Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Werewolves – Hogyan NE legyél vérfarkas

Számos oka lehet annak, hogy miért szeretnél vérfarkassá változni, de még több okod lehet arra, hogy miért ne szeretnéd többé a vérfarkaslétet. Lehet, hogy eleged van már a vérfarkasok tombolásából, de bármi is legyen az okod, ebből a cikkből megtudhatod, mely lépések teljesítésével tudod elérni, hogy simed ne legyen többé vérfarkas.

A Gyógymód kereső életcél

Mielőtt belevágnánk abba, hogyan lehet megállítani a vérfarkas létet a Werewolves játékcsomagban, tudnod kell, hogy az egyik vérfarkas életcélnak ez az egész lényege. Így érdemes felvenni a Gyógymód kereső (Cure Seeker) életcélt, amivel elégedettségi pontokat szerezhetsz, és megkaphatod a Vérfarkas szövetséges (Werewolf Ally) bónusz jellemvonást.

Megjegyzés: Ez az életcél csak a Vérfarkas beavatás (Werewolf Initiate) életcél teljesítése után válik elérhetővé!

Hogyan változz vissza normál simmé

A vérfarkas lét megszüntetése nem egyszerű a játékban. Meg kell szerezned a Holdbéli megvilágosodás képességet (Lunar Epiphany), meg kell keresned Greg naplóját és végül el kell készítened a Farkasűző (Wolf-B-Gone) gyógyírt.

Holdbéli megvilágosodás megszerzése

Mielőtt a simed képes lenne megszerezni a gyógymódot, első lépésként meg kell szerezned a Holdbéli megvilágosodás – szunnyadó farkas (Dormant Wolf) képességet, hogy el tudd olvasni a vérfarkasokról szóló könyveket.

Képesség leírása szerint: Heuréka! A sim meg tudja érteni a Hold elveszett titkait! Ez fontos lépés a vérfarkasok történetének és természetének megértése felé, és elvezethet ahhoz, hogy megtanulja, hogyan gyógyítsa meg végleg ezt a betegséget.

Ezt a szunnyadó képességet úgy tudod feloldani, hogy a simed elolvas néhány vérfarkas könyvet, amelyeket a könyvtárban és a vérfarkasok törzshelyein találsz. A könyvtárban két könyvet találhatsz:

 • A vérfarkas, aki bejött a hidegről (The Werewolf Who Came in From the Cold)
 • Farkas a szomszédban (The Wolf Next Door)

Addig olvasgass, amíg meg nem jelenik a Holdbéli megvilágosodás feloldásáról szóló értesítés. Saját tapasztalatom szerint elég volt ezt a két könyvet elolvasnom.

A Holdbéli megvilágosodás feloldásának leírása szerint: A sim most már elkezdheti megfejteni a vérfarkas könyvek margóján található furcsa jeleket. Milyen új ismeretek várnak felfedezésre?

Most, hogy feloldottad a képességet, több információt tudhatsz meg Moonwood Millről, a vérfarkas életmódról és esetünkben legfőképp arról, hogy hogyan lehet kigyógyítani a vérfarkas létből egy simet.

Gyógymód elkészítésének megtanulása

Miután a simed megkapta a szükséges vérfarkas képességet, meg kell szerezned Greggorius Lunvik (Greg) naplóját. Ezt a könyvet Moonwood Millben a földön való kincskereséssel fogod megtalálni, ezért meg kell vásárolnod képesség pontokért a Kincskereső (Scavenger) vérfarkas képességet.

Képesség leírása szerint: A sim lába alatt rengeteg elveszett lelet van. A kincskereső képességével képes lesz puszta kézzel kihúzni a kincseket a földből. Kit érdekel, mit gondolnak a szomszédok?

Mindegy merre vagy Moonwood Millben, a lényeg, hogy kattints egy általad szimpatikus helyre a földön és válaszd a Vérfarkas menüt (Werewolf…), azon belül a Keressen kincset a földben (Scavenge Ground) interakciót.

Nekem egyből sikerült megtalálni a könyvet. Remélhetőleg neked is hamar sikerülni fog! Amint megtalálod, belekerül a simed eszköztárába. Utasítsd, hogy olvassa el! Miután elkezdte olvasni, értesítéseket fogsz kapni, aminek a segítségével bepillantást nyerhetsz Greg naplójába.

Várj, ki az a Greggorius Lunvik? Miért hever a naplója Moonwoodban?

Itt van néhány naplófeljegyzés:

 1. Ma egy ámokfutás során betörtem néhány ajtót, és valahogy még Avelina távcsövét is tönkretettem. Miután visszaváltoztam önmagammá, láttam, mennyire kétségbeesett. Egy törött ajtóból kinyert fadarabbal megjavítottam a távcső lábát. Nem vagyok asztalos, de a kedvesem azt mondta, hogy így jobban tetszik neki. Gyakran eszembe jut, milyen kedves asszony. Olyan szerencsés vagyok.
 2. A vámpírlázadás után mindannyian, a varázslók, egyre kétségbeesettebbek lettünk. Az egyik csoport megpróbált egy olyan varázslatot létrehozni, amely egyszerre képes “meggyógyítani” minden létező vámpírt. Egyetlen varázslat, ami véget vetne a konfliktusnak. Persze elvakította őket az önhittség, és a kétségbeesés. A varázslat túl erős volt ahhoz, hogy a csoport megbirkózzon vele. Hatalmas törést okozott a Birodalomnak a szövetében.
 3. Avelina megint elfelejtett magáról gondoskodni, amíg én tomboltam. Mennyi ideig voltam távol? Nem is emlékszem. Az a távcső lesz a veszte! Annyira belefeledkezik a rejtélyeibe, hogy minden mást elhanyagol, beleértve önmagát is. Sietnem kell az erőfeszítéseimmel, hogy kordában tartsam ezeket az átalakulásokat. Szeretett feleségemnek szüksége van rám, hogy itt legyek vele.
 4. Talán van még mit felfedezni, ha a sim még egyszer elolvassa ezt a könyvet…

Ha a felsorolás közül a 4. értesítést kapod végezetül, olvasd újra a könyvet, ahogyan azt kéri, hiszen még nem sikerült megkapni a gyógymód receptjét. Nekem nagyon sokszor kellett újra olvasnom. Közben a simem megtanulta a Holdszirom puncs (Moonpetal Punch) receptjét és olvasott John és Maria történetéről. Ne add fel, végül meg fogod kapni te is ezt a bizonyos értesítést:

Ezen a bejegyzésen úgy tűnik, hogy egy csillogó varázslat van, amit a sim képes elolvasni.

John és Maria egy gyógymód iránt érdeklődik. Nem maguknak, ezt gyorsan elmondják, hanem másoknak, akik talán nem kívánják ezt az átkot magukra vagy szeretteikre. Csoportként kutattunk, és úgy véljük, hogy a Sisakvirág és a Holdszirom keveréke talán megteszi a hatását. A probléma az, hogy a Holdszirom ritkasága miatt a kísérletezés lassú, a kudarc pedig elrettentő.

Csak itt ismerem be, kedves ismeretlen olvasó, hogy fontolóra vettem a gyógymód szedését. Több időt tölthetnék Avelinával. És mégis! Elveszítenénk a kötelékünkhöz való hozzáférést, hiszen ő a sorstársam. Mi lenne ebből a kapcsolatból, ha visszaváltoznék, és soha többé nem lennék vadállat? Kell lennie más megoldásnak.

A sim megtanulta, hogyan kell elkészíteni a Farkasűző gyógymódot.

Készítsd el a gyógymódot

Két dolgot kell megszereznie a simednek, mielőtt bármelyik bárban is elkészítené ezt az italt, mégpedig a következőket:

 • Holdszirom (Moonpetal)
 • Sisakvirág (Wolfsbane)

A Holdszirmot teliholdkor lehet szüretelni, mivel csak akkor virágzik. Ezt a hegy tetején találod Moonwood Millben az üvöltő pontnál (Howling Point).

A sisakvirágot egy kicsit könnyebb megszerezni, hiszen gyakrabban virágzik, több helyen is van a világban.

Szükséged lesz 10 Sisakvirágra és 3 Holdsziromra ahhoz, hogy elkészíthesd ezt az italt, így több napba is beletelhet, mire elegendő Holdsziromhoz jutsz. Ha megvan az összes hozzávaló, akkor menj el egy bárba, kattints a bárpultra és készítsd el ezt a gyönyörű lila italt.

Farkasűző gyógyír megivása

Amikor a simed megfogja a lila italát, ugyan úgy fog inni, mint máskor… Azt leszámítva, hogy amikor befejezi az ivást, körülötte sárga-fehér fény fog keringeni és a levegőbe emelkedik, majd mire leszáll, már nem lesz többé vérfarkas.

Megjegyzés: A simednek akkor kell meginnia ezt, amikor emberi alakjában van!

Vérbaj gyógyítása

Fontos megjegyezni, hogy kétféle ital van a vérfarkasság ellen. Az egyik amiről a fentiekben volt szó: a Farkasűző (Wolf-B-Gone), amit neked kell elkészítened és ettől visszaváltozik a simed normál simmé. Ez megakadályozza, hogy újra vérfarkassá váljon miután már egyszer átváltozott.

És van egy vérfarkas betegség is, amit egy vérfarkassal való küzdelem során, Greggel való harc miatt vagy az alagutak felfedezése során kaphat el a simed, ami végül vérfarkassá változtatja.

Ez a betegség a Vérbaj (Werebies), amiből úgy tud kigyógyulni a simed, hogy elküldöd Moonwood Mill bárjába és megkéred a pultost, hogy adjon gyógyszert. Kattints rá és válaszd az interakciók közül a Kérjen gyógyszert a vérbajok ellen (Ask for Werebies Remedy) opciót. A simed ezután automatikusan megissza és újra egészséges lesz!

Itt van még 4 tipp, hogyan mondhatsz búcsút a vérbajnak:

 • Menj és fuss a futópadon. Izzadd ki magadból!
 • Fuss a fürdőszobába és… húzd le a dühödet!
 • Zuhanyozz le, és hagyd, hogy a gőz lemossa!
 • Pihenj sokat. Ez tulajdonképpen mindig jó tanács.

Figyelmeztetlek azonban, hogy az erre szolgáló időkeret korlátozott!

Forrás: Ultimatesimsguides

Feliratkozás
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments