Sims 4 Modok

Hogyan pózoljunk Sims 4-ben?

I. Pose Player használata

Picture

Az egyedi tartalom készítők természetesen nem felejtették ki a pózolást a Sims negyedik szériájából sem. Aki már elbíbelődött a pózolással Sims 3-ban, itt sem kerülhet vele gondba. A könnyebb használat érdekében azonban történt némi változtatás. A pózokhoz már a sim menübe integrálva férhetünk hozzá, nem pedig csapó segítségével, így nem kell azzal bajlódnunk, hogy ne lógjon be a nem oda illő tárgy a képbe. Biztos vagyok benne, hogy a sok pózt használó játékosok találkoztak már azzal a problémával, hogy a Pose Player lassan tölt be, és összekeverve mutatja a pózokat. Ennek a kínlódásnak immár vége! A Sims 4-ben pózcsomagokat fogsz látni, amelyeken belül sorakoznak a pózok. Ugye, milyen csodálatos újítás? 😀

Sajnálatos módon ebben a szériában a bb.moveobjects kóddal nem lehet a simeket mozgatni, de a tipp végén kitérek rá, hogyan lehet ennek ellenére tetszőlegesen elhelyezni  a pózoláshoz.

Picture

EZEN az oldalon folyamatosan frissítik a Pose Player fáljt. Lejjebb görgetve a „Download” feliratra kattintva tudod letölteni. (Régebbi játékverzióhoz a „Spoiler: Click to show”-ra kattintva keresgélhetsz.)

Picture

​Miután letöltötted, bontsd ki a tömörítőprogrammal, majd a benne talált két fájlt (package és ts4script fájlkiterjesztés) helyezd el a … / Név / Dokumentumok / Electronic Arts / The Sims 4 / Mods mappádba. A letöltött pózok/pózlisták (package fájlkiterjesztés) is ide kerüljenek. Ha rendszerezni szeretnéd őket, létrehozhatsz egy „Pose” (vagy bármi) nevű mappát, és elkülönítheted őket a többi egyedi tartalmadtól.

Picture

​Ne felejtsd el bepipálni a „Script Mods Allowed” és „Enable Custom Content and Mods” jelölőnégyzetét a Játékbeállításokban (Game Options/Other).

Nem mindegy az sem, hogy milyen pózokat töltünk le, mivel kétféle típusba vannak felosztva. Általában fel szokták tüntetni, hogy CASposepack mindkét formában működik a póz.  Utóbbi esetben általában külön package fájlban szokták a két típust elkülöníteni. A CAS változat esetében a sim személyiségjegyein keresztül érhetők el a pózok. Attól függően, hogy a készítők hány pózt csempésztek egy jellemvonásba (trait), a sim beállítása akár 2 mp-ként változik. A CAS leírása tartalmazza, melyik személyiségjegyben kell keresnünk a pózokat.


​No de mi van abban az esetben, ha két különböző pózt töltöttél le, amelyek a „Sportos” jellemvonásba kerülnek? Ez sajnos nem fog működni, mert ütköznek egymással. Használatukat úgy tudod megoldani, ha először az egyiket használod, majd kiszeded a Mods mappából, és a másik pózfájlt helyezed el helyette. Mapparendezéskor érdemes feltüntetni, melyik fálj melyik személyiségjegyet használja, hogy elkerüljük a kavarodásokat.

Picture

​Figyelem! Miután rátaláltál a megfelelő pózra, mindig figyelmesen olvasd el, hogy hogyan tudod használni! A nem jellemvonásba épülő pózoknak is van ugyanis két fajtája, az egyik a Pose Playerből érhető el, a másik pedig a sim interakcióiközé integrálódik. Pl. egy páros (pl. csók) póz esetén ha a leírás azt jelzi, interakcióba kerül, élő módban az egyik simmel a másikra kattintva kell kiválasztanunk a megadott interakciót, simünk pedig a megszokott gyári helyett új testhelyzetet fog felvenni.

Picture

​Mielőtt belekezdenénk a forgatásba, rejtsük el a gondolat- és beszédbuborékokat, valamint a plumbob kristályt. A CTRL + Shift + C billentyűkombináció után írjuk be a kódot: headlineeffects off. A sim fehér körvonalát is tüntessük el: hovereffects off.

Picture

​Ahogy említettem, a simek menüjébe integrálódnak a pózok. Sims 3-hoz hasonlóan kétféle módon hajthatunk végre egy bizonyos pózt: kiválaszthatjuk a listából (Pose By Pack), vagy beírhatjuk név szerint (Pose By Name) keresgélés nélkül. Természetesen itt is előfordulnak olyan pózok, amelyeket csak a név beírásával tudunk használni.

Picture Picture

Pose By Back” interakció kiválasztása után így fest a pózpakkok csoportosítása. Ha kiválasztjuk egyik csomagot, megnyílik a benne található pózok listája.

Picture

​Ugyanott, ahol a Pose Playert is megtaláltad, van három másik link, amelyeket érdemes letölteni. A játékban található animációkat hozhatod elő velük, amelyeket a sim addig ismétel, ameddig ki nem ikszeled az akciót, vagy a simre kattintva ki nem választod a „Pose Stoping” lehetőséget.  A három fájl tartalma: érzelmekhez, halálhoz és jellemvonásokhoz kapcsolódó animációk.

Picture

Mindezek mellett még az alapjátékban megtalálható összes animáció kódját is letölthetjük a „Download a full list of in-game animations HERE.” linkre kattintva.

II. Teleportáló szobor használata (Teleport Any Sim) avagy pózolt simek elhelyezése

Picture

A Sims 4-ben sajnos a simek nem mozgathatók a bb.moveobjects kód segítségével. Szerencsére van azonban más megoldás, és bár van egy kis hibaszázaléka, a célnak azonban megfelel.  INNEN kell letöltenünk hozzá egy szobrot, amely két fájlból áll (package és ts4script fájlkiterjesztés), és a NévDokumentumokElectronic ArtsThe Sims 4 Mods mappába kell elhelyezned.

Picture

Picture

​Építés módban legkönnyebben az Egyedi tartalom (Custom Content) szűrő bekapcsolásával a szék ikonra (Objects by Function) kattintva találhatod meg.

Picture

​Tegyük fel, hogy egy alvó simet szeretnénk az ágyra helyezni. A szobrot értelemszerűen az ágyra kell tennünk, majd rákattintva kiválasztani a „Teleport a sim here” interakciót, végül a teleportálni kívánt simet. Ezután jöhet a pózolás. Persze nem mindig sikerül elsőre tökéletesen elhelyezni a simet, ilyenkor az interakció megszüntetése után igazítunk a szobor helyzetén, majd elejéről kezdjük az egészet. Egy idő után bele fogsz jönni. 🙂

Picture Picture Picture

 

A moveobjects kód használata nélkül a páros pózok elég sok fejtörést okozhatnak. Két ismert módszer van rá, az egyik a már korábban említett interakcióba épített pózolás. A másik lehetőség két szobor segítségével érhető el. Például az ágyjelenet során a szobrokat egymásra kell illesztenünk, teleportálni a simeket a kívánt helyre, majd aktiválni a pózokat, és máris kettesben vannak.

Picture

Picture

Picture

​Ha kérdésed akadna, vagy nem találtál megoldást a problémádra, ne habozz segítséget kérni!

Ügyeletes technikai zseni, bugszakértő, kötélidegzetű hibaelhárító. Minden problémára akad – általában helyes – megoldása. Tehetséges illusztrátor, hírvadász, Sims 2, Sims 3, Sims 4 és Sims Mobile játékos. Az oldal biztonsági rendszerének őrizője, lelkiismeretes backstage admin.