A Flamingó

A flamingó – 4. Jack

Picture

Hunteréknél mostanában mindennap állt a bál. Anna Marie Elisabeth Spiegelfield (származására nézve grófnő) akinek nemcsak küszöbön álló frigyéről, de aktuális ruhapróbáiról is gyakorta cikkezett a Napi Simfónia című közéleti magazin, és akit mindenki csak Amy-nek becézett, kirúgta vőlegényét, Jacket.

Picture

Ez egyből beszédtéma lett Völgyrejteken. Egyesek megesküdtek volna rá, hogy Jack Hunter polgári származása tette be a kaput a kényes kis Amy-nél, mások biztosra vették, hogy valami jelentéktelen apróságon veszhettek össze.

Picture

Jack nem is értette. Tegnap este még minden rendben volt, ma reggel pedig Amy hirtelen rátámadt a fürdőszobában. – Mit képzelsz?! Kinyomod a tubusból a maradék fogkrémet?!

Picture

Próbált neki magyarázkodni, de a nő egyszerűen nem akart rá hallgatni. Pedig már a nászutat tervezték Twikkii szigetére. Végül ő is dühös lett, jól megmondta a véleményét, aztán megkereste a telefont, hívott egy taxit, és bejelentkezett egy hotelbe.

Picture

 Nagy szerelem volt az övék. Pár éve kezdődött, amikor Jack a Spiegelfield családhoz került kertésznek. Amy egyszer csak megszólította, beszélgetni kezdtek, és rájöttek, sok közös van bennük.

Picture

 És most mindennek vége… vagy mégse? Jack a szíve mélyén reménykedett, hogy Amy meggondolja magát, és jelentkezni fog. Ő pedig kiböjtöli ezt az időt itt a hotelban.

Picture

 S miután ezt végiggondolta, Jack Hunter igyekezett kihasználni a kényszerű vakációt, úszott, futott, napozott, és a testedzést még a hotelban sem hagyta abba. Néha lecsúszott a lába a szobabicikli pedáljáról, de annyira elmerült gondolataiban, hogy észre se vette.

Picture

 Harmadnap bekövetkezett a legrosszabb. Jack-hez az a kósza pletyka jutott el a hotelben, hogy Spiegelfield grófnő nem vesztegette ez idejét: máris egy idősebb férfival látták egy étteremben.

Picture

 Jack Hunter ezután igazán búnak eresztette a fejét. Naphosszat ivott a bárnál, vagy céltalanul lófrált a városban.

Picture

 Egyik ilyen alkalommal Betty Old háza előtt vitt el az útja, ahol ott állt a flamingó. – De jó neked, te rózsaszín dög! Nem nyomasztanak olyan gondok, mint engem!-sóhajtott fel bosszúsan, azzal jó nagyot rúgott a flamingóba.

Picture

Janet Pink nem mondhatta, hogy túlságosan jól alakul a napja…

Picture

 Másnap Jack Hunternek levele jött a hotelba. Egy pillanatig azt hitte, hogy talán Amy közli ily módon, hogy megbocsátott, ám csak egy kép volt a borítékban.

Picture

A kép egy flamingót ábrázolt, a háttérben Twikkii szigetével. Az egykori kertész, akit sose zavart, ha a háta mögött jöttmentnek nevezték, aki hamar hozzászokott a jóléthez, amelyről ezek után le kell mondania, hirtelen úgy érezte, ennél jobban nem alázhatták volna meg.

Picture

Hirtelen ötlettől vezérelve elindult Spiegelfieldék palotája felé, hátha összefut Amyvel, és beszélhet a fejével. A múltat nem lehet öt perc alatt kiradírozni. Sikerült ugyan találkozniuk, de nem volt benne sok köszönet. Ráadásul az eső is esni kezdett, mintha dézsából öntenék. Amúgy se alakult valami jól az egész. Talán nem kellett volna a fejére olvasnia, hogy máris mással randevúzik? Na, sebaj. Ha Amy úgy, ő is úgy. Nem mindenki grófnő, de talán szerencséje lesz.

Picture

 Beszédbe elegyedett hát egyik szobalánnyal a hotelban. Elsőre egész kellemesen elbeszélgettek. S mialatt Jack  rendezni próbálta sorsát, valaki másnak is meggyűlt a baja a flamingóval…