Az Yliris Szövetség

Az Yliris Szövetség – 10. Újra otthon

Picture

 Három órával később megérkezett a tavasz és az ősz királynője. Olivia, az ősz királynője kissé furcsán nézett a három közönséges simre, mikor azok leültek az üresen maradt székekre, de Violet eloszlatta a kételyeket:
– Ők hárman Sarah Brown, Rebecca Peterson és Sean Green. Segítettek nekem meggyógyulni, és legyőzni őt – itt sokatmondóan Chrystal felé biccentett, aki erre még kisebbre próbálta összehúzni magát – Nos, mindannyian tudjátok, miért vagyunk itt. Chrystal, a tél királynője globális problémákat okozott, amikor örökös telet hozott a világra.

Picture

 Sarah egy udvarias köhintéssel jelezte, hogy beszélni szeretne:
– Én úgy gondolom, hogy Chrystal meg akarja bosszulni, amiért elvettétek a szárnyait. Ha visszaadnátok…
– Azért vettük el, mert régebben elkövetett valamit, amire ez a jogos büntetés – szólt közbe Rose, a tavasz királynője – azt javaslom, menjünk tovább egy kevésbé kellemetlen témára!
– Szóval, ami fontos tényező, az „kellemetlen téma”? – kérdezte a lány, kissé felháborodva – ez indította a lavinát, úgymond. Violet, te mit gondolsz erről? – fordult most a nyár királynője felé, támogatást várva.
– Szerintem hallgassuk meg a jégkirálynőt, elvégre ő tudja legjobban a szándékait.

Picture

 Chrystal megköszörülte a torkát:
– Igaz, amit Sarah mond – helyeselt – tényleg ezért tettem azt, amit tettem. És, ha már itt tartunk, szeretném visszakapni a szárnyaimat. Anélkül, lássátok be, nem vagyok jogosan tündér. Pálcával jelenleg boszorkány vagyok.
– A szárnyakról még döntenünk kell, de nem valószínű, hogy visszakapod – reagált rögtön Violet – a pálcával kapcsolatban pedig igazad van.
– Miért nem kaphatja vissza? – érdeklődött Rebecca.

Picture

– Titok – vágta rá higgadtan Rose – csak az érintettek tudhatnak róla. Azonban, ha igaz, hogy ez a három sim ennyi mindent tett, hogy véget vessünk ennek az örökös télnek, jutalmat érdemelnek.
– Ne terelj, Rose – válaszolta Violet – egyetértek, és a jutalmazásra sor is fog kerülni, de nem most. Először a tél királynőjének sorsáról kell döntenünk. Ki szavaz arra, hogy rövidítsük meg a telet, így büntetve Chrystalt?
– Ha ezt megteszitek, ez az esemény újra fog ismétlődni – figyelmeztette őket Sean – kapja vissza a szárnyait! – erre Olivia, Rebecca és Sarah helyeslően bólogatott.

Picture

 – Akkor egyértelmű a döntés? – kérdezte a nyár királynője – mert én amellett döntök, hogy Chrystal kapja vissza a szárnyait, cserébe viszont többet nincs ilyen akciója.
A tündérek és a simek egyöntetűen ezt a lehetőséget választották, a tél királynője pedig természetesen beleegyezett.
– Akkor végrehajtjuk a varázslatot – jelentette ki Olivia, és megdörzsölte a tenyerét.

Picture

Pár perccel később a tél királynője szárnyakat viselhetett. A tündérek jóval szebbre formálták, mégis megmaradt a természetes eleganciája, mint a télnek. Végre látszott rajta, hogy ő egy tündérnemzetség sarja. És ezzel együtt bejelentette, hogy soha többé nem fog ilyen és ehhez hasonló hadjáratokat indítania, mivelhogy pont ezt akarta velük elérni. Csak éppen nem hallgatta meg senki.

Picture

Eldöntötték azt is, hogy melyik sim milyen jutalmat kapjon. Violet beszámolója alapján mindannyian arra szavaztak, hogy Rebeccát boszorkányképességekkel ruházzák fel. Ráadásul megkapta Chrystal pálcáját. A lány ámulva nézte a pálcán levő töréseket, amiket a nyár királynőjének varázslatai okoztak.

Picture

Seannak a tudtára adták, hogy védőbűbájt tesznek a lagran városok köré, hogy simek ne mehessenek be oda. Így nemcsak megjutalmazták, de meg is oldották a problémáját. Az elkövetkező egy – két órában vigyorgott, mint a tejbetök. Amikor Sarah ezt szóvá tette, csak vigyorogva felé fordult, mert fogalma sem volt arról, hogy mi az a tejbetök. A jelenlevők közül senki sem tudta.

Picture

Sarah – t egy különleges képességgel ruházták fel. Kedvére változtathatta a kinézetét, a haját és az arcát. Csak azon nem változtathat, hogy nő, és hogy sim. Nem igazán értette a királynők döntését, de Violet kifejtette neki:
– Ha megint olyasmire kerülne sor, hogy fel kéne lopakodnod egy kastélyba, könnyebb dolgod legyen.

Picture

Másnap reggel elérkezett az indulás ideje. A hármasnak most nem volt nehéz hazamennie: a tömegközlekedés újra működött.
– Köszönöm a segítségeteket – mosolygott Violet.
– Mi is köszönjük – válaszolta Sarah – mindannyiunkért tettetek valami jót.
– Csak megjutalmaztunk titeket – csodálkozott a királynő – ajándékok voltak azok.
– Akkor nagyon jól megválasztott ajándékokról beszélünk – nevetett a lány, és felkapta a hátizsákját.

Picture

Később, mikor a taxiban ültek, Sean félénken megszólalt:
– Lakhatok ezután is nálad, Rebecca?
Erre Sarah is rákapott:
– Jaj, igen, elfelejtettem említeni… egy újságban olvastam, hogy Sunset Valleyban néhány ház összedőlt a rárakódott hó miatt. Amiknek gyenge a tetőszerkezete. A tiéd nincsen említve, de az enyém igen… szóval jelenleg hajléktalan vagyok – vallotta be – szóval… lakhatok én is nálad? Persze csak amíg találok új házat.

Picture

Rebecca kissé nevetgélve felsóhajtott.
– Sean, persze, hogy lakhatsz nálam, csak meg kell szerettetnem a gondolatát a szomszédaimmal, hogy a kutyám igazából egy sim. Sarah, inkább lakj ezután nálam, mert miután elalkudtad a sátrunkat egy ideiglenes szálláshelyért, rájöttem valamire: nincs üzleti érzéked.
– Igazad van – nevetett fel a lány.
– Szerintem inkább azt mondd a szomszédoknak, hogy a kutyádat odaadtad egy menhelynek, és elhoztál helyette egy ott dolgozót, mert megtetszett neked, és te amúgy is olyan örökbefogadós típus vagy. Vagy valami hasonló – javasolta a fiú.

Picture

Két hónappal később mindhárman Rebecca asztalánál ültek, miután a lány összehívott egy kupaktanácsot.
– Gondoltam valamire – kezdte – tudjátok, milyen volt ez a kaland?
– Hideg – vágta rá Sean, mire Sarah nagyokat bólogatott.
– De azon kívül – türelmetlenkedett a lány.
– Szerintem jó volt, hogy együtt voltunk, először ketten, aztán hárman – válaszolta Sarah.

Picture

– Megismételhetnénk valamikor – folytatta Sean.
– Köszönöm, pont ezt akartam mondatni veletek – mosolygott Rebecca – szóval, vannak már kapcsolataink. Ha van valami zűr a világban, akárhol… akkor mi odamegyünk.
– Mint egy szövetség? – találgatott Sarah – alkossunk egy olyat! A királynőknek segítünk ebben – abban, együtt.
– Csodálatos ötlet – a boszorkány arca egyre csak virult.
– Legyen nevünk! – ötletelt Sean – valami nagyon epikus. Csak mert miért ne?

Picture

Pár perccel később már egy laptop társaságában ültek az asztalnál. Rebecca keresett egy névgenerátort, és most random halandzsaszavakat mondott, véleményt várva.
– Yliris? – kérdezte fáradtan. Már vagy legalább húsz néven túl voltak, de nem találtak alkalmas nevet. Erre a szóra viszont Sarah felkapta a fejét.
– Olyan, mint egy érc neve – töprengett hangosan – de ha ezt mellőzzük…
– Akkor tökéletes – fejezte be a mondatot Sean.
– Szuper – mosolygott a lány, és összecsapta a gépet.

Picture

Rebecca és Sean ezután lementek a tengerpartra. Ez a kedvenc helyük, errefelé minden annyira békés.
– Szerinted ez jó ötlet? – kérdezte bizonytalanul a lány, mire a fiú megfogta a kezét.
– A te fejedből pattant ki – felelte – csak jó lehet.
– Úgy értem, hogy… mi van, ha ennek az egésznek rossz vége lesz? – kétkedett továbbra is Rebecca – nem akarok felelős lenni azért, hogy valami történik veletek.
– Hát, ha valami mégis történik, bár ehhez nagyon kevés az esély, akkor nem téged fogunk hibáztatni. Megígérem.

Picture

Rebecca közelebb húzta magához a fiút. Maga sem tudta, miért, de szerette nézni azokat a nagy, barna szemeket, amikből sugárzik a nyugalom és a hűség. Csak álltak ott, a szellő finoman simogatta az arcukat, és nem csináltak semmit, csak nézték egymást, nem tudtak betelni egymás látványával, ajkaik egyre közelebb voltak egymáshoz…

Picture

A lány telefonja csörögni kezdett. A pár szétrebbent, és Rebecca felvette a készüléket.
– Bocsi, Rebecca, nem zavarlak? – kérdezte Sarah.
– Öh… nem, mondjad csak – felelte a lány, miközben igyekezett visszatérni a valóságba.
– Jó. Szóval Rose most keresett fel telefonon. Azt mondja, hogy nagyon sürgős lenne az ügy.
– Ilyen gyorsan terjed a hír, hogy alakítottunk egy szövetséget?
– Áh, szerintem számított arra, hogy beleegyezünk – itt Sarah valószínűleg legyintett egyet a vonal túloldalán – úgyhogy, ha nem baj, gyertek vissza Bundival a tengerpartról! Köszi!

Picture

Mikor bejöttek a házba, Sarah szeplősen és szőke hajjal fogadta őket.
– Ezt a képességedet nem tartogatnád akkorra, amikor tényleg szükség van rá? – kérdezte Sean.
– De nagyon vicces – mosolygott a lány – sőt, akármilyen alakot fel tudok venni, ami női. Például felvehetem Rebecca alakját is, ha akarom. És visszacsinálható.
– Nem ez a lényeg – szólt közbe Rebecca – miért hívott a tavasz királynője?
– Nem tudom – felelte Sarah – csak annyit mondott, hogy sürgős ügy, és hogy találkozzunk két nap múlva, a város szélén levő vízesésnél.
– Annyira sürgős, hogy ráér két napot? – értetlenkedett Sean.
– Mást nem mondott – folytatta a lány – letette.

Picture

– Akkor két nap múlva a vízesésnél – foglalta össze tömören az információt Rebecca.
– Várj! – szólt közbe Sarah – ilyen könnyen belemész?
– Éppen egy királynő sem akar nekünk rosszat – emlékeztette a lányt Sean – még Chrystal sem. Sőt, hálás, amiért elintéztük neki a szárnyakat.
– Ezt honnan tudod? – csodálkozott Sarah.
– Jó emberismerő vagyok – vont vállat a fiú.

Picture

Rebecca befejezettnek tekintette a beszélgetést. Kiment a házból, és elcsodálkozott azon, hogy két hónap után még mindig arra számít, hogy mindent hó borít. Ellenben javában tombolt a nyár. Arra gondolt, hogy nemrég lezártak egy csodálatos kalandot. De nem fognak megpihenni. Amikor valami véget ér, nem marad a helye sokáig üresen. Jön helyette egy új kaland.
Vége!