Az Yliris Szövetség

Az Yliris Szövetség – 7. …mégis távol

Picture

Másnap reggelre érkeztek Appaloosa Plains határához. A hóesés viharrá, a hideg faggyá erősödött. Rebecca és Sarah meglehetősen vacogtak, Sean azonban (aki a hosszabb sétákra kutyává változott) bundájának köszönhetően csak fázott.
– Oké, az utolsó feladatunk megtalálni a jégkirálynő birodalmát – szólalt meg Sarah – valahol a belvárosban lehet.
Picture

– Nem sétálhatunk csak úgy be a városba – emlékeztette Rebecca – körülbelül már SimCity fele ismer és keres minket.
– Akkor valahogyan el kéne bújnunk a közelében, és este körülnézni – ajánlotta a lány a tervet – vagy… elküldjük Bundásbarátot sim alakjában, aztán visszajön megmondani, mit látott.
Sean vakkantott egyet, ami többet is jelentett: beleegyezett a tervbe, és megkérte Saraht, hogy mellőzze ezt a becenevet.
Picture

Estére megkerülték a várost, és a szélén álló istállóban bújtak el. Eljött Sean ideje, hogy felderítse a környéket. Rebecca hosszasan megölelte, majd elengedte a kutyát, aki a pajta ajtaja előtt átváltozott, és kiment.
Picture

Sean csendesen ment végig a városon, minden apró részletet megfigyelt, ismerős dolgok után kutatott, amik arra utalhatnak, hogy errefele van a jégkirálynő palotája. De nem látott semmit, így úgy döntött, más utcába néz.
Picture

Azonban ott sem talált semmit. Kezdte feladni, amikor eszébe ötlött a módszer: csak az találja meg a palotát, aki meg akarja találni. Így tehát gondolatait másfelé irányította.
– Meg fogom találni – suttogta magának – meg kell találnom.
És a módszer bevált.
Picture

A fiú szeme előtt megjelent egy egyszerű ház. De hát ez nem is palota, gondolta, ez nem lehet a jégkirálynőé! Meg akart bizonyosodni arról, hogy tényleg jó helyen jár, így hirtelen felindulásból bement a házba, aminek ajtaja nyitva volt.
Picture

A ház belülről már palotának tűnt. Egy trónteremféleségbe került, amely végén egy egyszerű, de elegáns székben ült Chrystal, a jégkirálynő. A fiú érkezésére halvány mosoly jelent meg az arcán.
– Sean, örülök, hogy visszajöttél! – mondta – de miért is mentél el, ha szabad tudnom?
Picture

Sean érezte, hogy vissza kéne mennie az istállóba, de nem tudott: az ajtó becsapódott, és nem nyílt ki többet. A jobb oldalon álló ajtó csak a kertbe vezetett. Odament hát a királynőhöz.
– Tulajdonképpen most azon vagyok, hogy legyőzzelek – vallotta be kíméletlenül a nőnek, akinek erre a bejelentésre lefagyott az arcáról a mosoly.
– Ó, értem – bólogatott – miután megszöktél, gondolhattam volna, hogy ez az oka. De tévedsz. Nem azon vagy. Az oka, hogy a két lányt elvezeted hozzám, még mindig az, hogy reményt látsz a néped megmentésére.
Picture

Chrystal felállt a székről, mire a fiú dühödten rákiáltott:
– Maradjon csak ott! És maga téved. Nem azért hoztam ide őket, mert… – itt megállt egy pillanatra – ki akarja velem mondatni azt, amit nem akarok kimondani? Igenis látok reményt arra, hogy megmentsem őket, de éppen most nem ez a fő feladatom.
– Akkor mégis mi? – kérdezte a nő.
– Segíteni az egyszerű simeken, akik mind meg fognak fagyni, ha nem oldja fel a varázslatot. Ezt szeretné?
Picture

– Nos, ami azt illeti, nem ez a fő feladatom – válaszolt higgadtan a jégkirálynő, gúnyosan használva Sean kifejezését – le akarom győzni a nyár királynőjét. És egész jól haladok. De attól tartok, te túl sokat tudsz. És nem engedhetem, hogy a barátaid is ugyanennyit tudjanak. Szóval, két választásod van. Egy: bezárlak. Kettő: újra küldetéseket teljesítesz nekem. Választhatsz.
– Nem nagy a választék – töprengett színpadiasan a fiú – de bármit szívesebben tennék, mint hogy magának dolgozzak. Úgyhogy felőlem bezárhat.
– Te akartad, nem én – hagyta rá a nő, és csettintett, mire egy ajtó tűnt fel – odabent nem tudsz átváltozni. Gyerünk!
Picture

Eközben az istállóban Rebecca kezdett nyugtalankodni.
– Remélem, nem esett baja – osztotta meg aggodalmát Sarahval.
– Holnap megnézzük. Szerintem semmi nem történt – nyugtatta a lány – talán csak eltévedt, vagy valami.
– Én most nézem meg – jelentette ki magabiztosan barátnője – aggódom érte, és így biztosan nem fogok tudni aludni. Meg amúgy is, késő éjjel van, dermesztő hideg. Senki nincs az utcákon, nem fognak észrevenni – monológja végén pedig felkapta a hátizsákját, és szó nélkül kiment a pajtából. Sarah jobb ötlet híján követte.
Picture

Hamar elérték a város szélét, és elindultak, szerencsére pont azon az utcán, ahol a jégkirálynő palotája áll. Dermesztő hideg volt, a lányok a „melegre gondolós” módszert választották: maguk köré képzeltek egy kényelmes, jól fűtött, barátságos otthont, puha ágyakkal. És a dolog be is vált.
Picture

Rebecca meg akarta találni Seant, a fiú pedig a palotában volt, így a varázslat láttatni engedte az épületet mindkettőjüknek. Sarah ugyanis mindent megadott volna, ha legalább most az egyszer kényelmesen aludhatna, és a jégkirálynő ezt meg tudta neki adni. Nem ingyen, persze.
Picture

– Á, nyilván ti vagytok Rebecca és Sarah – szólalt meg a jégkirálynő, megijesztve ezzel az említetteket – és azért jöttetek, hogy megállítsátok a telet. Tudom, mert valaki elmondta nekem.
– Sean? – ragadta meg a lehetőséget Rebecca – itt van?
– Igen, éppen fogva tartom a jobb oldali szobában – válaszolta a nő, arcán a világ legtermészetesebb arcával – de most ezt mellőzzük! Térjünk inkább a tárgyra! Gyertek közelebb, kényelmetlen három méter távolságból beszélgetni!
Picture

Rebecca gyorsan lereagálta a helyzetet, és gyorsan is cselekedett. Az ellenséges testtartás miatt a nő gyorsan felállt a székből, hogy megmutassa, milyen magas valójában. A lányt azonban ez nem riasztotta vissza.
– Azonnal engedje őt ki! – kiabálta – Vagy… használjuk a sárga zafírt, ami nálunk van! – azt remélte, hogy Sean elfelejtett említeni valamit a kővel kapcsolatban, és véletlenül pont azt, ami a hasznukra válhatna.
– Örülök, ha van egy olyan kavicsotok, de nekem az éppenséggel nem tesz semmit – válaszolta Chrystal – nem az én ajtóimat nyitja. A holdkő az már más lenne, azt kell mondjam, szerencsém, hogy nektek nincsen ilyenetek.
Picture

Ezt az egészet Sean hallotta, és rájött: a holdkő még mindig a kabátja zsebében lapul, vagyis nem teljesen a zsebében, hanem a bélésben, egy szakadásnak köszönhetően. Senki nem gondolta, hogy a ruha vastag bélésében egy értékes drágakő lapul. Ezt csak ő tudja. Elővette a követ, és hozzáérintette a bezárt ajtóhoz. Ami a következő pillanatban kinyílt.
Picture

A jégkirálynő meglepettségében szóhoz sem jutott. Így a fiú gond nélkül odaért hozzá, és beszélni kezdett.
– Akkor most, hogy kijutottam a szobából, megmondaná, hogy hol van a nyár királynője? – kérdezte – és esetleg átállítaná ezt az időjárást?
– Mivel nem mondtad, hogy van egy holdköved, csak egy kérésedet teljesíthetem, Sean. Azt is csak azért, mert én úgy szeretném. Szóval, a telet természetesen nem állítom el, mégis, ezt hogy gondoltátok? Felesleges volt idáig elgyalogolnotok. Főleg, ha megtudjátok, hol lakik a nyár királynője. De, ahogy akarod: Violet Isla Paradiso szigetein él. És jelenleg beteg, de ez engem hidegen hagy. Remélem, érted a szóviccet.
Picture

Mire befejezte a mondatát, a három barát már teljes sebességgel futott kifelé, nem érdekelte őket, hogy az a kert felé megy, a kerítés nem volt nagyon magas. A jégkirálynő csak nézte őket, és valamit nem értett: hogyan tudnak ezek hárman annyira kitartóak lenni, hogy készek akár félig megfagyni is, csakhogy teljesítsék a küldetésüket? Nem fért az agyába.
Picture

Meg sem álltak egészen a város határán lévő folyóig.
– Ha minden igaz, ez a folyó elvisz minket egészen a tengerig, és onnan pedig simán eljutunk Isla Paradisoba – ecsetelte a tervet Sean.
– De várjunk! – szólt közbe Rebecca – nem fagyott még be a tenger?
– Azért olyan hideg csak nincs – válaszolta Sarah, aztán körülnézett – van errefelé vízieszköz?
– Az ott egy csónakház, ha jól látom? – hunyorgott a fiú.
Picture

Az említett csónakházból sikerült elvinniük egy elég nagy motorcsónakot, és mindenki bele is tudott szállni, rendeltetésszerűen a vízen volt, azonban akadt egy kis probléma: senki nem tudta, hogyan kell egy ilyet irányítani.
– Lehet, hogy az evezőst kellett volna elvinni? – töprengett Sarah.
– Nem, meg tudjuk oldani – tanulmányozta a műszerfalat Sean, mintha csak értené az egészet.
– Nyomd meg azt a gombot! – mutatott egy feltűnően nagy, piros gombra Rebecca – szerintem az indítja el. Rosszabb esetben feldőlünk. De a piros gomb minden esetben csinál valami nagyon epikusat.
Picture

Sean megnyomta a gombot, mire a csónak megdőlt balra, az oldalán befolyt a víz. Sarah felsikított, a fiú ijedten ütögetett különböző gombokat, míg végül meghúzott egy kart, amitől a csónak végre kiegyenesedett. Mindhárman megkönnyebbülten felsóhajtottak, majd Sean végre elindulhatott. Végigmentek a folyón, egyenesen az óceán kékje felé.