Sims 4 Kihívás

A négy halhatatlan nővér kihívás (Sims 4)

A kihívás alapja a négy elem négy nővére, akik úgy akarják fejleszteni a városukat, hogy gyerekeket nemzenek és benépesítik velük a helyet, miközben tehénnövény tejet isznak az örökkétartó fiatalságuk érdekében.

Személyiségjegyek

Kezdj egy új játékot és csináld meg a négy testvért a természet négy eleme alapján (de nem kell ezek alapján elnevezned őket). Ezekkel a személyiségjegyekkel kell rendelkezniük:

Fire/Tűz – Romantic/Romantikus, Hates Children/Gyermekkerülő, Outgoing/Nyitott, az életcél legyen a Love/Szerelem (Serial Romantic/Szívtipró) vagy Popularity/Népszerűség (Friend of the World/Világ barátja).

Water/Víz – Perfectionist/Maximalista, Neat/Takarékos, Family-Oriented/Családközpontú, az életcél legyen a Food/Étel (Master Chef/Mesterszakács).

Air/Levegő – Genius/Zseni, Bookworm/Könyvmoly, Loner/Magánykedvelő, az életcél a Creativity/Kreativitás (Bestselling Author/Bestseller szerző) vagy Knowledge/Tudás (Nerd Brain/Kockafej).

Earth/Föld – Active/Aktív, Self-Assured/Magabiztos, Loves Outdoors/Termeszetszerető, az életcélja legyen Athletic/Atlétika (Bodybuilder/Testépítő) vagy Nature/Természet (Angling Ace/Pecás Ász vagy Freelance Botanist/Szabadúszó Botanikus).

Lakhely

Ha elégedett vagy a családoddal, nézd meg még egyszer, hogy biztos mindannyian testvérek-e és fogadd el a családot. Most költöztesd be őket egy telekre, vagy egy házba!

Kedved szerint dekorálhatod a lányok szobáit, de mindegyik elemnek legyen meg a saját része a házban. Használhatsz csalást a házhoz, de nagyjából 1000 simoleonnal kell rendelkezned, amikor végeztél, és nem vásárolhatsz más luxuscikket a felsoroltakon kívül (azokat az általad megszerzett pénzzel kell megvenned). A nővérek bemehetnek a másik területére, de nem alhatnak ott, vagy végezhetek el a másik feladatát (például Tűz nem vigyázhat a gyerekekre, Levegő nem főzhet stb.). Itt egy lista, hogy melyik testvérnek nagyjából mije lehet:

Tűz – duplaágy, kandalló, bár, fürdőszoba

Víz – konyha, fürdőszoba, ágy, gyerekszoba/gyerekszobák ágyakkal és játékokkal (vehetsz bölcsőt is, de úgyis kapsz egyet ingyen szülés után)

Levegő – dolgozószoba (számítógéppel és könyvespolcokkal), hálószoba, fürdőszoba, tanuláshoz szükséges tárgyak gyerekeknek (mint a drawing table/rajzoló asztal)

Föld – ágy, felszerelés edzéshez (futópad, boxzsák stb.), kertész felszerelés, fürdőszoba

Nővérek szerepei

Tűz – Ő az egyetlen testvér, aki szabadon elhagyhatja a telket. Az ő feladata, hogy keressen férfiakat (vagy nőket, ha van modod az azonos nemű terhességhez), alakítson ki velük kapcsolatot (de ne ragaszkodjon túlságosan hozzájuk), és nemzen velük gyereket. Nem szabad megházasodnia és a férfiakkal összeköltöznie. Minden este hazavihet egy férfit vagy egy nőt, és 24 óránként próbálkozhat gyerekért. Plusz etyepetye is engedélyezett, amikor csak szeretné (azonos és ellenkező neművel is), anélkül is, hogy kifejezetten gyerekért csinálná. Barátokat is kell szereznie, hogy becsábíthassa őket a tehénnövény csapdájába, és megszerezhesse a halhatatlanságot a nővéreinek. Mindenféle szociáliás jártasságot használhat és fejleszthet (karizma, komédia, ugratás stb.) valamint a mixerkedést.

Víz – Ő felügyel a gyerekekre és a házra. A főzés, a takarítás és a dolgok megszerelése az ő feladata, ahogyan a csecsemők gondozása is. A főzés és ezermesterség jártasságokat használhatja és fejlesztheti.

Levegő – Ő a tudás birtokosa. Amikor a gyerekek elég idősek, hogy tanuljanak, neki kell tanítani őket. Ahogy a gyerekek egyre idősebbek lesznek, korrepetálja őket, valamint segít nekik a házi feladattal. A logika, írás, hangszer (gitár, hegedű, zongora stb.), festés, és rakétaépítés jártasságokat használhatja.

Föld – Ő a kertész és fitnessz mester. Neki kell ételt termeszteni és horgászni, hogy eladják és megegyék, valamint edzeni a gyerekeket. Elhagyhatja a telket, hogy horgásszon, és tehénnövény magokat keressen, ami megadja a halhatatlanságot a nővéreknek.

Ha szeretnéd, kettő a négy testvérből dolgozhat. De óvatosan válassz, hogy melyik kettő! Víznek folyamatosan vigyáznia kell a gyerekekre, ezért természetesen ő nem jó jelölt. Ha egy nőverrel nem túl gyakran játszol, őt válaszd. Valamint figyelj a választott karrierre is az elsajátítható jártasságok miatt! Levegő talán nem lenne jó séf, de nagyon jó író lehetne.

Megjegyzés: Ha a szociális jártasságokat (karizma, komédia, ugratás) olyan iranyíthatatlan események során szerzik, mint a más simekkel való beszélgetés, az elfogadható, de például nem gyakorolhatnak a tükör előtt stb. Az egyetlen, aki így fejlesztheti, az Tűz. A nővérek használhatják a jártasságaikat, hogy pénzt szerezzenek a háztartásnak (festéssel, kertészkedéssel, halászattal stb.). De csak ketten szerezhetnek rendes munkát!

Halhatatlanság

Ezt a tehénnövénnyel érjük el. A testvérek fejenként egy tehénnövényt kapnak, és ha egy meghal, helyettesítened kell, amint tudod. A tehénnövényt így szerezheted meg: halászol Oasis Spring Desert Bloom Parkjában vagy a Forgotten Grottoban/Elfeledett Grottóban; felfedezed az űrt egy  rakétával (amit Levegőnek kellene megcsinálnia); vagy áshatsz kincsekért; valamint beolthatsz egy növényt egy másik vágásaival (a százszorszép és az eper sárkánygyümölcsöt ad, miután a tátika és a sárkánygyümölcs tehénnövényt eredményez).

Megjegyzés: Ha az űr felfedezése mellett döntesz és nincs senkinél Halálvirág, érdemes előtte menteni a játékot, mert simed lezuhanhat és belehalhat.

Amint megvan a tehénnövényed, etesd 12 óránként, hogy nehogy megegye az egyik nővért! (Ajánlott menteni a játékot etetés előtt.) Tűz a karizmájával elcsábítja az embereket a tehénnövény csapdájába, hogy megehesse őket.  Ha a tehénnövény evett, megfejheted, hogy Élet esszenciája italt kapj, ami plusz napokat ad simjeid életéhez és azonnal felvidítja őket.

Ez a lépés nem kötelező, de tényleg halhatatlanná teszi a nővéreket, és hasznos, ha esetleg valamelyikük balesetet szenved. Föld megtanulhat Halálnövényt termeszteni. Mindegyik lánynál lehet pár darab, szóval ha valamelyikük meghal, egy másik megmentheti a virággal.

Megjegyzés: Ha problémát okoz a tehénnövény megetetése NJK-kkal (Nem játszható karakterekkel), megpróbálhatod beköltöztetni őket, hogy aztán ők maguk etessék meg a növényt (de azonnal el kell venned a velük megszerzett pénzt). Emlékezz, hogy ha túlélik a tehénnövényt, akkor is fog tejet adni, de Élet esszenciája italt nem. Ezért valakinek meg kell halnia, hogy a nővérek életben maradjanak.

Ha kicsit lassabban haladsz, kikapcsolhatod az öregedést, amíg meg nem szerzed a tehénnövényt.

Kihívás vége

Akkor van vége a kihívásnak, ha:

  • A város nagy részét megette a tehénnövény és leváltják őket a Tűz testvér gyerekei.
  • Megunod.

Get To Work kiegészítés

  • A testvérek lehetnek űrlények, ha úgy döntesz, de a személyiségjegyek és életcélok ugyanazok.
  • Nem vállalhatnak olyan állást sem, ahova követheted őket. Azonban boltot nyithatnak, ha van rá pénzük.
  • Két új jártasság jött a kiegészítővel. A Víz testvér megtanulhat sütni, a Levegő testvér elsajátíthatja a fényképezést.

 

Forrás: ModTheSims

Fáradhatatlan fordító és elhivatott simmer, a kihívásokban Tim kihívója. A Sims 4 széria avatott mestere, gondos játéktesztelő, a legfrissebb hírek és információk közvetítője.