Sims 4 Letöltés

Sims 4 Letölthető ház – Magic Ivy, a mágusok magasiskolája

Láthatáron már a Sims 4 egyetemes kiegészítője, azonban addig is, hogy a várakozást megkönnyítsük, lehetőséget adunk nektek, hogy simjeiteket beírassátok egy egészen más iskolába – a mágusok magasiskolájába, a Magic Ivy-ba! Az épület a Realm of Magic kiegészítővel érkezett Magic HQ telek egy újragondolása, amely számos olyan lehetőséget ad a simek számára, amely egészen eddig nem volt elérhető a Magic Realmben!

Először is, talán a leginkább hiányolt funkció a játékosok által, hogy a varázsvilágba nem lehet beköltözni, és minden egyes alkalommal, mikor simünk elfárad, vagy bármilyen más nyűgje akad, haza kellett ugrania, hogy rendbe szedje magát. Most azonban, hála a Magic Ivy bentlakásos varázslóiskolának, simünk egy nagy közös hálószoba kényelmében térhet nyugovóra, ha túlságosan lemeríti a napi fejtágítás.

Ha megéheznél, csak nézz le az étkezőbe, ahol bőven akad hely neked, és az összes mágusbarátodnak, sőt, még azok a fránya háztartáson kívüli simek is elférnek, akikből sosem gondoltad volna, hogy varázsló lesz. Na de semmi előítélet, hiszen nem csoda, ha valaki arra vágyik, hogy életét mágikus módokon könnyítse meg!

Egy varázslókastély elmaradhatatlan része a bájitaltan terem, ahol kedvünkre kotyvaszthatunk mindenféle földi és földöntúli jót. Vigyázzunk, ne keverjük a sajtos makarónit a szerelmi bájitallal, mert a sajt iránti szenvedélyt már nem lehet hová mélyíteni…

És ha elegünk van a boszorkányos füstből, ideje félrevonulnunk egy kicsit elszigeteltebb terembe, ahol az elemi, szelídítetlen mágia tanulmányozására szánhatjuk rá magunkat. És közben gyönyörködhetünk a teremben is, amelyet a Harry Potterből ismert sötét varázslatok kivédése terem ihletett.

A következő becsöngetés a gyógynövénytannak szól, ahol simünk mindenféle növénnyel megtanulhat bánni, ami kifejezetten hasznos, ha a bájitalok alapanyagait magunk akarjuk előállítani.

És pont ezért, a bájitalok gyártásának megkönnyítésére, a teremhez tartozik egy gazdag kert, amely a játékban található legtöbb növény egy-egy példányát őrzi. A simek kivehetik részüket a növények ápolásából is, de ha önzőbbek annál, simán csak lecsippenthetik a terményeket is, mielőtt elrobognának bájitalt palackozni belőlük.

A Magic Ivy azonban nem csak a simsben fellelhető növények felsorakoztatásával járul hozzá mágus simünk fejlődéséhez. Több varázskollekció összes eleme is elhelyezésre került a kastélyban – néhány szem előtt, néhány pedig elrejtve, szétszórtan. Ha a familiárisok gyűjteményét keresné valaki, elegendő ellátogatnia az átváltoztatástan terembe.

A bájitalok egy másik fontos hozzávalói, a különféle békák is megtekinthetők egy kiállítás keretén belül. Felhasználásuk előtt javallott varázslattal duplikálni őket, így végtelenné téve a varangyok tárházát.

És a bájitaloknál maradva: a kristálykertben található egy szép gyűjtemény a játékban található kőzetekből, fémekből és kristályokból, hogy a legbonyolultabb bájitalok is elkészíthetők legyenek, és ne kelljen hozzá körbeutazni az egész simvilágot. A lemásolós varázslat használata itt is javasolt.

A kastélyban azonban nem csak a legkézenfekvőbb dolgokat járja át a mágia, hanem szinte minden szegletét. Látogassatok el a belső udvarba, ahol a hatalmas sövényszobrok körében egy mágikus fa törzsét találjátok. A fa akkor nő ki, ha a simek összegyűjtik a hozzá szükséges hat varázsbabot – és jó hír, hogy ehhez sem kell messzire menniük, hiszen a kastély falain belül megtalálhatják az összeset!

Hasonló módon, a könyvtár nem az egyetlen hely, ahol simünk a különféle rúnákat és varázslatokat tanulmányozhatják, ugyanis az összes elérhető varázsigéhez és bájitalhoz szükséges könyv megtalálható a kastély valamely pontján! A könyveket természetesen – hiába nem a könyvtárban találhatók – helyben lehet csak olvasni. Ne vegyük el a lehetőséget a későbbi generációk nagy tehetségei elől sem azzal, hogy ellopkodunk mindent a kastélyból!

Azonban nem csak ez az egy szabály érvényes a kastély falain belül. Sok olyan veszély fenyegeti mágusjelöltjeinket, amelyek könnyedén a gyengélkedőre juttathatják őket, így legyünk óvatosak! És nem csak a varázslás negatív mellékhatásaként létrejövő átkokra gondolok, hanem a második emeleti titkos folyosóra is, ahová csak azon simek lépjenek be, akik kínkeserves halált kívánnak halni.

A kihágásokat természetesen nem ússza meg egyik sim sem egy pár hetes lábadozással. Amint újra összeforrtak azok a törött csontok, irány az igazgató irodája, ahol lehet, a simek azt kívánják majd, bár tovább tartott volna az a fájdalom… De persze a főmágus nem csak szid, hanem dicsérni sem rest, sőt, ha simed elég ügyes, akkor akár híres mágussá is válhat, hogy aztán képe ott díszelegjen az első emeleti varázslatos varázslók kollekciójában!

Vesd hát bele magad életed legmágikusabb simélményébe, és szerezz be egy Tekergők Térképét, mert a sok egyforma folyosón és lépcsőházban kifejezetten könnyű eltévedni!

A használathoz szükséges kiegészítők:

 • Realm of Magic
 • Get Famous
 • Cats and Dogs
 • Get Together
 • Get to Work
 • StrangerVille
 • Jungle Adventures
 • Parenthood
 • Vampires
 • Dine out
 • Vintage Glamour Stuff
 • Movie Hangout Stuff
 • Spooky Stuff
 • Perfect Patio Stuff

Ha elnyerte a tetszésed, és minden szükséges csomaggal rendelkezel, a letöltés feliratra kattintva le is töltheted! Ha pedig szükséged van útmutatóra a tartalom telepítésére, kukkants be tipptárunkba!

Mivel az épület a Magic HQ helyettesítésére lett megálmodva, azonban a Magic HQ alapértelmezésben nem szerkeszthető, egy kis trükkre lesz szükséged, hogy átépíthesd a játékkal érkezett telket. Simeddel utazz át a Magic Realm-be, majd a csalásablakba írd be a bb.enablefreebuild kódot, amely feloldja az építés menüt. Ha átlépsz abba a menübe, már eléred a galériát, ahonnan kiválasztva a Magic Ivy-t, egy kis töltés után már le is cserélődik az új, gazdagabb varázslóközpontra!

Ha még ez sem tántorít el attól, hogy simjeidet egy igazi varázslóiskolába írasd, mielőtt még egyetemre küldhetnéd őket, ne habozz, kattints a letöltés gombra!

LETÖLTÉS

A barkácsolás avatott mestere, ígéretes írópalánta, egyedi tartalom készítő. A Sims konspirációs teóriák lelkiismeretes közvetítője. Elhivatott fordító, Sims 3 és Sims 4 játékos, pótolhatatlan lektor.