A Sötétség Angyala,  A Sötétség Angyala 2.,  Tale Extra

A Sötétség Angyala szereplők – Artbreeder módra

Hűséges tale olvasóink biztosan emlékeznek még Ahsoka1994 nem is olyan régen véget ért történetére, A Sötétség Angyalára. Korábbi Artbreederes posztunkat követően őt is megcsapta az alkotás szele, úgyhogy gyorsan billentyűzetet ragadott, és elkészítette nekünk a főbb karakterek valósághű mását, hogy kis erősítést kapjon fantáziánk, mikor elképzeljük őket olvasgatás közben. Szerintetek ki lett a legszemrevalóbb közülük?

Először is itt van a főszereplő Lejla, aki hirtelen vámpírrá válása után is végig próbálta megőrizni békés és barátságos természetét. Bár a második évadban már nem mindig sikerült neki, a valósághű portréja alapján egy igazi földreszállt angyalnak tűnik még mindig.

Következőnek itt van Ármin, a fotorealisztikusan aztán különös mód jóképű vámpír, aki Lejlát átalakította és egy időre a szerelmét is elnyerte. Bár eredetileg nem volt egy könnyű döntés szétválasztani őket a történetért, utólag nézve már elengedhetetlennek tűnt az a szakítás.

Eleinte nem úgy tűnt, mintha az Artbreeder túl sok jót tudna kezdeni a pária Erikkel. Viszont ő a kedvenc karakterem ebből (és talán az összes) történetemből, úgyhogy nem adtam fel, és végül ezt az eredményt kaptam, amivel elégedett is vagyok. Közben megosztanék egy kis érdekességet is: Erik az Operaház Fantomja című regény és musical címszereplője után kapta a nevét. Mindketten titokzatos zsenik, akiknek a külsejük miatt mindenkitől távol, magányosan kellett élniük.

Persze, a biztonság (vagy az igazságosság) kedvéért megcsináltam Erik vámpírrá válása előtti arcát is.

Mindkét évadban fontos szerepet kapott hol ellenségként, hol kicsit segítőbb szerepben Lejla vámpírvadász apja, Zsolt. Nagyjából az ő karakterével indult el a fejemben az egész történet gondolata is, mint a vámpírvadász, akinek a gyereke őmaga is vámpírrá vált.

Közben viszont Lejla anyja, Angéla, már sok éve vámpírként élt, miután megjátszotta a halálát.

Kitti Zsolt második feleségének az előző kapcsolatból született lánya, aki egyben Erik unokatestvére is. Ő is szerepelt mindkét évadban, de ténylegesen komoly szerepe csak a másodikban lett, miután ő maga is vámpír lett – és egyike azon kevés vámpírkarakternek, aki valamelyest örült is ennek.

Ami Katával kapcsolatban először feltűnhet, az az elénk vörös haja, amihez gyakran igazítja a ruházatát és a sminkjét is. Az Artbreeder talán egy fél fokkal visszafogottabb hajszínt adott neki, de így is egyértelműen róla van szó.

Samu a 2012-ben megalakult nemzetközi vámpírminisztérium elnöke, aki kölyökképe ellenére már többszáz éves. Ő tette Ármint vámpírrá, és amellett Kata párja is. Ha a vámpíroknak lehetnének gyerekeik (az én vámpírtanom szerint nem lehet és nem is lenne logikus), az övéiknek nagyon, nagyon vörös haja lenne.

Vivienne-t a második évad elején ismerhettük meg Ármin új feleségeként. Ez alapján még talán nem kellett volna annyira utálni, mint amennyira Lejla tette, de utána derültek ki róla más kompromittáló információk is. Kezdettől fogva vonzott is az ötlet, hogy a „másik nő” legyen az új antagonista.

Miután Eriket sikerült úgy megcsinálnom, hogy elégedett is legyek az eredménnyel, felbátorodva éreztem magam, és hozzáfogtam egy másik páriához is. Ez itt Viktor, a vezetőjük. A páriákat – akiket a párom „kedvesen” csak übervámpíroknak hív – amúgy az ihlette, hogy párszor végigvittem a 2004-s Vampire: The Masquarade – Bloodlines-t Nosferatu klánba tartozó karakterrel, ami hasonlóan néz ki, és hasonlóak az abból adódó „hátrányai” is. Amellett pedig a páriák megvalósítása miatt tértem át a második évadra Sims 3 helyett Sims 4-re.

Lujza a vámpírvadászok vezetője leginkább az első évadban volt fontos, de azért a második évadra is kapott egy kameót.

Most pedig lássunk pár olyan szereplőt, akik az első évadban szerepletek, de a másodikat már nem élték meg! Jani például Lejla legjobb barátja volt, mielőtt a lányból vámpír lett. Szerelmes is volt belé, de már túl későn vallotta meg, és végül fel kellett áldoznia magát.

Terézia, vagy másik nevén a grófnő, Lejla klánjának a vezetője volt, amíg ki nem derült, hogy megsértette a vámpírtársadalom fontos törvényeit. Érdekes mód, fotorealisztikusan kevésbő tűnik ijesztőnek, mint Sims 3-as vámpírként volt.

Dániel, Angéla férje, vámpír létére inkább segíteni akarta az embereket, mint bántani őket. Végül azonban ez is lett a veszte.

Egy újabb színfalak mögött meghalt karakter Olivér, Kata ikertestvére.

Köszönjük szépen Ahsokának, és reméljük, hamarosan a Gépek Birodalma szereplőit is láthatjuk kicsit élethűbb grafikával:D

Szárnybontogató írópalánta, elhivatott tippíró és modvadász. Lelkes fordító, Sims 3, Sims 4 és Sims Medieval játékos. Az oldalfelépítés és design elkövetője, fáradhatatlan fogalmazó és backstage admin.