Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Star Wars – Zsivány karrier és küldetések

A zsiványok frakciója olyan szerencsevadászok gyülekezete, akik (többnyire) semlegesen viszonyulnak az Első Rendhez és Lázadókhoz. Mivel Batuu legtöbb területén szabadon mozoghatnak, mindkét frakció tagjaival boldogan üzletelnek – már amennyiben az kifizetődőnek tűnik számukra -, és nem okoz számukra ellenérzést, ha simed a másik két csoporton belül is építgeti hírnevét.

Míg az Első Rend és Lázadók vezetőivel csak a karrier bizonyos mérföldköveinek elérése után találkozhatsz személyesen, addig a zsiványok feje, Hondo Ohnaka bármikor megtalálható törzshelyén, a Fekete Torony Előőrs (Black Spire Outpost) területén található Oga kantinjában.

A Lázadók és Első Rend karrierhez hasonlóan a Zsiványok karrier is öt lépcsőfokból áll, a szintlépések pedig értékes jutalmakat és hasznos új interakciókat tesznek elérhetővé.

A Zsivány karrier fokozatai a következők:

1. Rookie / Újonc – Jutalom: galaktikus kredit. A Purchase Gear interakcióval Hondónál megvásárolhatóvá válik az adatkulcs (dataspike), valamint elérhetővé válik a Csalás (Swindle) interakció.

2. Runner / Küldönc – Jutalom: galaktikus kredit, új öltözék, banner. Elérhetővé válik a Vesztegetés (Bribe) interakció, valamint megvásárolhatóvá válik a hődetonátor (Thermal Detonator).

3. Rogue / Szélhámos – Jutalom: galaktikus kredit. Elérhetővé válik a Kreditmásolás (Skim Credit) és Mondjon izgalmas mesét a csempészetről (Tell Exciting Tales of Smuggling) interakció, valamint megvásárolhatóvá válik a DL-44 bomba (DL-44 Blaster), TD2.3 Elektrotávcső (TD2.3 Electrobinoculars) és kommunikátor (Comlink).

4. Bandit / Bandita – Jutalom: galaktikus kredit, új öltözék, lila kiberkristály, fénykardmarkolat. Elérhetővé válik a Lelkendezzen a galaktikus kredit másolásról (Enthuse About Galactic Credit Skimmers) interakció, valamint megvásárolhatóvá válik a hamis személyi kártya (Fake ID Card)

5. Outlaw / Törvényen kívüli – Jutalom: galaktikus kredit, fehér kiberkristály, Ezeréves Sólyom replika. Az Ezeréves Sólyomra kattintva elérhetővé válik a Felfedezés (Explore) interakció.

Ahhoz, hogy a frakció teljes értékű tagjává válj, különféle küldetéseket kell végrehajtanod, amelyekért cserébe jutalmakat kapsz, és a hírneved is épül. A Zsiványok elsősorban csempészáruval és információval üzletelnek, így a feladatok nagy része is ezek köré épül.

Első küldetésedet Hondo Ohnakánál veheted fel, aki napjai nagy részét a Fekete Torony Előőrs (Black Spire Outpost) központjában található Oga kantinjában tölti. Hondo nem ember, hanem egy furcsa, agyaras szerzet, akit könnyedén felismerhetsz a feje felett lebegő sárga ikonról.

Miután megtaláltad Hondót, kattins az Ask to See Missions interakcióra, és máris megnyílik a Küldetések ablak: válaszd ki a Hello, Hondo nevűt, ami ezzel egyidőben megjelenik simed küldetéspanelén is. (A küldetések működéséről bővebben itt olvashatsz.).

Sztori-mód küldetések

Hello, Hondo / Helló, Hondo

 • Beat Hondo Ohnaka in a game of Sabacc / Győzze le Hondo Ohnakát szabakk játékban

Amennyiben a zsiványok útjára kívánsz lépni, össze kell mérned tudásod a frakció vezetőjével, Hondóval a helybéliek körében közkedvelt szabakk játékban. Keress egy szabad asztalt a kantinban, kattints rá, és válaszd a Play Sabacc with… interakciót, a felugró ablakon pedig bökj rá Hondo arcképére. (A szabakk játékról bővebben itt olvashatsz!)

A little favor / Egy apró szívesség

 • Obtain a dataspike / Szerezzen egy adatkulcsot
 • Obtain the package for Hondo / Szerezze meg a csomagot Hondónak
 • Deliver the package to Hondo / Kézbesítse a csomagot Hondóak

Több módon is hozzájuthatsz adatkulcshoz a játékban, a legegyszerűbb azonban, ha besétálsz a kantin mellett lévő Dok Ondar régiségboltba, és vásárolsz egyet (vagy többet) 25 galaktikus kreditért.

Ezt követően vedd utad az Első Rend körzete felé (First Order District), és célozd meg az érkezési ponttól pár lépésre található terminált. Vizsgáld meg az Analyze Control Panel interakcióval, akár többször is, ameddig nem sikerül megállapítanod a feltörés módját (vagyis ameddig az egyik Slice by opció előtt zöld ikon nem jelenik meg), majd ha megvan a megoldás, kattints rá: ez egy adatkulcsodba fog kerülni.

Ha végeztél, elérhetővé válik a Törje fel a biztonsági ajtót a csomag megszerzéséhez (Bypass Security Door to Acquire Package) interakció. Kattints rá, és ne lepődj meg, hogy simed a gombokon zongorázás után kisvártatva köddé válik, és csak hosszú másodpercek után jelenik meg újra, immár egy rejtélyes csomaggal a birtokában. Térj vissza Fekete Torony Előőrsbe, és szállítsd le Hondónak a Deliver Package interakcióval. Gratulálok, ezzel elérted a Zsivány karrier első szintjét!

Lost and Found / Elveszve és megtalálva

 • Ask Dok Ondar about Special Errand / Érdeklődjön Dok Ondarnál a különleges megbízásról
 • Find Dok Ondar’s Lost Antiquities / Találja meg Dok Ondar elveszett régiségeit
 • Deliver Lost Antiquities to Dok Ondar / Szállítsa le az elveszett régiségeket Dok Ondarnak

Dok Ondar régiségboltja éppen a kantinnal szemben található, az épületre kattintva pedig azonnal elérhetővé válik az Ask About Special Errand interakció. Az árus különleges küldetéssel bízza meg simed, elő kell kerítened három tárgyat, amelyeknek lába kelt az üzletből.

Ahhoz, hogy megtaláld őket, a helyiektől szerezhetsz információt az Ask About Lost Antiquities interakcióval: ők azt tanácsolják, nézd át a szemétkupacokat és ellátmányos ládákat a környéken. Míg a kacatokat könnyedén áttúrhatod a földön, a ládák feltörése kicsit keményebb dió, némi programozás jártasság is szükséges hozzá.

Miután megtaláltad mind a három hiányzó darabot, kattints újra a régiségboltra, és válaszd a Deliver Lost Antiquities lehetőséget.

Scrambled Signals / Összezavart jelek

 • Speak with Chewbacca on the Millenium Falcon / Beszéljen Csubakkával az Ezeréves Sólyom fedélzetén
 • Scramble First Order Records to Chewbacca / Zavarja össze az Első Rend Csubakkáról szóló adatait
 • Report Back to Chewbacca / Tegyen jelentést Csubakkának

Az Ezeréves Sólyom a kantin mellett állomásozik, nem kell tehát nagy kitérőt tenned, hogy beszélhess a híres vukival. Kattints az űrhajóra, és válaszd a Speak with Chewbacca lehetőséget, majd a felbukkanó kártyán fogadd el a küldetést!

Feladatod ismét az Első Rend körzetébe (First Order District) szólít, ahol be kell törnöd a rendszerbe, és összezavarni a vuki hollétét tartalmazó adatokat: ehhez lépj az egyik irányítópulthoz, és kezdd el analizálni (Analyze Control Panel), hogy felfedd a hibáit.

Miután az egyik Slice by… opció mellett zöld ikon jelent meg, kattints rá, és törj be a rendszerbe (ehhez egy adatkulcsra lesz szükséged)! Ezt követően hajtsd végre a Scramble First Order Records of Chewbacca lehetőséget, majd térj vissza Black Spire Outpostba, és az Ezeréves Sólyomra kattintva tegyél jelentést megbízódnak (Report Back to Chewbacca)!

All Bets Are On / Mindent egy lapra

 • Prepare for the Scouting Mission (opcionális) / Készüljön fel a felderítő küldetésre (nem kötelező)
 • Pilot Millenium Falcon in Scouting Mission / Vezesse az Ezeréves Sólymot felderítő küldetésre
 • Give Hondo the Scouting Report / Adja át Hondónak a felderítésről szóló jelentést

Mielőtt belevágnál a feladatba, érdemes felszerelkezni néhány hasznos tárggyal (pl. droiddal, adatkulccsal, robbanószerrel és kommunikátorral), amelyek jelentősen növelhetik küldetésed sikerét. Ezeket a felszereléseket Hondónál (Purchase Gear) vagy valamelyik frakció holoasztalánál szerezheted be (amennyiben rendelkezel hozzá elegendő hírnévvel), droidot pedig a Droid depóban állíthatsz össze. Ha túlteng benned az önbizalom, és úgy érzed, enélkül is sikerrel fogsz járni, ezt a lépést át is ugorhatod!

Vedd utad az Ezeréves Sólyom felé, kattints rá, majd válaszd a Felderítő küldetésre repülés (Take Off for Scouting Mission) opciót. Miután a hajó felszállt, felugró ablakok formájában kapsz értesítést a küldetés menetéről, a siker pedig az adott válaszaidon múlik. (Ha nem tudsz angolul, a szöveg a Google Lens mobilos alkalmazás segítségével is lefordítható!)

Miután ismét földet értél, keresd meg Hondót a kantinban, és tégy jelentést a Give Scouting Report opcióval.

Plans that Pay / Kifizetődő tervek

 • Gather Supplies for the Heist (optional) / Gyűjtsön felszerelést a rabláshoz
 • Recruit People for the Heist / Toborozzon simeket a rabláshoz
 • Tell Hondo You are Ready for the Heist / Közölje Hondóval, hogy készen áll a rablásra

A feladat megkezdése előtt ismét lehetőséged van felszerelést gyűjteni, különösen a hődetonátor (Thermal Detonator), elektrotávcső (Electrobinocular) és kommunikátor (Comlink) lehet hasznodra a küldetés teljesítése során. Ezeket beszerezheted Hondónál, illetve – amennyiben rendelkezel elegendő hírnévvel – valamelyik frakció holoasztalánál is megvásárolhatod őket. Ha már rendelkezel ilyen szerkezetekkel, vagy nem tervezed a beszerzésüket, ugorhatsz is a következő feladatra!

Két simet kell beszervezned a rablásba, ahhoz azonban, hogy ezt a Recruit for Heist interakcióval megtehesd, közeli kapcsolatot kell velük kialakítanod. Első hallásra ez nem tűnik túl bonyolult feladatnak, hiszen a Recruit… lehetőség már az ismerős (Acquaintances) szint elérése után megjelenik, a gyakorlatban azonban még az a sim is nemet mondhat, akivel száz százalékon áll a barátság sávja. Esélyeidet növelheted, ha a zsiványok közé tartozó simekkel próbálkozol, de nekem egyszerű városiakat is sikerült meggyőznöm, hogy csatlakozzanak az ügyhöz.

Miután végeztél a feladattal, jelezd Hondónál, hogy készen állsz a feladatra (Ready for Heist)!

The Heist / A rablás

 • Complete the Heist / Hajtsa végre a rablást
 • Discuss Business Trip with Hondo / Beszélje meg az üzleti kiruccanást Hondóval

Elérkezett az akció napja! Kattints az Ezeréves Sólyomra, válaszd ki a Fly to Canto Bight with… interakciót, valamint a társa(i)d, aki(ke)t beszerveztél a küldetésbe. (Nekem csak az egyik jött el.) Maga a rablás nyúljáratként működik, vagyis felugró ablakokat látsz, és a döntéseidtől függ, sikerrel jársz-e a misszió során. Amennyiben rendelkezel droiddal, fénykarddal vagy más hasznos szerkezettel (pl. robbanószer, elektrotávcső), jó szolgálatot tehetnek a feladat elvégzése során. Ha nem tudsz angolul, a felugró ablakok lefordításában segítségedre lehet a Google Lens mobilos alkalmazás!

Visszatérésed után keresd meg Hondót a kantinban, és számolj be kalandodról a Tell about Heist opcióval!

First Order Fallout / Az Első Rend kudarca

 • Erase First Order Records of You / Törölje saját adatait az Első Rend nyilvántartásából
 • Report Back to Hondo / Tegyen jelentést Hondónak

Mi jó sülhet ki abból, ha az Első Rend túl sokat tud rólad? Feladatod a saját személyes adataid törlése a Rend nyilvántartásából, ehhez pedig be kell törnöd a frakció központjaként szolgáló raktárépületbe. Az ajtó feltöréséhez adatkulcsra lesz szükséged, úgyhogy érdemes előre bevásárolni belőle Hondónál a Purchase Scoundrel Gear interakcióval.

Telefonod Travel interakcióját használva utazz az Első Rend körzetébe (First Order District), keresd meg a biztonsági ajtót, és használd a Slice by… opciót, hogy bejuthass a titkos helyiségbe. Ezután hajtsd végre feladatod a holoasztalon az Erase Personal Records interakcióval.

Feladatod végeztével máris visszatérhetsz a kantinba, hogy tájékoztasd Hondót küldetésed sikeréről a Report Success lehetőséggel!

Completely Legitimate Celebration / Teljesen jogos ünneplés

 • Order Free Drinks at The Cantina / Rendeljen ingyen italokat a kantinban
 • Share Tales of Misdeeds / Meséljen a gaztettekről
 • Stay and Party! / Maradjon és partizzon!

Az utolsó sztori-mód küldetés nem tartozik a legnehezebbek közé, ugyanis csak éltetned kell magad és megünnepelned elért sikeredet. A cechet Hondo állja!

Kattints a bárpultra, válaszd az Order Free Drink… lehetőséget, és rendeld meg azt, amelyiket simed épp megkívánja. Az árával ne foglalkozz, hiszen ingyen van! Egy ilyen veszélyes küldetés után kijár egy kis hencegés is: keress három másik zsiványt, és mesélj nekik gaztetteidről a Share Tales of Misdeeds interakcióval! (Bemutatkozás után érhető el.)

Az ünneplés legfeljebb 24 órán át tart, de hamarabb is véget vethetsz neki, ha elutazol egy másik szomszédságba. Ezzel sztori-mód küldetéseid végére értél, de további galaktikus kreditek üthetik markod, ha a mellékküldetések közül is szemezgetsz.

Mellékküldetések

A sztori-mód küldetések mellett további megbízásokat is kaphatsz a rend vezetőitől, ezek tartalma azonban változó lehet. Elvégzésük nem kötelező, de jövedelmező lehet, ezenkívül előremozdítják a frakción belüli megítélést, ami hasznos, ha alacsony rangod miatt nem tudsz tovább haladni a sztori-mód küldetésekben.

A teljesség igénye nélkül a következő utasítások bukkanhatnak még fel a másodlagos küldetések feladatai között:

