunk bajt okozni. Nem lesz semmi gond.
Liv még egy ideig vacillált, de végül beadta a derekát.
– Hát akkor vágjunk bele!

Picture

​Egymás mellett sétálva, de kézfogás nélkül fedezték fel a campus területét. A csípős hideg ellenére is sokan tartózkodtak a szabad ég alatt, jó páran egészen lenge öltözetben. Egy kisebb társaság műanyagpoharakkal a kezekben harsányan röhögött valamin, majd két lány kergetni kezdett egy nyurga, kopasz srácot, akinek felettébb idegesítő vihogása volt. Az egyik kollégium emeleti ablakaiból vizes lufik záporoztak az arra járókra, ezért Ryan inkább azt javasolta, hogy változtassanak irányt. Jobbra vezette Livet, és ötszáz méterrel később belefutottak egy hangulatos klubba. A zene egyelőre visszafogott hangerőn szólt, de belépve az ajtón Ryan rögtön tudta, hogy itt az éjszaka folyamán bizony dobhártyaszaggató zúzás lesz. Jó helyen járnak.

Picture

​Betették a kabátjaikat a ruhatárba, majd beljebb mentek, hogy körülnézzenek. Ryan úgy saccolta, hogy kb. ötvenen lehetnek jelenleg az épületben, de biztos volt benne, hogy percről percre nőni fog ez a szám. A tánctéren még csak lézengtek az emberek, a többség az azt körülölelő kanapékon és bokszokban beszélgetett italozás közben. Míg ő a csapostól kért két feles vodkát és két üveg sört, addig Liv helyet foglalt egy szabad asztalnál, és egy alig húsz éves suhanc persze azonnal meg is környékezte. Ryan a bárpulttól figyelte, ahogy megpróbálja becserkészni a feleségét, aki láthatólag igencsak zavarba jött a szerencsétlen kísérleten. Annyira kínos volt a srác erőlködése, hogy Ryan alig tudta magába fojtani a nevetését. Várt még néhány másodpercet, hátha magára talál valamelyikük és nélküle is lerendezik a dolgot, de a helyzet változatlan maradt. A gyerek töretlenül nyomult, Livnek pedig esélye sem volt hárítani.

Picture

​– Hali, Jake vagyok. Zavarok? – hajolt közéjük, miután letette az italokat az asztalra.
– Nem. Szia. Gary – rázott vele kezet, anélkül, hogy ránézett volna. Visszakönyökölt az asztalra, és Liv szemeiről meg a csillagokról kezdett valamit összehordani, a következő másodpercben meg azt bizonygatta, hogy a róka mennyivel frankóbb háziállat, mint a kutya, és neki biztosan lesz egy saját rókája.
– És milyen rókára gondoltál? – karolta át Ryan a feleségét, miután az segélykérően pillantott rá.
– Hogyhogy milyenre? – kérdezte értetlenül, és még mindig nem tűnt fel neki, hogy semmi keresnivalója Liv közelében.
– Vörös róka, sivatagi, ezüsthátú, szürke, sarki, lapátfülű – sorolta fel őket, miközben puszilgatni kezdte Liv arcát, hátha így már veszi a lapot, de a srác csak azon akadt fent, hogy mindezt honnan tudja.

Picture

​– Biosz szakos vagy?
– Aha – vágta rá Ryan szélesen vigyorogva Liv nagy meglepetésére. – Végzős.
– Jó neked. Én most kezdtem a kommunikációt. Kicsit parázok a vizsgaidőszaktól.
– Sima ügy lesz – csatlakozott végre az egyetlen hölgy is a társalgáshoz. – Amilyen dumád van, tuti leveszed a professzorokat a lábukról.
– Azta, de szép a hangod! – álmélkodott Gary, majd hirtelen a homlokához csapott, és nem győzött bocsánatot kérni a folyamatos pofázása miatt. – Mekkora bunkó vagyok! Még a nevedet sem kérdeztem meg!
– Sophia – kuncogott Liv férjére sandítva, majd hirtelen nyakon csókolta.

Picture

​– Basszus! Ti együtt jártok? – kiáltott fel Gary kétségbeesetten.
– Még jobbat mondok: házasok vagyunk – mutatott Ryan a jegygyűrűjére. – A srácnak majd kigúvadtak a szemei. – Az őszi szünetben vettem el Vegasban. Egy Elvis hasonmás adott össze minket. Látnod kellett volna! Baromi nagy buli volt.
– Hű, bakker, bocs. Mindkettőtöktől – állt fel az asztaltól bűnbánóan. – Ha ezt tudom, akkor…
– Nem történt semmi, Gary.
– Öhm… azért én most inkább lelépek. Mindjárt itt lesznek a barátaim. Jó szórakozást! – Azzal a srác felszívódott az egyre sokasodó embertömegben, a párocskából pedig kitört a röhögés.

