Sims Medieval Játéktipp

The Sims Medieval – Szövetségek

Ha szövetségre lépsz idegen országokkal, a Királyságodnak számos bónuszt érhetsz el többféle kategóriában.

Hogyan léphetsz szövetségre  más királyságokkal:
Ahhoz, hogy gyümölcsöző kapcsolatra léphess más országokkal, a következő lépéseket kell követned. Először is a Királyság módban hívd elő az áttekintő térképet. (Kingdom Mode’s Territory Map)

Sims Medieval Szövetségesek

  1. Kattints a szövetséget létrehoz (Make Ally) opcióra: Válaszd ki a nemzetet és kattints a kis piros gombra, hogy létrejöjjön a szövetség. A szövetségért nyersanyag pontban kell fizetned, de megéri, ha tisztában vagy az előnyökkel. Ebben a fázisban a Kereskedőd már tud üzletelni ezzel az országgal.
  2. Hajtsd végre a szövetséghez tartozó küldetést (Annex Quest): Minden királyságban speciális küldetés vár rád, hogy hozzáférhess a szövetséggel járó előnyökhöz. A küldetés automatikusan megjelenik, miután szövetségre léptél a másik nemzettel. Miután a küldetést végrehajtottad, hozzáférhetsz a különleges előnyökhöz.
  3. A hűség fenntartása rendeletek és őrjáratok segítségével: Miután befejezted a különleges küldetést, és hozzáférhetsz az előnyökhöz, arra kell figyelned, hogy fenntartsd a hűségüket irántad.  A barátság mérő gyorsan emelkedik felfelé, ha a Lovagot, a Kémet vagy az Uralkodót használod, hiszen a képességeik pozitívan hatnak két nemzet kapcsolatára, ellenkező esetben akár lázadás is kitörhet Királyságod ellen.

A barátságmérőnek nagyon le kell esnie ahhoz, hogy elveszítsd az előnyöket, amikhez a szövetségre lépéssel jutottál. Nem kell megijedni, ha vörössé válik a mérő, hanem a Lovag, a Kém vagy az Uralkodó segítségével javíts a kapcsolaton.
Néhány ország előírja azt, hogy milyen szintű hírnév szükséges ahhoz, hogy szövetségre lépj velük.  Kereskedelem esetén az első termék az, amire szükséged van a rakományodban, a második pedig, hogy mit kapsz érte cserébe. Ha két gombát kérnek ahhoz, hogy egy fát kapj, és te átadsz négy gombát, akkor két fát fogsz kapni. Egyedül a Kereskedők tudnak hozzáférni a hajók rakományteréhez és csak ők tudják kezdeményezni a kereskedést.
Minden ország más terméket fog importálni. A Kereskedőddel töltsd meg a hajót importáruval és a Kereskedőd jóval nagyobb bevételre fog szert tenni, mint a hagyományos eladással.
A következő termékekhez férhetsz hozzá importálással: sötét kő (darkstone),   az őrző táblája  (tablet of the watcher) stb. Sikerülhet ritkább termékekhez is hozzáférned, például Misztikus fémtöredék (Mystic Metal Fragment), Unikornis szarv (Unicorn Horn) stb.

Effenmont és Gastrobury:
Ezt a két szigetországot fel kell fedezned, mielőtt szövetségre tudsz velük lépni. A település boltjában (Village Shoppe) vásárolj térképet, válaszd ki a hőst, akinél a térkép van és küldd el a kikötőbe. Elhajóznak az új területre, és ezután már láthatod az országot az áttekintő térképen.
Idegen országok listája és előnyök:

MedievalAarbyville
Különleges küldetés: New Gangs of Aarbyville (Aarbyville új bandái)
Kereskedelem:  3 mágikus port (Magic Powder) egy rabért (Prisoner); 3 ékköves gyűrűt (Jeweled Ring) az Őrző táblájáért (Tablet of the Watcher);  2 megáldott víz (Watched Water) egy Kingball ütőért (Excalipaddle).
Előnyök: A hősök 20%-kal több aranyjutalmat és tapasztalatpontot (XP) kapnak a küldetések után.
Szükséges hírnév: 60

MedievalAdvorton
Különleges küldetés: Tournament of Honor (A becsület tornája)
Import: páncélt vásárolnak simoláért.
Kereskedelem: 6 Adamant (Adamantle) egy Precíz Handzsárért (Precise Scimitar), Az Őrző táblája (Tablet of the Watcher) egy Advorton Páncélért (Advortonian Scale), 3 Sötétkő (darkstone) egy unikornis szarvért (Unicorn Horn).
Előnyök: Advorton lecsökkenti az összes 3 és 4 küldetésponttal járó küldetéseket 2 és 3 küldetéspontra.  Ez lehetővé teszi, hogy több küldetés vegyél fel.
Szükséges hírnév: 160

MedievalBurdley
Különleges küldetés: Squirrel Infestation (Mókusragály)
Import: orvosi felszerelés simoláért
Kereskedelem: 2 crudium (Crudium) egy fémdarabért, Mágikus por (Magic Powder) egy Erős Gyógyító Írért (Strong Health Salve), 3 Rejtélyes Gépalkatrész (Mysterious Machine Parts) egy Unikornis húsért (Unicorn Meat)
Előnyök: 25 százalékkal kevesebb nyersanyagpont szükséges az építkezésekhez
Szükséges hírnév: 160

MedievalCrafthole (Iparalja)
Különleges küldetés: nincs, már a játék kezdetétől a szövetségesed
Importál: ásványi anyagokat és fémeket vásárol simoláért
Kereskedelem: 2 gomba (Mushroom) egy fáért (Wood), 3 nadragulyát (Nightshade) egy libatollért (Goose Feather), Bűvös Port (Magic Powder) Szerencsefőzetért (Luck Potion),  Rejtélyes Gépalkatrészt (Mysterious Machine Part) egy Acélkalapácsért (Steel Hammer).
Előnyök: Hozzáférés a Vadászraguhoz (Hunter’s Stew) és az Iparalja Energiafőzethez (Crafthole Energy Potion)
Megjegyzés:  Az Effenmont szövetségnél kapott energiaital receptje sokkal jobb.

MedievalEffenmont
Különleges küldetés: A Political Marriage (Politikai házasság)
Importál: Húst simoláért
Kereskedelem: 3 Őrző táblája egy varázspálcáért, 2 Sötétkő egy Lángoló Kard Bűbájitalért
Előnyök:  Az energiaital receptje elérhetővé válik a Varázslódnál és a Gyógyítónál. Az energiaital nagyon hatásos, nincs mellékhatása.
Nem igényel hírnevet, hanem meg kell vásárolnod a térképet a település boltjában (Village Shop).  A térkép drága, de az energiaital miatt megéri.

MedievalGastrobury
Különleges küldetés: Gasztro-ünnep vagy mellszobor (Gastro-Fest or Bust)
Importál: Gyümölcsöket és zöldségeket simoláért.
Kereskedelem: vaddisznó vagy medvehúst kolbászért, 5 szárnyashúst egy kolbászért, 5 megszentelt vizet (Watched Water) egy sötétkőért (Darkstone), 5 unikornishúst (Unicorn Meat) egy Rejtélyes Fémtöredékért (Mystical Metal Fragment)
Előnyök: Az összes étel kétszer hosszabb ideig áll el, mielőtt megromlana, az ételek módosító hatása megduplázódik és 3 különleges kolbászrecept.
Hírnevet nem igényel, hanem Gastrobury térképét kell megvenni a település boltjában (Village Shoppe).

MedievalSnordwich
Különleges küldetés: Álmatlanság Snordwichban (Sleepless in Snordwich)
Importál: halat simoláért
Kereskedelem:  5 fa (wood) egy altatófőzetért (Sleeping Draught), Libatoll egy Mitrálért (Mithral), 2 Őrző táblája egy  Sötétkőért
Előnyök:   Megnöveli +10-el a Jól végzett munka módosítót, és -10-el csökkenti az Ellógott kötelesség módosítót
Szükséges hírnév: 160

MedievalTicktop
Különleges küldetés: Megvadult gólemek (Golems Gone Wild)
Importál: Kristályokat és köveket simoláért
Kereskedelem: Drágakövek (gem) egy mitrálért (Mithral), 3 libatoll (Goose Feather) egy Égető  Szíverősítőért (Combustion Cordial) , 4 bűvös por (Magic Powder) egy rejtélyes gépalkatrészért (Mysterious Machine Part)
Előnyök: A hősök hat plusz órát kapnak a küldetésekhez. Ez nagy segítségre van a küldetés platinaszinten való elvégzéséhez.
Szükséges hírnév: 60

MedievalTredony (Tredónia)
Különleges küldetés: nincs, már szövetséges a kezdetektől fogva
Importál: gyógynövényeket és magokat simoláért
Kereskedelem: 6 árpa egy drágakőért,  egy díszes ruha egy drágakőért, 2 foszfor (Phosphorus) egy Bűvös Porért (Magic Powder), 3 libatoll (Goose Father) egy köves gyűrűért (Jeweled Ring), Egy rab (Prisoner) egy robusztus lantért (Sturdy Lute).
Előnyök:   Bankárok Söre (Banker’s Ale), Tredóniai Drágakő Bor (Tredonian Gem Wine),  Finom Cipóreceptek (Fine Loaf Recipes)

MedievalYacothia
Különleges küldetés: Death of the Proxy (A megbízott halála)
Importál: Bájitalokat, főzeteket
Kereskedelem: 2 fa (wood) egy díszes ruháért (Fancy Clothing), 6 mitrál (Mithral) az Őrző botjáért (Staff of the Watcher), 5 libatoll (Goose Feather) egy megszentelt vízért (Watched Water), egy rab (Prisoner) az Őrző kardjáért (Watcher’s Blade)
Előnyök:  +25% napi bevétel az összes Hősnek
Szükséges hírnév: 60

A tippet készítette: Ruby (My Sims Tipptár)