A Kő Rejtélye

A kő rejtélye – 14. Kutatás nyomok után

Picture

– Hű, mekkora erdőtűz lesz abban. Jézusom! – szörnyülködtem a repülőgép zuhanását látva. A jármű ugyanis egy erdőben landolt, csupa pusztítást okozva.
Mikor landoltunk, az ernyőt beledobtuk az egyik apró tóba, és tettünk rá homokot, hogy ne találja meg senki. Egymásra néztünk Lindával, és kuncogni kezdtünk, amikor feltűnt, hogy újabb ismeretlen területen vagyunk, így meg kellett kérdeznünk az egyik embert, aki épp arra járt.

Picture

Egy turista volt az áldozatunk.
– Jó napot! Ön tudja, hogy hol vagyunk? – angolul beszéltem, ami a turistát egy kissé meglepte, nem csodálva, hogy a kérdés is eléggé furcsa volt.
– Hát nem tudja? Magyarországon. Hol máshol? – lepődött meg a turista.
– Igazából nem nagyon tudjuk, mi itt a járás. Eltévedtünk – mondta Linda.
– Igen. Esetleg nem tudja, hogy merre van egy szálloda? – érdeklődtem, miközben kicsit közelebb mentünk a turistához.
– De. Ha arra mennek, megtalálják. Jó nagy, és nem kerülheti el a szemüket – mutatott az egyik utca végére a turista.
– Köszönjük szépen. Viszlát!
– Viszlát!

Picture

– Mit is mondott? – kérdezte Linda.
Rácsaptam a homlokomra, majd mutattam az irányt.
Miután mindketten elköszöntünk a turistától, és a hotelt vettük irányba. Sokan észrevették rajtunk kívül a repülőzuhanás okozta erdőtüzet, de minket ez különösebben ez nem érdekelt. Léteznek tűzoltók. Majd oltsák el a tüzet. Mondogattuk egymásnak, miközben mondogatta néhány turista, hogy hívjuk a százötöt. Hát, szivacs, mivel nem igazán értettük a dolgot, mert mi angolok vagyunk. „I don’t speak Hungarian” szólt be nekik Linda, nem is egyszer mosolyogva.
Kibéreltünk egy szobát két napra. Szerencsére a személyzet tudott angolul, így nem volt nehéz egyeztetni, hogy kik is vagyunk, mért vagyunk itt. Természetesen nem mondhattuk azt, hogy épp egy lezuhant repülőgépről érkeztünk. A nevünket sem mondtuk el. Helyette azt mondtuk, hogy épp itt találtunk egymásra, és gondoltuk jól jönne egy egyéjszakás kaland. Bevették, tehát ezzel el is indultunk a lift felé, hogy kipihenjük magunkat. Pontosabban ezt kellett volna tennünk, de nem ez volt e helyes dolog, mert temérdeknyi munka állt még előttünk. Apám jegyzetei Lindánál voltak. Azt kell átolvasnunk, és ennek a segítségével rengeteg létfontosságú információra tettünk szert.

Picture

Egész kellemes szobát kaptunk. Bár egy négy csillagos szállodától ez el is várható. A terasz tetszett a legjobban. Pont egy focipályára nézett. Na jó, lényegtelen dolgokról inkább nem beszélek, tehát két könyv volt nálam, amit apám írt a kőről. Szerencse, hogy ezeket sikerült eltennem. Természetesen apa irodájában még van, de csak ennyit hoztam el.

Picture

Linda egyből a zuhanyzót vette célul, miközben én már keményen olvastam a szinte könyveknek megfelelő hosszúságú jegyzeteket. Végül is szinte könyvek is voltak, hiszen borításukat sem lehet elfeledni. Sajnos eddig nem jutottam semmire. Apa totál lényegtelen dolgokat írt ki.

Picture

Mikor a lány kijött a fürdőből, ő is segített az olvasgatásban.
– Nézd csak, itt van egy feljegyzés a három kőről – szólalt meg Linda, majd átadta a könyvet, és én is megnéztem azt a bizonyos oldalt.
– Igen, látom, viszont ez nem ír semmit egyik tartózkodási helyéről sem  – csaptam a földre a könyvet.

Picture

Rövid csend következett, amit Linda tört meg.
– Biztos, hogy olyan fontos az a kő? – emelt szemöldökkel néztem rá, majd mikor akartam szólni, megelőzött – Úgy értem, csak három kővel lehet világuralomra törni, és mivel Brian meghalt, ezért gondolom, a maffiózókon kívül nem keresi senki. Azok meg olyan buták, hogy nem is tudom, hogy kerülhetett fegyver a kezükbe.

Picture

Sóhajtottam egyet.
– Egy kővel is már olyan hatalomra lehet szert tenni, hogy az valami hihetetlen, és ha megvan mind a három kő, és elvisszük egy helyre, akkor elpusztul. Csak sajnos nem tudom, hol van ez a hely, együtt azokkal a területekkel, ahol található a másik két kő.
A lánynak elszomorodott az arca.
– Mellesleg ez a kő egyáltalán honnan származik? – kérdezte.
– Maja eredetű. A rejtélyek népe.. várjunk csak! IGEN! KÖSZI! – ugrottam fel vidáman.
– Segítek, ha tudok – nevetett fel a lány.

Picture

Visszafeküdtem az ágyra, és elmagyaráztam a dolgot.
– Na, elmagyarázom. Csak gondolkozni kell, és minden jó. Clide mondta, hogy maja eredetű, és az a nép Észak-Amerikában volt, amíg Kolumbusz Kristóf fel nem fedezte az „új világot”. Nos, nyílván ott van az egyik templom is. Oda visz az utunk. Természetesen előtte New Yorkba utazunk, és felturbózzuk a csomagjainkat.
– Értem, és akkor gondolom egy maja templomban is kell őket elpusztítani – mondta Linda.
– Logikus, nem? – mosolyogtam.

Picture

Ebben a pillanatban elkezdődött a híradó. A hölgy helyet foglalt a székében, majd én gyorsan bekapcsoltam az angol feliratot a TV-ben, hogy jót röhögjünk, mikor megtalálják az ember holttestét. Igen, ezen a TV-n az angol feliratot is be lehetett kapcsolni.

Picture

– Napi híreink: Lezuhant egy repülőgép Miskolc városába, egy erdőbe. A tűzoltók már javában oltják a tüzet, holttestet azonban érdekes módon nem találtak.
Itt kikapcsoltam. Lindával ijedt tekintettel néztük egymást.
– Mi az, hogy holttestet azonban érdekes módon nem találtak? Nem halt meg? – néztem rá, mint akit most öltek volna meg.

Picture

– Ez a pasi kiakasztó. Lehet, hogy ő is kiugrott, vagy valahogy túlélte, viszont akkor bármelyik pillanatban idejöhet – rémült meg ő is.
– De nem tudja, hogy hol vagyunk, ugye?
– Simán kideríti szerintem. Főleg, ha mágus.
– Azért azt még a mágusok sem tudják, hogy az emberek hol vannak.
– Varázslattal ki tudja deríteni szerintem.
Újabb álmatlan éjszaka következett.