A Flamingó

A flamingó – 1. Idegen a városban

Picture

„Legyen szíved, mely sosem válik kővé, legyen kedved, mely sosem gyullad haragra, legyen érintésed, mely sohasem bántalmaz” (Charles Dickens)

Picture

Hogy Janet Pink mikor jelent meg a városban, azt pontosan senki nem tudta. Egyszer csak ott volt, besétált Völgyrejtekre egy szál fehér kézitáskával.

Picture

Picture

És a telken, ahol előző nap még semmi sem volt, mára takaros rózsaszín házacska magasodott.
– Vajon ez a nő mért jött pont Völgyrejtekre?- kérdezte Martha Old a húgától egy reggelen, amikor épp a városközpontba indultak, és összefutottak Janet Pink-kel.-Biztos valami gazdag pasast akar fogni magának!
– Ugyan, ne légy már rosszmájú!- mondta Betty.

Picture

Az elkövetkezendő napokban többen is találkoztak Janet Pink-kel Völgyrejteken. Például a postás, Peter Rice, aki még szóba is elegyedett vele. – Milyen kedves nő!- vélte.

Picture

– Itt az új szomszéd!- gondolta Rita Sims, amikor látta Janetet szorgoskodni a virágoskertben..
– Jó lenne összebarátkozni vele.

Picture

– Hiszen ez Janet Pink-mondta magában Rose Sanders, a boszorkány, amikor visszahozott néhány varázskönyvet, és megpillantotta Janetet a könyvtár aulájában.
– Vajon  mit keres errefelé?
Rose sokfelé járt a világban, sok mindent hallott, és tudta, hogy Janet Pink sehol nem jelenik meg véletlenül…

Picture

– Még egyszer meghallom azt a nevet, hogy Janet Pink, esküszöm, sikítani fogok!- kiáltotta Spiegelfield grófnő, aki ezidőtájt vőlegényével töltötte az időt, de úgy érezte, a férfi többet beszél a városba jött idegenről, mint róla.

Picture

Egy szó, mint száz, hamarosan egy lélek sem volt Völgyrejteken, aki ne hallott volna Janet Pinkről. Ő maga nem nagyon törődött a szóbeszéddel, csak békésen  élte mindennapjait rózsaszín otthonában.

Picture

Később, mindannyiuk megrökönyödésére egyik napról a másikra virágboltot nyitott.

Picture

Már kora délelőtt beállt a pult mögé, és várta a vevőket.

Picture

Eleinte nem sok vevője volt, az emberek csak nézelődtek, s bár ő próbált szóba elegyedni velük, néhányan bizonytalanul méregették…

Picture

…és mások se mutattak túl nagy érdeklődést…

Picture

… csak közömbösen hallgatták, amint rájuk  akarja sózni virágait.

Picture

Betty Old szintén arra járt, és megállt, hogy megbámulja az odakint álldogáló flamingót. Addig – addig nézegette, míg nagyon megtetszett neki.

Picture

Végül – mit sem törődve a szóbeszéddel – besétált Janet Pink boltjába. Fogalma sem volt róla, hogy a flamingó, amit most megvásárol, micsoda bonyodalmakat fog okozni…