Picture

​– Vegas? Most komolyan?
– Kíváncsi voltam a reakciójára. Egyébként nem hittem volna, hogy beveszi.
– Hát én se. De úgy tűnik, elég meggyőző voltál.
– Á – legyintett. – Ennél jobb alakítást is tudok nyújtani.
Liv kétkedve felvonta a szemöldökét.
– Csakugyan?
– Majd az este folyamán bebizonyítom. De most már alapozzunk, mert soha nem kerülünk partihangulatba. – Ryan felemelte az egyik feles poharat, a másikat pedig felesége kezébe nyomta. – Rókás Garyre!
– Rókás Garyre! – nevetett fel Liv koccintás közben, majd legurították az égető szeszesitalt a torkukon, aztán lekísérték egy kis sörrel.

Picture

​Iszogatás közben hamar úrrá lett rajtuk a nosztalgia. Ryan hozott még némi utánpótlást, és olyannyira belefeledkeztek a közös egyetemi emlékeik felidézésébe, hogy észre sem vették a parti kezdetét. A hólyagjuk hívta fel a figyelmüket az időközben végbemenő változásra. A tánctér megtelt tomboló fiatalokkal, a bárnál sorba kellett állni, akárcsak a mosdó előtt. A szükség viszont nagy úr, kénytelenek voltak kivárni. Ryan hamarabb végzett, mint Liv, de nem kellett tartania az unatkozás veszélyétől, két hölgyemény ugyanis rögtön lecsapott rá a folyosón, ami igencsak imponált az egójának.

Picture

​– Zavarok? – lépett közbe ezúttal Liv, és a két lány hirtelen sikítozva a nyakába borult. Megrökönyödve meredt Ryanre a négy szorongató végtag közül, de ő nem szolgált magyarázattal az esetre, csak könnyelműen megvonta a vállát.
– Gratulálunk! Alex elmondta! Annyira aranyosak vagytok együtt! Sok boldogságot! – hadarták felváltva, és puszikkal árasztották el mindkettőjüket. – Mázlid van ezzel a fickóval, annyira tökéletes! – vetették még oda neki, mielőtt kielőztek mindenkit és eltűntek a mosdó ajtaja mögött.

Picture

​– Mit mondtál nekik, Alex? – kérdezte Liv fenyegetően, mire a férfi szája szegletében simlis kis mosoly jelent meg.
– Alex vagyok, negyedéves az orvosin. És az előbb kértem meg a kezed.
– És ezek szerint igent mondtam.
– Naná, hiszen annyira tökéletes vagyok – utánozta a lányok intonációját, majd megragadta felesége karját, és magához húzta. – Tök jó játék, próbáld ki. Ma minden következmény nélkül az lehetsz, aki csak akarsz. Láttam, hogy élvezted Sophiát. Építsd fel a karakterét, és szórakozz!
– Ezt a kémtörténeteid ihlették?
– Mondjuk.
– Gyakran csinálsz ilyet?
– Nem. Szeretek Ryan lenni. Jó élete van, még ha mostanában kicsit a feje tetejére is állt a világ körülötte.

Picture

​Ryan észrevette a Liv arcán átsuhanó bűntudatot. Lesütötte a szemét, majd az ajkába harapott. Azt hitte, ennyi, befellegzett az estéjüknek, de egy mély sóhaj után hirtelen lábujjhegyre állt előtte.
– Táncolnod kell velem, méghozzá most azonnal – suttogta érzékien a fülébe, és már húzta is be a tömegbe.
– Na-na! – ellenkezett Ryan. – Tudom, mit forgatsz a fejedben, de nekem ahhoz több alkoholra van szükségem.
– Akkor Sophia és Jake csatlakozik még pár kör erejéig Rókás Garyhez és a barátaihoz – mutatott az egyik kanapén viháncoló társaság felé, és a következő pillanatban már ott is termettek mellettük.

Picture

​A fiatalok örömmel fogadták őket, Gary azonnal be is mutatott mindenkit nekik, majd elmesélte a barátainak, hogyan találkozott a párossal, és jót mulattak rajta, hogy a srác már megint mennyire beletrafált a választásba.
– Mindig a foglalt lányokat szemeli ki magának – mondta egyikük, és arrébb tessékelte a többieket, hogy hellyel kínálhassa az újonnan érkezőket. Míg Liv befészkelte magát közéjük, Ryan Garyvel elment italokért. Mikor visszaértek, Liv, vagyis pontosabban Sophia a Las Vegas-i esküvőjük részleteiről mesélt, de olyan hitelesen, hogy még Ryan is bevette volna, ha nem emlékezett volna rá pontosan, hogy egy forró augusztusi délutánon vette el a Chesapeake-öbölben. Büszkeséggel töltötte el, amiért képes volt egy rövid időre elszakadni a valóságtól és szabadjára engedni a képzeletét.

Picture

​Az est további részét az egyik lány javaslatára ivós játékokkal töltötték. Egymás után hajtották fel az italokat a tálcáról, miközben kínos kérdéseket kellett megválaszolniuk. A végén már jobbra-balra dőlve harsogtak a féltve őrzött kis titkokon, és már nem is számolták, hogy hányadik körnél járnak.
– Én feladom – emelte a magasba mindkét kezét Gary egy hatalmas böfögés után, és még hárman csatlakoztak hozzá.
– Kispályások vagytok! – vihogta Liv, miközben ujjal mutogatott rájuk, majd kiitta a maradék sörét, és Ryanhez fordult. – Táncolunk? – kérdezte, de nem várta meg a reakcióját, kézen fogta és maga után vonta tánctérre.

Picture

– Nem hiszem el, hogy ezt csináljuk – mondta lelkendezve teljesen átadva a testét a zene ritmusának. Ryan tudta, mire gondol, de tőle akarta hallani.
– Mit?
– Ezt – tárta szét a karját, majd tett egy háromszázhatvan fokos fordulatot. – Hogy megint egyetemisták vagyunk, piálunk és bulizunk. Nem is emlékszem, mikor éreztem magam ilyen jól utoljára! Köszönöm, hogy elraboltál! – ugrált nevetve.
– Hogy mit mondtál?
– Nem fogom megismételni, tudom jól, hogy hallottad! – öltötte rá huncutul a nyelvét.
Ryan elkapta a kezét, és megpörgette.
– Gyönyörű vagy! – búgta a fülébe, ahogy magához húzta. Liv csak boldogan mosolygott, miközben összesimulva ringtak tovább a villódzó neonfényárban. Ryan legszívesebben azonnal szenvedélyesen megcsókolta volna, minden porcikája fájdalmasan kívánta. Egyébként is őrülten vonzódott hozzá, az egész esti alkoholfogyasztása meg csak rátett egy jó nagy lapáttal. Rettenetesen nehezére esett uralkodnia magán. Megpróbálta kikapcsolni az agyát, csak a zene ütemére koncentrált.

Picture

​– Jól vagy? – csapkodta meg az arcát váratlanul a felesége. Ryan nagyokat pislogva nézett vissza rá.
– Azt hiszem, teleportáltam. Nem emlékszem, hogy kerültünk ide a DJ mellé.
Liv ajkán együttérző mosoly jelent meg.
– Sok volt a pia. Na, gyere!

Picture

​Ryan mire észbekapott, már kint állt a klub előtt a hidegben egy üres vizes palackkal a kezében. Mellette egy kisebb csoport hangoskodott, úgy tűnt, éppen próbálják hazatámogatni egymást.
– Bocs, hosszú volt a sor a ruhatárnál – toppant mellé Liv, majd ráadta a kabátját.
– Én bocs, nem terveztem ilyen állapotba kerülni – szabadkozott Ryan a talajt fürkészve. – Visszamehetünk táncolni, ha akarsz. Még korán van.
– Miről beszélsz? – fordította maga felé Liv. – Kisebb-nagyobb megszakításokkal ugyan, de majdnem négy órán keresztül táncoltunk.  Én hulla vagyok. Ennyire kiestek a dolgok?
Ryan megdörzsölte a szemét.
– Az még rémlik, hogy rókás Gary más értelemben véve is rókás Gary lett, de hogy ennyit riszáltunk volna… Mennyi az idő?
– Három múlt. Hívjak taxit?
– Ne, inkább sétáljunk. Hazakísérlek.

Picture

​Gyors léptekben alig egy órányira volt a házuk az egyetemtől, de ők most egyáltalán nem fogták sietősre a dolgot. Egymásba karolva beszélgettek egész úton. Ryan szánalmasnak érezte magát a történtek miatt. A legénybúcsúja óta nem fordult elő vele, hogy ivászat közben átlépje azt a bizonyos határt. Mindig tudta, mikor kell abbahagynia. Nem győzött bocsánatot kérni, noha Liv egyáltalán nem haragudott rá.

Picture

​– Tényleg nem történt semmi – győzködte nevetve a bejárati ajtóban. – Nem tűntél részegnek. Jó, kicsit hangosabb voltál és többet beszéltél, mint szoktál, de ennyi. Amikor megütögettem az arcodat, csak akkor vettem észre, hogy valami nem oké. Üvegesen csillogott az a két szép barna szemed. De nem csináltál semmi illetlenséget.
– És ha most fogok? – kérdezte Ryan tágra nyílt, ártatlan tekintettel, miközben egyre közelebb hajolt hozzá. Liv lesütötte a szemét, az ajkába harapott és érzékien felsóhajtott. – Ezt beleegyezésnek veszem – suttogta a férfi, majd egy gyönyörteljes csókban forrtak össze, és meg sem álltak a hálószobáig.

 

Tovább a következő epizódra