Tale Extra

Végzeten túl 2. – Az élet peremén (vázlat)

A történetnek eredetileg akartam egy folytatást, ami tisztázta volna a logikai hibákat és megválaszolatlan kérdéseket, egy teljesen úgy főszereplővel, de végül, több mit egy évnyi munka és 18 kész fejezet után elvetettem az ötletet, mert a végeredmény nem felelt volna meg az elvárásaimnak.
De, hogy a munka és a történet ne vesszen kárba, itt röviden leírom, miről szólt volna.
A címe Végzeten túl – Az élet peremén volt, a borítókép pedig így nézett volna ki:

3012982_orig-7372466

(A karakterek a képen balról jobbra: Dawn, Terra, Liam Blackfield (főszereplő), Drake, Coleen)

A 21 epizód tervezett címei:

1.rész: Egy végső megoldás
2. rész: Darabok egy mozaikból
3 .rész: Nem látnak szívesen
4.rész: Út az éjszakában
5.rész: Milo házában
6.rész: Napsütés
7. rész: Tükörkép
8. rész: Jó éjszakát
9. rész: A Counter végén egy régi gyárban…
10. rész: Emlékezz minden bűnödre
11. rész: Hosszú út a semmin át
12. rész: Hazel mosolya
13. rész: Kényszerszövetség
14. rész: Sosem volt, sosem lesz
15. rész: Napnyugta Crytonban
16. rész: Veszteségek
17. rész: Amit érdemelnek…
18. rész: Más úton, máshogyan
19. rész:  Holtak háza az
20. rész: Féltem…
21. rész: A következő hajnal

1. rész: Egy végső megoldás

A történet főszereplője Liam volt, aki a történet kezdetén békésen éli az életét  barátnőjével, Agathával – igen, az első rész tanácstag-Agathájával, a lány azonban gyakran furcsán viselkedik, mivel, bár a másik világ vezetőjeként képes utazni a világok között (lásd a “Mi is volt “Az” valójában?” című leírást), nem maradhat ott sokáig, időnként vissza kell térnie a saját világába.
Csak ült most, és a jövőjén merengett. És lassan megszületett a fejében egy terv. Egy végső megoldás…

5947570_orig-9405677

Ráadásul a Liammel való kapcsolata miatt elhanyagolja a másik világ irányítását is magára hagyva társát, Aleidát, aki végül emiatt tiltja meg neki, hogy visszatérjen Liam világába és találkozzon vele.
Agatha ezért elhatározza, hogy szakít Liammel és nyomtalanul eltűnik.2. rész: Darabok egy mozaikból
A férfi ezután nyomozni kezd, mert a nő elejtett néhány különös utalást más világokra, és halálos veszélyre, Liam pedig nagyon aggódik érte.

4464018_orig-8230526

Hiába kutat, semmi nyomot nem talál, míg egy éjszaka egy rejtélyes, csuklyás nővel találkozik az utcán, aki Aleidaként mutatkozik be neki, és felajánlja, hogy elviszi Agathához. Liam semmit nem ért az egész helyzetből, de beleegyezik.

8619412_orig-3953702

Aleida megfogja a kezét, és a következő pillanatban a férfi így másik világban tár magához, egyedül a kihalt utcán.

3 .rész: Nem látnak szívesen
Nem tudja, mihez kezdjen és nagyon megijed, ekkor jelenik két ember, egy férfi és egy nő. A férfi, akinek a neve Drake, nem tulajdonít különösebb jelentőséget neki, de a lány, Coleen erősködik, hogy segítsenek neki, mivel egyedül van a sötét utcán és teljesen össze van zavarodva.

7696581_orig-9367713

Drake nem akar beleegyezni a dologba, ám ekkor megjelenik egy harmadik ember, egy fiatal lány, aki rátámad Liam-re, azt kiáltozva, hogy az megölte a bátyját, Billt, holott Liam életében nem látta még a lányt, és a bátyját sem ismerte, arról nem is beszélve, hogy soha nem ölt meg senkit..
Végül, mivel az utca nem volt biztonságos, bevitték Liamet a csapat főhadiszállására, egy kis házba, ahol kérdőre vonták Terra vádjaival kapcsolatban.
Liamnek persze fogalma sem volt, miről beszélnek, és azt bizonygatta nekik, hogy ő valahonnan máshonnan, nagyon messziről jött.4. rész: Út az éjszakában
Ekkor belépett egy Dawn nevű nő, aki tudott pár dolgot a párhuzamos világokról, és hajlamos volt hinni Liamnek.

8389471_orig-9367774

Végül Liam elmondta, hogy Aleida hozta ide, és hogy közel áll Agathához. Ebben a csapat tagjai lehetőséget láttak, hogy Liamet követnek használva beszélhessenek a nagy tanácstagokkal és segítséget, válaszokat kapjanak a kérdéseikre, hiszen ha valakivel, vele hajlandó lenne szóba állni Agatha.
Azonban Agatha és Aleida földalatti kastélyát nem egyszerű megtalálni, térkép nélkül lehetetlen. Ekkor Dawn-nak eszébe jut, hogy egy régi barátjának, Milo-nak volt egy térképe, amin rajta volt a kastély is. Ezért, Drake-nek bármennyire is nem tetszett az ötlet,  elindultak Milo-hoz.5. rész: Milo házában
Megérkeznek Milo-hoz, aki a háza tetején ül, és végül csak Dawn és Liam mennek fel hozzá.

2674333_orig-3222301

A férfi szinte nem is figyel rájuk, folyamatosan egy második világvégéről beszél. Kiderül, hogy Milo és Dawn azelőtt nagyon közel álltak egymáshoz, de történt valami, ami miatt a férfi megőrült, és azóta csak az apokalipszist jövendöli… Végül mégis sikerül kiszedniük belőle, hogy a térképet, ami az övé (és annak idején Dawn-é is) volt, már régen elvesztette, elvette tőle egy Balthazar nevű férfi. Mikor később Drake meghallja Balthazar nevét, eléggé kiborul, és kiderül, hogy a férfi ölte meg annak idején Drake legjobb barátját/társát, egy Kyrke nevű lányt.6. rész: Napsütés
Ezután a csapat tanakodni kezd, mihez kezdjenek ezután, és arra jutnak, hogy vállalják a kockázatot, és megkeresik Balthazart.

8891616_orig-2861062

Eközben kiderül néhány dolog Terra és Drake nem éppen szeretetteljes kapcsolatáról, hogy a férfi valamiért ki nem állhatja a lányt, amióta csak ismeri.

7. rész:  Tükörkép
Terrát választják ki aznap, hogy menjen el ennivalót keresni, és a lány megkéri Liamet, hogy jöjjön vele. Mikor kettesben vannak, Terra bocsánatot kér a korábbi viselkedéséért, ezután pedig hosszan beszélgetnek, és kiderül, hogy lány két évvel ezelőtt veszítette el a bátyját, egyedül pedig hamar nagy bajba keveredett, amiből Drake és Coleen húzták ki őt. Végül sírva fakad, és valószínűleg meghallották őket, mert megjelenik egy rejtélyes férfi – akiről kiderül, hogy Liam ezen világi énje. Harcba keverednek, de a férfi könnyedén legyőzi őket, Liam pedig egy kis sikátorban tér magához Terrával.

8287347_orig-6707110

Hamarosan megjelenik Liam itteni énje, aki egyszerűen Blackfieldnek nevezi magát, és Terra elmondja, hogy valójában vele tévesztette össze először Liamet és ez a férfi az, akit a bátyja megölésével gyanúsít. A férfi nem is tagadja a tettét, ahogy azt sem, hogy a mostani célja, hogy Terrával is végezzen, azt viszont, hogy miért, nem hajlandó felfedni.

8. rész: Jó éjszakát
Blackfield már ahhoz készül, hogy megölje mindkettőjüket, ekkor azonban megjelenik Drake. Ő és Blackfield harcba keverednek, amiből végül könnyedén Drake kerül ki győztesen, és azt is sikerül kiszednie ellenfeléből, hogy Terra megölésével maga Balthazar bízta meg, sőt, az is kiderül, hol rejtőzik a férfi. Ezek után Drake futni hagyja Blackfieldet, és visszakíséri Terrát és Drake-et a menedékükül szolgáló házba.

7337245_orig-2377357

Út közben elárulja Liamnek, hogy ő és Terra bátyja, Bill nagyon jó barátok, és hogy azért ellenséges kezdettől fogva a lánnyal, mert úgy érzi, nem érhet Bill nyomába és hogy még csak az árnyéka sincs a bátyjának.

Mikor hazaérnek, Liam kimegy az udvarra, és ott találja Dawnt, akivel beszélgetni kezdenek, és végül megtudja, hogy a nő azért akar olyan megszállottan találkozni Agathával és Aleidával, hogy megtudassa, mi történt Miloval, ami miatt ennyire megváltozott.

9. rész: A Counter végén egy régi gyárban…
A csapat másnap el is indul arra a helyre, ahol Blackfiel állítása szerint Balthazar bujkál, egy régi gyárba.

3355279_orig-6762965

Hosszas bolyongás után végül rátalálna a férfira, aki, látva a túlerőt, meg sem próbál menekülni vagy harcolni. Drake, az első pillanattól, ahogy meglátta, a bosszújára összpontosít, de Coleen emlékezteti, hogy a térképért jöttek, és azért, hogy megtudják, miért akarta megöletni Terrát.
Balthazar végül Terrával kapcsolatban nem hajlandó elárulni, miért akarta holtan látni a lányt, de azt mondja, ha már itt van, átad neki egy üzenetet a bátyjától: “Zárd be az ajtót és ne bízz meg senkiben…”
Egyikük sem érti, hogy lehet, hogy eddig végezni akart vele, ám most egyszerre egy ilyen üzenetet ad át neki, aminek ráadásul a lány sem látja különösebb értelmét.
Ezután Balthazar közli, hogy a térkép már régen nincs nála, visszaadta azt a jogos és eredeti tulajdonosának – aki pedig az általa megölt Kyrke volt.

9576738_orig-4389097

Drake itt végképp elveszíti a hidegvérét, mikor szóba kerül a lány, és Coleen, bár még mindig próbálja őt visszatartani, megjegyzi, hogy egy napon majd tényleg bosszút állhat…
Mire Balthazar kijelenti, milyen igazságtalan is másokat megbüntetni a saját tetteinkért, és tagadja, hogy valaha bántotta volna Kyrkét… sőt, azt állítja, a gyilkosságot Drake követte el.10. rész: Emlékezz minden bűnödre
Miután elmenekülnek a gyárból, otthagyva Balthazart, a csapat felelősségre vonja Drake-et, aki végül elismeri, hogy a férfi vádjai igazak, és valóban ő végzett Kyrkével, de a dolog egyáltalán nem ilyen egyszerű – úgyhogy végül elmeséli az ő és Kyrke történetét.
Ebből kiderül, hogy Drake és Kyrke nagyon közel álltak, és egy csapat voltak, de mindig csak baráti kapcsolat volt közöttük.

7858193_orig-9084959

Egyszer aztán Balthazar felkereste Drake-et, és meg akarta bízni egy gyilkosság elkövetésével, Drake azonban nem volt hajlandó megtenni. Ezek után a férfi úgy ítélte meg, ha Drake nincs vele, akkor az ellensége, elcsábította Kyrkét (az, hogy valóban érzett-e valamit a lány iránt, nem derül ki, de valószínű, hogy igen), és rávette, hogy ölje meg Drake-et. Rá is támadt, ám ő az életéért folytatott harcban végül megölte a nőt.

1054219_orig-2029379

Végül az is kiderül, hogy akinek a meggyilkolására Balthazar rá akarta venni Drake-et, az nem más, mint Bill.
Terra és Drake itt végül kibékülnek valahogy, és Terra arra kéri a férfit, segítsen megtudni, miért kellett Billnek meghalnia. Itt derül fény Bill üzenetének értelmére is, mert a lánynak eszébe jut, hogy az egy idézet volt egy történetből, amit gyerekként mindketten szerettek: “Zárd be az ajtót és ne bízz meg senkiben – mert az ölt meg, akit a barátomnak hittem
11. rész: Hosszú út a semmin át
Ezek után arra jutnak, hogy mivel a térkép Kyrkénél volt, mikor meghalt, vissza kell menniük oda – ami egy, a város határában lévő kis falut jelent. Drake elárulja, hogy sok időt töltöttek itt a nővel, itt találkoztak először, és ez volt utolsó találkozójuk helye is – a falut pedig egyébként egy rejtélyes, magát Szellemnemzetségnek nevező csoport uralja.
Mikor megérkeznek, Drake megtalálja a helyet, ahol Kyrke testét hagyta, de nem tudják, innen hogyan tovább…

8799741_orig-2128126

Terra félrehívja Liamet, és valami fontosról akar vele beszélni, de hirtelen félbeszakítják őket, mert feltűnik egy rejtélyes idegen, aki Charlie-nak nevezi magát, és azt mondja, a segítségükre lehet – elvezeti őket a Szellemnemzetség vezetője elé.