 • Gather Supplies for the Mission on the Millenium Falcon (optional) / Gyűjtsön ellátmányt az Ezeréves Sólymon végzendő misszióhoz (nem kötelező) – Szerezz be droidot, adatkulcsot, robbanószert és kommunikátort a holoasztal segítségével, vagy Hondótól a Purchase Gear lehetőséggel
 • Assist Chewbacca on the Millenium Falcon / Segítsen Csubakkának az Ezeréves Sólymon – Kattints a kantin mellett álló űrhajóra, és válaszd az Assist Chewbacca lehetőséget
 • Gather Classified Information from Around Batuu / Gyűjtsön bizalmas információkat Batuun – Szerezz információat a helybéliektől a Pay/Fight/Seduce for Information, vagyis Fizessen/Harcoljon vagy Csábítsa el az információért interakciókkal, vagy törj fel holoasztalokat vagy irányítópultokat a Steal Classified Information opcióval. (Ehhez először az Analyze… és Slice by… interakciókat használd, lásd itt!)
 • Sell Information to Lt. Agnon/Hondo/Vi Moradi / Adja el az információt Agnon hadnagynak/Hondónak/Vi Moradinak – Használd a Deliver Classified Information opciót
 • Give Report to Lt. Agnon / Hondo / Vi Moradi / Tegyen jelentést Agnon hadnagynak/Hondónak/Vi Moradinak – Használd az Offer Batuu Report opciót
 • Acquire Information Fragments around Batuu / Gyűjtsön információmorzsákat Batuun – Nyiss ki ellátmányos ládákat, törj fel irányítópultokat (először analizáld, majd törd fel, és használd a Retrieve Information Fragment opciót), vagy kérdezz ki helybélieket az Intimidate/Question/Seduce/Use Reputation for Information, vagyis Fenyegese meg/Kérdezze ki/Csábítsa el/Vesse be a hírnevét információért opciókkal
 • Compile Information Fragments into a Batuu Report / Állítsa össze az információmorzsákat jelentéssé – Kattints az eszköztárban található információtöredékekre (Information Fragment), és használd az Összeállítás (Compile) lehetőséget
 • Use the Resistance or First Order Holotable to Locate the Contraband / Használja a Lázadók vagy Első Rend holoasztalát, hogy megtalálja a csempészárut – Utazz valamelyik főhadiszállásra, törj be a biztonsági ajtón (Analyze, Slice by), majd használd a holoasztalon a Locate Contraband Shipment lehetőséget
 • Obtain Passcode to the Contraband Location / Szerezze meg a csempészáru helyéhez tartozó jelszót – Utazz a kantinba, kattints a csempészáru tulajdonosára (Contraband Owner), és próbáld meg kiszedni belőle a jelszót a Trick into Revealing Contraband Passcode interakcióval. Segíthet, ha előtte a Give Dagobah Slug Slinger interakciót használva meghívod a kedvenc italára!
 • Obtain the Contraband on Black Spire Outpost / Szerezze meg a csempészárut Black Spire Outpostban – Menj az Ezeréves Sólyom mellett található irányítópulthoz, és használd az Enter Contraband Passcode lehetőséget
 • Deliver the Contraband to Hondo / Szállítsa le a csempészárut Hondónak
 • Prepare for Business Trip (optional) / Készüljön fel az üzleti útra (nem kötelező) – Szerezz be hasznos felszereléseket (pl. droid, hődetonátor, hamis ID, robbanószer) Hondótól vagy a holoasztal segítségével
 • Complete the Business Trip / Teljesítse az üzleti utat – Kattints az Ezeréves Sólyomra, és válaszd a Go on Business Trip interakciót! A küldetés nyúljáratként működik, a felugró ablakok kérdéseire adott válaszaidon múlik a siker. Az angol szövegeket lefordíthatod a Google Lens mobilos applikációval is!
 • Discuss Business Trip with Hondo / Vitassa meg az üzleti utat Hondóval – Kattints Hondóra, és válaszd a Discuss Business Trip Outcome interakciót
 • Play the First/Second/Third Sabacc Opponent / Játsszon az első/második/harmadik szabakk ellenféllel – Keresd meg ellenfeled, akinek a feje felett a frakció sárga ikonja látható, kattints rá, és válaszd a Play First/Second/Third Round of Sabacc Tournament opciót
 • Discuss the Tournament Outcome with Hondo / Vitassa meg a bajnokság eredményét Hondóval – Kattints Hondóra, és válaszd a Discuss Tournament Outcome interakciót
 • Ask Hondo about Valuables around Batuu / Kérdezze meg Hondót a batuui értéktárgyakról – Kattints Hondóra, és válaszd az Ask About First Order/Resistance/Scoundrel Valuables opciót
 • Sell Valuables to Vi Moradi of the Resistance / Adjon el értéktárgyat Vi Moradinak – Utazz az Első Rend körzetébe, kattints a TIE-vadászra, és használd a Lopjon értékes tárgyat a TIE-vadászról (Steal Valuable Item from TIE echelon) lehetőséget. Miután megszerezted a zsákmányt, keresd meg Vi Moradit a lázadók táborában (Resistance Enchampment), és használd a Sell Valuable Item to Resistance opciót.
 • Sell Valuables to Lt. Agnon of the First Order / Adjon el értéktárgyat Agnon hadnagynak – Utazz Resistance Enchampment városrészbe, kattints az X-szárnyúra, és használd a Lopjon értékes tárgyat az X-szárnyúról (Steal Valuable Item from X-wing) lehetőséget. Miután megszerezted a zsákmányt, keresd meg Agnon hadnagyot First Order District városrészben, és használd a Sell Valuable Item to First Order interakciót.
 • Sell Valuables to Hondo (optional) / Adjon el értéktárgyakat Hondónak (nem kötelező) – Keress egy zsiványt, akinek a feje felett Rich Scoundrel (Gazdag zsivány) felirat olvasható, és próbáld meg elnyerni tőle az értéktárgyat szabakk játékban (Convince to Bet Valuable Item in Game of Sabacc), vagy próbáld meg ellopni tőle (Pickpocket). Ha megszerezted, add el Hondónak a Sell Valuable Item interakcióval. Hondó a másik két frakciótól lopott értéktárgyat is szívesen fogadja!

A megbízások teljesítése után általában Hondóhoz kell visszatérned, de előfordulhat, hogy Csubakkát vagy a másik két frakció egy tagját kell felkeresned.

Forrás: SimsVIP

Szárnybontogató írópalánta, elhivatott tippíró és modvadász. Lelkes fordító, Sims 3, Sims 4 és Sims Medieval játékos. Az oldalfelépítés és design elkövetője, fáradhatatlan fogalmazó és backstage admin.

Feliratkozás
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments