Tale Extra

Szappanbuborék a szerelem érdekességek

 • Mikor elkezdtem írni az eredeti történetet, (amiben a szülők a történet során válnak el) azt egy sárga-kockás füzetbe tettem. Ezt a 4. fejezetnél függesztettem fel. A füzet később jegyzetfüzet lett a Kockához és a Szappanbubihoz is. (Jut eszembe: fura, hogy csak az én történetem “becézgetjük”.) 
 • Az alapötletben (ami egyébként még nem tale volt) Vivit Tinának, vagyis Bettinának hívták, és szerelmes volt a szomszéd srácba, aki idősebb is volt nála. Az osztálytársa, Márk, pedig a barátja volt. Ezt a két fiút gyúrtam egybe, és lett belőle a történetben szereplő Csősz Márk. 
 • A főbb szereplőim stílusát első sorban színekben határoztam meg, ami a ruhákon látszott leginkább. Erika hideg színeket visel, leginkább zöldet. Zsuzsa piros párti, néha fekete vagy barna. Vivi kéket hord, de a legfontosabb nála inkább az, hogy sportosat. Ez a mellékszereplőkre is igaz, bár náluk a színek már nem olyan meghatározóak. Réka szereti a lilát és a rózsaszínt, de a lényeg, hogy cuki vagy csajos ruhákat húz. Gergő főleg fekete és szürke párti, Marci a visszafogottabb, lágyabb színeket kedveli, mint a kék és a barna. Márk “stréberesen” öltözködik, többnyire ingeket és pólóingeket hord, valamint gyakran szandált zoknival és halásznadrággal. Tomi laza, szeret mintás pólókat húzni és nem zárkózik el a piros szín sötétebb árnyalataitól sem. Érdekes egyébként, hogy a nagyon ritkán felbukkanó szereplőknél is ragaszkodtam színhez és stílushoz. Ezért volt például az Okostojás Betti többnyire zöldben, és az egyik teljesen háttérben maradt osztálytárs, Zita pedig feketében és sötétebb stílusú ruhákban.
 • A Koncz nagyszülők házát a “Szívek szállodája” sorozatból lestem, Lorelai és Rory háza. Azóta épült már egy sokkal valósághűbb változat is, de az elsőt annyira hozzájuk alakítottam, hogy megmaradt.
 • A Szalai szülők először egészen más házban laktak, de ez nem látszott a Kockában. A ház, amiben Vivi volt Karácsonykor, ugyan ott áll, ahol az első, csak másik telken.
 • Erika és Miklós, a jegyespár, az egyetem után egy darabig a vőlegény szüleinek házában laktak, az esküvőt is ennek a háznak a kertjében tartották. Utána egy rövid ideig egy bérházi lakásban éltek, és csak ezután költöztek családi házba… mint ahogyan az az első részben is áll. Mindezt a képek miatt csináltam, valamiért eszembe se jutott a díszlet építése, és akkor még nem ismertem az InSimet sem.
 • Szalai Vivien januárban született (igazából csak a történet miatt. Először késő ősz volt, aztán így alakult…). Azt nem tudom, melyik évben, mert csak években számoltam, és nem évszámokban. Erikának tavasszal, Zsuzsának pedig télen van a születésnapja.
 • Számos verzióm volt arra, hogy Vivi hogyan jöjjön össze Marcival. Az egyik szerint a ház előtti játszótéren találkoztak volna, és Réka hívta volna fel a figyelmet a helyes pasira az ő barátja (Gergő) mellett. Évfolyamtársnak is akartam egy időben, de az osztálytárs volt a legmegfelelőbb ahhoz, hogy akkor is beleakadjon, ha nincs rá különösebb ok.
 • Egy ötlet szerint Marci és Gergő másik suliba, Márk pedig másik osztályba járt. Eredetileg Tomi se lett volna Vivi osztálytársa.
 • Eleinte úgy terveztem, hogy az osztálynak mindig csak egy része látszik, mert nem tudok 20-30 simet egyszerre irányítani. Ez a koncepció a szalagavatón dőlt meg, mert ott azért illik mindenkinek megjelenni. Így is sokat agyaltam, mire kitaláltam, hogy miért nincs ott az évfolyamból a többi osztály…
 • A harmadik részben eredetileg Réka 18+-os információkat közölt Vivivel, de később úgy döntöttem, hogy ha lehet, nem lépném át a 12-es korhatárt.
 • Van egy ilyen jegyzet a füzetemben:
  Erika: tejeskávé sok cukorral
  Miklós: feketekávé kevés cukorral
 • Zsuzsa azt kívánta a kamaszkori nyaralás alatt a vízesésnél, hogy Ádám szeressen belé. Ez többé-kevésbé bekövetkezett, bár azt az olvasó fantáziájára bíztam, hogy a férfinak mennyire voltak komolyak a szándékai a nővel.
 • Újabb jegyzet: Réka és Vivi azóta barátok, hogy negyedikben Vivi megvédte a lányt egy piszkálódó ötödikestől.
 • Két másik lehetséges címe volt a Szappanbubinak: Anyja lánya és Ketten egy lakásban. Az elsőt túl sablonosnak találtam, a második meg olyan, mint ha valami tiniregény címe lenne, két barátnővel a főszerepben, akik egyedül élnek egy lakásban.
 • Egy jelenetről és a borítóképről még vázlatot is rajzoltam. De az első fejezetet is számtalanszor terveztem újra, írtam át, rajzoltam hozzá képeket, sok időbe telt, mire elnyerte a végső formáját.
 • Egyszer a fórumon többen is kerestünk szinkronhangot a szereplőinknek. Az én listám így fest, a nevekre kattintva meg is hallgathatjátok őket:Szalai Vivien – Csifó Dorina
  Koncz Erika – Gubás Gabi
  Gerzsonné Koncz Zsuzsa – Fehér Anna
  Gerzson Tamás – Szabó Máté
  Előd Réka – Bogdányi Titanilla
  Kovács Marcell – Szvetlov Balázs
  Czakó Gergő – Czető Roland
  Csősz Márk – Molnár Levente
  Szalai Miklós – Lux Ádám
  Takács Ádám – Bor Zoltán
  Aczél Endre – Szabó Sipos Barnabás