Sims 4 Játéktipp

Sims 4 – Vágyak és félelmek

A vágyak és félelmek megváltoztatják a játékot. A simek életét befolyásolják a körülöttük lévő világ történései és következményei, így például egy tűzeset után nagyon félhetnek a lángoktól, vagy attól, hogy megcsalják őket, miután nem sikerült elég jól az etyepetye a partnerükkel.

A korábbi vágyrendszer elavulttá vált, és a közel 20 új félelem közül szinte az összeshez egy extra vágy tartozik, amit teljesítened kell a félelem leküzdéséhez. Lássuk, hogyan működik az új rendszer!

Vágyak működése

Emlékszel a vágyakra? Azokra a kis gondolatbuborékokra, amelyek a simed feje mellett lebegnek az alsó eszközsávon, és amelyek teljesítéséért jutalompontokat kaptál?

Nos, ezeket megszüntették az erőteljesebb elődeik visszahozásának érdekében.

A vágyak olyan kényszerek és késztetések, amelyeket a simed a nap folyamán alakít ki. A hangulatától, a kapcsolataitól, a munkahelyi teljesítményétől és egyebektől függően az ingerei napról napra más-más irányba terelik a vágyait.

Néha a vágyakat az alacsony szükségletek befolyásolják, mint például, hogy a sim az alacsony Higénia (Hygiene) szintje miatt piszkosnak érzi magát, ezért szeretne fürdeni.

Megjegyzés: Ha azt szeretnéd, hogy egy vágy ne változzon meg, a mellette lévő rajzszög ikonra kattintva rögzíthetsz egyszerre egy vágyat, ha azt tervezed, hogy idővel teljesíted.

Miben különböznek a Sims 4 vágyai a Sims 2-étől?

A The Sims 2-től ellentétben, ha nem foglalkozol a vágyaiddal, vagy nem teljesíted őket, akkor a simed félni kezd a beteljesületlen álmoktól. Úgy tűnik, hogy a játék így próbál rávezetni arra, hogy a vágyakat és a félelmeket beépítsd a játékmenetedbe.

A vágyak és félelmek a kezdetektől fogva a The Sims 2 kiemelt részét jelentették, és saját panelen voltak a szükségletek menüpont alatt. A The Sims 4 vágyak is ki-bekapcsolhatók.

A vágyakat és félelmeket a simedre jellemző aktív -vagy okkult jellemvonások is befolyásolhatják. A vámpírok például nem félnek a sötétben, és nem akarnak majd strandolni, míg a paranoiás (Paranoid) simek óvakodnak majd a zsúfolt helyektől.

Ha egy tüskés szélű vágy ikont látsz, az egy lehetőség a simed számára, hogy szembenézzen egy aktív félelmével, hogy megszabaduljon az említett félelmek által okozott hatásoktól, mint például a Kényelmetlen (Uncomfortable) hangulatjelzőtől, amely aktívvá válik a zsúfolt helyeken tartózkodó simeknél, ha félnek a tömegtől. Alább minden egyes félelmet és a velük való szembenézés módját részletezzük.

Vágyak megváltoztatása

Ha már próbáltad teljesíteni a simjeid bolondos vágyait, de úgy tűnik, nem tudsz eleget tenni ezeknek a megvalósíthatatlan céloknak, akkor van rá mód, hogy frissítsd a vágyakat.

Ehhez lépj be a Beállításokba (Settings), menj a Játékmenet (Gameplay) fülre, és kapcsold ki és be a Vágyak és félelmek megjelenítése (Show Wants & Fears) lehetőséget. Ezután teljesen másfajta vágyakat kapsz, amikkel foglalkozhatsz; remélhetőleg több szerencséd lesz velük.

Félelmek működése

A félelmek ideiglenes jellemvonások, amelyek a Simológia panelen jelennek meg a hétköznapi és a megszerzett jellemvonások mellett, amelyeket idővel szerezhetsz meg.

Ugyanúgy, ahogy a Jellemvonások is befolyásolják, hogyan érzi magát a simed bizonyos szociális vagy személyes helyzetekben, a Félelmek negatívan befolyásolják a simedet, vagy hajlamosabb lesz negatív hangulatokra, amelyek egyébként Félelem nélkül nem alakulnának ki.

A The Sims 2-től eltérően nem fog a simed minden nap új Félelmekkel ébredni, hanem ezek passzívan, az élettapasztalatai során fognak kialakulni. Ez azt jelenti, hogy a Félelmek csak bizonyos körülmények között tűnnek el – és így a végén sokkal több mint három Félelme lesz egyszerre, amely a korábbi szériának a maximuma volt.

Ahhoz, hogy megszabaduljon a Félelmektől, simednek szembe kell néznie velük. Ha nem teszi, akkor egyre erősebb és erősebb negatív hangulatokat fog kapni, amelyek miatt nem tudja élni a normális mindennapi életét.

Megjegyzés: Ne feledd, hogy a simed a leírt kiváltó okokkal vagy anélkül is tapasztalhatja ezeket a Félelmeket, és ezeket a kiváltó okokat befolyásolhatják olyan jelenlegi problémák, amelyeket még nem javítottak ki. Például nem szabadulhat meg a simed a tűztől való félelemtől úgy, hogy el ne oltaná ugyanazt a tüzet, ami miatt a félelme keletkezett.

Félelmektől való megszabadulás

A simed rosszkedvű, retteg a gyereke születésnapi bulijától, és nem tud kimenni a postáért, mert kint sötét van. A Beállításokon (Game Options) belül a Játékmenet (Gameplay) fülre kattintva egyszerűen kikapcsolhatod a Vágyak és félelmek rendszert.

A jutalom áruházban 300 elégedettségi pontért vásárolhatsz egy Féleleműző (Fear-Be-Gone) italt, amit egyetlen félelem megszüntetésére használhatsz fel.

Ha semmi más nem segít, és már unod az egészet, a következő modok segítenek neked:

  • Get Rid Of Your Fears: Ennek a modnak a segítségével egy tükörrel való interakciót kapsz, amit ha használsz, akkor azonnal megszűnik minden aktív félelem.
  • Sims Get No Fears: ha végleg meg akarsz szabadulni a félelmektől, ez a mod teljesen eltávolítja a félelmeket a játékból.

Félelmek és az azokkal való szembenézés

IkonFélelemOkSzembenézésEP
A kudarctól való félelem (Fear of Failure)Gyenge minőségű tárgyat készített vagy gyenge munkateljesítményt nyújtott a munkahelyen.Kérjen teljesítményértékelést (Ask For Performance Review) munka közben, vagy készítsen valamit, és mutassa meg egy másik simnek.
A tűztől való félelem (Fear Of Fire)A sim egy tűzeset szemtanúja volt.Oltson el egy tüzet.
A haláltól való félelem (Fear Of Death)Tanúja volt egy hozzá közel álló személy halálának.Beszéljen a félelmekről (Discuss Fears) más simeknek vagy adjon egy halálvirágot (Death Flower) a Kaszásnak.
A zsúfolt helyektől való félelem (Fear Of Crowded Places)Egy sok simmel teli helyen volt.Viccelődjön egy zsúfolt helyen.
A megcsalástól való félelem (Fear Of Being Cheated On)Rossz etyepetyétől, vagy ha sokáig nem etyepetyézett a párjával.Beszélje át a kapcsolati félelmeket (Talk Over Relationship Fears) a párjával.
A beteljesületlen álmoktól való félelem (Fear Of Unfulfilled Dreams)Az utóbbi időben nincsenek teljesített vágyai a simnek.Előbb teljesítsd a sim egy vágyát, majd válaszd a Félelmek megbeszélése (Discussing Fears) interakciót egy hozzá közel álló személlyel. A vágy megjelenik a tüskés buborékban a többi vágy mellett.
Az ítélkezéstől való félelem (Fear Of Being Judged)A simmel aljasul viselkedtek.Használd a Beszélje meg a nézeteltéréseket (Figure Out Differences) interakciót egy másik simmel.
A munkahelyi megcsömörléstől való félelem (Fear of Dead-end Job)Már jó ideje nem tapasztalt előléptetést a sim.Várd meg, amíg megjelenik a félelemmel kapcsolatos vágybuborék. Kattints a simedre, és válaszd a Szenvedély visszanyerése (Regain Passion) lehetőséget, mielőtt munkába menne.
A szellemektől való félelem (Fear Of Ghosts)Egy ijesztő szellemmel találkozott.Harcoljon egy szellemmel.
Az úszástól való félelem (Fear Of Swimming)Félelmetes élmény érte úszás közben.Ússzon egy órán át, miközben magabiztos hangulatban van.
A sötétségtől való félelem (Fear Of The Dark)Egy okkult simmel való negatív interakció, pl.: megijesztette egy tomboló vérfarkas.Legyen magabiztos hangulata, amikor kint van a sötétben.
A tehénnövénytől való félelem (Fear Of Cowplants)Meg akarta enni egy tehénnövény.Fejjen meg egy tehénnövényt, amikor magabiztos hangulatban van.
Bukástól való félelem (Fear of Failing Classes)Megbukik egy tantárgyból vagy rossz jegyeket kap.Sikeresen menjen át egy tantárgyból.
Félelem a sikertelen vizsgáktól (Fear of Failing Tests)Megbukik egy vizsgán.Kapjon jó jegyeket egy vizsgán, és magabiztosan töltse ki a feladatokat.
Az iskolán kívüli tevékenységek kudarcától való félelem (Fear of Failing After-School Activities)Rossz interakciók az iskola utáni tevékenységek végzése közben.Magabiztos hangulatban sikeresen fejezze be az iskolán kívüli tevékenységeket.
Házifeladattól való félelem (Fear of Homework)Elfelejtette megcsinálni a házi feladatot, vagy rossz minőségű házi feladatot adott be.Magabiztosan készítse el a házi feladatát.
A szülők csalódásától való félelem (Fear of Disappointing Parents)A szülőkkel való rossz interakciók.Beszélje meg a félelmét a szülőkkel.

Forrás: The Gamer

Feliratkozás
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments