Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Get Famous – Hírnévrendszer és közösségi megítélés

Simjeink a Get Famous kiegészítővel részeseivé válhatnak a hírnév és csillogás világának, megtapasztalhatják annak mind jó és rossz oldalát. Egy igen összetett és sokrétű játékélményben lehet részünk. Sokkal egyedibbé válhatnak karaktereink, valóban kitűnhetnek a többiek közül akár jó, akár rossz értelemben.

Az új kiegészítő egyik legizgalmasabb része az új város! Üdvözöld Del Sol Valley-t, amely otthont ad mind a Nagy, mind a feltörekvő hírességeknek, és mindenki másnak a kettő között. A lakónegyed két részre oszlik: a Mirage Parkra, a laposabb területeken, közepes árfekvésű lakóépületekkel, valamint a The Pinnacles-re, fent, magasan a hegyekben, amely tökéletes hely a gazdag és híres simek számára. Ráadásul, simed felfedezheti a parkot, a nightclub-ot és más fantasztikus helyeket. Ám, ha azt hiszed, hogy bármelyik sim bejuthat ezekre a helyekre, rosszul teszed. Néhány hely listáján talán nem szerepelnek egyes simek. De mindig van rá esély, hogy meggyőzzék a kidobót, aki talán beengedi őket. Ha esetleg mégsem, fel a fejjel! Minél híresebbé válnak, annál könnyebb lesz bejutniuk a legexkluzívabb partikra.

Hírnévrendszer

A simekről mostantól a viselkedésüknek, tevékenységüknek megfelelően kialakul egy kép (Public Image) a simtársadalmon belül, amely mutató a Simology ikon alatt tekinthető meg. Ezt a képet két összetevő kombinációja adja:

 • A bal oldali Megítélés / Reputation: Mindaz, amit mások gondolnak a simről, aki szerezhet jó megélést vagy akár rosszat. A mutató annak függvényében változik, hogy milyen dolgokat tesz, hogyan viselkedik nyilvános helyen, amikor mindenki látja.
 • A jobb oldali Hírnév szint / Celebrity Level, amely azt méri, hogy a sim mennyire híres. Fame Points-okat, azaz hírnévpontokat szerezhet bizonyos interakciókkal, tevékenységekkel. Azok a simek, akik még nem szereztek hírnevet maguknak, Ismeretlennek / Unknown-nak számítanak. Ahogy emelkedik a Hírnévszint, úgy fognak a Simek újabb és újabb Fame Points-ot szerezni, amelyeket a szint növekedésével Perks-re / Jutalmakra költhetünk. A simek viselkedésének, szokásainak megfeleően pedig Quirks / Különös szokások alakulnak ki.

A hírnév szintjei

1. szint, Notable Newcomer / Éledező Újonc: 1 hírnév pontot ad
 • Lehetséges, hogy aktiválódik egy Quirk / Furcsa Szokás, erről a cikk későbbi részében olvashatsz.
2. szint, Rising Star / Csillag Születik: További 2 hírnév pontot ad (összesen 3).
 • Ezentúl aláírásokat osztogathatsz (közvetlenül az ismeretlen simre kattintva, vagy a Barátságos interakciók között, a már megismert simek esetében.) Van rá esély, hogy a simek visszautasítják az aláírást.
 • Ha a simedre kattintasz, elérhetővé válik a Pose for pictures / Pózoljon képekhez, ez egy jó lehetőség arra, hogy kevéssé növekedjen a hírnévmutató.
 • Elérhetővé válik a Celebrity Meet and Greet, a rajongókkal rendezett találkozó megszervezése a telefon eseményszervező menüjében. Ehhez nem szükséges, hogy egy csomó rajongót meghívj (egy kiválasztására van lehetőség), mivel a simek maguktól fognak megjelenni, hogy találkozhassanak sztárjukkal.
3. szint, B-Lister / B-kategóriás: További 2 hírnév pontot ad (összesen 5).
 • Egy újabb Quirk válik aktívvá.
 • A lesifotósok most már egyre többször kapják lencsevégre simedet, amikor nyilvános helyen jelenik meg, és végre valódi rajongók veszik körül.
 • Simed mostantól a tükör segítségével felöltheti a Celebrity Disguise / Sztár álca, amikor szeretne inkognitóban megjelenni, rejtve a kíváncsi szemek elől. Amíg ezt viseli, nem tud hírnév pontokat gyűjteni.
 • Itt, a harmadik hírnévszinten, már jelentősége van annak, hogy simed jó vagy rossz hírnévnek örvend. Sőt, ahhoz, hogy az ezekhez kapcsolódó jutalmak elérhetővé váljanak, ezek bizonyos szintjén kell lennie.
4. szint, Proper Celebrity / Valódi Híresség: További 2 hírnév pontot ad (összesen 7).
 • Simedből mostantól sugárzik a hírnév maga, szó szerint, ám lehetőséged van a simre kattintva kikapcsolni azt.
 • Jellegzetes járás is kialakul ezen a szinten, amelyet szintén van lehetőséged kikapcsolni.
 • Megkapja simed azt a lehetőséget is, hogy rákattintva az Incite Cheers / Éljeneztető interakcióval a közelében lévő simeket motiválja arra, hogy nos hát… őt éljenezzék.
5. szint, Global Superstar / Nemzetközi Szupersztár: További 3 hírnév pontot ad (összesen 10).
 • Elértél a csúcsra! Hiába, a hírnév fenntartásáért is meg kell dolgozni, de mivel ilyen messzire jutottál, szinted sosem fog a B-kategóriás alá csökkenni.

Miután Te válsz a simvilág egyik leghíresebb alakjává, biztos lehetsz benne, hogy amint kilépsz az utcára, a sim észrevesznek, követnek, akár el is ájulnak Tőled. Ha nem öltöd fel a Sztár álcát, képesek lesznek még külföldön is állandóan a nyomodban koslatni, a lesifotósokról nem is beszélve.

A hírnévrendszer nagyszerűsége abban áll, hogy a simek nem csak az új színészkedés karrier útján válhatnak világhírűvé, de egyéb tevékenységekkel is, mint például festmények eladásával, könyvek publikálásával stb. Ezen interakciók mellett ez a jel szerepel.

A következőkben vegyük át részletesen először a Megítélés mutatót.

Reputation / Megítélés

Jó megítélés szintjei és leírása:

 • Neutral Reputation / Semleges megítélés: Semleges hírnévvel más simeknek nincs semmilyen különösebben sajátos véleményük rólad.
 • Good Reputation / Jó megítélés: Jó hírnévvel az a hír kezd elterjedni rólad, hogy kedves ember vagy. Amikor bemutatkozol egy másik simnek, van rá esély, hogy azonnal erősebbé válik a baráti kapcsolatotok.
 • Great Reputation / Kiváló megítélés: A többi sim szereti magát ilyen hírnévvel rendelkező simekkel körülvenni. Különböző speciális lehetőségekkel fognak megkeresni telefonon. Amikor pedig partit rendezel, mindenki szívesen részt fog venni rajta, ami jelentősen elősegíti majd, hogy ezen eseményeken elérd az Arany szintet, és megszerezd az azért járó jutalmat. A kiváló hírnév javítja a szerelmi életedet is. Amikor romantikusan mutatkozol be valakinek, nagyobb a valószínűsége, hogy magasabb romantikus kapcsolati szintre kerültök.
 • Pristine Reputation / Legragyogóbb megítélés: Ez a hírnévszint a létező legjobb! Mikor elsétálsz más sim előtt, odaintegetnek majd neked, a barátaid sokkal megbocsátóbbak lesznek, akármilyen gikszer esetén is, és emellett mindenki élete sokkal ragyogóbbá válik a jelenlétedben. Jótékonysági esteket is rendezhetsz, egy olyan sikkes eseményt, amely keretében a jót tenni vágyók összegyűlnek, hogy adakozzanak egy igazán nemes ügyért.

JÓ MEGÍTÉLÉS kialakításához/megszerzéséhez kapcsolódó interakciók:

Interakció Szükséges
kiegészítő
További információ
Adopt a Pet / Állat örökbefogadása Csak akkor működik, ha kóbor állatot adoptálunk.
Ask to Deliver Compliment to Chef / Adja át dicséretét a szakácsnak Egy étteremben a felszolgálót tudjuk megkérni, hogy átadja az üzenetet.
Become Friends with a Sim / Barátkozzon össze egy simmel Nem a játékos által irányított simmel kell barátságot kötni.
Become Good Friends with a Sim / Jóbarátokká válni egy simmel Nem a játékos által irányított simmel kell jó barátságba kerülni.
Brighten Day / aranyozza be a napját
Calm Down a Sim / Nyugtasson meg egy simet Nem a játékos által irányított simet kell megnyugtatni.
Charity Stream / Jótékonysági élő adás indítása Feltétele, a Social Media / Közösségi média karrier 9. szintjének elérése az Internet Personality / Internetes személyiség ágazatban
Cheer Up a Sim / Vigasztaljon meg egy simet Nem a játékos által irányított simet kell megvigasztalni.
Clean an Object / Tisztítson meg egy tárgyat
Clean Up Mess / Takarítsa fel az összekoszolt padlót
Clean Walk of Fame Star / Megtisztítani egy sztár csillagot a Szárok Sétányán
Complete „Civic Responsibility” Scouting Badge / „Közmunka” cserkészjelvény megszerzése A gyerekek és a tinik tudnak After School Activity-hez / Iskolán kívüli tevékenységhez csatlakozni. Itt van lehetőség a Scouting-ra / Cserkészkedésre. Miután csatlakoztak, a tárolójukba kaptak egy Scouting Badge Board / Cserkészjelvény táblát. Itt nézhető meg az összes megszerezhető jelvény, és hogy milyen tevékenységekhez kapcsolódnak.
Complete “Giving Back” Scouting Badge / „Adakozás” cserkészjelvény megszerzése A gyerekek és a tinik tudnak After School Activity-hez / Iskolán kívüli tevékenységhez csatlakozni. Itt van lehetőség a Scouting-ra / Cserkészkedésre. Miután csatlakoztak, a tárolójukba kaptak egy Scouting Badge Board / Cserkészjelvény táblát. Itt nézhető meg az összes megszerezhető jelvény, és hogy milyen tevékenységekhez kapcsolódnak.
Complete “Good Deeds” Scouting Badge / „Jótettek” cserkészjelvény megszerzése A gyerekek és a tinik tudnak After School Activity-hez / Iskolán kívüli tevékenységhez csatlakozni. Itt van lehetőség a Scouting-ra / Cserkészkedésre. Miután csatlakoztak, a tárolójukba kaptak egy Scouting Badge Board / Cserkészjelvény táblát. Itt nézhető meg az összes megszerezhető jelvény, és hogy milyen tevékenységekhez kapcsolódnak.
Complete “Sociability” Scouting Badge / „Társasági” cserkészjelvény megszerzése A gyerekek és a tinik tudnak After School Activity-hez / Iskolán kívüli tevékenységhez csatlakozni. Itt van lehetőség a Scouting-ra / Cserkészkedésre. Miután csatlakoztak, a tárolójukba kaptak egy Scouting Badge Board / Cserkészjelvény táblát. Itt nézhető meg az összes megszerezhető jelvény, és hogy milyen tevékenységekhez kapcsolódnak.
Console About Death / Könyörögjön egy sim életéért Nem a játékos által irányított sim életéért kell könyörögni.
Donate to Charity / Adakozzon jótékony célra A számítógép segítségével hajtható végre.
3. szintű karizma jártasság szükséges hozzá.
Give Donation to Protester / Adakozzon egy tüntetőnek
Give Gift / Adjon ajándékot Nem a játékos által irányított simnek kell adni.
Give Pep Talk / Mondjon buzdító beszédet
Happy Town Neighbourhood Hivemind / Boldog összszomszédsági mulatozás A Szatelit eszközön lehet végrehajtani.
Heartfelt Compliment / Részesítsen valakit szívből jövő dicséretben
Join Protest / Csatlakozzon egy tüntetéshez
Mentor other Sims / Tanítson más simeket
Mop Up Puddle / Mosson fel egy tócsát
Order Drinks for Group / Rendeljen italokat a csoportnak A végrehajtáshoz a simnek egy bár közösségi telken, egy csoport tagjának kell lennie.
Pose for Paparazzi / Pózoljon egy lesifotósnak  A simnek hírnévszinttel kell rendelkeznie.
Praise Employee / Dícsérjen meg egy alkalmazottat Saját üzlet / állatorvosi rendelő / étterem megléte szükséges, és egy alkalmazott felfogadása.
Promote Employee / Alkalmazott előléptetése Saját üzlet / állatorvosi rendelő / étterem megléte szükséges, és egy alkalmazott felfogadása.
Rake Leaves / Falevelek összegereblyézése
React Positively to Paparazzi / Pozitív reakció a lesifotósra A simnek hírnévszinttel kell rendelkeznie.
Repair Broken Objects / Javítson meg egy elromlott tárgyat
Restore Mural / Feljavítani egy fali-, járdafestményt
Shovel Snow / Lapátoljon havat
Soothe Pet / Nyugtasson meg egy állatot Veterinarian / Állatorvos jártasság szükséges.
A vizsgáló asztalon, egy állat kezelése közben megjelenő interakció.
Start a Protest / Kezdeményezzen tüntetést A politikus karrier első szintjét el kell érni.
Teach Valuable Lesson / Adjon tanulságos leckét
Throw a Succesful Charity Benefit Party / Rendezzen sikeres jótékonysági estet) A simnek legalább a Pristine Reputation-nal / Legragyogóbb megítéléssel kell rendelkezni.
Throw Away Pet Poop / Dobja ki az állatkakit
Tip NPC  / Adjon borravalót egy, nem a játékos által irányított simnek)
Volunteer Activity / Önkéntes segítő tevékenység

Rossz megítélés szintjei és leírása:

 • Bad Reputation / Rossz megítélés Kezd elterjedni rólad a simvilágban, hogy nem vagy túl kedves személy. Amikor bemutatkozol egy új simnek, talán már előre eldöntötte, hogy nem kíván a barátod lenni.
 • Awful Reputation / Szörnyű megítélés: A szörnyű hírnév nem feltétlenül rossz minden tekintetben. Tartsd a szemed a telefonodon, időnként a szintén negatív hírnévvel rendelkező simektől kapni fogsz különböző ajánlatokat. Viszont ne aggódj amiatt, hogy többször ér visszautasítás a szerelmi életben, a barátaid több eséllyel rendeznek neked vak randit egy hasonszőrű simmel.
 • Atrocious Reputation / Galád megítélés: Egy ilyen hírnév erősen negatív reakciót válthat ki olyan más simekből, akik a mindennapok során az utadba kerülnek. Viszont van egy egyszerű trükk, ami segít elbánni az ellenszegülő simekkel, ez pedig a zsarolás. Zsarolj meg más simeket a barátságukért, vagy a főnöködet, hogy gyorsabban feljuthass a karriered ranglétráján. De ne aggódj, lesznek olyan simek, akik olyannak fognak szeretni, amilyen vagy, és pont ők lesznek azok a soha „jót nem tevők”, akiket a legszívesebben meghívnál arra a partira, amit egy szintén rossz hírű, bár hozzád felérni nem tudó szervez.

ROSSZ MEGÍTÉLÉS kialakításához/megszerzéséhez kapcsolódó interakciók:

Interakció Szükséges
kiegészítő
További információ
Add Something Extra / Adjon hozzá valami extrát A simnek Mischief / Csintalan jártassággal kell rendelkeznie.
A Food/Drink Fountain-on / Étel/Ital szökőkúton végrehajtható interakció.
Angry Town Neighbourhood Hivemind / Haragos összszomszédsági mulatság A Szatelit eszközön lehet végrehajtani.
Argue / Veszekedjen Nem a játékos által irányított simmel kell veszekedést kezdeményezni.
Ask for Large Bride / Kérjen nagy hozományt A politikai karrier legalább 5. szintjén kell lennie a simnek.
Ahhoz, hogy az interakció megjelenjen, a simnek magas karizma jártassággal is kell rendelkeznie.
Ask for Small Bride / Kérjen kis hozományt A politikai karrier legalább 5. szintjén kell lennie a simnek.
Ahhoz, hogy az interakció megjelenjen, a simnek magas karizma jártassággal is kell rendelkeznie.
Become Disliked by a Sim / Érje el, hogy egy másik sim ne kedvelje Egy, nem a játékos által irányított sim.
Become Dispised by a Sim / Vívja ki egy sim utálatát Egy, nem a játékos által irányított simét.
Belittle Anger / Legyen lekicsinylő
Blackmail / Zsaroljon Wishingwell-en / Kívánságkúton végrehajtható.
Bladder Epidemic Neighbourhood Hivemind / Hólyagszorongató összszomszédsági mulatozás A Szatelit eszközön lehet végrehajtani.
Chilling Touch / Hűvös érintés Szükséges a Cooking / Főzés jártasság 10. szintjének megléte.
A jégkrém készítő gépen elkészíthető Chilling Mocha jégkrém megevése után jelenik meg ez az interakció. A célja, hogy fagyos élményt okozzon annak, aki megette. Van rá esély, hogy ennek a simnek a bőre bekékül.
Compel for a Large Drink / Kényszerítsen egy simet sok vér adására Csak vámpírsim képes rá.
Compel for a Small Drink / Kényszerítsen egy simet kevés vér adására Csak vámpírsim képes rá.
Deface Mural / Rongáljon meg egy fali-, járdafestményt
Deface Walk of Fame Star / Rongálja meg egy híresség Sztárcsillagát
Downplay Stress / Legyen lekicsinylő egy stresszes állapotban lévő simmel
Drain Life Spirit / Szívja el egy sim életerejét az utolsó cseppig Szükséges a Manipulate Life Spirit Power / Életerő manipulálása képesség megléte.
Drink Blood without Permission / Igyon vért engedély nélkül Csak vámpírsim képes rá.
Nem a játékos által irányított simből kell inni.
Enthuse About Thrill of the Steal / Lelkesedjen a lopás okozta izgalomért. A simnek rendelkeznie kell a kleptomániás jellemvonással.
Fight / Harcoljon
Freeze a Sim with the SimRay / Fagyasszon le egy Simet a simlézerrel
Get Caught Cheating / Kapják el csalás közben A simnek rendelkeznie kell a kleptomániás jellemvonással.
Ghost Scare / Szellem ijesztgetése Egy szellem simen hajtható végre.
Csak az interakció negatív kimenetele esetén ad rossz megítélés pontot.
Give Mean Gift / Adjon undok ajándékot
Have a Child Taken Away due to Neglect / Elhanyagoltság miatt vegyenek el tőle egy gyermeket A család bármely kisbaba, tipegő vagy kisgyerek tagjára vonatkozik.
Have a Pet Taken Away due to Neglect / Elhanyagoltság miatt vegyenek el tőle egy állatot
Have an Emotional Breakdown / Legyen érzelmi összeomlása A simnek rendelkeznie kell az Emotion Bomb / Érzelmi ketyegő bomba Quirk-kel / Furcsa szokással.
Have an Emotional Breakdown / Legyen érzelmi összeomlása
Heckle Comedian / Beszólogatós humorista Mikrofon használatához kötött.
Heckle Dart Player / Hecceljen egy a darts játékost
Heckle Foosball Player / Hecceljen egy csocsójátékost A simnek meg kell néznie egy csocsómeccset. A Heckle interakció ezután válik láthatóvá a Mean társasági interakción belül.
Insult Chef / Sértegesse a szakácsot Egy étterem szakácsával lehetséges.
Kick Over Trash Can / Rúgja fel a kukát
Knockout Neighbourhood Hivemind / Kiütéses összszomszédsági mulatozás A Szatelit eszközön lehet végrehajtani.
Laugh at Embarrassment / Nevessen ki egy kínos helyzetbe került simet
Make Empty Promises / Tegyen üres ígéreteket A simnek el kell érnie a Politikai karrier 5. szintjét.
Make Virus / Alkosson számítógépes vírust A simnek el kell érnie a Programozás jártasság 4. szintjét.
Mean Introduction to a Pet / Mutatkozzon be undokul egy állatnak
Mock Sadness / Gúnyolodjon valaki szomorúságán
Overthrow Leader / Döntse meg a vezető hatalmát A simnek egy klub tagjának kell lennie, aminek nem ő a vezetője.
Panic a Sim with the Simray / Riasszon meg egy simet a simlézerrel
Pickpocket Failure / Bukjon le zsebtolvajlás közben A simnek a következőben kell dolgoznia: Criminal / Bűzönő karrier.
Plant Seeds of Doubt / Ültesse el a kétely magvait A simnek rendelkeznie kell a Mastermind / Lángelme jellemvonással.
Provoke a Pet / Ingereljen egy állatot
Sabotage an Object to Break / Rongáljon meg egy tárgyat, hogy majd elromoljon
Scare with Probe / Ijesztgessen szondával Az Alien / Földönkívüli simek rendelkeznek egy ilyen interakcióval.
Scoff at Discomfort / Csúfolódjon, amíg egy sim kényelmetlenül nem érzi magát
Shout Forbidden Words / Kiabáljon trágár szavakat Nem a játékos által irányított simmel kell kiabálni.
Shove / Lökdösődjön
Skeleton Scare / Ijesszen meg egy csontvázat
Smash Dollhouse / Taposson össze egy babaházat
Smash Pumpkin / Taposson össze egy tököt
Subtly Debase / Alacsonyítson le egy Simet finoman A simnek rendelkeznie kell a Mastermind / Lángelme jellemvonással.
Tell a Vicious Rumour / Terjesszen gonosz szóbeszédet A simnek rendelkeznie kell a Mastermind / Lángelme jellemvonással.
Threaten Someone / Félemlítsen meg valakit A simnek rendelkeznie kell a Mastermind / Lángelme jellemvonással.
Throw a successful Lampoon Party / Rendezzen egy sikeres gúnyolódó partit A simnek rendelkeznie kell a Mastermind / Lángelme jellemvonással.
Yell At / Ordítson valakivel
Yell At a Pet / Ordítson egy állattal

Perks / Hírnév jutalmak

A Fame Points melletti csillaggal jelölt gombra kattintva elő tudjuk hívni a Fame Info Panel-t / Hírnév információs panelt, amelyen kiválaszthatjuk, mire költjük el a pontjainkat, hogy újabb jutalmakat aktiválhassunk.
A panel jobb oldalán jelenik meg a Quirks mutató.

Ezen az információs panelen lehetőség van arra is, hogy simünket addig, amíg vissza nem kapcsoljuk, kivonjuk a hírnévrendszerből, a Quit the Spotlight gombbal, tehát nem fog Fame Points-okat szerezni, és nem lesz hírnévszintje. Nem minden sim vágyik a hírnévre és a rivaldafényre. Ez a beállítás egyébként a Game Options/Get Famous panelen is végrehajtható az ott lévő egyetlen opció kipipálásával.

A Perks egy része megköveteli, hogy a Sim bizonyos hírnév szinttel és jó vagy rossz megítéléssel rendelkezzen, vagy más jutalmakat megvegyen előbb. Akkor, amikor a simnek csökken a Public Level-je, nem vesznek el a Fame Points-ok, azokat visszakapjuk.

Minden jutalmat vissza lehet egyszerre váltani (ilyenkor minden pontot visszakap a sim), ez, vagy a telefon vagy a számítógép segítségével a Book a Celebrity Cleanse interakció kiválasztásával tehető meg.

Hogyan is működnek ezek?

21 megvásárolható jutalom szerepel a táblán, de mivel összesen 10-et kapunk, mire elérjük a Global Superstar szintet, jól kell gazdálkodnunk velük. Ki kell próbálni, hogy mi az, ami igazán hasznos, vagy amire igazán szükséged van.

A 3. hírnévszinttől újabb oszlopok válnak aktívvá. Itt már számítani fog, hogy jó vagy rossz a sim megítélése. Minden esetben, ahhoz, hogy magasabb szintű jutalmakat is megvehessük, először az alatta lévőket kell beváltanunk.

Több oszlopban jelenítődnek meg a jutalmak, ezeket három részre, valamint a jó és rossz megítélés szerint bonthatjuk fel:

 • Médiagyártás és márka jutalmak
 • Hálózatépítés és népszerűség jutalmak
 • Jártasság és karrierfokozó jutalmak
 • Jó megítélés jutalmak
 • Rossz megítélés jutalmak

Nézzük ezeket sorban, részletezve:

Médiagyártás és márka jutalmak

Ikon Jutalom neve Hírnévszint Leírás
Corporate Partnership / Vállalati társulás 1 Lehetővé teszi, hogy a Médiagyártás jártasság megszerzésére alkalmas videó-, zenekészítő állomás több hírnevet és pénzt biztosítson. Továbbá felkéréseket fogsz kapni, hogy bizonyos időn belül, adott témáról, videófelvételeket készíts. Egyes felvételek elkészítéséhez szükséged lesz egy drónra.
Influencer / A média arca 2 Simed mindenféle ajándékot kap majd a rajongóitól, úgy, mint gyűjthető dolgokat, dekorációs tárgyakat, vagy akár ételt.
All-Nighter / Éjszakázó 3 Ez a jutalom megemeli simed energiaszintjét, hogy tovább fent maradhasson. Ez hasznos lehet akkor, amikor simed egy 24 órás élő adást közvetít a Videóállomáson. Amikor teljesíti ezt a 24 órát, több hírnévpontot kap és a jó hírnév is többet nő.
Trailblazer / Úttörő 4 Növeli a Videóállomáson végzett munkák után járó fizetség összegét, és bónuszként simed mostantól hatással lesz arra, hogy a többi sim hogyan öltözik. Hát, legalább segíthetsz a tényleg rosszul öltözött simeken.
Lifestyle Brand / Életmód márka 5 Lehetővé teszi, hogy simed saját márkát dobjon piacra, és ezzel napi bevételhez jusson. A márka népszerűségét fent kell tartani, de folyamatosan készpénzt biztosít. Simed innentől lelkendezhet a márkáról más simeknek, sőt, más simek beszélnek majd a márkádról egymás között is.

Hálózatépítés és népszerűség jutalmak

Ikon Jutalom neve Hírnévszint Leírás

Networking / Hálózatépítés
1
Lehetővé teszi, hogy simed kapcsolatot alakítson ki nála nagyobb hírnévszinttel rendelkező simekkel. A szociális interakciók segítenek neked, hogy hírnevet szerezz, sőt, annál jobban növekszik, minél híresebb simmel ápolsz jó kapcsolatot.
PR Agency / PR menedzsment 2 Segít abban, hogy a telefon segítségével növeld, vagy csökkentsd a rólad kialakult benyomások erősségét. Ezzel a lehetőséggel mind a jó vagy rossz megítélésed befolyásolhatod, mind pedig a hírnév szintedet.
Meghívásokat is fogsz kapni olyan partikra, ahol hírességek is buliznak.
Fan Favorite / Rajongó kedvence 3 Simed megkérhet egy rajongót, hogy növelje egy háztartásodban élő jó vagy rossz hírnevét, esetleg hírnévszintjét. Ráadásul a simnek ezentúl elérhető lesz a Strike a Pose interakció, amitől a közelben lévő rajongói szó szerint elájulnak.
Instant Besties / Azonnal legjobb barátok 4 A simek üdvözlésekor, azok egy pozitív mutatót kapnak. Emellett a barátság és romantikus kapcsolatok szintje is kap egy bónuszt.
Squad / Osztag 5 Ezzel a jutalommal össze tudsz állítani egy külön kíséretet, akik úgy fognak öltözködni, mint te, és éljeneznek majd neked.

Jártasság és karrierfokozó jutalmak

Ikon Jutalom neve Hírnévszint Leírás
Noticable / Észrevehető 1 A jártasság- és karrieralapú hírnév jutalmak időnként valamennyivel jobban növelik a hírnévszintet, mint például, ha simed publikál egy általa megírt zeneszámot, vagy élőben tart előadást valamelyik hangszeren.
CelebuSerum 2 Minden nap, egy CelebeSerum fog érkezni a postaládába. Ezeknek véletlenszerű hatása van, mint például az érzelmi állapot változtatása, vagy a szükségleti szintek növelése, sőt, még a jártasságok valamelyikének haladási szintjét is növelhetik. Olykor tényleg jól jöhet!
Established Name / Ismert név 3 Megnöveli a saját készítésű tárgyak, szellemi termékek után járó, azonnal kifizetett vagy jogdíjként kapott összeget, mint például a könyvek, festmények, zeneszámok, és a médiatartalmak után járókat. Ez egy kiváló lehetőség lehet a kreatív simek számára, hogy meggazdagodjanak.
A színész karrierrel rendelkező simek egyrészt olyan tekintetben kapnak bónuszt, hogy innentől kezdve nem kell elmenniük a meghallgatásokra (Audition), és mindig megkapják a szerepet. Ez a jutalom segít abban, hogy gyorsabban világsztárrá válj. Másrészről teljesítményvesztés nélkül kihagyhatják a szerepek előtt a sminkelési és öltöztetési műveleteket.
Career Hopper / Karrierugró 4 Segít abban, hogy simed új karrier kezdése esetén magasabb karrierszinten kezdje el azt, valamint a munkateljesítmény is megnő, tehát hamarabb számíthat előléptetésre. Abban az esetben pedig, ha kilépsz a munkahelyről, viszont meggondolod magad, akkor ugyanazon a szinten folytathatod, amelyiken abbahagytad.
Easy Street / Könnyen jött pénz 5 Ez a jutalom biztosan szuper gazdaggá teszi simedet majd, amennyiben van munkahelye, mivel dupla fizetést fog kapni és nő a karrierteljesítménye is. Ráadásul mindig pozitív hangulatban érkezik haza.

Jó megítélés jutalmak

Ikon Jutalom neve Hírnévszint

Jó megítélés szerint

Leírás
Giving Back / Viszaadás 3

Good / Jó

Megnöveli a jó hírnév növekedését, és lehetővé teszi simednek, hogy tárgyakat adományozzon, és cserébe hírneve növekedjen. Így a pénzt tulajdonképpen hírnévre válthatod. Minél drágább a tárgy, amit eladományozol, annál több hírnevet szerzel.
Rally / Kampány 4

Great / Kiváló

Simed innentől kezdve buzdító beszédeket mondhat, növelve a környező simek jártasságnövelési sebességét. Ez családon belül, a háztartásbeliek jártasságnövekedéséhez hasznos lehet.
A beszéd után simed sikeresebb lesz a társas interakciókban is.
Star Treatment / Kiváltságos bánásmód 5

Pristine / Legragyogóbb

Minden… Ingyenes! Mint például az ételek, italok, szolgáltatások stb., vagy akár egy ingyen eltöltött délután a wellness központban.
A többi sim konfettit fog dobálni, hogy ünnepeljék simed megérkezését egy közösségi telekre.

Rossz megítélés jutalmak

Ikon Jutalom neve Hírnévszint

Rossz megítélés szerint

Leírás
Who’s Bad? / Ki a rossz? 3

Bad / Rossz

Segít abban, hogy simed hírneve gyorsabban romoljon. Ráadásul mostantól a Mischief / csintalan interakciókkal is növekszik a hírneve.
Play the Villain / Játssz úgy, mint egy igazi gazember 4

Awful / Szörnyű

A Mean / Undok interakciók is mostantól hírnevet hoznak. Ráadásul a többi sim megéljenez, amikor ezeket használod, és akár még aláírást is kérhetnek utána.
Feud Bringer / Viszályt hozó 5

Atrocious/ Galád

Simed ezzel a jutalommal viszályt szíthat a hírességek között. Új interakciók is aktívvá válnak, mint például a Blame for Feud / Vádolja meg viszályszítással, Badmouthing on the computer / Mocskolódjon a számítógépen, valamint lekicsinylő megjegyzéseket tud tenni nyilvánosan.

Quirks / Furcsa Szokások

A hírnév jutalmak panel jobb oldalán megjelenő Quirks a hírnév különböző szintjein aktiválódnak. Ahogy a sim egyre híresebb lesz, mind jobban eltávolodik az átlagosok csupán átlagos életétől. Az 1. és 3. hírnévszinten egy-egy Quirks aktivizálódik, míg a Global Superstar szinten kapják meg az utolsó kettőt. A hírnév jutalmakkal ellentétben nem mi választjuk ki ezeket, hanem simünk bizonyos gyakori cselekvésekkel, viselkedésével összefüggésben kaphat egy ilyet. Például, ha folyamatosan jó minőségű ételt eszik, sokat foglalkozik a rajongóival stb…

Némely Quirk megjelenése elég bosszantó tud lenni hosszú távon, például, hogyha a sim megkapja a Refined Palate-t / Kifinomult ízlést, akkor az ételárus bódékban vásárolt étel már nem elég jó neki, és állandóan negatív hangulatjelzőt kap, ha nem kiváló minőségű ételt eszik. Azonban van lehetőség arra, hogy amennyire lehet, elkerüljük a simünk életét és a miénket is megkeserítőket, vagy megszabaduljunk azoktól.

Ha tisztában vagyunk azzal, hogy milyen tevékenységek milyen Quirks-et produkálnak, akkor elkerülve azokat, megakadályozhatjuk, hogy kialakuljanak. Például, ha nem akarjuk, hogy Italimádó legyen simünk, akkor ne itassuk olyan gyakran.

A jutalmak között, az életcél panelen, vehetünk egy italt (Quirk-B-Gone), amely kitörli az összes Quirks-et. Viszont, ha a kiváltó tevékenységet újra gyakran végzi simünk, akkor van rá esély, hogy visszakapja ugyanazt a Szokást.

A kiegészítővel érkezett új tárgyak között található a Celestial Crystal Crown. Hogyha egy ritkán fellelhető kristályt helyezünk bele, azzal el tudjuk távolítani a Furcsa Szokást. A korona további használatáról itt olvashatsz bővebben.

Ha valaki egyéb alternatív módon szeretne megszabadulni a nem kívánt Quirks-től, csaláskóddal is megteheti azt. A ’testingcheats on’ beírása után, ha a SHIFT billentyűt lenyomva tarjuk, és úgy kattintunk simünkre, a Public Image menü alatt eltávolíthatjuk a Quirks-eket (Remove Fame Quirk), sőt növelhetjük a Hírnévszintet (Increase Celebrity Level), csökkenthetjük (Decrease Celebrity Level), vagy akár be is fagyaszthatjuk, hogy ne változzon (Freeze Fame).

Nézzük meg, hogy melyik Quirks, mit is jelent pontosan:

Ikon Furcsa Szokás neve Mivel jár a megléte? Kiváltó ok
A Serious Actor / Egy komoly színész Utálja a vicces és csintalan interakciókat, feldühítheti Drámai szerepek eljátszása a színészi karrier keretében.
Leírás
A filmstúdió nem a megfelelő hely a heccelődéshez és viccelődéshez, főleg nem egy olyan színésznek, aki minden erejével azon van, hogy eljátssza a megfelelő érzelmeket egy drámai jelenetben.
Ez a fajta viselkedés veszélyt jelent, a színészek nem tudnak megfelelően koncentrálni, és ezért végül ráförmednek bárkire. Bármikor, ha valaki viccelődik, vagy valami csíntalanságot követ el egy Komoly Színésszel, inkább felmérgesíti őket, minthogy mosolyt csaljon az arcukra.
Ezek a simek mindent a professzionalizmus szintjén kezelnek a forgatáson, és ha valaki átlépi a határaikat, ne csodálkozzon, ha égtelen kirohanásban lesz része.
Brushes with Fame / Hírnévvel Kikent A sim gyakran válik szomorúvá, ha nem érintkezhet más, a saját szintjén, vagy még magasabb szinten lévő hírességgel. Olyan simekkel való érintkezés, akik magasabb hírnévszinten vannak, mint simünk.
Leírás
Néhány hírességnek a bratyizás a gazdagokkal és híresekkel egy életstílus. Szomorúvá válnak, hogyha túl sok időt töltenek az átlagos emberek között, elszakadva a többi hírességtől, akikkel összeillenek.
Vonzódnak az igazán híres simekhez, mindig azok társaságát keresik, és a velük való állandó kapcsolatot, akik legalább olyan hírnévszinten vannak, mint ők.
Emotion Bomb / Érzelembomba Elveszíti az érzelmi kontrollt, amikor rendre nagyon szomorú vagy dühös lesz. Akár düh általi halálhoz is vezethet, ha nem figyelünk oda rá. Nagyon szomorúvá vagy dühössé válik.
Leírás
Amikor körülötted forog a világ, könnyű saját univerzumod érzelmileg uralnod. Ezeket a hírességeket bármi ki tudja hozni a sodrukból, és igazán bőszültté tudnak válni. Bármi is okozza ezt a lelkiállapotot, ahhoz, hogy kezelni tudják az érzéseiket, a világnak egy kicsit meg kell állnia. Ám ezek az intenzív kirohanások nem tartanak soká… Amint sikerül az érzelmeiket lepergetni, ismét munkára készek lesznek, mintha mi sem történt volna.
„Fan” Mail / „Rajongói” levél Szemetet küldenek a simnek levélben. Szocializáció a rajongókkal.
Leírás
Azok a hírességek, akik megnyitják magukat a nyilvánosságnak, gyakran kellemetlenül tapasztalhatják, hogy nem minden sim igazi rajongó. A valóságban van pár olyan sim, akik aktívan utálják a sztárokat, és fontos feladatuknak érzik, hogy utálatuk tárgya gyakran találjon „ajándékokat” a postaládájában.
Juice Enthusiast / italimádó A simnek italra van szüksége, hogy jól érezze magát.
Feszült vagy kényelmetlen hangulatjelzőt kaphatnak.
Gyakori italfogyasztás.
Leírás
Ezek a simek mindig arra vágynak, hogy ihassanak. Hogyha nem isznak rendszeresen, elég szutyok hangulatba kerülnek, és igen nehéz lesz növelniük a jókedvüket.
No Touching / Ne érj hozzám! A sim idegessé válik, ha olyan sim ér hozzá, aki kisebb hírnévszinten van, viszont magabiztossá válhat, ha egy ideig nem érintkeznek senkivel. Olyan idegenek érnek hozzá, akik kisebb hírnévszinttel rendelkeznek.
Leírás
A hírességek arra kényszerülnek, hogy nagyon kis magánélettel éljék az életüket, de időnként azt a kevés személyes terüket is keresztezhetik olykor. Amikor egy hírnévvel nem rendelkező sim, aki ráadásul nem is családtag, vagy akivel nincs sok kapcsolat, hozzá ér egy ilyen simhez, lehetséges, hogy rettegést vált ki belőle. Felveszik az álmosolyt, amikor egy rajongó baráti ölelést kér tőlük, ám legbelül idegesek, és nem tetszik nekik, hogy nem tisztelik a személyes határaikat.
Ám, ha egy időre megszakítják a kapcsolatot mindenkivel, újfajta magabiztosság fogja átjárni őket.
Paparazzi Darling / Lesifotósok Kedvence Több lesifotós fogja követni a simet, és intenzívebben növekszik a jó hírneve, amikor képet készítenek róla Barátságosan viselkedni a lesifotósokkal.
Leírás
Néhány híresség imád a kamerák előtt állni, és a lesifotósok boldogan boldoggá teszik őket.
Ezzel a jellemvonással a simek több lesifotóst fognak vonzani.
Phone Fanatic / Mobilfüggő A sim függő lesz, idegesé válik, ha egy ideje már nem használta a telefonját. Szórakozásra használni a mobilt.
Leírás
Ezzel a jellemvonással a simek állandóan a mobiljukat csekkolják. Akármikor csak van egy kis szabadidejük, rögtön azt láthatod, hogy a képernyőt nyomkodják.
Public Number / Nyilvános hívószám Szöveges üzeneteket fog kapni a sim a rajongóktól. Közösségi interakciók használata a telefonon.
Leírás
Az ilyen simek telefonszáma kiszivárgott valahogyan, és el kell viselniük, hogy mindenféle simtől kapnak majd sms-eket. Néhány sim teljesen oda van attól, ha lehetőséget kap, hogy valamelyik hírességgel kerüljön kapcsolatba. Mások viszont elég lobbanékonyan képesek kifejezni a nemtetszésüket a gazdag és híres simek iránt. Végül is, mindenkinek megvan a maga véleménye… és alig várják, hogy megoszthassák.
Refined Palate / Kifinomult ízlés Kiváló minőségű ételekre van szüksége a simnek ahhoz, hogy boldog legyen, ellenkező esetben kényelmetlen hangulatjelzőt kap. Kiváló minőségű ételek fogyasztása.
Leírás
A hírnévvel együtt jár a vagyon, a vagyon viszont elvárásokat támaszt az élet sokkal kifinomultabb dolgai iránt.
Ez egy olyan teher, amit néhány hírességnek viselnie kell. Ezek a simek, ha egyszer belekóstoltak a legfinomabb ételekbe, nem képesek visszatérni az éppen csak ehető étkek fogyasztásához.
Stan / Megszállott A sim szerez egy fanatikus rajongót, aki a megszállottjává válik. Autógrammok osztogatása a rajongóknak.
Leírás
Néhány rajongó egy kicsit túl komolyan veszi a rajongást. Ezek a félrevezetett simek úgy ismertek a hírességek között, mint a „megszállottak”. Szerencsére ezek az egyének nem bántanak senkit, csupán az minden vágyuk, hogy a híres simek tudtára hozzák, hogy ők jelentik személyes kis univerzumuk közepét. A viselkedésük sokféle lehet, például megpróbálhatnak beszélgetni a simmel, amikor az nyilvánosan mutatkozik, vagy megjelenhetnek a híresség házánál, hogy átkutassák a szemetesét. Ha esetleg behívná a híresség őket a házába, rajtuk kell tartania a szemét… Mindig azon vannak, hogy a kedvenc hírességük valamelyik személyes tárgyával térjenek haza.
Vain Street / Hiú A sim imád bókolni magának a tükörben.
Ha nem használják egy ideig, idegessé válnak.
Tükör gyakori használata.
Leírás
A lehengerlő megjelenés minden híresség számára elengedhetetlenül fontos… sohasem tudhatják, mikor kapja lencsevégre őket egy lesifotós.

Starlight Boulevard

Amikor simünk elérte a legmagasabb hírnévszintet, és övé annak minden előnye és hátránya is, igazi nyomot hagyhat a simvilágban. Ugyanis a hollywoodi Hírességek Sétányához hasonlóan,  De Sol Valley városának Starlight Boulevard körzetében, csillagdíszítéses járdalappal állíthatnak önmaguknak emléket. Attól függően, hogy milyen tevékenység tette őket Nemzetközi Szupersztárrá, különböző színnel, esetleg ikonnal jelölt csillagot kapnak.

Azoknak, akik folyamatosan az újabb és újabb játékélményt keresik, ez a kiegészítő sokat nyújthat. Az összetettség, rengeteg választási lehetőség, mind sokkal realisztikusabbá teszi simjeinket, akár kissé különccé is, talán bizarrá. Érdemes mindenképpen kipróbálni mindet, és megtapasztalni milyen elszakadni az átlagos sim életétől.