Sims 4 Kihívás

Sims 4 Alapjáték-kihívás / Base Game Challenge

Nemrégiben találkozhatattok oldalunkon a Sims 4 Csomagalapú kihívással. Mivel nem mindenki rendelkezik az összes csomaggal, így elkészült az alapjátékos verzió is, aminek teljesítéséhez csupán erre az egy játékra van szükségetek. Mindkét kihívást lehet önmagában vagy vegyítve játszani, hogy a számodra legtökéletesebb kihívás jöjjön létre.

Első generáció

Gyerekként sosem értetted, hogyan tudja valaki, mi akar lenni, amikor nagy lesz. Hogyan tudhatná ezt bárki ennyi lehetőség között? Hogyan tudhatja valaki annyira, hogy leérettségizzen, főiskolára járjon és abban a karrierben dolgozzon, ami egész életében boldoggá teszi? Te nem tudtad.

Szerencsére, amíg azon morfondíroztál, hogy menj-e főiskolára a szüleid kedvéért vagy vegyél ki egy évet, hogy megtaláld önmagad, megtudod, hogy megörökölted a déd-nagynénéd házát Willow Creekben. Nemsokkal érettségi után búcsút intettél a régi életednek és elindultál Willow Creekbe. Azonban csak ott jöttél rá, hogy a ház nincs igazán ideális állapotban.       

A következő évek során szabadúszóként festő munkákat vállalsz el, ameddig megtalálod, ami igazán érdekel. Egy nap egy barátod azt javasolja, legyen belőled profi festő, hiszen látja, hogyan ragyog a szemed, amikor a teljesített festői munkáidról beszélsz. Hirtelen minden összeáll.

Életcél(ok): A világ barátja (Friend of the World) – tiszta lappal kezdesz, és próbálsz minél több új barátot szerezni

Személyiségjegyek: Borongós (Gloomy), Kreatív (Creative) és egy szabadon választható

Célok: Készíts egy fiatal felnőtt simet és költöztesd be egy felújításra szoruló házba Willow Creekbe (építhetsz egyet vagy le is töltheted a galériáról – használd a freerealestate csalást, hogy ki tudd fizetni). Miután simed beköltözött, csald le a pénzét 600 simoleonra. Sosem dolgoztál, mert a szüleid azt akarták, a tanulmányaidra koncentrálj. Amikor úgy döntöttél, nem mész főiskolára, nem adtak több pénzt, így csak az a kevéske születésnapi pénz maradt, amit a gyerekkorod alatt összegyűjtöttél. Barátkozz össze legalább egy simmel a Welcome Wagonból, hiszen ő lesz majd az, aki azt javasolja, hogy profi festőként dolgozz. Végül házasodj össze valakivel és legyen legalább egy örökösöd. 

 • Vállalj el annyi szabadúszó munkát, amennyit csak kell, hogy teljesen felújítsd az egyik szobát az új otthonodban, mielőtt csatlakozol a Festő karrierhez (opcionális)
 • Érd el a Festő karrier (Painter) legmagasabb szintjét
 • Az első beköltözösén kívül nem használhatsz pénzcsalást
 • Simed élete során teljesen renováld a megörökölt házat, ahonnan sosem költözhetsz ki

Második generáció

Szerető szülők neveltek egy gyönyörű otthonban. Láttad, mennyire büszke volt anyukád/apukád a házra, amiből otthon teremtett, és te is ezt akartad érezni a saját házad iránt, így szintén egy felújításra szorolú házat veszel, amikor kiköltözöl. Hamarosan rájössz, hogy valami nem stimmel a házzal. Észreveszed, hogy az emberek messzire kerülik a házad. Millió magyarázat eszedbe jut erre, és annak szenteled az életed, hogy bűnügyi regényeket írj az összeesküvés elméletekről. 

Életcél(ok): Bestseller író (Best Selling Author)

Személyiségjegyek: Maximalista (Perfectionist), Ügyetlen (Clumsy) és egy szabadon választható

Célok: Fiatal felnőttként vásárolj meg egy felújításra szorolú házat, lehetőleg olyat, ami elhagyatottnak tűnik. Ismét csalhatsz, hogy meg tudd venni (a háznak olcsónak kellenne lennie, hiszen régóta árulják márVAGY használhatod a Simcity Loans modot és vehetsz fel hitelt a házra (ez egy kis extra kihívás). Mindig is író szerettnél volna lenni, viszont sosem találtad a szavakat, így szabadúszó író leszel és hagyod, hogy az ügyfeleid diktálják, mit írsz. Miután teljesítettél legalább két munkát a szabadúszó író karrierben, felmondasz, és teljes munkaidős író leszel, hiszen megtaláltad a múzsád, az új otthonod. Mint az előző generáció, te is ebben a házban neveled a gyereked/gyerekeid. 

 • Az új otthonodnak rendelkeznie kell a Magánterület (Private Dwelling) telektulajdonsággal
 • Az életed során újítsd fel a házad és sose költözz el, pont mint a szüleid
 • Nem bérelhetsz fel bejárónőt vagy szerelőt, mivel senki sem menne önszántából a házadba
 • Ugyanezen ok miatt limitáld a vendégeid számát is
 • Legyél Szabadúszó író (Freelance Writer) és teljesíts legalább két munkát, mielőtt írónak állsz
 • Érd el az Író karrier (Writer) karrier Szerző ágának (Author) legfelső szinjét
 • Teljesítsd a Bestseller Író (Best Selling Author) életcélt
 • Maxold ki az Írás (Writing) jártasságot

Harmadik generáció

Nem volt a legjobb egy “kísértetjárta” házban felnőni (egy szülővel, aki majdnem egész életében adósságban élt – ha ezt az utat választottad). Szeretted a szüleid, de alig vártad, hogy jó messzire költözhess. Oasis Springsbe mész, és megvásárolsz egy házat, amit egyedül is ki tudsz fizetni. Űrhajósként kezdesz el dolgozni; az űrnél messzebb hova is mehetnél? Ugyanakkor, az életed nem csupán munka, hogyan is lehetne az, amikor annyi felfedeznivaló vár rád? Hobbiból gyűjtögetni kezdesz, és hetente legalább egyszer elmész a környéket felfedezni, így találsz rá egy elhagyatott bányára. 

Életcél(ok): Kurátor (The Curator) 

Személyiségjegyek: Kocka (Geek), Aktív (Active) és Gyermekkerülő (Hates Children)

Célok: Mivel egy “kísértetjárta” házban nőttél fel, mindig is csak normális akartál lenni. Úgy érezted, ez nem megvalósítható a szüleid közelében, ezért a sivatagba költöztél. Mindig is megvetetted a szüleid, amiért egy szörnyű otthonban neveltek, ahol sosem érezted magad biztonságban, így nem akartál gyerekeket, hogy ne legyél olyan, mint ők… Sajnos egyik fogamzásgátló módszer sem 100 százalékig biztos. Űrhajósként kezdesz dolgozni, mert az űrnél messzebb nem kerülhetesz a szüleidtől. Szabadidődben a felfedezed a sivatagot és a gyűjteményeiden dolgozol. 

 • Érd el az Űrhajós (Astronaut) karrier bármely ágának legfelső szintjét
 • Teljesítsd a Kurátor (The Curator) életcélt
 • Teljesíts legalább két gyűjteményt
 • Maxold ki az Ezermesterség (Handiness) és Fitness jártasságokat
 • Miután kimaxoltad az Ezermesterség (Handiness) jártasságot, fedezd fel az elhagyatott bányát Oasis Springsben, a Forgotten Grottóban
 • Csak egy, véletlenül született gyereked legyen

Negyedik generáció

Anyukád/apukád munkamániás volt, és amikor nem az irodában töltötte az idejét, túlságosan legfoglalta a felfedezés (vagy egy sportos kaland, ha rendelkezel a Snowy Escape-pel), hogy észrevegyen. Szeretett, de nem volt meg benne igazán a szülői ösztön. Emiatt sokat voltál egyedül, és gyakran merengtél az életen és hogy miért olyan anyukád/apukád van, aki nincs melletted, ahogy kéne. Gyerekként saját magad legjobb barátja leszel és elkezdesz magadban beszélni. Tiniként úgy döntesz, csak káosszal tudod magadra vonni a szülőd figyelmét. 

Életcél(ok): Csínytevés mestere (Chief of Mischief)

Személyiségjegyek: Őrült (Erratic), Magánykedvelő (Loner) és Dilibogyó (Goofball)

Célok: Gyerekkorodban kezdesz magadban beszélni, hogy megbirkózz a magánnyal, mielőtt a csínytevés világát választod. A bűnözői karriert választod fiatal felnőttként, mert mafia főnökként mindenki észrevenne, még a szüleid is.

 • Maxold ki a Csínytevés (Mischief) és Karizma (Charisma) jártasságokat. Az a sok magadban beszélés jót tett a karizmádnak. 
 • Teljesítsd a Csínytevés mestere (Chief of Mischief) életcélt
 • Érd el a Bűnöző karrier (Criminal) Főnök (Boss) ágának legfelső szintjét

Ötödik generáció

A szülőd kicsit őrült volt, és az alma nem esett messze a fájától. Ugyanannyira nevetséges vagy, mint az ember, aki felnevelt, csak máshogy. Míg a szülőd a világot egy veszélyesebb hellyé akarta tenni, te egy jobb világot akarsz. Annak szánod az életed, hogy titkos ügynök legyél, hogy megvédd a világot az olyan bűnözőktől, mint a szülőd. Ezen kívül nagyon odafigyelsz az újrahasznosításra és a hálozaton kívüli életre. Kinek is van szüksége áramra?

Életcél(ok): Szabadúszó botanikus (Freelance Botanist) 

Személyiségjegyek: Jó (Good), Magabiztos (Self-Assured) és Forrófejű (Hot-Headed) 

Célok: Fiatal felnőttként Newcrestbe költözöl, ahol felépítettél egy 12×4 méretű teljesen üres konténer otthont (a tapéta és padló segítségével próbálj leutánozni egyet). Aztán csald le a pénzed nullára. Az az alapötlet, hogy teljesen biztos voltál abban, hogy nem kellenek materiális dolgok az örömteli élethez, így üres kézzel költöztél el, és egy elhagyatott konténerben találtál menedéket. Jobb hellyé akarod tenni a világot. 

 • Az új háznak rendelkeznie kell a Hálozaton kívül (Off-the-grid) telektulajdonsággal
 • Érd el a Titkosügynök karrier (Secret Agent) Gyémántügynök (Diamond Agent) ágának legfelső szintjét
 • Maxold ki a Logika (Logic) és Kertészkedés (Gardening) jártasságokat
 • Rendelkezz egy gondozott, ápolt kerttel
 • Teljesítsd a Szabadúszó botanikus (Freelance Botanist) életcélt

Hatodik generáció

Gyerekként nem rajongtál a szülőd életviteléért. A nagyszülőd pedig híres mafia főnök volt… Ki kellett szabadulnod onnan. Már fiatalon tudtad, hogy ezt csak akkor teheted meg, ha keményen dolgozol és jó munkát szerzel. Tiniként részmunkaidőben dolgoztál, hogy pénzt tehess félre az első otthonodra, azonban, amikor elérted a karriered felső szinjét, már nem tűnt kihívásnak és munkahelyet váltottál. 

Életcél(ok): Reneszánsz sim (Renaissance Sim)

Személyiségjegyek: Ambíciózus (Ambitious), Jó (Good) és Könyvmoly (Bookworm)

Célok: Elköltözés után rájössz, hogy bár a szülőd kicsit túlzásba esett a környezetbarát életmóddal, igaza volt. Egy mikróotthon építése mellett döntesz, hogy így segítsd a környezeted; ugyanakkor, ahogy telik az idő és gyarapszik a család, bővíted otthonod. 

 • Érd el két részmunkaidős állás hármas szintjét, mielőtt elköltözöl a szülődtől
 • Érd el a Techguru karrier Kezdő vállakozó (Start-up Enterpreneur) ágának legfelső szintjét
 • Teljesítsd a Reneszánsz sim (Renaissance Sim) életcélt
 • Maxold ki a Karizma (Charisma) és Programozás (Programming) jártasságokat
 • Egy 32 négyzet nagyságú házban kell élned, miután elköltözöl a szülődtől. Bővítheted simed élete során; ugyanakkor nem lehet nagyobb 100 négyzetnél

Hetedik generáció

Mivel egy apró házban nőttél fel, mindig két lábbal álltál a földön. Mindig is értékelted az élet apró dolgait, és szeretsz fényképeket készíteni a természetről, hogy örökké megőrizhesd a szépségét. Közel álltál a nagyszülődhőz, és az ő természetszeretete rád is nagy hatással volt. 

Életcél(ok): Pecás ász (Angling Ace)

Személyiségjegyek: Ambíciózus (Ambitious), Természetszerető (Loves the Outdoors) és egy szabadon választható

Célok: Tiniként kezdesz el érdeklődni a fényképezés iránt, és főleg a vadvilág és horgászat érdekel. Úgy hallod, Willow Creeknek vannak a leggyönyörűbb tájai és legjobb horgászati lehetőségei, ezért oda költözöl. Amikor egy nap a Foundry Cove-nál halászol, meglátsz egy rejtélyes fát, ami látszólag egy portált rejt. Hosszas gondolkodás után megnézed magadnak ezt a portált, és felfedezed a gyönyörű Sylvan Glade-et. Úgy érzed, az volt a sorsod, hogy megtaláld a portált, és gyakran meglátogatod. 

