Kalózkaland

Kalózkaland – 7. Pengeélen táncolva

Picture

William a pániktól gondolkozni sem bírt, csak egy valami járt a fejében: meg kell mentenie Mistyt. A lány sebe elég súlyosnak tűnt, így hát félő volt, hogy egy-két óra és elvérzik. Csak egyvalakit tudott, aki ezen segíteni tudott: Rosemaryt, a gyógyítót. Ő ennél sokkal súlyosabb sérüléseket és betegségeket is képet meggyógyítani, így ezzel is biztos könnyűszerrel elbánik – már csak az volt a kérdés, hogy William időben el tudja-e a lányt juttatni hozzá. Így hát minden erejét beleadva rohant karjában a lánnyal a gyógyító háza felé. Nagy szerencséjére egyetlen ellenséges katonával sem futott össze útközben, valószínűleg a kalózok miatt, akik most biztosan nagy cirkuszt csaptak. Nemsokára meg is érkezett a gyógyító házához, ahova lóhalálában rontott be, nem törődve azzal, hogy az éjszaka közepe volt.

Picture

– Kérem, ébredjen fel! – kiáltott az alvó nőre, aki jószerével szívbajt kapott, miközben kiugrott az ágyból.
– William, te jóságos ég! – kapott a szívéhez Rosemary. – Mit keresel te itt ilyenkor? Tudsz róla, hogy körözést indítottak ellened?
– Ez most lényegtelen, kérem segítsen, a barátomat súlyosan megsebesítették! – lihegte William.
A nőnek több sem kellett, William nyomában átment a másik szobába, ahol már a gyógyítóasztalon feküdt Misty. Rosemary a polchoz rohant, ahol vagy százféle gyógynövény és bájital volt, leemelt pár üveget, majd a beteghez lépett.

Picture

Miután fertőtlenítette a sebet, bekente egy másik krémmel, ami megállította a vérzést. Ezután egy másik folyadékkal teli üveget emelt a lány szájához, majd óvatosan megitatott vele egy keveset. Ezután új, tiszta kötést kötött a sebre, majd hátrébb lépett.
– Most pedig pihennie kell, amíg fel nem ébred – mondta. – Segíts átvinni az ágyra! – szólt Williamhez, aki rögtön ott termett, felkapta a lányt, majd átvitte a másik szobába és lefektette az ágyra.

Picture

– Fel fog épülni? – kérdezte még mindig aggódva William.
– Igen, még épp időben hoztad ide – mondta Rosemary.
– Köszönöm a segítséget, örök hálám – mondta megkönnyebbülve a fiú.
– Szóra sem érdemes – mosolygott a nő. – De ami fontosabb: hogy-hogy eddig nem kaptak el benneteket? Mindenki titeket keres.
– Egy barlangban bújtunk meg, de oda többé már nem mehetünk, ránk találtak – mondta lemondóan William.

Picture

– Amíg a lány fel nem ébred, itt maradhattok, csak nem fognak titeket itt keresni, ha még is, majd elbújtok a titkos pincémben – mondta együttérzően Rosemary.
– Nagyon köszönjük a segítséget – mondta hálásan William.
Így hát William nem tehetett mást, mint ült és várt, hogy Misty magához térjen. Egy percre sem akarta magára hagyni őt, bár tudta, hogy Rosemary-nél a legjobb kezekben van.

Picture

Másnap reggel William abban a székben ébredt, amiben előző este elbóbiskolt Misty ágya mellett. Elég kényelmetlen pózban aludt, ezért fájtak a tagjai, de minden figyelmét az ágyban fekvő lány kötötte le. Remélte, hogy reggelre már magához tér, így csalódottan vette tudomásul ennek az ellenkezőjét. Mikor kiment a szobából, meglátta Rosemary-t, aki épp frissen szedett gyógynövényeit válogatta össze.

Picture

– Jó reggelt! – köszönt a fiúnak. – Hogy aludtál?
– Nem túl kényelmesen, a székben aludtam el – mondta William. – Viszont Misty még mindig nem kelt fel.
– Ez nem jó jel – mondta Rosemary egy cseppnyi aggodalommal a hangjában. – Pedig már rendbe kellett volna jönnie.
Gyorsan bement a hálószobába, hogy megvizsgálja a lányt. William a háttérből figyelte a nő tevékenységét.

Picture

– Ez furcsa – mondta Rosemary, miután eltávolította a kötést Misty válláról. – A seb semmit nem változott.
– Ez mit jelent? – kérdezte aggodalmasan a fiú.
– Ez csak is egyet jelenthet… a kard, amivel a sebet ejtették, mérgezett volt, így a seb nem tud begyógyulni – mondta a nő. – A helyzet rosszabb, mint hittük.
– De azért meg tudja gyógyítani, ugye? – kérdezte a fiú, bár félt a választól.

Picture

– Attól tartok, nem – felelt lemondóan a nő.
– Micsoda? – kérdezte döbbenten William. Nem akart hinni a fülének, de úgy tűnt, Rosemary komolyan beszélt.
– Sokféle méreg ellenszerét tudom, de ez korántsem hétköznapi méreg, lehetetlenség ilyet beszerezni, nem hogy elkészíteni! – álmélkodott Rosemary.

Picture

– De meg kell mentenünk Mistyt, muszáj ellenszert találni! – erősködött William.
– Rendben, utánanézhetek, hátha találok erről valamit az egyik könyvemben – szólt Rosemary beleegyezően. – De előre figyelmeztetlek, nem sok esélyét látom a sikernek…
– Nem adhatjuk fel! Mistynek fel kell ébrednie! – mondta határozottan William, bár a helyzet korántsem volt ilyen derűs.

Picture

Rosemary odalépett a könyvespolchoz, leemelt pár kötetet, majd leült íróasztalához és olvasni kezdett. Körülbelül három óra telt így el, ezalatt William egy másodpercre sem mozdult el Misty mellől. Mikor már a fiú épp teljesen reménytelenül magába roskadt volna, Rosemary berontott a hálószobába, egy igen régi könyvvel a kezében.

Picture

– Azt hiszem, megtaláltam a megoldást – mondta boldogan a nő, mire William megkönnyebbülten pattant fel a székről. – Ez a könyv említ olyan mérgeket, amelyek megakadályozzák a sebek gyógyulását. Itt le is írják az ellenszer receptjét…
– Ez remek! – örvendezett William. – Akkor mire vár még?

Picture

– Igen ám, de sajnos az egyik hozzávaló hiányzik – szólt a nő lemondóan. – Úgy hívják, angyalfű.
– És hol lehet olyat szedni? – kérdezte William türelmetlenül. – Majd én szerzek ilyen füvet!
– A probléma az, hogy ilyen növény csak egyetlen helyen terem – mondta vészjósló hangon Rosemary. – A boszorkányhegyen.

Picture

William lelkesedése azon nyomban alábbhagyott a nő szavai hallatán. Nem véletlenül, ugyanis a legendák szerint az a hely el van átkozva; a történet szerint a hegyen él egy gonosz boszorkány, aki száz évvel ezelőtt lejött a városba és hatalmas népirtást rendezett. Az akkori király megtiltotta neki, hogy még egyszer lejöjjön a városba, így hát azóta is ott él. A legendák arról is beszámolnak, hogy aki felmerészkedik arra a hegyre, az nem jön vissza onnan élve…

Picture

Valószínűleg a rémület kiült William arcára, mert Rosemary így szólt:
– Megértem, hogy félsz, de ha tényleg segíteni akarsz a barátodon, ez az egyetlen módja…
– Meg kell tennem – határozott William. – Elmegyek a boszorkányhegyre!
– Rendben – szólt elismerően a nő. – És hogy ne menj üres kézzel, adok neked egy-két dolgot.

Picture

A nő odament az egyik polchoz, melyen különböző nagyságú és színű üvegcsék voltak, majd kivett belőle kettőt és Williamhez fordult:
– Ez egy gyógyító bájital – nyújtotta át neki az egyik fiolát. – Ha ezt megiszod, a kisebb sérüléseid azonnal begyógyulnak. Ez pedig – nyújtotta a következőt – egy erőnlétjavító bájital. Csak akkor idd meg, ha nagy veszélyben vagy, mert nem tart sokáig!
– Köszönöm – vette át sorban az üvegeket William.

Picture

– Tarts ki – suttogta alig hallhatóan az eszméletlen lánynak William, bár egyáltalán nem volt benne biztos, hogy valaha viszont fogja látni őt…
Ne maradj le semmiről!
Kérj értesítést minden friss cikkünkről, vagy állítsd be, milyen típusú tartalmakról küldjünk hírt neked! A feliratkozással elfogadod adatvédelmi tájékozatónkat.
Feliratkozás
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments