Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Get Famous – Mennyei Kristálykorona

A Celestial Crystal Crown / Mennyei kristálykorona a Get Famous kiegészítővel érkezett, és sok-sok mindenre képes. Szeretnéd, ha simed gyorsabban haladna felfelé karrierje ranglétráján? Vagy esetleg, hogy a jártasságai gyorsabban fejlődjenek? Talán kihasználnád az időt, amíg simed szükségletei a korona viselésének egész ideje alatt egyáltalán nem csökkenek? (Megjegyzés: ez utóbbi vámpíroknál is működik!)

Vedd kezedbe az irányítást! Könnyítsd meg simed mindennapjait, vagy érj el többet a korona segítségével!

A korona építés módban a Szobák / Dolgozószoba / Beltéri tevékenységek menüben található meg, és csak 100§-ba kerül. Kis ár egy ilyen hasznos kis tárgyért.

Hogyan működik?

A gyűjthető kristályok erejét használja arra, hogy különböző módokon befolyásolja egy sim életét. A lényege az, hogy különböző kristályokat tudunk összekapcsolni a koronával, és így más-más hatást érhetünk el.

“Tárd ki az elméd és a lelked! Tapasztald meg az erő újjászületését a kristályok által, amelyek erejét a mennyei kristálykorona mágneses mezeje erősít. Érezd a vibrálást, ahogyan az energiájuk harmonizál a sajátoddal, átalakítva aurádat mindazon egyedi tulajdonságokkal, amelyekkel csak a kristályok rendelkeznek!”

A kristályok sok szomszédságban megtalálhatók; a földből bányászhatók, és arra is lehetőség van, hogy megvegyünk egyes gyakori és ritka darabokat a számítógép segítségével.

Hogyan kell használni?

A vásárlás után a sim eszköztárába kell helyeznünk a koronát, rákattintás után a behelyezés paranccsal. Oda, vagy a sim fejére kattintva hozzá tudjuk kapcsolni egy kristályhoz a Mount Crystal opcióval. A korona feltétele Wear Crown, valamint levétele, Remove Crown ugyanígy működik.

Amikor a kristály már a foglalatban van, a hatás azonnali lesz. Bár összesen maximum 4 órán át marad meg, mégis egy hasznos és nagy erővel rendelkező tárgy került be a játékba.

Amire oda kell figyelni használat közben:

Hogyha a sim 4 óránál tovább viseli a koronát, megkapja a Fashion Faux Pax hangulatjelzőt, vagyis eléggé feszélyezetté válik. Ez nem vészes, ha a sim egyébként boldog hangulatban van, de hogyha mégsem, akkor munka közben leronthatja a teljesítményt. A Shameless / Szemérmetlen jutalom megvásárlásával azonban ez elkerülhető, 2000 jutalompontért elkerülhetjük, hogy a sim Embarrassed / Feszélyezett hangulatba kerüljön.
Előfordulhat az is, hogy Skin-Crawling Energies hangulatjelzőt kapja, a kristály eltörése következtében. Szerencsére egyik sem tart hosszú ideig, csupán 4 Sims órán át.
  • Egyes hatások eléréséhez rendelkeznünk kell az adott kiegészítővel.
  • A korona alkalmanként eltörik használat közben. A rajta lévő oldalsó jelzőfények jelzik az erejének csökkenését. Három erőfokozat van, a negyedik képen a kristály már eltört. Ha megvárjuk, hogy magától eltörjön, nem pedig eltávolítjuk a Remove Crystal paranccsal, akkor ez hatással lesz a simre, valamelyik szükséglete teljesen lenullázódik.

Szabadulás a Fame Quirks-től / Különös szokásoktól

Hogyha simünk belekóstol a hírnévbe, óhatatlanul is összeszedhet akár több Fame Quirks-et is. Ezekről itt olvashattok bővebben. Zavaróak is lehetnek, és dönthetünk úgy, hogy inkább megszabadulunk tőlük. A korona ebben is tud segíteni. Helyezzünk bele egy kristályt, és válasszuk a Remove Quirk lehetőséget, azután pedig a törölni kívánt szokást. Figyelem! Ez a lehetőség csak egy Rare Crystal / Ritka kristály behelyezésével válik elérhetővé.

Végül vegyük sorra a kristályokat és hatásaikat:

Név Gyakoriság Hatás


Alabaster
  Alabástrom

Gyakori Eltávolítja a Tense / Idegesség hangulatjelzőt.


Citrine
 

Sárga kvarc

Gyakori Eltávolítja a Bored / Unott hangulatjelzőt.
Emerald
Smaragd
Gyakori Eltávolítja az Embarrassment / hangulatjelzőt
Orange Topaz  Narancs topáz Gyakori Eltávolítja a Sadness / Szomorú hangulatjelzőt
Peach 
Barackszínű kristály
Gyakori Maximumra emeli a toalett szükséglet, a vámpír szomjúság és a növénysim vízigény mutatóját.
Quartz
Kvarc
Gyakori Removes Uncomfortable Moodlets Eltávolítja az Uncomfortable / Kényelmetlen hangulatjelzőt.
Rose
Rózsakvarc
Gyakori Eltávolítja az Anger / Harag hangulatjelzőt.
Ruby
Rubin
Gyakori Maximumra emeli a higiénia szükséglet mutatót.
Sapphire
Zafír
Gyakori Maximumra emeli a társasági szükségletet.
Turquoise
Türkiz
Gyakori Eltávolítja az Uncomfortable / Kényelmetlen hangulatjelzőt.
Crandestine  Crandestine Gyakori Get to Work kiegészítő megléte estén maximumra emel minden szükségletet, kivéve az energiát, és amíg tart a hatása gyorsabban +50%-kal! nőnek a festés, írás és kreativitás jártasságok.
Nitelite
Nitelite
Gyakori

Get to Work kiegészítő megléte esetén maximumra emel minden szükségletet, kivéve az energiát. Ideiglenesen aktiválja a Night Owl jutalmat, amely idő alatt éjszaka gyorsabban fejlődnek a jártasságok.

Amazonite  Amazonit Nem gyakori Jungle Adventure kiegészítő megléte esetén a felnőttek az archeológia jártasságukat, a gyerekek pedig a mentálisét növelhetik +25%-kal gyorsabban.
Amethyst  Ametiszt Nem gyakori Maximumra emeli az éhség szükséglet mutatót. A felnőttek a logika jártasságukat, a gyerekek pedig a mentálisat növelhetik +20%-kal gyorsabban.
Diamond  Gyémánt Nem gyakori Maximumra emeli a társasági szükséglet mutatót, és +50%-kal megnöveli a hírnévpontok növekedését. Tedd fel, mielőtt befejeznél egy filmet vagy más időigényes tevékenységet, és miután kész, azonnal vedd le, hogy megőrizd a kristály energiáját!
Fire Opal
Tűzopál
Nem gyakori Maximumra emeli a higiénia szükséglet mutatót, és a Friendly / Barátságos társas interakciók mindig sikeresek lesznek.
Hematite  Hermatit tűz opál Nem gyakori Maximumra emeli a szórakozás szükséglet mutatót, és duplájára! növeli a munkahelyi teljesítményt, de a munkaidő alatt gyakran eltörik a kristály, ha teljes munkaidőn keresztül viseli a sim.
Shinolite 
Shinolite
Nem gyakori Maximumra emeli a toalett szükséglet mutatót, a vámpírok szomjúság és a növény simek víz mutatóját. Megduplázza az esélyét annak, hogy több kristályt talál simünk.
Simanite
Blistonit Shimane
Nem gyakori Maximumra emeli a társas szükséglet mutatót, más simek jobban fogják kedvelni a simünket.
Alexandrite  Alexandrite Ritka Maximumra emeli az éhség szükségletet, és ideiglenesen aktiválja a Mystical Sense / jutalmat és növeli a kincsesládákban fellelhető kincsek számát.
Jet
Gagát
Ritka Maximumra emeli az összes szükséglet mutatót, kivéve az energiát, és a vágyak teljesítéséért kapott jutalompont a háromszorosára nő.
Jonquilyst  Yonkilist Ritka Maximumra emeli az összes szükséglet mutatót, kivéve az energiát, és a felnőttek a karizma jártasságukat, a gyerekek pedig a társaságit növelhetik +50%-kal gyorsabban.
Plumbite
Plumb
Ritka Maximumra emeli az összes szükséglet mutatót, kivéve az energiát, és a felnőttek az atlétika jártasságukat, a gyerekek a motorikusat fejleszthetik +50%-kal gyorsabban.
Rainborz 
Rainborz
Ritka Maximumra emeli az összes szükséglet mutatót, kivéve az energiát és időnként Happy / Boldog hangulatba hozza a közelbe lévő simeket.

A játék többféle lehetőségét leszünk képesek befolyásolni, ha elkezdjük használni a koronát. Simünk hangulatától kezdve, a jártasságain és szükségletein át egészen a szociális életég. Ez még tovább bővíti az eszköztárunkat, hogyha például nincs elég jutalompontunk a hangulatjavító, vagy szükségletnövelő italok megvásárlásához. Hogyha pedig kombinálunk pl. a Night Owl vagy Morning Sim jutalmakkal egy jártasságnövelő kristályt, egész jó gyors hatást érhetünk el.

Egyetlen rossz élményem a kristályok működési idejével kapcsolatban volt. Bár cserélhetők, és több felhasználásával például a jártasság eszméletlen gyorsasággal növelhető, azért néha jól jönne, hogyha tovább bírná.