Tale Extra

Hétköznapi történet érdekességek

Első évad

  • A történet nem véletlenül hasonlít a Született Feleségekre, akkoriban éppen azt a sorozatot néztem szabadidőmben, de egyetlen pillanatig sem jutott eszembe párhuzamot vonni közöttük, ameddig az olvasók nem kezdték el emlegetni.
  • A simek eredetileg egészen másképp néztek volna ki, de a forgatás kezdetén történt egy kis baki, és minden egyedi tartalmam elveszett. Ahogyan izzadó homlokkal próbáltam kiválasztani a négy lány közül, ki kicsoda – hajak, smink, egyedi ruha és egyedi szemszín nélkül – úgy éreztem, ha én nem tudom őket megkülönböztetni, az olvasók számára is teljesen egyformák lesznek. Ezért a szereplők kinézete minden esetben szabadon letölthető simekre alapul, és egyedi bőrszínnel, frizurával és némi módosítással nyerték el végső formájukat.
  • Szándékosan próbáltam élő emberekről mintázott modelleket keresni, nem feltétlen szép simeket akartam alkotni, hanem egyedieket. Néhány sim külseje híres celebekre hasonlít. Akikre világosan emlékszem, az Nate (Tom Cruise), Isabell (Marilyn Monroe) és Austin (Zac Efron).
  • Az eredeti elképzelés szerint a főszereplő Annie lett volna, de a tervezgetés során mégis egyre inkább háttérbe került, ahogyan a többi karakter élete megelevenedni látszott a lapon. Bár forgatókönyv szerint dolgoztam, sok fontosabb mozzanat abban a pillanatban ugrott be, amikor írtam, pl. mikor kiderül, Nate és Eric akadályozták Amber kapcsolatait, hogy ne jelentsenek konkurenciát Riley számára, vagy amikor Riley tűzriadót fúj a galériában.
  • Ashleigh eredetileg számító perszóna lett volna, mint az anyja, később ezt túl sablonosnak éreztem, ezért inkább korlátolt, de jóindulatú szereplőt próbáltam faragni belőle.

 

Második évad

A kezdetektől több évadban gondolkodtam, ezért is ejtettem el utalásokat a történetben, de sajnos később elvesztek a szereplőim, aztán egy időre fel is hagytam a tale írással. A forgatókönyvön azonban sokat dolgoztam, és majdnem elnyerte végleges formáját, mire úgy döntöttem, mégsem készül el a következő évad. Szeretném azonban végső lezárásként elmesélni a végét annak, akit esetleg érdekel, de vigyázat! Bár egy picit több akciót tartalmaz elődjénél, a csöpögős romantika és bébibumm megárthat az arra érzékeny lelkeknek.:)

Felvezetés

Annie-Adam szál: Az első részt ő kezdte volna, ahogyan egy láthatatlan hallgatónak beszámol az elmúlt három év eseményeiről. Az ikrek (két lány) egyre ügyesebbek, ő pedig kezd belerázódni a cégvezetésbe,  amiben a cég egyik munkatársa nagy segítséget nyújt számára. Aztán a kamera távolodik, és kiderül, hogy a nő Adam sírjánál áll, ugyanis elveszítette férjét két évvel korábban egy balesetben. Adam bátyja, Andrew is komolyan megsérült, és azóta kómában van, felesége és gyerekei még mindig nem adták fel a reményt, hogy visszakapják őt. A vállalat egyedül Annie vállára nehezedik, miközben a két kislány is szeleburdi rosszcsont, alig marad ideje gyászolni férjét. A férfi, aki egyre gyengédebb érzelmeket kezd táplálni Annie iránt, szintén egyedül neveli 3 éves kislányát, mert felesége elhagyta őt és a gyerekét. Annie-nek bűntudata van, mert úgy érzi, tovább kellene lépnie férjén, hogy a lányok családban nőjenek fel, és ehhez Frank lenne a legjobb partner, akire vágyhat. (Frank egyébként jóravaló, szimpatikus karakter lett volna.)

Amber-Riley szál: A fiatalok együtt élnek, de korábban voltak hullámvölgyeik kapcsolatukban. Riley megbízatásai miatt sokat kényszerült utazgatni a világban, és Amber is a karrierjére próbált koncentrálni, külföldön elvégzett néhány félévet, a külön töltött idő miatt azonban távolodni kezdtek egymástól. A helyzet akkor változik meg, mikor Amber kétségbeesetten hívja fel Riley-t, mert kiderült, állapotos. Sosem tervezte, hogy egyszer anyává váljon, és az első reakciója is rettegés, bizonytalanság, úgy érzi, képtelen felnevelni egy gyermeket. Riley azonban mellette áll, egy bizalmas beszélgetés után ismét közel kerülnek egymáshoz, és úgy döntenek, készen állnak rá, hogy családként éljék tovább az életet. Rövidesen megszületik fiuk, és Amber egyre inkább leküzdi félelmeit, magabiztosabbá válik és kibontakozik új szerepében. Riley azonban kényelmetlen figyelem középpontjában találja magát, három bátyja ugyanis régóta harcol a Stronghold vállalat tulajdonáért, ám családot nem alapítottak, emiatt apjuk úgy dönt, Riley-ra szeretné hagyni a vagyonát, aki később tovább örökítheti azt gyermekére. Mindezt egy vacsorával szeretné megpecsételni Riley otthonában, a kárörvendő fivérek örömére azonban váratlan vendég toppan be hozzájuk: Alex, Amber külföldi lakótársa, és azt állítja, ő a gyermek apja.

Suzy-Nate szál: Suzy és Nate hosszú ideig éltek se vele, se nélküle kapcsolatban, hónapok óta azonban úgy látszik, végleg elveszítették egymást. Nate levágatta haját, garázsba zárta autóját és eldobta a kulcsot, öltönyt húzott, és apja cégénél dolgozik heti 60 órában, Isabell ugyanis már nem vesz részt a család életében, és úgy érzi, ezt kell tennie a családért. Suzy-nak hiányzik a kelekótya alak, akibe beleszeretett, aki mindig megnevettette, és aki bosszantóan lazán vette az életet. Camille és Archibald esküvője óta azonban a “gonosz” már a falakon belül végzi pusztítását, és nem segít a helyzeten az sem, hogy Ashleigh vőlegénye, Austin Lloyd Drayton lehengerlő modorával mindenkit a tenyeréből etet a Granchester házban. Camille elérte, hogy Archibald kapcsolata megromoljon imádott lányával, mert az méltóságon aluli partnerbe szeretett bele. Eric és Isabell ritkán látott vendég náluk, és többnyire csak Nate és Ashleigh leli örömét a jelenlétükben. A lány egyébként továbbra is legjobb barátnőjének tartja Isabellt, és próbál az érdekében beszélni olykor, de senkit sem érdekel a véleménye. Nate pontosan átlát Austin mesterkedésén, aki szeretné rátenni a kezét Archibald cégére, éppen ezért veszi fel ellene a harcot, ameddig nem sikerül Isabellt visszafogadtatnia apja kegyeibe. Tudja, hogy Austin dörzsölt alak, és a nyílt támadás nem vezet ellene győzelemre. Csalódás számára, amiért Suzy nem értette meg, mit miért tesz, és amiért kiadta emiatt az útját.

Isabell-Eric szál: Az egyetlen páros, akiknek töretlenül tökéletes a szerelmi élete. Isabell babát vár, azonban nagyon dühös és szomorú, amiért elveszítette apját Camille mesterkedései miatt. Ráadásul a háttérben Austin továbbra is csapja neki a szelet, nem törődve korábbi kapcsolatukkal illetve Ashleigh-hez főződő viszonyával. Austint kizárólag a nagyobb vagyon érdekli, céljai elérése érdekében pedig szeretné eltávolítani Ericet az útból. Isabell nem találja a helyét a világban, mióta nem dolgozik a családi vállalkozásban. Megpróbál hétköznapi életet élni, bevásárolni, főzni, de teljesen haszontalannak érzi magát, nem ért semmihez. Szorosabbá válik kapcsolata Annie-vel, mert arra tanítgatják a másikat, amit korábban nem kellett tudniuk, Isabell háziasszonnyá szeretne válni cégvezetőből, Annie pedig éppen fordítva. Eric a karrierjét építgeti, és egyre sikeresebb az étterme, amikor a múltja utoléri. A visszaemlékezésekből megtudhatjuk, hogyan találkozott Nate-tel és Riley-val: egy jó barátjával megszökött fiatalon a lelencházból, egy ideig az utcán éltek, majd felkarolta őket Mills bandája. Előbb apróbb rablásokban, majd később egyre súlyosabb bűncselekményekben kellett részt vennie. Mikor egy ékszerrablást követően súlyosan megsebesít egy biztonsági őrt, ki akar szállni, Mills jobbkeze azonban rájön, mire készül, és el akarja őt tenni láb alól. Eric megmenekül a leszámolástól, mert a golyók elől a vízbe veti magát, épp csak súrolják a lövések. Mills és emberei azonban halottnak hiszik őt, és nem keresik tovább. Partot érés után a hóesésben bolyongva a város azon részébe keveredik, ahol Riley él. Üresnek véli a házat és feltöri azt, hogy élelemhez és fedélhez jusson. A fiúk azonban otthon vannak, csak Nate épp a generátort bütykölte az áramkimaradás miatt, így Ericnek szembe kell néznie a Riley remegő kezéből rászegeződő önvédelmi fegyverrel. Riley nem lő, Eric pedig egy mozdulattal leszereli őt, messzire hajítva a fegyvert, majd menekülés közben éppen Nate karjaiba rohan, aki kiüti őt egy jobbegyenessel. Ameddig eszméletlenül hever, Nate rokonszenvezni kezd a fiatal fiúval, aki láthatóan nem akart ártani senkinek. Úgy dönt, nem adja át őt a rendőrségnek. Riley nem örül túl őszintén a dolognak, de bízik barátja emberismeretében. Ház körüli munkákra szerződteti őt, a kezdeti bizalmatlanság azonban később igaz barátsággá alakul, Eric azonban sosem beszél nekik a múltjáról.

Mills szál: Mills számára Eric csupán egy pótolható fogaskerék, egykori barátja azonban súlyos összegeket lovasított meg főnökétől, majd miután halottnak hitte, Eric-re kente az egészet, hogy mentse az irháját. Mills egy nap azonban megpillantja a fényképét az újság címlapján, amiben az étterem megnyitásáról írnak, és haragja nem ismer határokat. Pechére azonban egy apróbb gikszer miatt kis időre le kell tennie a bosszú tervéről, 3 évvel később azonban már semmi sem állhat az útjába, hogy megfossza ellenségét mindentől, ami valaha is fontos volt számára.

Végkifejlet

Annie-Adam szál: Annie egyre közelebb kerül Frankhez, és a gyerekek is egyre jobban megkedvelik a férfit. Úgy dönt, eljött az ideje, hogy összecsomagolja férje hátrahagyott tárgyait a házból, pakolászás közben pedig rátalál Adam terveire, egy házra, amit a családjának szeretett volna megépíteni. Annie-t ez nagyon megviseli, de ezek a tervek vezetnek végül oda, hogy a Callahan & Callahan Co. a korábbi üzleti beruházások helyett családi lakóparkokat kezdjen tervezni, megmentve ezzel a csőd szélén táncoló céget. A közös munka kovácsolja igazán össze őket Frankkel. Egy napon Andrew felesége zokogva hívja Annie-t a kórházból, és miután odasiet, megtudja, a férfi, aki kómában volt, magához tért. Nem Andrew volt azonban, mint ahogyan addig sejtették, hanem Adam – a fivérek korábban is hasonlítottak egymásra, a sérülések miatt pedig rosszul állapították meg korábban a személyazonosságát. (Ezt az ötletet egyébként valós esetből merítettem.) Annie lába alól kiszalad a talaj, Adam szereti őt és a családját, szüksége van rá a gyógyuláshoz. Nagyon megviseli, hogy elvesztette a testvérét, és felesége életében már jelen van egy másik férfi. Sosem döntöttem el igazán, kit választ végül Annie, de hajlottam rá, hosszas dilemma után Frank lesz az új szerelem az életében.

Amber-Riley szál: Amber dühös Alexre, amiért megpróbálja feldúlni az életét, és beismeri, valóban történt közöttük egy csók, de aztán rájött, nem tudná elhagyni Riley-t. Alex viszont láthatóan soha nem tudott belenyugodni az elutasításba. Riley sokáig vívódik, hogyan kezelje a történteket, bízzon-e a lányban, miután eltitkolta előle Alexet. Családja nyomására apasági tesztet kér, majd mikor a válasz megérkezik, egyedül vonul el a dolgozószobájába, hogy megnézze az eredményt. Sokáig gondolkozik a levél felett, mi történik, ha felbontja. Végül úgy dönt, szereti Ambert, megbocsát neki, bízik benne, és saját fiaként akarja felnevelni a gyermeket, bármi is álljon a levélben. A tűzbe hajítja és elégeti. Ezt követően a családjának is kijelenti, Sean az ő fia, és kiáll Amber mellett is velük szemben. A félénk fiú megtalálja a hangját, Amber pedig – akiről sosem tudjuk meg, igazat mondott-e – szerelmesebb belé, mint valaha.

Suzy-Nate szál: Suzy megbánja  döntését, amiért szakított Nate-tel, büszkesége azonban sokáig visszatartja attól, hogy újabb esélyt kérjen. Nate rendkívül kapós agglegénynek bizonyul az új megjelenésével, beosztásával és vagyonával, de exe félelmei ellenére egyáltalán nem érdeklődik más nők iránt. Szabadidejét Annie-nél tölti, akiről próbál gondoskodni, mert úgy érzi, tartozik ezzel Adam emlékének. Játszóteret épít a lányoknak, játszik velük, és a magán- és üzleti életben is segítő kezet nyújt Annie-nek. Suzy egyszerre küzd a féltékenységgel és a legjobb barátnőjéhez főződő szeretetével. Végül mindketten rájönnek, hogy egymás mellett akarnak lenni, kibékülnek, és elhatározzák, adoptálnak egy gyermeket a harmadik világból. Archibald őrjöng, amikor megtudja, ismét csalódnia kell fiában, mert nem elég, hogy ismét összeállt a kotnyeles vörössel, még egy idegen gyereket is a családba akar fogadni. Előre kijelenti, nem ismeri el unokájaként a kicsit, és csak azért nem távolítja el fiát a cégnél betöltött pozíciójából, mert még nem akadt megfelelőbb rajta kívül.

Ashleigh-szál: A lány egyre rosszabbul érzi magát a Granchester házban, kételyei vannak Austin érzelmeivel kapcsolatban, anyja azonban isteníti vejét, pont ilyen embert képzelt mellé, és egyáltalán nem érdekli lánya boldogsága. Isabell elmaradozása után Ashleigh magányos, és egyre több ideje jut gondolkodni, végül a fejében összeálló részletekből rájön, mindvégig eszköz volt Austin számára. A férfi nem veszi őt komolyan, ezért könnyelműen hibát vét olykor egy-egy tettével vagy megjegyzésével, Ashleigh pedig gyanakodni kezd és kutatni kezd az igazság után, kicsoda valójában a férfi. Rájön, hogy valójában nincs is vagyonos a családja, kisstílű üzelmeiből tartja fent a befolyásosság látszatát, és alvilági kapcsolatai segítségével zsarol és tart sakkban másokat. Megtudja azt is, hogy Austin kiderítette Eric kilétét, felvette a kapcsolatot Mills bandájával, és információkat adott át nekik csak azért, hogy eltüntessék a férfit az útjából. Utolsó reményeként Archibaldhoz fordul, és reméli, a férfi hisz neki, és számít annyit a lánya boldogsága, hogy megpróbálja megakadályozni Austin tervét.

Isabell-Eric szál: Mikor Isabellnél megindul a szülés, Eric lélekszakadva rohan vele a kórházba. A banda azonban leszámolásra készül, a nyomukba erednek, és nem sokkal azután érkeznek, hogy Isabell egészséges fiúgyermeknek ad életet. Eric boldog, végre úgy érzi, mindene megvan, amire valaha is vágyott, és éppen ebben a pillanatban kell szembenéznie végzetével. Miközben szerelme és fia ágya fölött áll a kórházban, beront rajta a banda. Szóhoz sem tud jutni a döbbenettől, Mills céloz, és lő. A golyó egyenesen Eric szíve felé süvít, azonban valami mégis megállítja: Archibald veti magát elé, és testével védi meg a férfit a lövéstől. A következő pillanatban rendőrök lepik el a termet, és lefegyverzik a meglepett Millst, Eric számára azonban megáll az idő, ahogyan hallja Isabell tehetetlen zokogását, és  karjai között tartja haldokló apósát. Archibald utolsó szavaival arra kéri Ericet, szeresse Isabellt, és védje meg helyette, majd elveszíti az eszméletét.

Extra jelenet:
Néhány hónappal később Suzy és Nate megérkezik a Granchester házba bemutatni az új családtagot, egy 1 év körüli afrikai kislányt. Isabell és Eric várja őket vidáman fiukkal, majd rövid időn belül Ashleigh is előkerül mosolyogva, de megtörten. Nate átöleli őt, és a fülébe súgja, “sajnálom”. Pár utalásból kiderül, hogy Camille megszökött Austinnal, és a lányával is megszakította a kapcsolatot, mert kellemetlen lett  volna számára a magyarázkodás. Camille távozásának oka, hogy Archibald a két gyermekét jelölte meg kizárólagos örökösének, neki pedig egy lyukas garas sem jár a tekintélyes Granchester vagyonból. (Az első évadból tudjuk, hogy Camille titkolja elszegényedését, és vagyonhoz akar jutni, éppen ezért kötött házasságot Archibalddal is.) Pár szó erejéig szóba kerül az is, hogy Nate végig ismerte Eric múltját, ugyanis ameddig az első találkozáskor eszméletlenül hevert, megtalálta a zsebében az ékszerrablásról szóló gyűrött újságcikket, látta a golyó súrolta nyomokat, és egyéb jeleket, amiből idővel összerakta barátja történetét. Riley-t csak évekkel később avatta be, mert nem akarta halálra rémíteni vele barátját, ugyanakkor akkoriban szinte egész nap a Stronghold házban strázsált, és próbálta kiismerni Ericet. Az utolsó jelenetben Archibald morcosan belép a szobába, pillantása a rámosolygó kislányra esik, és megenyhülnek vonásai.