8374124_orig-5474933

12. rész: Hazel mosolya
Charlie bevezeti őket egy kis házba, és egy kis időre magukra hagyja őket, Coleen pedig ez idő alatt megemlíti, hogy hallott egy Hazel nevű, félelmetesen ravasz nőről, aki talán az emlegetett vezető. A vezér hamarosan meg is érkezik, és kiderül, hogy valóban a híres Hazel az, aki nem is tagadja, hogy náluk van a térkép, viszont nem akarja egyszerűen ingyen átadni.

7083335_orig-8681867

Miután Drake azt sem akarja elárulni, mire kell nekik a térkép, a nő úgy dönt, félrehívja Liamet egy másik, kisebb szobába, hogy kettesben beszéljen vele. Liam próbál nem túl sokat elárulni, de végül bebizonyosodik, hogy Hazel részéről jó ötlet volt őt választani, az elejtett utalásaiból és óvatlan mondataiból ugyanis végül sikerül összeraknia, hogy a csapat Agatha és Aleida házába tart.

13. rész: Kényszerszövetség
Ezek után a nő hajlandó átadni a térképet, egy feltétellel – egy emberük csatlakozik a csapathoz, hogy a két tanácstag színe előtt a Szellemnemzetséget képviselje. Drake bármennyire is ellenzi az ötletet, ez az egyetlen mód, szóval végül csatlakozik hozzájuk Charlie.
Ezzel sem ő, sem Drake nem elégedettek, amin össze is vesznek, és Charlie elmagyarázza, hogy ő sem akar a legkevésbé sem velük menni, de egyszerűen nincs más választása, mivel ha visszamegy, Hazel kizárja a Szellemnemzetségből.

6933777_orig-6396146

A térképről ráadásul kiderül, hogy Agatha és Aleida kastélya Crytonban, a város legveszélyesebb negyedében van.
Már korábban is voltak utalások arra, hogy Coleen gyengéd érzelmeket táplál Drake iránt, és itt most úgy tűnik, a férfi is viszonoz ezekből valamit.14. rész: Sosem volt, sosem lesz
Még napnyugta előtt beérnek a városba, ahol megállnak pihenni egy kicsit.
Itt Terra végre összeszedi a bátorságát, és bevallja Liamnek, hogy szerelmes belé.

7181699_orig-8303236

A férfi azonban visszautasítja, hisze ő Agathába szerelmes. Terra ezen nagyon kiborul és sírva fakad…

15. rész: Napnyugta Crytonban
Mikor újra megállnak, már napnyugta van, és Liam nagyon aggódik, hogy Terra haragszik rá, amiért visszautasította, tisztázni akarja vele a dolgokat, de Terra most úgy tűnt, kerüli őt és sokkal inkább keresi Charlie társaságát.
Liam Coleennal próbálja megbeszélni az ügyet, és tőle kér tanácsot, aki próbál is segíteni neki, és azt tanácsolja, mindenképpen beszéljen Terrával. Liam el is határozza magát, de megint Charlie-val találja, aki úgy tűnik, megpróbálja elcsábítani a lányt.

5221158_orig-8459618

Végül, mivel lassan közelít az este, behúzódnak egy elhagyatott állomás várótermébe. Itt Drake, Dawn és Coleen beszélgetéséből kiderül, hogy az első Végzeten túl Amy-je idő közben otthagyta a Szphinxeket valamiféle szerelmi ügy miatt, és végül meghalt egyedül az utcákon.

3857843_orig-6935466

Eközben Terra és Charlie még közelebb kerülnek egymáshoz, amit Liam egyáltalán nem érez jónak, és biztos benne, hogy Charlie szándékai nem egészen tisztességesek, hogy ilyen gyorsan “beleszeretett” a lányba, akiről látta, hogy amúgy is szomorú a Liammel kapcsolatos szerelmi csalódás miatt.
Azonban mielőtt bármit is tehetne, egy hátsó, titkos ajtón rájuk tör egy másik csapat, akiknek a területére léptek…16. rész: Veszteségek
Elkerülhetetlen a harc, de nagy a túlerő, és mivel Liam nem tud harcolni, Drake arra utasítja, fusson el, az egész csapat váljon szét, hogy könnyebben elmenekülhessenek, és megbeszélnek egy helyet, ahol egy óra múlva találkoznak.

361135_orig-8231688

Liam el is fut, és elbújik egy elhagyatott házban, ahol talál egy bedeszkázott ajtót, aminek a túloldalán fényt lát, és hangokat is hall. Ahogy kiles a deszkák közötti résen, Charlie-t és Terrát pillantja meg, ahogy menekülnek, az üldözőjük pedig nem más, mint maga Balthazar. Charlie, amit kilép a szobából kivezető ajtón, becsapja azt maga mögött, Terra előtt, remélve, hogy ha a lányt elkapják, neki lesz ideje elmenekülni. Terra ezzel valóban túl sok időt veszít, és Balthazar, aki csak néhány lépésre volt mögötte, elkapja.

9706873_orig-7965419

Liam megpróbál kezdeni valamit a deszkákkal, hogy átjuthasson és segíthessen Terrán, ez azonban reménytelen.
Viszont hallja, ahogy Balthazar elárulja neki: nem saját maga miatt akarta megöletni Billt és őt, neki is volt egy megbízója – mégpedig Aleida. Azt is elárulja, hogy azért, mert Bill túl sokat tudott meg arról, mire készül a nő, és Aleida most attól fél, ebből a húgának is elmondhatott valamit.
Liam rájön, hogy esélytelen átjutnia a bedeszkázott ajtón, és elfut, hogy más utat keressen. Végül talál is, azonban mire odaér, már túl késő, Balthazar eltűnt, és csak Terra holttestét találja ott.

3402225_orig-5644074

Liam végül, hosszas gyászolás után nem tehet mást, mint hogy otthagyja a lányt, és megkeresi a csapattársait, hogy elmondja nekik, amit Aleidáról megtudott.
Azonban ahogy kijut az utcára, szembetalálja magát az e világi énjével, Blackfielddel, és elkerülhetetlen a küzdelem.17. rész:  Amit érdemelnek…
Eközben az első rész főhőse, Christopher éppen Clouddal beszélget arról, mennyire aggódik Amyért, miután a lány otthagyta a csapatot, amiért a férfi végül Dorát választotta helyette.

7274257_orig-8167811

Épp azon töpreng, hogy nem bírná ki, ha miatta történne valami Amyvel, mikor hirtelen kopognak az ajtón, és Agatha és Aleida egy követe állít be. A lány azt mondja, a két uralkodó magához hívatja Cloudot és Christ a kastélyába – amiről Cloud pontosan tudja, hol van.
Ezzel egy időben Liam éppen Blackfielddel vív élet-halál harcot, és hosszas küzdelem után sikerül is győznie, azonban futni hagyja a férfit.

1688641_orig-2123615

A csapat által kijelölt találkozóhelyre siet, ott találja Drake-et és Coleent, kisvártatva pedig Dawn is megjelenik. Elmesél nekik mindent arról, mit tett Charlie, mit hallott Balthazartól, és mi lett Terrával. Az is felvetődik, hogy így talán inkább vissza kéne fordulniuk, de arra jutnak, hogy ha már eddig eljöttek, a végére kell járniuk a tanácstagokat övező sötét ügyeknek.

6441394_orig-9324432

Hirtelen feltűnik Charlie, aki előadja, hogy hosszú és hősies küzdelemben próbálta megmenteni szerelmét, Terrát, de sajnos nem sikerült neki, mire Drake nekiesik, és végül elzaavrja a csapattól.

18. rész: Más úton, máshogyan
Továbbmennek, és végül el is érnek a térképen jelölt kastélyhoz, de nem találnak semmit, csak egy üres, lepusztult házat.
Ekkor jelenik meg Cloud Christopher társaságában, és elmondja neki, milyen helyzetben vannak, Chris hamar rájön, hogy ő és Liam ugyan abból a világból valók, és a két kis csapat szövetséget köt, hogy az ügy végére járjanak. Cloud megmutatja nekik a titkos bejáratot, és így sikerül bejutniuk a földalatti kastélyba.

———- A történet eddig volt ténylegesen megírva, a 17. részig leforgatva ———-

19. rész:  Holtak háza az
Végül eljutnak a díszes, földalatti trónterembe, ahol Agatha és Aleida vár rájuk, és fény derül minden rejtélyre: Aleida terve végig az volt, hogy előidézzen egy második világvégét, amivel elvághatja a köteléket, ami ehhez a világhoz köti őt, Agathát és Cloudot. Ezért hozta ide Liamet, és ezért bátorította annak idején Christophert, hogy térjen vissza ebbe a világba – így már ugyanis két embere van, akiket más világokból hozott, és ha meglesz a harmadik is, hogy kiváltsa őt és a társait,  szabadok lehetnek, ez a világ azonban újra romba dől.
Erről szerzett tudomás Milo, aki azonban beleőrült ebbe, szintén ez után nyomozott Bill és Balthazar is, és még Bill meg akarta állítani a nőt, Balthazar megesküdött, hogy megőrzi a titkát, és hajlandó volt szövetkezni vele, hogy elhallgattasson mindenkit, aki túl sokat tudott meg.
Cloud, aki sejtette, hogy mire készül Aleida, mióta csak Liamet meglátta, most harcba száll ellene, és próbálja megakadályozni, hogy Aleida átlépje a világok határát és egy újabb embert hozzon ide, ezzel megpecsételve a sorsukat. Ennek azonban az lesz az eredménye, hogy a földalatti trónterem mennyezete beszakad, és a szoba felét maga alá temeti a törmelék – Agathával együtt.

20. rész: Féltem…
Így olyan helyzet állt elő, ami korábban még soha: meghalt egy vezető, így már csak kettő maradt, két embert kellett volna kiváltani… és volt is két más világból származó ember ott.
Amikor Liam erre rájött, úgy érezte, csak egy módon akadályozhatja meg a véget, ráadásul Agatha halálával elveszített mindent, amiért érdemes volt élnie… így hát véget vet a saját életének.
Aleida, már biztosnak érezve a győzelmét még a vég előtt el akarta hagyni a világot, azonban most az őt idekötő erő visszarántotta, mivel Liam halálával a kötelék mégsem tört meg, Aleida pedig nem képes újra átlépni a világok határát – ami Cloudnak köszönhető.
A nő arra jut, hogy ha őt megöli, egyrészt már nem lesz képes az erejével itt tartani őt, másrészt már pusztán Christopher elég lesz hozzá, hogy véget vessen a kapcsolatának ezzel a világgal.
A csapat nem tehet mást, kimenekül, Aleida pedig követni próbálja őket, de egy újabb földrengés miatt az ajtó is beomlik, Aleida pedig megsérül.

21. rész: A következő hajnal
Az életben maradása fontos, hiszen ha meghal, a kötelék is megtörik, ám lassan Cloud ereje is gyengül, és az egész mennyezet leszakadni készül, így hát Drake felkapja a sérült nőt, és elmenekülnek a kastélyból, mielőtt az teljesen összeomlik.
Mire kiérnek az utcára, Cloud nem tudja tovább ebben a világban tartani Aleidát, aki utolsó erejével el is menekül innen, de nem azért, hogy idehozzon egy újabb embert és megszabadítsa magát, egyszerűen hazatér a saját, eredeti világába, ahonnan már nem is tud sehová máshová menni, és végül belehal a sebeibe.
Ezzel csak egy hozzá hasonló maradt, Cloud, és így elméletileg el kellene érkeznie a világvégének, és meg kellene szakadnia a kapcsolatnak, ám semmi sem történik. Ez vagy azért lehet, mert Aleida a saját világában halt meg, nem itt, és ezzel ő maga törte meg a kötést, vagy azért, mert Christopher önszántából tért ide vissza, azután is, hogy egyszer már hazament, a saját gépével, nem Aleida erejével, így és már ennek a világnak a részeként tekintett magára, ezért az ő jelenléte nem számított.
Így ért véget Aleida küzdelme a hazajutásért és Liam Blackfield küzdelme Agatháért.