Tale Extra

La Media Naranja érdekességek

Flóra az első változatban magyar tanárnak tanult, hogy olyan szeretetet adhasson sok gyereknek, amilyet ő nem kapott az apjától. Nyilván ez a későbbiekben nem volt összeegyeztethető a gyerekek iránti ellenszenvével, de jobb is így. Bár szerintem mindannyian találkoztunk már olyan tanárral, aki bár utálta a gyerekeket, mégis ezt a pályát választotta…

A történet nem véletlenül 26 részes, ahogy a nevem mellett is szándékosan használom. Ez a szerencseszámom, ugyanis május 26-án van az évfordulónk a barátommal. Ez a dátum megjelenik az utolsó részekben is, Flóra május 26-án utazik haza, hogy másnap találkozzanak Bencével.

Az utolsó három rész címe egy-egy Punnany Massif szám idézete. Rajongok értük és így tudtam a magam módján egy picit tisztelegni előttük.

Az első elgondolásom az volt, hogy Flórát Pacsi egy szimpla buli keretén belül fűzi be, mikor is a lány vele tart haza. A barátom annyira megutálta ekkorra már Flórát, hogy muszáj voltam valamit kezdeni vele, mert féltem, hogy az olvasók is így lesznek vele. Azzal, hogy magától indult haza, igazán tudtam szemléltetni, hogy mennyire szenvedett.

Többen kérdezték a vége után, hogy mi lett Flóra apjával. Az én fejemben nem sokkal azután, hogy Flóra hazajött Spanyolországból, meghalt. Flóra jól viselte, hiszen nem volt túl sok kötődése hozzá, és idővel elkezdett ismerkedni a féltestvéreivel.

Bár a sorozat címe spanyol, én magam egyáltalán nem vagyok jó spanyolos, sőt. A La media naranja történetén kívül körülbelül 3 mondat maradt meg a gimis spanyolórákról. (Olyanok, mint a “Lássuk a leckét!” vagy a “Szia Paco, milyen volt a nyaralás?”.)

Hogy minél élethűbben tudjam megcsinálni a képeket, valóan létrehoztam két profilt a főszereplőimnek. Bár nem nagyon foglalkozom velük, de meg lehet nézni őket: Sebestyén Flóra és Darázs Bence

Bár a fórumon kifejezetten sok nem várt dicséretet kaptam a képeimre, nagyon utáltam forgatni. Pontosan azért, mert ahol tudtam, szerettem volna minél részletesebben és élethűen beállítani a szereplőimet és a díszletet. Ennek persze a gépem nem örült, így volt, hogy egy ruhaváltás közben kimehettem teázni, annyira lassan töltött be minden ruhadarabot szegényke.

Összeállítottam egy lejátszási listát 26 dalból kifejezetten az átolvasáshoz. Nekem nagyon fontos a zene az élet szinte minden területén, így itt sem maradhatott ki. Nem kell sorrendben hallgatni őket, nem epizódokhoz vannak kötve, mindösszesen az én írói hangulatomat tükrözik. Watch Out! Rémesen különböznek a számok egymástól, legalábbis stílusban mindenképp.
(Az összes dalt meghallgathatjátok az alábbi playlisten)

1. Snow Patrol – I Won’t let you go
2. Ellie Goulding – Burn
3. The Goo Goo Dolls – Before It’s Too Late
4. Simple Mind – Don’t You (Forget About Me)
5. Plain White T’s – Hey There Delilah
6. Sum 41 – Pieces
7. Oasis – Wonderwall
8. Ed Sheeran – Kiss me
9. Led Zeppelin – Thank You
10. Paramore – Misguided Ghosts
11. Timbaland feat. The Fray – Undertow
12. Punnany Massif – Másfél hete
13. Bruno Mars – Moonshine
14. Snow Patrol vs The Police – Every Car You Chase (Mashup)
15. The Strokes – Tap Out
16. Linkin Park – Leave Out All The Rest
17. Ok Go – Needing/Getting
18. Sam Smith – Stay With Me
19. John Newman – Easy
20. Gavin Degraw – Let It Go
21. Bastille – Daniel in the Den
22. Simple Plan – I Can Wait Forever
23. OneRepublic – Secrets
24. James Arthur – Roses
25. Alexz Johnson – Skin
26. Blink 182 – I Miss YouEredetileg terveztem volna még egy tale-t, amiből meg is írtam 6-7 részt, de a My Sims megszűnése és a túlságosan is valóságos, munkával teli élet közbeszólt. Pedig összességében nagyon jó móka volt, főleg az értékelések olvasása és az, hogy éreztem, szerették, amit írtam. Így tehát írásommal maximum akkor találkoztok legközelebb, ha feltűnik egy nagyon gazdag és kerge felmenőm, aki kiadatja a fiókom mélyén árválkodó regényem. Tehát valószínűleg soha.