Sims Medieval Játéktipp

The Sims Medieval – Sebészet

A gyógyító hős munkájának egyik alapvető kelléke a műtőasztal. A fából készült, első ránézésre kínzóeszköznek tűnő tákolmánynak alapvetően két funkciója van: A testet belülről fenyegető kórságok piócával történő kezelése, valamint a külső hatások során kialakult sérülések sebészi megoldása gyógynövényes altatásban.

Ha a klinikán éppen nem tartózkodik beteg vagy sérült sim, akkor a Treat Sim for Sickness (Kezelje a betegséget) és a Treat Sim for Injury (Kezelje a sérülést) opció inaktív.

A klinikán általában nagy a forgalom, és a beteg simeknek sokszor szürke felhő van a feje felett. Kattintsunk az asztalra a Treat Sim for Sickness/Treat Sim for Injury opciókra a gyógyításhoz.

A felugró ablakban kiválaszthatjuk a kezelendő pacienst. Okézzuk le.

A páciens ilyenkor éjjeli ruházatát ölti magára, majd vízszintesbe helyeződik.

A beavatkozásokatl a Discharge Sim opcióval szakíthatjuk meg.

Belgyógyászati esetek (Treat Sim for Sickness)

A bal felső sarokban megjelenik a szipolyozás mérő. A Blood a túltengő vérmennyiséget jelzi, a Leeches pedig a rendelkezésre álló piócákat.

Amíg a Blood mérő a legsötétebb sávban van, addig a gyógyítás (Medicate Sim) inaktív. A gyógyítónk feladata, hogy a beteg Blood Point-jait minél közelebb vigye a nullához (citromsárga mező).

Ezt a Drain Sim… (Csapolás) lehetőséggel kivitelezhetjük. A Use One Leech egy piócát vet be, következménye átlagben két pontnyi vérveszteség. A Use Some Leeches két piócát jelent, fogyatsztásuk 7-8 pontnyi vér. A Use a Pile of Leeches az szakma ötös szintjétől érhető el, három piócával dolgozik, ez kb: 11 ponttal apasztja a Bloodot.

Doktorunk nemes egyszerűséggel a betegre dobál több-kevesebb piócát. Ezt addig ismételjük, míg piros vagy citromsárga sávig csökken az alany ereiben keringő vér mennyisége, ekkor elérhetővé válik maga a gyógyítás.

Ha mindent jó csináltunk, betegünk teljesen felépül.

Ha véletlenül túl sok vért csapoltunk le belőle, csak részleges gyógyulást érhetünk el. (Beavatkozás ismétlésével a hiba javítható.)

Sebészeti beavatkozások (Treat Sim for Injury)

Természetesen, a kegyes középkorban a sebészeti beavatkozásokat fájdalomcsillapítás, bódítás előzi meg. Ehhez gyógynövényekre van szükségünk. Használjuk az Apply Anesthesia… (Altatás) opciót.

A Minor kismértékű, a Moderate mérsékelt, a Major pedig nagymértékű fájdalomcsillapítást idéz elő, és ebben a sorrendben 1, 2 valamint 3 gyógynövény szükséges hozzá.

A Pain (Fájdalom) mérőt a bal felső sarokban láthatjuk. A fájdalom erősségét jelzik a Paint Pointok, a rendelkezésre álló gyógynövényeket pedig a Herb Count szám. Célunk itt is az, hogy a Paint pontok a nullához közel essenek. A bódító párlatokat addig alkalmazzuk, míg el nem érjük a kívánt szintet.

Ekkor használjuk Perform Surgery on Sim (Sebészeti beavatkozás végrehajtása) opciót.

Ha elkészültünk, üzenetet kapunk a sikerről.

Az asztalon üresjáratban elérhető az Add Ingrediens opció (Feltöltés alapanyagokkal).

Megnyílik orvosunk eszköztára, innen az asztal tárolójába húzhatjuk a szükséges elemeket. Ezek a következők: Leech (pióca), növények pedig: Lordleaf, Valoroot, Eaglewood, Sagewort.

A felpakolás alapvetően nem szükséges a gyógyításhoz, mert a sim közvetlenül az eszköztárából is hozzájuthat az alapanyagokhoz, de előnyös, ha nem akarjuk véletlenül minden holminkat eladni a piacon.

A tippet Mazsola készítette (My Sims Tipptár)