A Flamingó

A flamingó – 5. Tyler

Picture

A tíz éves Tyler Todd éppen hegedült, amikor anyja hazajött a munkából. Wendy Todd azonban nem hagyta magát megtéveszteni.

Picture

Tyler szánta-bánta bűnét. Amikor a dadus elbóbiskolt, ő lelécelt a játszótérre barátjával, Seth Pearsonnal. Elvégre az sokkal izgalmasabb, mint a hegedűóra! – Ha így folytatod, azt éred el, hogy nem utazunk Háromtóra!- mondta Wendy. – Ezt akarod?

Picture

– Tyler, a zenetanár odatelefonált a munkahelyemre, hogy megint lógtál az óráról! Megmondanád, mit csinálsz te délutánonként, amíg én dolgozom?!

Picture

Másnap azonban megint elmulasztotta a hegedűórát, mert Seth-tel meglógtak és a zenetanár azt mondta, szeretné látni az anyját. Tyler lassan bandukolt hazafelé. Előre félt, mit szól majd Wendy.

Picture

Tyler ezt nem akarta. Mióta ugyanis Seth elárulta neki egyszer tortaevés közben, hogy ő találkozott a jetivel Háromtón, Tyler arra vágyott, hogy ez vele is megtörténjen.

Picture

Betty Old háza előtt meglátta a flamingót, és ellenállhatatlan késztetést érzett, hogy belerúgjon. Bele is rúgott. Egyszer, kétszer, tízszer.

Picture

Janet Pink nem érezte valami jól magát mostanában. Most is arra ébredt délutáni szunyókálásából, hogy iszonyúan hasogat a feje. Hirtelen nem értette. Az időjárástól lenne?

Picture

Mivel ma Betty-vel lett volna találkozója, elhatározta, hogy lemondja. Felhívta telefonon, és megmondta, hogy ma nem tud menni. Betty nagyon aggódott, és megígérte, hogy később meglátogatja.

Picture

Aztán Janet Pink odament a tükörhöz és belenézett. – Ó, te jóságos sim ég!- kiáltotta a következő pillanatban. Miután hosszan nézte az arcát, egyszer csak megszólalt: – Tyler Todd…

Picture

Tyler Todd másnap levelet kapott. Már messziről látta a borítékot az íróasztalon. – Talán DeeDee néni küldte? – tűnődött. Nagynénje Szépkellemesben lakott, és soha nem feledkezett meg róla. Születésnapján ajándékot küldött, máskor pedig posztereket, képeslapokat, amiket Tyler aztán kiragasztott a szobájában.

Picture

A levél azonban nem DeeDee nénitől érkezett. Egy kép volt benne. A jetit ábrázolta egy flamingóval. Tyler Todd nagyot nézett. Valaki tréfát űz vele, mert nem mehet Háromtóra!

Picture

A gondolattól Tyler Todd hisztirohamot kapott. – Biztos Seth az, vagy valamelyik haverod! – mondta Wendy. – De inkább a feladataiddal kéne törődnöd!

Picture

Tyler elszégyellte magát. Legközelebb, amikor Seth fagylaltozni hívta, elutasította, inkább hegedülni kezdett. A dadus meg is dicsérte.

Picture

Néhány nap, egy csomó házi feladat és hegedűóra után már sajnálta, hogy ilyen csúnyán bánt a flamingóval. – Tanulhatnál egy kis dühkezelést!- szokta mondani az anyja. Egy szombat reggelen Wendy nagy kegyesen megengedte, hogy kimenjen játszani az utcára. Seth nem volt otthon, elutazott a nagymamájához. Miközben a hordozható videojáték gombjait nyomogatta, Tyler agyában lázasan jártak a gondolatok.

Picture

Némi csúszdázás és hintázás után Tyler Todd végül arra az elhatározásra jutott, hogy bocsánatot kér a flamingótól. Gyerek volt, egy pillanatig se gondolt arra, amire Judy, hogy egy műanyag rózsaszín dögtől nem lehet bocsánatot kérni…