Sims 4 Modok

Hogyan játssz 8-nál több simmel Sims 4-ben?

A Sims a lehetőségek játéka, mégis elég hamar korlátok között találhatjuk magunkat, ha nem elégszünk meg a nyolctagú háztartással járó kihívásokkal. Ez a vízválasztó szám az összes szériában jelen volt, és bár az állatos kiegészítők a Sims 2 és 3 esetében tettek egy kis engedményt azzal, hogy a legfeljebb nyolc sim mellé két kedvencet is csatolhattunk családunkhoz, de ez még mindig nem az a szabadság, ami minden simmert boldoggá tenne. Ha a számítógépünk alkalmas rá, miért is ne próbálhatnánk meg egy virágzó közösséget irányítani telkünkön akár 25 simmel?

Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a modderek sietnek segítségünkre. Jelenleg két mod érhető el, amivel növelhetjük a létszámot (legalábbis nekem ennyiről van tudomásom), de mivel működésük eléggé eltér, valószínűleg megoszlik majd, kinek melyik lesz az igazi. Az egyik ezek közül TwistedMexi Full House modja, amelyet a linken található lenti listából tölthetsz le Tmex-FullHouse.ts4script néven. Korábbi változatok is fellelhetők a neten, például a MTS oldalon, de a Python frissítés óta ezek nem működnek. Telepítése igen egyszerű, a fájlt helyezd a Mods mappába, és ha engedélyezve vannak az egyedi tartalmak a játékodban, belépéskor már használatba is veheted.

Ez a mod parancsfájlok segítségével teszi lehetővé, hogy bővítsd a háztartásodat. Legfeljebb 24 tagúra növelheted, és csak a játékban megtalálható simet adhatsz hozzá, tehát pl. a galériában elmentett karaktereket hiába keresed. Ahhoz, hogy használd, a parancssorba (CTRL + SHIFT + C) kell begépelned a következőt:

tm.fullhouse Bella Goth

Természetesen a Bella Goth név helyére illeszd be a háztartáshoz csatolni kívánt sim nevét! Ha dupla vezetéknévvel vagy keresztnévvel rendelkezik, használd a következő formát:

tm.fullhouse "Mary Sue" Smith

Ha pedig el szeretnél távolítani egy simet a háztartásból, megteheted a következő paranccsal:

tm.deletesim Bella Goth

Korábban létezett egy override parancs is a modhoz, amellyel a 24 vagy több főből álló háztartáshoz csatolhattunk simet, ha a hardverünknek meg sem kottyant az igénybevétel. Sajnos nekem nem működött, valószínűleg TwistedMexi ezt a funkciót már nem frissítette.

tm.fullhouse Bella Goth override

Mielőtt belevetnéd magad a Full House moddal a játékba, tudnod kell róla egy-két dolgot. Először is, a kóddal 24 simet ugyan hozzácsatolhatsz a háztartásodhoz, de bizonyos interakciók használatába így is beleszól a létszámkorlát. Ha nyolc vagy több sim él telkeden, nem próbálhatsz például gyereket nemzeni, vagy meghívni egy másik simet hogy költözzön be – ilyenkor azt az üzenetet kapod, hogy a háztartás elérte a maximális létszámot. Nem szerkesztheted a túlnépesedett háztartást vagy a hozzá tartozó simeket CAS-ben – ha így teszel, mire visszalépsz a játékba, csak a megengedett nyolc simet találod ott, a többiek eltűnnek. Épp ezért ez a mod inkább azoknak való, akik nem játékra használják a Simset, hanem fotózásra vagy videózásra, így nem zavaró annyira a megszokott interakciók hiánya.

Na de mit válasszon az, aki szeretne egy generációkon átívelő játékot játszani dédszülőkkel, unokákkal, nagybácsikkal? Számukra Deaderpool nagyszerű MC Command Center modja a megoldás, amelynek egy korábbi verzióját már mi is bemutattuk nektek. Most csak a számunkra lényeges funkcióra térnék ki, de az MCCC olyan sokoldalú, hogy mindenképp készül majd frissebb leírás is a használatához.

Ahhoz, hogy megnöveld háztartásod létszámát, töltsd le a játékod verziójához szükséges modot, majd miután kicsomagoltad, másold a mc_cmd_center.ts4script és mc_cmd_center.package fájlokat a Mods mappádba. Csupán ezekre lesz szükségünk az elvégzendő művelethez. Indítsd el a játékod, lépj be egy telekre, és keress vagy helyezz el egy számítógépet. Ennek segítségével férhetsz hozzá a játékot módosító beállítások paneléhez.

Ha kiválasztod a Command Centert, most csupán egy MCCC Settings menüpont elérhető, haladjunk tovább benne. A Gameplay Settings… beállításoknál meg is pillanthatjuk a Maximum Household Size menüpontot, kattints rá, ezt kerestük. Állítsd át a maximális nyolc simet egy tetszőleges, de 25-nél nem nagyobb számra, majd hagyd jóvá a beállítást – hogy életbe lépjen, újra kell indítanod a Sims 4-et.

Ezt követően viszont szabadon élvezheted a játékot, építgetheted családfád, hiszen ez a mod engedi, hogy simjeid nyolc fő felett is gyermeket nemzzenek vagy éljenek a többi létszámhoz kötött interakcióval.

Bár a háztartást egyben továbbra sem szerkesztheted, mert ugyanúgy jársz, mint a Full House moddal – vagyis eltűnnek a létszám feletti simek – de ha a SHIFT gombot lenyomva a simre kattintasz, elérhetővé válik a Modify in CAS / Szerkesztés CAS-ben és Remove from family / Eltávolítás a háztartásból lehetőség, amelyeket bátran használhatsz.

A fenti lehetőségek akár segítséget nyújthatnak olyan kihívások végigjátszásnál is, mint pl. 100 Baby Challenge. Most, hogy a mágikus nyolcas szám már nem állhat utadba, kezdődhet a játék!

Figyelem! Mivel a fenti modok script fájlok, legfeljebb egy mappa mélységben helyezd el őkat a Mods mappádban, különben nem fognak működni!

 

 

Szárnybontogató írópalánta, elhivatott tippíró és modvadász. Lelkes fordító, Sims 3, Sims 4 és Sims Medieval játékos. Az oldalfelépítés és design elkövetője, fáradhatatlan fogalmazó és backstage admin.