 • Maxold ki a Fényképészet (Photography) és Horgászat (Fishing) jártasságokat
 • Legyél Szabadúszó digitális művész (Freelance Digital Artist)
 • Teljesítsd a Pecás ász (Angling Ace) életcélt

Nyolcadik generáció

A szülőd szerette a természetet, és ezt örökölted is tőle, viszont te a napfényben akartál fürdeni és egy medencében relaxálni. Azt akartad, hogy emberek vegyenek körbe és teljes életet élhess, bármiféle felelősség nélkül.

Életcél(ok): Parti állat (Party Animal)

Személyiségjegyek: Vidám (Cheerful), Lusta (Lazy) és Nyitott (Outgoing)

Célok: Csak egy célod van az életben, méghozzá az, hogy egy laza életet élhess. Csak relaxálni akarsz a medence mellett és hatalmas bulikat tartani. Mi értelme van olyan életet élni, amit nem élvezel? 

 • Érd el a Divat influencer (Style Influencer) karrier Divatdiktátor (Trend Setter) ágának legfelső szintjét
 • Rendelkezz egy medencével, amiben egy felfújható matrac is található, és gyakran pihenj rajta
 • Minden napból hozd ki a legtöbbet
 • Teljesítsd a Parti állat (Party Animal) életcélt
 • Maxold ki a Karizma (Charisma) és Mixerkedés (Mixology) jártasságokat
 • Ismerkedj össze valakivel egy bulin, házasodjatok össze és legyen legalább egy gyereketek

Kilencedik generáció

Csodálatos gyerekkorod volt. A szüleid törődése és szeretete téged is inspirált. Mindig is a tökéletes esküvőről álmodtál a tökéletes személlyel és hogy egy nagy, boldog családot neveltek. Egy olyan nagy telket szeretnél, ahol megépíthetsz egy gyönyörű családi otthont a gyerekeidnek, és ami rendelkezik elég nagy kerttel, hogy a közeli város forgalma miatt ne kelljen aggódniuk játék közben. 

Életcél(ok:) Lelkitárs (Soulmate), Sikeres vérvonal (Successful Lineage) és Nagy, boldog család (Big Happy Family)

Személyiségjegyek: Családközpontú (Family-Oriented), Gyerekes (Childish) és Takaros (Neat) (vagy egy szabadon választható)

Célok: 

 • Meg kell tartanod minden nagy ünnepet (ha rendelkezel a Season kiegészítővel) és minden születésnapot
 • Miután az első gyereked tipegő lesz, szentelj heti egy estét családi filmezésnek (ha nem rendelkezel a Movie Hangout Stuff csomaggal, csak nézzen a család együtt tévét)
 • Péntekenként mindig pizzázzatok
 • Teljesítsd mind a három életcélt, meg lehet csinálni
 • Legyen legalább négy gyereked
 • Kéthavonta menj el a parkba az egész családdal, nagyra értékeled a közösen töltött időt

Tizedik generáció

A szüleid szerettek, ez nem volt kérdés. De egyénként szerettek vagy a csapat tagjaként? Mindenen osztoznod kellett a testvéreiddel, és a szüleid szerényen éltek, minden extra kényeztetés nélkül. Bár ez őket látszólag nem zavarta, te nem tudtad elképzelni, hogy egész életed a családnak szenteld. Végre te akartál a figyelem középpontjában állni, nem akartad, hogy bármin is osztoznod kelljen, híres akartál lenni.

Életcél(ok): Kastélybáró (Mansion Baron) és Szívtipró (Serial Romantic)

Személyiségjegyek: Sznob (Snob), Féltékeny (Jealous) és Anyagias (Materialistic)

Célok: 

 • Teljesítsd mindkét életcélt
 • Amint van rá pénzed, bérelj fel bejárónőt
 • Érd el a Szórakoztató (Entertainment) karrier tizes szintjét a Zenész (Musician) ágban
 • Ha már komoly zenésznek tartanak, tarts puccos bulikat
 • Maxold ki a Fitnessz jártasságot és járj rendszeresen edzőterembe, hiszen megérdemled
 • Randizgatsz, de sosem házasodsz meg, mivel nem akarok megkockáztatni, hogy valaki ellopja a reflektorfényt
 • Szülessen egy gyereked az egyik szeretődtől (amikor készen állsz, próbálkozz gyerekért legalább két szeretővel egy napon, és a gyereked másik szülője maradjon meglepetés)

Forrás: Tumblr

Fáradhatatlan fordító és elhivatott simmer, a kihívásokban Tim kihívója. A Sims 4 széria avatott mestere, gondos játéktesztelő, a legfrissebb hírek és információk közvetítője.

Feliratkozás
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments