Tale Extra

Szerelem: A világ romjain érdekességek

– Az első változatot 16 évesen írtam, és akkor még Vince és Harley is annyi idősek lettek volna, aztán ahányszor átírtam, úgy lettek egyre idősebbek (Először 18, majd 20 évesek.)
– Ezt azoknak küldöm főleg, akik túl lassúnak ítélték a kezdést: eredetileg pár hónappal az apokalipszis előtt indult volna, csak azt utána levágtam, és átraktam a visszaemlékezések közé.
– Harley eredetileg így nézett volna ki, csak aztán az egyetemen megismertem egy lányt, aki nagy hatást tett rám, és átírtam a karaktert úgy, hogy rá hasonlítson. Egyébként nagyon jó barátnők vagyunk.
– A párom Skócia-mániás, ezért lett Vince ilyen nemzetiségű.
– Mielőtt elkezdtem volna a tényleges forgatást, rengeteg fotót készítettem a szereplőkről CAS-ban különböző ruhákban. (Oké, szerintem ez elég béna érdekesség volt.)
– Mivel egyetemi időben forgattam, napközben nem volt rá időm, így abban az időben sose feküdtem hajnali négynél hamarabb.
– Köztem és Victoria között rengeteg hasonlóság van: márciusban van a születésnapunk, szeretünk olvasni, mindketten elég romantikus jelleműek vagyunk, hasonlóan öltözködünk, és Victoria “apjának” a vezetékneve, amit utána ő maga is átvesz, az én vezetéknevem angolra fordítva
– Minden szereplőnek lejegyeztem a születési dátumát egy füzetbe (bár nem mindenkié derült ki a történetből). Victoriát most kihagyom a felsorolásból, mert az ő esetében annyira nem születés:
– Vince: 2082. január 8.
– Harley: 2081 november 30.
– Bradley: 2056 február 11.
– Mike: 2062 április 29.
– Zeinab: 2074 augusztus 2.
– Izzy: 2093 május 2.
– Jake: 2072 június 13.
– Faith: 2062 január 9.
-A történet végén Bradley Newcastle barátnőjét nem véletlenül hívják Elizabethnek. A Frankensteinban is úgy hívták a tudós barátnőjét, akivel idő közben összeházasodott
– Ugyanúgy Victoria Victor Frankenstein után kapta a nevét.
– Vettem ötleteket a Burokból is, amit már azelőtt szerettem, hogy a filmplakát lett volna a könyv borítója. (Elnézést a hipsteres mondatért.)
-Mindig is szerettem volna egy másik történetet is írni ebben az univerzumban, csak eredetileg más szereplőkben gondolkoztam. Azt az ötletelésemet mondjuk nem írtam le sehova.
– Végül mégis úgy döntöttem, feltámasztom Victoriát. Ehhez az ötlet akkor jött, amikor a párommal Star Trek-et néztem. (Igen, komolyan így történt.)